• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararı zor bi soru!!!!

NEGRO88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
278
1
96
Trabzon
ARKADAŞLAR GÜNLERDİR AKLIMI KURCALAYAN OKUDUKÇA DAHA DA DERİNLEŞEN İÇİNDEN ÇIKAMADIĞIM Bİ SORU ? KADINLAR ÇALIŞMALI MI? DİNE GÖRE ÖZELLİKLE EVLİ BAYANLAR EVLERİNDE SORUMLU MADDİYATLA İŞLERİ YOK. EVİ HUZURU EŞİNİN HİZMETİNDEN SORUMLUDUR YAZIYO?? OKUDUĞUM Bİ YAZI " Çocuğun dünyaya gelmesinde kadın ve erkek eşit rol oynarlar. Çocuk dünyaya geldikten sonra ise erkeğe onun ihtiyaçlarını karşılamak, kadına da eğitmek ve büyütmek vazifeleri düşer. Çalışan kadın ise bir çok yönlerden bu görevi yerine getiremez.

Evvela onu en temel besin maddesi olan ana sütünden mahrum bırakır. Ana sütü, yeri hiçbir besin maddesi tarafından doldurulamayacak mühim bir gıdadır. Yeni doğan bir çocuğu ana sütünden mahrum bırakmak kadar büyük bir hata düşünülemez. Böyle bir çocuğun bedenî ve ruhî yapısında yeri doldurulamaz boşluklar belirir.İkinci olarak onun eğitim ve terbiyesiyle de meşgul olamaz. Tabi olarak hizmetçilere veya kreşlere teslim etmek zorunda kalacaktır. Çocuk, amacı sadece para kazanmak ve geçimini sağlamak için bu işi seçen ve çocuğa bir eşyadan öte hiç bir değer vermeyen bakıcıların elinde bedenen ve ruhan hırpalanacaktır. "
AYRICA BAYAN ÇALIŞINCA HIRPALANACAK Kİ ÖZEL SEKTÖR 6 GÜN ÇALIŞIP 1 GÜN EVVİNE Mİ ÇOCUĞUNA MI EŞİNE Mİ AKRABALRINA MI ARKADAŞLARINA MI KENDİNE Mİ ZAMAN AYIRSIN. HEM ÇALIŞINCA BU DÜNYAYI ÖTEYE GEÇEMİYOR. YA AHİRET???? HİÇBİR İBADETİNİ YAPAMAZ. BİLMİYORUM YANİ İŞKENCE. ÇOK KARRSIZIM . SİZ NE DĞŞĞÜNÜYORSUNUZ?

hiç de zor bir soru değil

çocuğum olana kadar çalışacağım. o olduktan sonra çalışmayacağım.

hem çocuk hem çalışma temposunu benim bünyem kaldırmaz :lepi:

Maddi durumun iyi ise çalışmayıda istemiyosan çalışmaa canım ama bu devirde bayanında çalışıp kendi parasını kazanması gerek diye düşünüyorum şutarafagitti

canım benm annem hemsire cok zor buyuduk annemi hiç goremedıgımız günler oldu nöbet falan oldugunda oda bızımlee ıstedıgı gıbı ılgılenemedı hala ıcınde kalmıstır sızı doya doya buyutemedım bakamadım diye..ben evlenınce calısmayı dusunmuyorum buyuzden...enazından cocuklarım buyuyune kadar..

Ben çevre tepkisinden çok çekiniyorum. Mesela aa bk okudu d gitti şimdi kocasının eline bakıo vs.. Toplumumuz buna çok müsait bi yapıda. Ne yani kendileri bakmıyomu ki ? Hem erkeğin görevi o değilmi? Neden kadın hep görevi saptırılıyor?? Biz mi buna izin veriyoruz?? Ahir zamanlar mı geliyo kızlarrrrrr

ben annesiz büyüyen bir çocuğum annanem el bebek gül bebekte büyütse yine anneyi hep aradım ki benim annem her akşam beni görmeye gelirdi ananeme ama yinede annenin yanında olması gibi birşey yok bende navb arkadaşıma katılıyorum çocuğum olana kadar onun geleceğini güvenceye alacak kadar çalışacağım sonra da evimde çocuğuma bakacağım

çalış çalış nereye kadar. Kaç yaşında emekli olunduğu da ortada. Ben allah nasip ederde 50 60 yaşına geldiğimde hiçbir görevimi yerine getiremrmiş ama elimde 700 lira maaşım olmaktansa görevlerimi yerine getirmiş yavrularımı eğitip büyütmüş olmayı huzurlu bi yuva sağlamış olmayı isterim ama toplum öyle hale geldi kadının en normal hakkalrı bile insanların gözüne batıyor??? Tuhaf değilmi ?? Neden bu şekilde olduk ??

Kararı Zor Olan Bi Soru Değil Bence akannehir
Eğer Maddi durumum fevkalede değil ise Elbette çalışıcam
Vurun kocaya der gibi adama yüklenmek vijdan açısından daha da kötü.
He işim olmaz iş bulamam elbette bakmak zorunda bakacaktır da.
ama 1 Elin nesi var 2 elin sesi var demişler :delphin::delphin:

Ben çevre tepkisinden çok çekiniyorum. Mesela aa bk okudu d gitti şimdi kocasının eline bakıo vs.. Toplumumuz buna çok müsait bi yapıda. Ne yani kendileri bakmıyomu ki ? Hem erkeğin görevi o değilmi? Neden kadın hep görevi saptırılıyor?? Biz mi buna izin veriyoruz?? Ahir zamanlar mı geliyo kızlarrrrrr

:lepi: o geleli çok oluyor

konuyu oralara getirirsen konun kapanabilir demedi demeturkbayragi

çevre tepkisinden niye çekineceksin ki. benim derdim el alemi niye geriyo :dance:

okumuş bileziğimi koluma takmışım , şimdi de sevdiğim adamın yanında mutlu mesut yaşıyorum:delphin:

el alemin söylediklerinden bana ne:smiley-cool:

cevrendekı ınsanları neden takıyorsun kii onlar ıcın mi calısıp para kazanıcaksın bu sana kalmış bişe sonucta evlendıgınde maddı durumun ıyı olursa calısmak zorunda deılsın..ayrıca koca elıne bakmak dıe bısey yok o senın kocan ve evıne karısına cocuklarına bakmak zorunda karı kocanın da yapması gereke görevler var

Ben çalışan bir anneyim. Çok şükür kızımı anne sütünden hiç mahrum bırakmadım. 16 emzirdim. Hatta ilk 6 ay sadece anne sütü verdim. Su dahil başka hiçbirşey vermedim.

ıkincisi bende çalışan anne çocuğuyum. Yine çok şükür bedeni ve ruhi yapımda yeri doldurulamaz boşluklar hiç olmadı. Hatta ilkokul 3 e giderken evde yalnız kalmaya başladım. Aksine bedeni ve ruhi yapım yaşıtlarıma göre daha çabuk olgunlaştı. Hayata karşı direncim daha iyi oldu. Kendine güvenen, güçlü ve zorluklar karşısında dirençli olarak yetiştim.

Küçükken babaannem bakmış bana. Saolsun bi eziyetini görmedim. Kuzenlerime bakıcı bakıyor saolsunlar onların da bi eziyetini görmedim. Elbette anne gibi kimse bakamaz orası da ayrı.

Bundan 1 ay öncesine kadar haftada bir gün izinli oluyordum. Hatta vardiyalı çalışıyordum ama doğum izninde olduğum dönemden çok daha planlı, çok daha düzenli, çok daha mutlu ve çok daha eşine ve kendisine yeten bir bayandım. ızinli olduğum dönemlerde ha bugün ha yarın derken tüm işlerim kalıyordu.

Çalışan kadın - çalışmayanlar alınmasın lütfen - güçlüdür. Kendi parasını kazanmak ayrı bir hav verir insana. Kimseden bişey istemek durumda değildir. ılerde ne olacağı belli mi bu hayatta. Farzet ki boşandın farzet ki -Alllah korusun- eşin vefat etti. Ne olacak o zaman?

ışin günah - sevap kısmına gelirsek. Bayan evde otururken erkek çalışıyor. Bayan çocuğuna bakıyor. Ama bu çocuğun ihtiyaçları var. Et ister süt ister ekmek ister kıyafet ister oyuncak ister iyi eğitim ister. E erkek kazanıyor ama yetmiyor. Çocuğa evde et pişmiyor. Hadi daha iyi bakalım hergün et yemesi gereken çocuk haftada bir yiyor. Arkadaşında kıyafet görüyor aynısını istiyor. Erkek çalışıyor ama yetmiyor kıyafetin benzeri, 2. kalitesi alınıyor. Bayan çalışsın olmaz günah efendim.

Soruyorum şimdi hangisi daha günah. Üretebilen, kazanabilen, eşine destek olabilen, Allahın sapasağlam yarattığı kadının evde oturması mı yoksa çalışıp eşine destek olması, çocuğuna iyi bir gelecek kurması mı?

Son düzenleme:
Günümüzde malesef kadinin calisma durumu insafiyetine kalmamiski güzelim.
Bircok kadin calismak istemesede calismak zorunda.
Bir maasla evi gecindirmek, coluk cocugun masrafini karsilamak yetmiyor.

Bende her zaman calistim, iki kizim var, ikisindede 3 senelik izin hakkimi kullandim. Almanyada böyle bir firsat sunuluyor.....keske türkiyedeki kadinlarinda böyle bir hakki olsa.
Bir ay sonra bitiyor izinim, subata yine baslicam. kizimi krese vericem, büyük kizimda okulda sonra calisan anne ve babalarin cocuklarina hizmet veren Hort dedikleri kuruma gidecek.
Tabikide kolay olmicak benim icin, hem calismak hem Anne olmak, hem evinin isini yapmak hemde es olmak......ama bir yerde mecburum. Hem bugünüm hem yarinim icin!

Dinimiz geregi kadin evden, erkek disardan sorumludur, ama insan galiba birazda dinini zamanina göre yasamali, elinden geldigi kadariyla.:delphin:

Bu karar öncelikle bireylerin kendilerinin vereceği özgür bir seçimdir diye düşünüyorum.

Maddi açıdan erkeğin kazandığı para yetmiyosa ne olacak tabiki kadında çalışmalı

Ancak dediğim gibi bu bir seçimdir çalışıp yada çalışmamak

Maddi durumu iyi olanlar içinde kadın çalışmayabilir ama bu sadece maddiyata bakmıyor diye

düşünüyorum.Bence kadında çalışmalı

Çalışmak isteyen çalışır, istemeyen çalışmaz. Bunun dinle yorulmayla falan ilgisi yok....
Kur-an'da kadınların çalışması yasak yazıyor mu? hayır.
O zaman nereden böyle bir fikre kapılıyoruz anlamıyorum....

Bir yazı okumuşsunuz, kimin yazdığı neye göre yazdığı belli değil....
Zaten genelde böyle yazılar yazanlar işlerine geldiği gibi yazarlar..
Kadının çalışması dinen uygun değil derler ki, kadın erkeğe muhtaç olsun.. Bunu yazanlar kadın kocasının isteklerini reddetmemelidir de yazarlar... Kadının kocasının cinsel yaklaşımına karşılık vermemesi günahtır da derler....
Çünkü bu yazıları yazanlar %99 erkektirler....

Haa dininizin tüm gereklerini yerine getiriyorsanız, yan tesettürlü 5 vakit namaz kılan biriyseniz zaten pratikte çalışmanız pek mümkün değil, dolayısıyla çalışmak dinen uygunmu diye sormaya da gerek yok....
Haa ibadetleri yerine getirmiyorsanız, Allah'ın farzını namazı gerçekleştirmeyip de bi yazıda kadınların çalışması dinen uygun değildir diye okudum ne yapsam acaba diye düşünek de çok abes....

Yani her durumda böyle bir sorunun mantığı yok...

Çalışan bir bayanım, haftanın 5 günü 8-6 çalışıyorum, yorgun oluyorum ama ev işi temizlik yemek gibi şeylerle yorulmuyorum,haftada 1 gün yardımcı bir bayan geliyor tüm temizliğimi ütümü hatta 2-3 günlük yemeklerimi de hallediyor...
Çalışmasaydım bunları ben yapmak zorunda kalacaktım.. E bu da yorgunluk.. Ha evde yorlmuşsun ha dışarıda.. Tek fark Evde yorulunca kimse para vermiyor...
Çocuğum yok, doğumuma adar çalışıp 4 aylık doğum iznimi doğumdan sonra kullanmayı planlıyorum, 3 ay da ücretsiz izin alıp 6-7 ay kadar bebeğimi emzirebileceğim.... Daha sonra da sütümü sağıp bırakırım... Bebeğime annem bakacak, baıcı tutmam gerekirse de tutarı, sonuçta bu işi para karşılığı yapıyor olması iyi yapaıyor olmasına engel değil, ben de para karşılığı çalışıyorum ve aldığım paranın hakkını fazlasıyla veriyorum.. Bakıcı da aynı şekilde...
Çalışmak bebeğinden uzak kalmak demek değildir... Haaa doğumdan sonra işten ayrılıp ilk 2-3 yıl bebeğinle ilgilenip kreş yaşına geldikten sonra da çalışmaya devam edebilirsin...
Ya da yangelip yatmak koca parası yemek güzel geliyorsa hiç çalışmazsın...
Bunun için dini kılıf aramaya da gerek yok....

DİNE KILIF ARAMAYLA ALAKSI YOK. BEN AKLIMA TAKILAN SORULARI KİTABIMIZDA ARAMAYI TERCİH EDENLERDENİM. BU DA O ŞEKİLDE. OKUDUĞUM DEDİKLERİM İSE TAMAMEN GÜVENDİĞİM Bİ İSLAMİ SİTEDEN ALINTIDIR. SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ ÖYLE OLABİLİR. BEN ARKADAŞLARIN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ MERAK ETTİM VE BU KONUDAN DA HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM. BU ARADA HERKESİN SİZİN GİBİ 6 7 AYLIK İZİN SÜRESİ OLAMIYOR. ÇALIŞMA ŞARTLARIMIDA YAZMIŞTIM BEN. SİZE GÖRE ÖYLE OLABİLİR BANA GÖRE BÖYLE..sositososito

Yani dine uymak değilde onu mu bize uygurmak mı daha dorğru size gülsüm sultan ??

Hayir canim.....bulundugun ortamda, elinden geldigi kadariyla dine uymak.

Biz sahabalerin zamaninda yasamiyoruz, tamamen dinimize göre yasamamiz cok zor bir ihtimal diye düsünüyorum.
O yüzden situasyona göre bulundugmuz zamana ve ortama göre yasamamiz gerek.

Kadinda artik okuyor, meslek sahibi oluyor, kendi ayaklari üzerinde durabiliyor, eskiden yaninda bir erkek olmadan saglikli bir yasam südürmesi olmazken simdi kadin coluk cocugnu hatta evini bile gecindirebiliyor.

Tabi bu arada yine kadin kadin olmak zorunda, yani calissada bir erkek gibi eve geldiginde hazir sofraya temizlenmis toplanmis bir eve, yedirilimis icirilmis cocuklara sahip degil, yine bu görevler yüzde 90 kadindan bekleniyor.

DİNE KILIF ARAMAYLA ALAKSI YOK. BEN AKLIMA TAKILAN SORULARI KİTABIMIZDA ARAMAYI TERCİH EDENLERDENİM. BU DA O ŞEKİLDE. OKUDUĞUM DEDİKLERİM İSE TAMAMEN GÜVENDİĞİM Bİ İSLAMİ SİTEDEN ALINTIDIR. SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ ÖYLE OLABİLİR. BEN ARKADAŞLARIN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ MERAK ETTİM VE BU KONUDAN DA HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM. BU ARADA HERKESİN SİZİN GİBİ 6 7 AYLIK İZİN SÜRESİ OLAMIYOR. ÇALIŞMA ŞARTLARIMIDA YAZMIŞTIM BEN. SİZE GÖRE ÖYLE OLABİLİR BANA GÖRE BÖYLE..sositososito

Öncelikle bu sitede büyük harflerle bağırır gibi yazı yazmak yasaktır. Büyük harf bağırmak anlamında kullanılır web dilinde.....
Ben size dini kılıf aramayın demedim, hatta size yönelik hiçbişey söylemedim.. Genellee yaptım....

Aklınıza takılan soruları kitabımızda aramanız kadar güzel bişey olamaz, ama kitabımızda böyle yani kadın çalışabilir yada çalışamaz diye bir hüküm yok....

herkesin 6-7 aylık izin süresi olamıyor ama 4 ay kesin izni var herkesin, bunun tamamnı doğum sonrasına bırakırsanız 4 ay iznimniz olur...
Yada 4 aylık doğum iznii kullandıktan sonra istifa edersiniz ve bebeği büyütürsünüz istersen 2-3 yıl sonra yani çocuk kreş yaşına eldiğinde tekrar çalışmaya başlarsın...

Ben her türlü ihtimali yazdım, bunlardan hiçbirini beğenmezsen çalışmazsın bunun için de dini kılıf aramaya gerek yok dedim...
Sen kendine kılıf arıyosun falan demedim, üzerinize alınmanıza hiç ama hiç gerek yok...

Ben kendi çalışma şartlarımdan örnek verdim ayrıca da farklı alternatifler de sundum, niye agresifleştiniz anlamadım, madem fikir almak için açtınız bu konuyu bende fikrimi söyledim....

Eğer maddi durumum iyi olursa elbette çalışma
ama maddi durumum kötü olursa evde pişirecek yemek olmazsa o evde ne bayan tam anlamıyla hizmet edebilir nede huzur olur diye düşünüyorum

Back
X