Erkek İnfertilitesi Kararsız kaldık yardımcı olun ne yapalım (varikosel ameliyatı)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

anneruhu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2013
157
32
73
35
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun. 1,5 yılık evliyim 7 aydır bebek bekliyoruz olmuyor...ilk sperm testinde doktor eşimi muayene etmeden biraz daha çalışın olmazsa gel demiş...başka bir doktora göründük yine aynı devlet hastanesinde o muayenede varikosel teşisi koydu...film istedi film için 2 ay sonraya randevu verdiler.sonucu hemen gostermek istediğimiz için hemen özel hastaneye gittik özel hastaneki doktor filmi çekip yorumladı çift taraflı ileri derece varikosel var dedi yumurtaların neredeyse curumus dedi Ameliyat gerektirir dedi amelıyat olursan % 80 iyileşme görülür dedi ayrıca devlette yapılan sperm testlerıne guvenmıyorum dedi... senin bu hareketlilikler inanılcak gibi değil dedi bu değerlere göre :| 2.500 tl ameliyat fiyatı verdi...devlette yaptırırsan %50 %60 bizde yaptırırsan %80 üzeri başarı görülür dedi...aklımızı karıştırdı..

Bu sabah aynı filmi tekrar devlet hastanesindeki doktora gösterdik (Kanuni sultan Süleyman Eğitim Araştırma ) doktor ameliyattan sonra %40-50 ilerleme görülür dedi...istersen şubatta ameliyat edelim dedi istersende daha sonra ol acelesi yok dedi ? niye böyle bir konusma yaptı anlamadık...açıkçası tatmin etmedi ...microcerrahimi yapıyorsunuz ameliyatı dedik...onlar büyüteclerle bende gözlükle yapıyorum aradaki tek fark bu dedi...

eşimin ilk sprem testinde 1ml de 10.000,00 sperm vardı %3 morfoloji %70 ileri hareketlilik,

ikincisinden 1ml de 12.000,00 %5 morfoloji %52 ileri hareketlilik

ameliyat 2.500,00 TL. kredi çekip yaptırmayı düşünüyoruz sizce bu amelıyattan sonuc gorurmuyuz devlet hastanesınemı yaptırmalıyız ...Kararsız kaldık veya başka bir özel hastanedemi yaptıralım hemen olmasını istiyoruz psikolojimiz bozuk cunku kurtulmak istiyoruz bu durumdan...yardımcı olun KANUNİ EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE yaptırsak brşey kaybedermiyiz güvenmelimiyiz.

S

merhaba bizde aynı durumdayız.çarşamba günü eşime varikosel teşhisi kondu özel hastanede.oraya güvenmedik devlete gittik.tekrar sperm testi ve yine doktor ameliyat dedi.şimdi ameliyatı hemen olmak istiyoruz çünkü 3,5 yıllık evliyiz pek de genç sayılmayız artık.ama nerede olacağımıza karar veremedik.özel hastane mi devlet hastanesi mi yoksa üniversite hastanesimi kararsız kaldık.ama size tavsiyem mikrocerrahi ile yapılmıyorsa devlette yaptırmayın.çünkü varikoselde en başarılı yöntem mikrocerrahiymiş.

devlet hastanesindeki doktora sordum microcerrahi yapıyormusunuz...diye bize şöyle bir cvp verdi ikimizinde yaptıgı amelıyat aynı sadece onlar buyuteclerle yapıyor ben mercekli gözlükle yapıyorum...kafamızıda burası karıstırdı işte...bide maddi acıdan elımızde para yok kredi cekeceğiz çift taraflı ameliyat olacağı için masraflı oluyor ama iyi bir amelıyattan önemli değil bulacağız mecbur

littlebirdie bu arada gecmiş olsun arkadaşım tez zamanda sizde hayırlı olana karar verin inşallah

littlebirdie bu arada gecmiş olsun arkadaşım tez zamanda sizde hayırlı olana karar verin inşallah

canım geçmiş olsun.Mikrocerrahi varikosel ameliyatında önemli elbet ama doğru doktorun yapması şartıyla.Tabi doğru doktor nasıl anlaşılır bilemiyoruz.Ama bildiğim bu ameliyatın herkesde farklı sonuç yarattığı yani bilsenizki bir doktorun önceki ameliyatları iyi sonuçlar vermiş bu sizdede aynı sonucu vereceği anlamına gelmiyor.Doktor olarak değil ama teknik olarak mikrocerrahi yapan biryer seçebilirsiniz.Özelle devlet arasındaki fiyat farkı oldukça önemli tabi keşke size yardım edebilsem bu konuda batıda herşey daha pahalı sanki bizde özelde mikrocerrahi ile ameliyat olduk ve bahsettiğiniz fiyatın inanılmaz altında bir meblaya.Bence bütçe hesabınızıda göz önüne alıp en azından size yaklaşımından daha memnun olduğunuz bir doktora ameliyat olabilirsiniz.Elimizden geleni yapıp gerisini Allah'a bırakmak gerekiyor.Rabbim yardımcınız olsun

teşekkür ederim.size de çok geçmiş olsun.inşallah sizde bizde doğru kararı verip doğru tedaviyle hayırlı neticeler alabiliriz...

Allah razi olsun kardesim...burada belki tavsiye eden biri olur dedim...sasidik kaldik ne yapalim ne edelim bilemiyoruz devlet ucret almiyor ssk karsiliyor...ama sonuc ya istesigimiz gibi olmazsa bakiyoeuz arastiyiruz subatin ilk haftasina kadar halletmeliyiz rabbim hepimiz yardimcisi olsun

öncelikle geçmiş olsun arkadşalr...varikosel ameliyatı devlet te ve ya özelde farketmez önemli olan iyi doktor seçimi ve mikrocerrehi olmasıdır..tabiki hiç bir doktor %100 iyileşeck diyemez..ve her ameliyat olanda da fayda edeck diye bir durum yok..10 kişiden 5 i düzeliyor..bizde 4 ay önce ameliyT OLDUK..hızımız düştü maalesef..ama 6. aymızı bkliyoruz inşallah düzeleck..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…