kararsızım ve korkuyorum

wanteddd

> L&M <
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
606
355
arkadaşlar öncelikle hepinizin kandili mübarek olsun. benim şöyle bi sıkıntım var şuan. az önce nişanlım aradı güzel ve uygun bi dükkan bulduğunu ve bunun için kredi çekmemizi düşündüğünü söyledi. o çalışıyo ben çalışıyorum kim bakacak üç ay sonra düğün var saten borca giriyoruz devamlı şimdi bu iş mantıklı mı dedim o da kesinlikle tutar çok iyi bi yer ve bildiğimiz iş sen yaparsın istemem dersen kardeşim baksın dedi beni düşündüren şu üç ay sonra düğünümüz var ve herşeyi kendimiz yapıyoruz şimdi bu riske girmeye değer mi kendi çok emin ama ben korkuyorum.daha önce bende bu işi yaptım kendisi yıllardır yapıyo saten ama yine de düşünüyorum hazır bi işim var saten bilmiyorum. fikirlerinizi bekliyorum akşama konuşacaz yerini gösterecek bana ve düşüncemi bekliyor.

Üç ay sonra düğün var ve ne üzerine bir iş bilemiyorum ama bunun boyası var, varsa tadilatı var, yerleşmesi falandı filandı 1 ayı geçecek evlilik hazırlığımı yapacaksınız yoksa ona mı yoğunlaşacaksınız.(bu arada saten değil zaten :) )

arkadaşlar öncelikle hepinizin kandili mübarek olsun. benim şöyle bi sıkıntım var şuan. az önce nişanlım aradı güzel ve uygun bi dükkan bulduğunu ve bunun için kredi çekmemizi düşündüğünü söyledi. o çalışıyo ben çalışıyorum kim bakacak üç ay sonra düğün var saten borca giriyoruz devamlı şimdi bu iş mantıklı mı dedim o da kesinlikle tutar çok iyi bi yer ve bildiğimiz iş sen yaparsın istemem dersen kardeşim baksın dedi beni düşündüren şu üç ay sonra düğünümüz var ve herşeyi kendimiz yapıyoruz şimdi bu riske girmeye değer mi kendi çok emin ama ben korkuyorum.daha önce bende bu işi yaptım kendisi yıllardır yapıyo saten ama yine de düşünüyorum hazır bi işim var saten bilmiyorum. fikirlerinizi bekliyorum akşama konuşacaz yerini gösterecek bana ve düşüncemi bekliyor.

boyle bır seyı asla kabul etme.zaten hersyeı kendınız yapıyormussunuz yanı borçla evlenıyorsunuz muhtemelen...bıde dukkan yenı ıs ıcın kredımı cekecek.....ne akla hızmetle.....bu rıske deger mı...bı evlenın bakalım onunuzu görun maddı hesabınızı bılın...şartlar el verdıgınde hala mantığınız bunu doğru buluyorsa oyle gırısın...

E siz dükkan acacaksınız kardeş bakacak :) Bi süre sonra emeğim var diye ortak da cıkar :)

Bir de "saten" değil "zaten"

bende öyle düşünüyorum aklıma yatmıyo bunu söyledim ama sesi düştü hemen güzelce anlatmam lazım galiba ama ısrar ederse çabuk sinirlenen biriyim kalbini kırmaktan korkuyorum. illa ki tadilat ve benzeri şeyler için fazla değil ama 3-4 bin lazım aylık bu kadar kazanıyor ama bizim için şuan fazlasıyla gerekiyo bu para. kardeşi bakarsa maaş usulü olur ay sonu hesap yaparız diyo. ama kardeşide uçarı severim ama günlük yaşayan biri ilerde bu sebepten çok sıkıntı yaşarız gibi geliyor. onu kırmadan bu işten vazgeçirmem lazımmmmm

Biriniz dükkana bakın..
biriniz işinize devam edin..
ZateN tek maaş idare eder birkaç ay.
.

Biriniz dükkana bakın..
biriniz işinize devam edin..
ZateN tek maaş idare eder birkaç ay.
.
o da sen çevirebilirsin kendi işin daha rahat edersin ben çalıştığım yerde devam ederim sana destek çıkarım diyo. şuan yaptığı işte açmayı düşündüğü işin toptancısı. yani telefon aksesuar. o toptancısı bana perakende olarak dükkan açalım sen bak ben destek olayım diyo düşüncesi bu ama ben kararsız kaldım nası olur diye.

dükkan her anlamda masraf demek kolay mı sanıyor nişanlın bunu?
normal işte çalışsan maaşım belli saatim belli der.
dükkanın kapısını açtığın an masraf demek.
telefon-su -elektrik... bunlar için bile her gün en az 50-100 tl gelirin olması demek.
ay başı geldi mi kira beklemez.
vergi -stopaj beklemez. sigorta ya da bağkuru var.

biz de dükkan işletiyoruz. o yüzden karşıdan esnaflık güzel görünebilir ama bunun görünmeyen kısmı var. ohh ne tatlı para kazanmak değil işte.
yapılan her iş senin cebe girmiyor. devlete boyuna ödüyorsun.
sürekli masraf ve para peşinde koşacaksın... çalışma saatin belli olmayacak. yeri gelecek hafta sonundan da fedakarlık edeceksin.

düğün arifesi akıl işi değil.

saten nedir? kumaş olarak okudum sonradan dank etti. zaten yazsanız daha iyi olur.

o da sen çevirebilirsin kendi işin daha rahat edersin ben çalıştığım yerde devam ederim sana destek çıkarım diyo. şuan yaptığı işte açmayı düşündüğü işin toptancısı. yani telefon aksesuar. o toptancısı bana perakende olarak dükkan açalım sen bak ben destek olayım diyo düşüncesi bu ama ben kararsız kaldım nası olur diye.
1, 2 ay bakarsınız duruma göre hareket edilir..
Olmadı düğünü birkaç aya ertelersiniz. .

dükkan her anlamda masraf demek kolay mı sanıyor nişanlın bunu?
normal işte çalışsan maaşım belli saatim belli der.
dükkanın kapısını açtığın an masraf demek.
telefon-su -elektrik... bunlar için bile her gün en az 50-100 tl gelirin olması demek.
ay başı geldi mi kira beklemez.
vergi -stopaj beklemez.

biz de dükkan işletiyoruz. o yüzden karşıdan esnaflık güzel görünebilir ama bunun görünmeyen kısmı var. ohh ne tatlı para kazanmak değil işte.
yapılan her iş senin cebe girmiyor. devlete boyuna ödüyorsun.
sürekli masraf ve para peşinde koşacaksın... çalışma saatin belli olmayacak. yeri gelecek hafta sonundan da fedakarlık edeceksin.

düğün arifesi akıl işi değil.

saten nedir? kumaş olarak okudum sonradan dank etti. zaten yazsanız daha iyi olur.
daha önce bi dükkanı vardı biliyor nasıl olduğunu esnaflığın aile içi karışıklıktan dolayı devretti bıraktı şimdi kendimize ait olsun başarırız diye ısrarcı.o dükkanı ortaktı anlaşamadılar bıraktı çıktı. çevresi fazla hep bu işin içindeler. ona güveniyor biliyorum ama tereddütümü anlamıyor. negatif olduğumu söylicem ama nası anlatayım onu bilmiyorum.
satene gelince biraz alışmışım dalgayla hep bunu yazmaya üstüme yapıştı kaldı :) :KK66:

1, 2 ay bakarsınız duruma göre hareket edilir..
Olmadı düğünü birkaç aya ertelersiniz. .
düğün salonunu falan hep ayarladık yarısı verildi şimdiden masrafımız bi hayli fazla. eşya aldık onun taksitine girdik daha 9 ay daha ödenecek. aylık 1000 tl sadece eşya taksiti var. ertlemeye gelirsek hayatta ertelemez ağustosa bile zor ikna oldu ona kalsa şimdi evliydik :KK39:

düğün salonunu falan hep ayarladık yarısı verildi şimdiden masrafımız bi hayli fazla. eşya aldık onun taksitine girdik daha 9 ay daha ödenecek. aylık 1000 tl sadece eşya taksiti var. ertlemeye gelirsek hayatta ertelemez ağustosa bile zor ikna oldu ona kalsa şimdi evliydik :KK39:

Borçsuz evlenilmiyor. .
olur gider. .
başarılar. .

bende öyle düşünüyorum aklıma yatmıyo bunu söyledim ama sesi düştü hemen güzelce anlatmam lazım galiba ama ısrar ederse çabuk sinirlenen biriyim kalbini kırmaktan korkuyorum. illa ki tadilat ve benzeri şeyler için fazla değil ama 3-4 bin lazım aylık bu kadar kazanıyor ama bizim için şuan fazlasıyla gerekiyo bu para. kardeşi bakarsa maaş usulü olur ay sonu hesap yaparız diyo. ama kardeşide uçarı severim ama günlük yaşayan biri ilerde bu sebepten çok sıkıntı yaşarız gibi geliyor. onu kırmadan bu işten vazgeçirmem lazımmmmm
Hiçbir işe kesin kazanırız mantığıyla bakmamalı.Hiçbir işin kesinliği yoktur.Çok iyi yerde olması,kesin tutar anlamaını taşımaz.İşletmecisi de önemli.Karı zararı bilen biri olmalı.Kesin tutar diyen insanla işe girmemeli zaten acemice düşünce yapısı bu
3 ay sonra evlenecek adamın kredi çekip iş kurmayı düşünmesi zaten saçmalığın daniskası.
Sen bilirsin ama gerek yok.

X