Doğuma Hazırlık karar weremedım:(:(:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

useless

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
5
0
36
İstanbul
arkdşlar 3 hafta sonra kızım dünyaya gelcek isim konusunda çok kararsısız..
her kafadan ayrı bır ses çıkıyor benm aklımda bı kaç isim war yardım edersenız sewınırım..
asya
ecrin
defne
cemre
mina
hangisi güzel acaba

buradan da öyle olacaktır bence, yani her kafadan bir ses çıkacaktır, bence sen hangisi olsun emin değilsen, seçenkelerini eşin ile birlikte biraz daha eleyip, kura çekin, hepsini koyamayacağına göre , kurada çıkan ismi tereddütsüz koy gitsin:1::1:

ecrin herkeste var artık,defne bana sıcak gelmiyor.cemre güzel,asya güzel
mina da vurgulama telaffuz açısından sorun yaratabilir
benim kısmetse oğlum olucak ama kızım olsaydı ben de ece,pelin,ipek gibi e ve i harflerini içeren isimler düşünürdüm.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

herkeste var biz koymayalım mantığına hayret ediyorum. ya sizene herkesten,koyduğu isimden diyeceği geliyor insanın hatta diyorum :) okadar çok güzel isimler varki mana olarak , sırf çok konuluyor diye yada modaya uymuyor diye tercih edilmiyor onun yerine saçma sapan isimleri tercih ediyorlar neymiş demir miş toprakmış yağmurmuş fırtınaymış vs. daha bir sürü örnek verebilirim. ya nedim bilemiyorumki sinirlendim şimdi bunları yazarken.. Allah akıl fikir versin diyorum. Anne ve babalar sırf kendi egolarını tatmin etmek için çocuklarının isim haklarına şuursuzca engel oluyor. Lütfen çocuklarımıza manalı ve maneviyatı güzel olan isimler koymaya özen gösterelim.
Rasûlüllah Efendimiz (sav), babaların çocuklarına güzel isimler vermelerini emretmiş, Kıyamet günü insanların isimleriyle çağırılacaklarını, isimlerin sahipleri üzerinde etkili olacağını bildirmiştir.

herkeste var biz koymayalım mantığına hayret ediyorum. ya sizene herkesten,koyduğu isimden diyeceği geliyor insanın hatta diyorum :) okadar çok güzel isimler varki mana olarak , sırf çok konuluyor diye yada modaya uymuyor diye tercih edilmiyor onun yerine saçma sapan isimleri tercih ediyorlar neymiş demir miş toprakmış yağmurmuş fırtınaymış vs. daha bir sürü örnek verebilirim. ya nedim bilemiyorumki sinirlendim şimdi bunları yazarken.. Allah akıl fikir versin diyorum. Anne ve babalar sırf kendi egolarını tatmin etmek için çocuklarının isim haklarına şuursuzca engel oluyor. Lütfen çocuklarımıza manalı ve maneviyatı güzel olan isimler koymaya özen gösterelim.
Rasûlüllah Efendimiz (sav), babaların çocuklarına güzel isimler vermelerini emretmiş, Kıyamet günü insanların isimleriyle çağırılacaklarını, isimlerin sahipleri üzerinde etkili olacağını bildirmiştir.

canım iyi demişsinde bikaç örnek verseydin :)

bende farklı olsun diye sonradan uydurulmuş isimlere karşıyım.evet peygamber efendimiz çocuklarımıza güzel isimler vermemizi öğütlemiş,ama bu demek değildirki illa kuranda geçecek veya illa peygamber,sahabe ismi olacak.veyahut yüzyıllar boyu aynı isimler tekerrür edecek.birde güzel anlamdan kasıt nedir,anlamı güzel olan türkçe bir isim olamaz mı ?

bende farklı olsun diye sonradan uydurulmuş isimlere karşıyım demişsiniz zaten anlatmak istediğimde buydu.. tabiki mana itibariyle konuyu değerlendirdim. elbetteki illa dini manası olsun demiyorum ama en azından büyüyünce çoğunuza isminin manasını sordukları zaman söyleyebilmelidir.

Back
X