Kararsız ve umutsuzum

blackanddark

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
18
7
1
Merhaba arkadaşlar. Çok bunaldım ve yazmak istedim. Benim umutsuz olma sebebim eğitimim konusunda. Birkaç yıldır sınava giriyorum ve bir türlü istediğim puanı alamıyorum İngilizce de. Doktora yapmak ve atanmak için bu sınav gerekli ama sürekli düşük puanlar alınca da umutlarım tükenmiş durumda. Neden böyle oluyor diyecek olursanız ailevi sorunlar yüzünden sürekli ailemi düşünmekten sınavıma odaklanamıyorum yani kafamda sürekli Bi düşünce var. Özel sektörde çalışıyorum ve işyerim kapanmak üzere.Bunun da stresi var. Yaşım şuan 32 ve çok istememe rağmen bundan sonraki süreçte eğitimime devam edebilek için geç kaldığımı düşünüyorum.Ne yapacağımı bilmiyorum çok ümitsizim

düşünceleri susturamıyor musunuz? yani bi okuduğunuz yeri anlamadan okuyup başka şeyler düşünerek geriye geliyorsanız bence doktora danışın.

Öncelikle geç falan kalmadınnn, şu an otuzlar yeni yirmiler oldu. 20liler de daha 15 18 kafasında.
Dil için aileni falan unut, kütüphane yok mu ğcretsiz gidip çalışabileceğin geceleri falan? Veya haftasonları? Hangi sınava giriyorsun, hangi bölümde takılıyorsun bilmiyorum ama ingilizceye oturup çalışmal yerine hayatının içine katabilirsin. İngilizce podcastler dinlemek, ingilizce kitap okumak film izlemek, yabancılarla konuşmak, ilgilendiğin konularda makale okumak yazmak, günlük tutmak gibi. Tabi akademik dil farklı ama her türlü yardımı olur bence

İngilizce için sadece bir öneride bulunmak istiyorum. İngilizce tomanu kitap okumak grameri siz farketmeden aşırı geliştiriyor. Bilmediğiniz kelimlere bakarak okursanız hele acayip bir dağarcık oluşuyor farketmeden.
Ve daha gençsiniz. Hiç bir şeye geç kalmadınız. Kime göre neye göre? 23 yaşında ben okulu bitirdim birileri 25 yaşında bir şirkete ceo oldu. Ben de belki 55 te olurum belli mi olur

Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim önerdiğiniz kitap nedir

Çok teşekkür ediyorum odaklanıp yeniden çalışmaya başlayacağım

ben de kitap önerisi almak isterim :)

Beğendiğiniz tarz ne ise hiç farketmez. Dünya klasikleri ile de başlayabilirsiniz. Filmini izlediğiniz bir kitap da olabilir. Ben bu şekilde ydsden 100 soruda 96 net yapmştm. Kelime odaklıydım.

Bi de kitap okumaktan sıkılırım kelimelere bakamam sürdüremem derseniz reader at work diye bir kitap var. Kısa kısa konular var bir iki sayfalık. Konular farklı farklı asla sıkıcı değil. Eşime aldım inceledim çok beğendim kitapları.

Eklentiler

• CCC8F4A1-AFCC-429B-B90F-7376A187A7C5.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 36

Hangi sınav? Sınav odaklı çalışın, ingilizce öğrenme odaklı çalışmayın. İkisi farklı şeyler. Sınav odaklı çalışırsanız daha iyi olur. Soru stillerine göre çalışın.

100 soruda 96 net müthiş bir başarı tebrik ederim
Tam olarak nasıl yaptım dediniz biraz daha açabilir miyiz

Çok kitap okudum. Bilmediğim kelimeleri hep merak ettim günde 50 kelimle her gün elime yazıp o kelimeleri ezberlemeden uyumadım. Bir de phrasal verbs aşırı önemli. Kitap okurken anlamadan grameri öğreniyorsunuz zaten. Bazen açıklayamadan doğrusunun o bağlaç olduğunu biliyorsun mesela acayip bir aşinalık oluyor cümle yapılarına.
Konuşmaya yönelik işitsel herhangi bişey yapmayın. Gramer çok başka. Çıkmış soruları çözün bilmediğiniz kelime kalmasın.

Belli şeyler var direk elemek için tense uyumu mesela
Boş bırakmak her zaman yanlıştan iyidir. İki şıkka net bir şekilde indiremediyseniz asla sallamayın.
Çeviri sorularında minnacık yerden vururlar genelde bir kelimeye bağlı kalır çoğu zaman doğru cevap.

Hep kelime, kelimeye çıkıyor. Başarılar diliyorum arkadaşlar

Çok teşekkürler güzel yorumunuz için

Yaaa hazırlık kitabim bu kitap çok güzel tavsiye ederim. Ben de podcast ve kitap okumanı tavsiye ederim. Ben harry potter okuyordum mesela çok sevdiğim için ama tabi oradaki kelime listesi ne kadar işinize yarar bilemem belki biraz daha mesleğe yakın bir şey okursanız ileride daha çok işinize yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…