Kararsız kaldım fikir Rica ediyorum

İzlediğim videolarda 6 ay diyor güven açısından
Tabi ayrı yatırma olayı çocuktan çocuğa da değişir
Bir arkadasım doğduğu günden itibaren ayrı yatırdı
1 yasında yeğenim var 7 aylıktan beri odasında yatıyor
Evet sık uyanıyor ama geri yaylağında uyuyor
Bazi pedegoglarda 2 yaş diyor herkes farklı bi görüş icinde ama bi egitimci olarak gözlemeledigim yasiminda vermiş oldugu tecrube ile soyluyorum.
Bana göre yanlış.
o bebek kendine ait bi alanin olmasini olmasini bilmez anlamaz.
Anne sicakligi ister.
lutfen alistircam diye bebeginizi aglatmayin..
öyle uzuluyorum ki bunu yapanlara.
daha bugün biri yazmiş 8 aylik bebegini ssesi kisilana kadar aglatmiş..bu nasil na inattir.
Benim bebegim hamak bagimlisiydi..14 aylikken biraktik..ama hic aaglatmadim zorlamadin.
bigun bigun geldi yanima uyudu ve ben şok..o günden sonra aksamlari kendi kendine uyur oldu..ne egitim verdim ne bisey.
Tatillerde misafirlikte her yerde hamagi tasiyordum yanima bebegimi bebegimi sallamak için..herkes halime aciyordu.
Ama geçti bak.
(kolik doneminde hamak kurtaricim olmuştu ama sonra onsuz uyuyamaz oldu)
Bence herseyin bbi zamani var.
bebeklerin hazirolunuşlugunu yabana atmayin.
bebeginizin en cok size ihtiyac duyacagi dônemlerde ayri yatirmak icin ugrasmayin.zaten bi zaman sonra siz istesenizde yaninda yatmayacak..buyuyecekler..o anlarin tadini çkartin.
Mesela bebegim sabah erken uyaniyor ve bakiyorki ayni odadayiz kendi kendine oyalaniyor biz uyanana kadar ..
inanilmaz inanilmaz keyif aliyoruz:)
ama ayri yatirdigim zamanlarda gunduz uykularinda aglayarak korkarak uyaniyor.

Merhaba,1 yaşında kızım var.hamileyken bende çok kararsız kalıp almamıştım.sepet beşik alıp 8 ay bizim odamızda uyudu.8 aylıkken yer yatağı ve gardrop aldım odasına geçiş yaptı.keske baştan alsaymışım dedim bebek deyip geçmeyin bir sürü eşyası oluyor ve odaya biz çok ihtiyaç duyduk.

Merhaba hanımlar,
Ben şuan 6 aylık hamileyim. Açıkçası çocuğuna hiç çocuk odası falan düşünmüyorum. Çünkü zaten aklı erene kadar kullanamicak. 2 yaşından sonra bi baza alırım mahremiyet terbiyesini alıştırırım diye düşünüyordum ancak şimdi çevreden "ayyy yap güzel olur " falan gibi hevesli fikirler gelince kararsız kaldım. Çocuğun odası hem de benim çalışabileceğim (bir çalışma masasına ihtiyacım var sadece) bir oda olacak. Şu uzunlamasına ve çok geniş olmayan bir oda olduğu için şöyle yatağı dolabı çalışma masası birleşik takımlardan düşünüyorum ama çok kararsız kaldım. Çocuk büyüyene kadar bu oda demode olur çocuk yenisini ister heves eder , daha güzeli çıkar vs. Hatta belki belli mi olur ev değişiriz gibi gibi.
Kısacası hiç meraklı değildim ama kafamı karıştırdılar .zaten hamilelikten midir nedir duygusalım. Takıntılıyım. Ne istediğimi de bilmiyorum.kocami da boşuna masrafa sokmak istemiyorum. Ne yapsam sizce.

Şimdiden tesekkurederim
4000 5000 lira verip cocuk odasi almayin derim. Ben almadim. 280 liralik besik ile tekzenden cekmeceli kapakli kucuk dolap (300tl) aldim bir tanede evde vardi yetiyor. Oda yap cok dediler, iyiki yapmamisim diyorum. Besikte 1 yasina kadar yatti(5yasina kadar yatar diye dusunuyorduk) sonra yer yatagi yaptim. Simdi bir bucuk yasinda yayila yayila yatiyor, yatiyoruz:)) yer yatagi derken montessori falan degil haa! Anam babam usulu eski pamuklu yataklardan:) biraz daha buyuyunce montessori tipi dusunuyorum yatagini. dolaplar da yetiyor. Nasil mi? Kucuk gelenleti hurclayip baa altina atiyorum, yenilere yer aciliyor. En buyuk hayalim, odasini kizimla begenip almak. O gunleri de goruruz insallah.

Son düzenleme:
Birde odada yerim olmadigi icin sepet besikyir, anne yanidir almadim(alanlar memnun oluyor anne yanindan) digeri dekor bence. 150 tl babynest aldim onunla yanima yatirdim. Ezilip dusmesin diye. 3 ay isimi gordu, sonra kaldirdim.

Back
X