Kararsızım arkadaşlar?

Filtrekahvem

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Mart 2023
272
81
18
Istanbulda yaşiyorum.29 yaşındayim adliyede çalışıyorum mübaşirim.iki bölüm bitirdim biri kadastro diğeri ortopedi teknikerliği.Sağliktan mezun olmadan adliyeye atandım.Adliyenin yorucu temposu hakların diğer kurumlara göre dezavantajli oluşundan dolayı başka kuruma geçmek istiyorum.Bikaç ay önce kpss ye girdim güzel bir puan aldım kendimce.Kadastroyu seviyorum ama alımı az.Sağlik bölümüm de puanim gayet yeterli.Alımı bekliyorum.Çok kararsızım.Bundan 1 sene önce önümde seçenek yoktu şu an ne yapcağimi bilmiyorum.Ailede maddi sıkıntılarımız da çok.Hayatımda biri de yok.Bekarım.Arkadaşlarım diyor ki sen azimli birisin.Sağlıktan da mezun oldun.Dil öğren yurt dışına git orda dene en azından.yapamazsan gelirsin burdaki işinde kontenjan boşsa devam edersin.Ne kaybedeceksin diyorlar.Hayatı öğrenmeyi gezmeyi yeni insanlar tanımayı seviyorum.Napardınız benim yerimde olsanız?

Reactions: Cac
oldun.Dil öğren yurt dışına git orda dene en azından.yapamazsan gelirsin burdaki işinde kontenjan boşsa devam edersin
Oldu..
Dilin kemigi yok tabi.
Hemen dil ogrenilince yurt dışına gidiliyor ya
Ne kadar basitmiş bu işler,biz bosuna surunmusuz yıllarca.

Katiplik zor ben daha az yoğunluğu olan bir ile sağlıkçı olarak atanır izinde de dil öğrenir Almanya’ya giderdim

.Dil öğren yurt dışına git orda dene en azından.... .Ne kaybedeceksin diyorlar. Hayatı öğrenmeyi gezmeyi yeni insanlar tanımayı seviyorum.
Kafanızı takarsanız yapılmayacak bir şey değil bu. Sağlık personelini bütün Avrupa ülkeleri havada kapıyorlar..
Kendinize sıkı sıkı uyacağınız bir dil öğrenme planı yaparsanız, derslerinize sıkıca tutunursanız yapamayacağınız bir şey değil bu. Yapan çok var...

Kendimi bunu yapmak için yaşlı hissediyorum artık :)) çevrenizde yapan var mı? Giden mutlu olan?

Kendimi bunu yapmak için yaşlı hissediyorum artık :)) çevrenizde yapan var mı? Giden mutlu olan?
36 yaşında almanca öğrenip, şu an Almanya'da ailesini kurmuş yaşayan bir aile dostumuz var.
Ben kendim 48 yaşındayım, önümüzdeki yıl İngiltere'ye göçmeyi planlıyoruz.
Hiçbir şey için, hiçbir yaş geç değil.

Almanyada ekonomik sıkıntı yaşar mıyım? Türkiyeye göre daha rahat ederim değil mi? Almanyanin düzeni hakkında bilgim yok

Kesınlıkle sağlıktan mezun olup almanyaya gıderdım. Arkadaslarınız bısey dıyorsa özellikle iyi bişey diyorlarsa bu şekilde sizde bişey görüyorlar demekki. Hem cesaret hem çalışkanlık. Kesinlikle gidin ülkeden. Kolay mı dıyenlere de sanane diyin

Yurtdışında yaşayan tanıdıklarınız var mı?

Ben almanyadayim. Simdi netden baktim hemsireler net 2400€ civari kazaniyor. Bekar olarak cok büyük sehirlerede yasamazsaniz cok rahat gecinirsiniz.
Hemsireleri dilde varsa havada kapiyorlar. Devlet hastanelerine girerseniz belli süreclerdede otomatik zam yapiliyor, cogu hastaneninde personelli icin yurtlari var kalmak icin. Bir süre orda kalip iyi bir birikim yapip kendi evinize gecersiniz.
Kadin olarak burda hayat daha kolay. Aksam rahat cika biliyorsunuz, kimse kimsenin hayatina maydanoz olmuyor
Bence dile odaklanip deneyin sansinizi. Begenmediniz (ki sanmiyorum öyle olacagini) dönersiniz.

Almanca çok mu zor bir dil? Denemek istiyorum.Almanyada uygun şehirler nereler? Kiralar nasıl

Almanca çok mu zor bir dil? Denemek istiyorum.Almanyada uygun şehirler nereler? Kiralar nasıl
Evet zor bi dil, ama istedikten sonra ögrenilir. Büyük sehirlere yakin ama yinede kücük bir yer tercihim olurdu. Ben münihe 30 km uzagim misal. Kiralar burda daha uygun, münihe trenle 30 dakikada yetisiyorum. Yasamak icin münihe yakin olan sehirler tavsiye ederdim.

Hemşire maaşı yaklaşık 69 bin civarı oluyor sanırım değil mi Türk Lirası ile kiralar nasıl acaba küçük dediğiniz yerde merak ettim

Almanya'ya gitmekten ziyade ortopedi teknikerligi okuyormuşsunuz sanırım değil mi öyle geçerli bir meslek ki sermayeniz olsa da hastane yakınlarına medikal mağaza açsanız 3 4 ay önce sadece ayak analiziyle tabanlığa 1500 tl fiyat verdiler üründen ürüne değişiyordur kâr marcı sizin yerinizde olsam sermayem de varsa şayet hiç düşünmez hemen yer açardım

Hemşire maaşı yaklaşık 69 bin civarı oluyor sanırım değil mi Türk Lirası ile kiralar nasıl acaba küçük dediğiniz yerde merak ettim
lira hesabina hic girmegin. Birim olarak düsünün. Ben misal 2+1 e 80 metrekare ye 1030€ ödüyorum. Aylikta 100€ ceyran icin. 30 km ötede münihde su an ayni daireye 2300-2500 euro verirdim.
Yani kücük yerde yasayinca ( kücük dedigmde 200bin civari insan yasiyor burda) hemsire maasiyla gayetde rahat yasanilir.

80 metrekare eve TL bazında 29 bin kira mi veriyorsunuz öyle oluyor değil mi ben de buradaki hemşire maaşıyla kira falan verince ki hesabı düşüncem merak ettim gitmeye değer mi diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…