Doğuma Hazırlık Kararsız kaldımmmm:)))

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Eslem ve Ebrar'ı erkekte düşünemiyorum

Eslem'i hem erkek hem kız için koyanlar var. Ebrar ismi hem kız çocuklarına hem de erkek çocuklarına konulabilir bence. Mesela nisa’yı erkek çocuğuna koyamazsın çünkü kadın anlamına gelir. Ama Ebrarın anlamını okuduysanız her iki cinsiyette de kullanılabilinir. Söyleniş biçimine göre değil anlamına göre isim koymak daha manalı...

yunus emre islam dinini anlatan halk ozanlarındandır bir çok ilahiside var.eşin dinle ilgisi olan isimler istiyosa tercih edilebilir aslında.benim beğendiğim isimler poyraz(oğlumun ismi)kuzey doruk çınar çağan batu demir arda yağız.sanırım bunları eşin tercih etmez sen yinede modern isimlerde şansını dene canım belki ikna olur bol şanslar:)

Yunus emreyi söyledim olabilir demişti önceden...Şimdi senden duyunca arda dedim ayyyy askerdeki ermeni kökenli arkadaşın adıydı dedi onada kulp buldu deli ya deli bağırdım sonunda kapattım telefonu

Yeğenimin adı da Emir.Daha 6 aylık.Her zaman popüler bir isim.
Talha da çok güzel bir sahabe ismi.Bunun dışında..
Kerem,Emir,Yiğit,Görkem,Tuna,Kıvanç,Utku,Samet de güzel isimler.
Adıyla yaşasın inşallah

Canım öncelikle tebrik ederim seni ve eşini.. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin
isim konusuna gelince bilali hiç düşünme derim kulağa pek hoş gelmiyor sanki.
benim de ablam 38 haftalık hamile adını Haktan Emir koyuyoruz soyadıda Doğan olunca pek bi uyumlu oldu
bi de şimdiki çocuklar isimlere çok takar oldu iki ismin avantajı o. çocuğun büyüdüğünde isminden hoşlanmayabilir ama iki isim koyarsan diğerini kullanır okulda, arkadaş ortamında vs.
Berat Tuğra isminde de bi akrabamızın çocuğu var çok uyumlu olmuş bence. Aklıma seveceğin türden isimler gelirse yazarım

Son düzenleme:
Yunus emreyi söyledim olabilir demişti önceden...Şimdi senden duyunca arda dedim ayyyy askerdeki ermeni kökenli arkadaşın adıydı dedi onada kulp buldu deli ya deli bağırdım sonunda kapattım telefonu

ahh bu erkekler sen takma kafana hayatım elbet beğenecek birisini son anda pes eder:)arda ismi türklerin koyduğu bir isim yinede bir kulp bulmuş eşin demek ki içine sinmemiş elbet bir isim beğenecek :)

Teşekkür ederiz canım...Bilali bende sevmiyorum...Sizin isim gerçekten çok hoş olmuş Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin...Eşimin adıda haktan ilker ...

Son düzenleme:

Bu söylediğin isimlerin çoğunu söyledim canım illa bi bahanesi oluyor eşimin artık sinir olmaya başladım naparsa yapsın diyorum artıkkk

Bu söylediğin isimlerin çoğunu söyledim canım illa bi bahanesi oluyor eşimin artık sinir olmaya başladım naparsa yapsın diyorum artıkkk

Benim daha yaşım bunları düşünmek için çok genç ama yeğen-kuzen oldukça bol.Her sene bir bebek doğuyor neredeyse.Ee lazım oluyor illaki isim
Erkekler genelde ağır isimler düşünüyor nedense.Komşumuz da "Tuğrul" koydu geçen sene.İlk duyuşta ağır gibi ama asil bir isim.

canım bende çok kararsızım isim konusunda..sanki bütün erkek isimlerini koyalımmı? diye düşündük gibi geliyo..yok beğenemiyoruz anacım..benim hoşuma gideni eşim beğenmiyo onunkini ben..benim en son hoşuma giden cihad ve eymen ismi ama eşim beğenmedi..oda kürşad la en son tevrat ismini bulmuş ama bana göre çok ağır geldi..şimdilik demir diyoruz ama değişebilirde.. emre daha hoş..bilalde güzel ama bence kura çekin hangisi çıkarsa..ama yinede araştırın derim ben.

Talha bi yakınımın çocuğunun ismi ama herkes söylemekte zorluk çekiyo 'l' harfini inceltende var kalın söyleyende zor bi isim yani.
Eymen ve Kayra çok yayıldı Ecrin gibi suyu çıktı ama yinede hoş farklılar.
Berat hoş isim genelde berat gecesi doğanlara koyulduğunu gördüm ben ama öyle bi şartta yok tabi eylül'lerinde hepsi eylül doğumlu diil.
Haktan eski sevgilim:) değişik ve güzel bi isim eşim bilmese ve eski sevgilimlede aynı şehirde olmasak düşünürdüm bu ismi.
Erkek çocuğa kıyafet gibi isim seçenekleride kısıtlı yav farklı bişe bulmak zor.
Yiğit ve yağızdan böğğ geldi yoldan geçen bi çocuğa iki isimden biriyle seslen kesin tutturursun.
Çınar ismini duydum en son ama tv de çınar kavak hepsi odun işte odundan adam olmaz repliği mum dikti:)
Birde bulduğum isimde bence sesli harf olmamalı devir teknoloji devri çocuk ismini "cinar" olarak kullansin istemem ben olsam.
Kuzenim mehmet alp koydu bana çok karizmatik geldi birleşikte söylenebilir.
Ben olsam ne koyardım hiçbi fikrim yok ya kısaca can koyar kestirip atarım sanırım hem eşimin ismine hem soyadımıza uyuyor idare etsin velet zaten içimde kız isteği var:)

her isim her çocuğa konmaz, sadece biz beğendik diye çocuğa isim koymamalıyız, eskiden bilinirdi böyle şeyler, zamanla unutuldu... isimlerin karakteri ve dolayısıyla kaderi etkilediği doğrudur.. Her harfin de etkisi vardır.. ö, ü, h, ç, r kaçınılması gereken harflerdir mesela.. iyice araştırınız, isim koymak derin bir mevzudur.. peygamberimizin ismi konmaz mesela, ağır gelir.. şimdi böyle şeyleri kimse umursamıyor, yok çok moda, yok çok avrupai... doğum tarihi ile birlikte karar verirlerdi eski hocalar, ebced hesabıyla, o isim çocuğa olur mu olmaz mı sorulurdu... Cemalettin İpekbayrak var piyasada şu an tek bildiğim, eğitimli bir beyefendi, benden danışma için ücret bile istemedi de ben vermiştim, çok alçak gönüllü üstelik, danışın derim...

kimi kurallar var isimlerle ilgili... r den sonra ünsüz gelmemeli mesela... görkem bu bakıma örnektir. hem ö yü barındırır, hem r den sonra k gelmiş.. iyi değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…