- 30 Mart 2023
- 272
- 81
- 18
- Konu Sahibi Filtrekahvem
-
Oldu..oldun.Dil öğren yurt dışına git orda dene en azından.yapamazsan gelirsin burdaki işinde kontenjan boşsa devam edersin
Kafanızı takarsanız yapılmayacak bir şey değil bu. Sağlık personelini bütün Avrupa ülkeleri havada kapıyorlar...Dil öğren yurt dışına git orda dene en azından.... .Ne kaybedeceksin diyorlar. Hayatı öğrenmeyi gezmeyi yeni insanlar tanımayı seviyorum.
Kendimi bunu yapmak için yaşlı hissediyorum artık :)) çevrenizde yapan var mı? Giden mutlu olan?Kafanızı takarsanız yapılmayacak bir şey değil bu. Sağlık personelini bütün Avrupa ülkeleri havada kapıyorlar..
Kendinize sıkı sıkı uyacağınız bir dil öğrenme planı yaparsanız, derslerinize sıkıca tutunursanız yapamayacağınız bir şey değil bu. Yapan çok var...
36 yaşında almanca öğrenip, şu an Almanya'da ailesini kurmuş yaşayan bir aile dostumuz var.Kendimi bunu yapmak için yaşlı hissediyorum artık :)) çevrenizde yapan var mı? Giden mutlu olan?
Almanyada ekonomik sıkıntı yaşar mıyım? Türkiyeye göre daha rahat ederim değil mi? Almanyanin düzeni hakkında bilgim yok36 yaşında almanca öğrenip, şu an Almanya'da ailesini kurmuş yaşayan bir aile dostumuz var.
Ben kendim 48 yaşındayım, önümüzdeki yıl İngiltere'ye göçmeyi planlıyoruz.
Hiçbir şey için, hiçbir yaş geç değil.
Sağlıkçı olucam zaten ama yurt dışına mı gitsem orda mı sağlikçi olsammutlaka sağlık alanına kay
Yurtdışında yaşayan tanıdıklarınız var mı?Kesınlıkle sağlıktan mezun olup almanyaya gıderdım. Arkadaslarınız bısey dıyorsa özellikle iyi bişey diyorlarsa bu şekilde sizde bişey görüyorlar demekki. Hem cesaret hem çalışkanlık. Kesinlikle gidin ülkeden. Kolay mı dıyenlere de sanane diyin
Almanca çok mu zor bir dil? Denemek istiyorum.Almanyada uygun şehirler nereler? Kiralar nasılBen almanyadayim. Simdi netden baktim hemsireler net 2400€ civari kazaniyor. Bekar olarak cok büyük sehirlerede yasamazsaniz cok rahat gecinirsiniz.
Hemsireleri dilde varsa havada kapiyorlar. Devlet hastanelerine girerseniz belli süreclerdede otomatik zam yapiliyor, cogu hastaneninde personelli icin yurtlari var kalmak icin. Bir süre orda kalip iyi bir birikim yapip kendi evinize gecersiniz.
Kadin olarak burda hayat daha kolay. Aksam rahat cika biliyorsunuz, kimse kimsenin hayatina maydanoz olmuyor
Bence dile odaklanip deneyin sansinizi. Begenmediniz (ki sanmiyorum öyle olacagini) dönersiniz.
Evet zor bi dil, ama istedikten sonra ögrenilir. Büyük sehirlere yakin ama yinede kücük bir yer tercihim olurdu. Ben münihe 30 km uzagim misal. Kiralar burda daha uygun, münihe trenle 30 dakikada yetisiyorum. Yasamak icin münihe yakin olan sehirler tavsiye ederdim.Almanca çok mu zor bir dil? Denemek istiyorum.Almanyada uygun şehirler nereler? Kiralar nasıl
Hemşire maaşı yaklaşık 69 bin civarı oluyor sanırım değil mi Türk Lirası ile kiralar nasıl acaba küçük dediğiniz yerde merak ettimEvet zor bi dil, ama istedikten sonra ögrenilir. Büyük sehirlere yakin ama yinede kücük bir yer tercihim olurdu. Ben münihe 30 km uzagim misal. Kiralar burda daha uygun, münihe trenle 30 dakikada yetisiyorum. Yasamak icin münihe yakin olan sehirler tavsiye ederdim.
lira hesabina hic girmegin. Birim olarak düsünün. Ben misal 2+1 e 80 metrekare ye 1030€ ödüyorum. Aylikta 100€ ceyran icin. 30 km ötede münihde su an ayni daireye 2300-2500 euro verirdim.Hemşire maaşı yaklaşık 69 bin civarı oluyor sanırım değil mi Türk Lirası ile kiralar nasıl acaba küçük dediğiniz yerde merak ettim
80 metrekare eve TL bazında 29 bin kira mi veriyorsunuz öyle oluyor değil mi ben de buradaki hemşire maaşıyla kira falan verince ki hesabı düşüncem merak ettim gitmeye değer mi diyelira hesabina hic girmegin. Birim olarak düsünün. Ben misal 2+1 e 80 metrekare ye 1030€ ödüyorum. Aylikta 100€ ceyran icin. 30 km ötede münihde su an ayni daireye 2300-2500 euro verirdim.
Yani kücük yerde yasayinca ( kücük dedigmde 200bin civari insan yasiyor burda) hemsire maasiyla gayetde rahat yasanilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?