Kararsız kaldım fikir Rica ediyorum

Birpapatyagolgesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2017
2.052
2.589
133
Merhaba hanımlar,
Ben şuan 6 aylık hamileyim. Açıkçası çocuğuna hiç çocuk odası falan düşünmüyorum. Çünkü zaten aklı erene kadar kullanamicak. 2 yaşından sonra bi baza alırım mahremiyet terbiyesini alıştırırım diye düşünüyordum ancak şimdi çevreden "ayyy yap güzel olur " falan gibi hevesli fikirler gelince kararsız kaldım. Çocuğun odası hem de benim çalışabileceğim (bir çalışma masasına ihtiyacım var sadece) bir oda olacak. Şu uzunlamasına ve çok geniş olmayan bir oda olduğu için şöyle yatağı dolabı çalışma masası birleşik takımlardan düşünüyorum ama çok kararsız kaldım. Çocuk büyüyene kadar bu oda demode olur çocuk yenisini ister heves eder , daha güzeli çıkar vs. Hatta belki belli mi olur ev değişiriz gibi gibi.
Kısacası hiç meraklı değildim ama kafamı karıştırdılar .zaten hamilelikten midir nedir duygusalım. Takıntılıyım. Ne istediğimi de bilmiyorum.kocami da boşuna masrafa sokmak istemiyorum. Ne yapsam sizce.

Şimdiden tesekkurederim

ben yapıyorum
cocugu ılk 3 ay kendımle yatıracagım 3 aydan sonra odasına alıstıracagım
kendı alanı olması gerekli bence
oyuncakları ıle oynayabileceği vs
orayı kendı odası olacak benimsemeli

ben ahşap bir yatak aldım
120 cm-60 cm parmaklıklı
bir de dolap aldım aldıgım dolabı lısede bıle kullanabilir
bir de sifonyer aldım

bebeğin 2-3 yasına gelınce değişeceği tek sey yatagı olacak
şifonyer dolap yıne kullanılabılır

bir de odasına tül diktirdim yanlara da grili sarılı beyazlı bulutlu fon aldım
bunu da liseye kadar kullanabilir
düz renk gri halı aldım

dediğim gibi ben kendı alanı olmasını düşünuyorum
orda burda sürünmemeli bebek.
gunduzlerı uyurken odasına koyacagım orda uyusun bebek telsizi aldım
alanını bilsin dodugundan beri

Arkadaşlar teşekkür ediyorum. Sanırım biraz daha netleşti fikrim. Dediginiz gibi , daha çok erken. Bir şifonyer yeterli. Rabbimin izniyle büyürse 3 yaşında falan birlikte seçeriz daha yeni şeyler seçerim. Demode kalmaz böylelikle. :)
Teşekkür ediyorum herkese ❤

Ben de bi park yatak almistim 4.5 yasina kadar onda yatti. Sezeryandan dolayi 20 gun kadar ayni odadaydik sonra yatagini odasina koydum emzirirken de gidiporda emzirdim orda uyudu babasinin bekarlik dolabi vardi ona uygun bir şifonyer aldik bir de tek kisilik yatagi vardi yine bekarliktan. Ama bana o şifonyer ve park yatak 4.5 yasina kadar yetti. Cok kiyafet almadim zaten küçülüyor eskimeden. Park yatak cok oratik tatile hafta sonu gezmeye gittigim yerlere katlayip götürdüm ben de cocuk da rahat ettik. Simdi yeni tek kisilik yataga gecti ona da bi bariyer aldim file gecirilmis demirleri var. Isimi goruyor. Ben de hevesli degildim hala da degilim. Ikinci oglum yolda. Derli toplu yatak odasi olsun istoyorum alti dolap ve calisma masaai ustu boydan boya yatak olanlar var onlari hem yer acisindan hem de görünümünden ötürü seviyorum. Onlardan düşünüyorum. Okula basladiktan sonra.

ben yapıyorum
cocugu ılk 3 ay kendımle yatıracagım 3 aydan sonra odasına alıstıracagım
kendı alanı olması gerekli bence
oyuncakları ıle oynayabileceği vs
orayı kendı odası olacak benimsemeli

ben ahşap bir yatak aldım
120 cm-60 cm parmaklıklı
bir de dolap aldım aldıgım dolabı lısede bıle kullanabilir
bir de sifonyer aldım

bebeğin 2-3 yasına gelınce değişeceği tek sey yatagı olacak
şifonyer dolap yıne kullanılabılır

bir de odasına tül diktirdim yanlara da grili sarılı beyazlı bulutlu fon aldım
bunu da liseye kadar kullanabilir
düz renk gri halı aldım

dediğim gibi ben kendı alanı olmasını düşünuyorum
orda burda sürünmemeli bebek.
gunduzlerı uyurken odasına koyacagım orda uyusun bebek telsizi aldım
alanını bilsin dodugundan beri
Hayaller hayatlar diyorum size:)) Gece çok sık emecek 3 aylık bebek..
Kızım 15 aylik oldu gündüz odasinda yatiyor oynuyor gece yanimdaki park yatakta..telsizimizde var ama diş cikarma donemlerinde veya hastalik donemlerinde sık agliyorlar gece..ancak yanimda sakinlesiyor..yani sandiginiz gibi deliksiz uykular olmayacak bebeğin bi dönem buna kendinizi adapte edin şimdiden.
Zaten 2 yasina yasina kadar anneye babaya güvenli baglanma adina ayrı uyutma önerilmiyor.siz 3 aydan bahsediyorsunuz

bu arada bende hamileyken beyaz dolap ve komidin yaptirdim marangoza ve inanilmaz uygun oldu..birde bazali yatak vardi evimizde onu koyduk.
susledim raflar taktim..rengarenk bi bdasi oldu kizimin..bide park yatagi var odasinda ggunduz orda uyuyor..gecede yatak odamdaki park yataga aliyorum..
o ahşap besiklerden asla almayin..alan arkadaslarim pisman ellerine patladim.cok gereksiz..oyun parki cok kullanisli oluyor ve katliyosun isin bitince rahatlikla saklayabilirsin.
cok isterseniz benim gibi hep kullanabilecegi sade renklerden olusan mobilya yaptirip ekstra suslemeler yapabilirsin

Ben de bi park yatak almistim 4.5 yasina kadar onda yatti. Sezeryandan dolayi 20 gun kadar ayni odadaydik sonra yatagini odasina koydum emzirirken de gidiporda emzirdim orda uyudu babasinin bekarlik dolabi vardi ona uygun bir şifonyer aldik bir de tek kisilik yatagi vardi yine bekarliktan. Ama bana o şifonyer ve park yatak 4.5 yasina kadar yetti. Cok kiyafet almadim zaten küçülüyor eskimeden. Park yatak cok oratik tatile hafta sonu gezmeye gittigim yerlere katlayip götürdüm ben de cocuk da rahat ettik. Simdi yeni tek kisilik yataga gecti ona da bi bariyer aldim file gecirilmis demirleri var. Isimi goruyor. Ben de hevesli degildim hala da degilim. Ikinci oglum yolda. Derli toplu yatak odasi olsun istoyorum alti dolap ve calisma masaai ustu boydan boya yatak olanlar var onlari hem yer acisindan hem de görünümünden ötürü seviyorum. Onlardan düşünüyorum. Okula basladiktan sonra.
Aynen bende sizin gibi düşünüyorum. Düşünüyordum daha doğrusu. Bebek odası değil de genç odası alırız,onu da zaten zamanı gelince 3 yaştan sonra alırız ya da okula gitmeye başlayınca diye düşünüyorduk. Ama ben de o odam için sizin dediğiniz tarzda takımlar baktım ama zamanı gelince alicam. Hatta yavrulu yataklı cekemceli.dolapli ranzalı bide üzerine çalışma masalı takımlar var. Adamlar hepsini bi yere montelemisler. Çok da derli toplu güzel oluyor

bu arada bende hamileyken beyaz dolap ve komidin yaptirdim marangoza ve inanilmaz uygun oldu..birde bazali yatak vardi evimizde onu koyduk.
susledim raflar taktim..rengarenk bi bdasi oldu kizimin..bide park yatagi var odasinda ggunduz orda uyuyor..gecede yatak odamdaki park yataga aliyorum..
o ahşap besiklerden asla almayin..alan arkadaslarim pisman ellerine patladim.cok gereksiz..oyun parki cok kullanisli oluyor ve katliyosun isin bitince rahatlikla saklayabilirsin.
cok isterseniz benim gibi hep kullanabilecegi sade renklerden olusan mobilya yaptirip ekstra suslemeler yapabilirsin
Park yatak nedir bilmiyordum simdi ona bakacağım.

Edit :Şuan baktım. Ondan var benim. Adının park yatak olduğunu bilmiyordum. Bende ona "taşınabilir beşik" diyordm )))))

Hayaller hayatlar diyorum size:)) Gece çok sık emecek 3 aylık bebek..
Kızım 15 aylik oldu gündüz odasinda yatiyor oynuyor gece yanimdaki park yatakta..telsizimizde var ama diş cikarma donemlerinde veya hastalik donemlerinde sık agliyorlar gece..ancak yanimda sakinlesiyor..yani sandiginiz gibi deliksiz uykular olmayacak bebeğin bi dönem buna kendinizi adapte edin şimdiden.
Zaten 2 yasina yasina kadar anneye babaya güvenli baglanma adina ayrı uyutma önerilmiyor.siz 3 aydan bahsediyorsunuz
İzlediğim videolarda 6 ay diyor güven açısından
Tabi ayrı yatırma olayı çocuktan çocuğa da değişir
Bir arkadasım doğduğu günden itibaren ayrı yatırdı
1 yasında yeğenim var 7 aylıktan beri odasında yatıyor
Evet sık uyanıyor ama geri yaylağında uyuyor

Merhaba hanımlar,
Ben şuan 6 aylık hamileyim. Açıkçası çocuğuna hiç çocuk odası falan düşünmüyorum. Çünkü zaten aklı erene kadar kullanamicak. 2 yaşından sonra bi baza alırım mahremiyet terbiyesini alıştırırım diye düşünüyordum ancak şimdi çevreden "ayyy yap güzel olur " falan gibi hevesli fikirler gelince kararsız kaldım. Çocuğun odası hem de benim çalışabileceğim (bir çalışma masasına ihtiyacım var sadece) bir oda olacak. Şu uzunlamasına ve çok geniş olmayan bir oda olduğu için şöyle yatağı dolabı çalışma masası birleşik takımlardan düşünüyorum ama çok kararsız kaldım. Çocuk büyüyene kadar bu oda demode olur çocuk yenisini ister heves eder , daha güzeli çıkar vs. Hatta belki belli mi olur ev değişiriz gibi gibi.
Kısacası hiç meraklı değildim ama kafamı karıştırdılar .zaten hamilelikten midir nedir duygusalım. Takıntılıyım. Ne istediğimi de bilmiyorum.kocami da boşuna masrafa sokmak istemiyorum. Ne yapsam sizce.

Şimdiden tesekkurederim
Ilk cocuk mu eger oyleyse ve ev de kiraysa 70 e 140 olculerinde bir karyola alin odaniza kurun..3 yasa kadar yeter o...bir de 2 kapili dolap yeter...3yastan sonra genc odasi alın ben oyle yaptim..

Ilk cocuk mu eger oyleyse ve ev de kiraysa 70 e 140 olculerinde bir karyola alin odaniza kurun..3 yasa kadar yeter o...bir de 2 kapili dolap yeter...3yastan sonra genc odasi alın ben oyle yaptim..
Evet ilk çocuk olacak Allah izin verirse.
Iki beşik var. Birini kuzenimiz veriyor biri bizim. Birinde 2 yaşına kadar yatar sanırım. Sonra bir karyola bende düşünüyorum. Şuan için şifonyer karar kildim :)
Ev kendimizin . O yüzden içir zıvır almak istemiyorum. 1.5 senedir evliyim. Şimdiki aklım olsa evimizi çok farklı döşerdim. Şimdi 1.5 senelik eşyaları değiştirsem görgüsüzlük olcak . O yüzden pişman olmak istemiyorum.

Yapmayın boş yere yer kaplayacak. Bebeğin eşyaları için bir şifonyer edinin, bir de bebek karyolası. Sizin odanızda olsun. 4aydan sonra odasında yatar diyenlere de bakmayın. Anne sütü alan bir bebek odasında nasıl yatsın. Gece gece kaç defa uyanır, uyumaz hem bebeğe hem kendinize yazık. Büyüyünce genç odası alırsınız.

Back
X