• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızım

Aslında çok kötü değil mesleğim ama stajda soğuttular. Yuksek lisans yapmayı düşünüyorum. Ama bazen diyorum değer mi . Sonunda üniversitede öğretim görevlisi fln olabilir miyim gibi aklımda deli sorular.
Stajda soğudum diyorsun yüksek lisans yapsam mı diyorsun? Bunlar çelişiyor soğuduğun alanda nasıl yüksek lisans yapacaksın ve neden? Sonunda ünide öğretim görevlisi olma işi garanti değil bende istemiştim ama baktım emekle, akılla olmuyor o yüzden önce atanayım dedim sonra yüksek vs. yapayım çünkü yüksek, doktora ve ilerisine uğraşırken karnınızı ne ile doyuracaksınız işte böyle bir saçmalık var ayrıca en en saçması hepsini yapıp iyice beş parasız kalabilirsiniz kadroya alınmayınca

Stajda soğudum diyorsun yüksek lisans yapsam mı diyorsun? Bunlar çelişiyor soğuduğun alanda nasıl yüksek lisans yapacaksın ve neden? Sonunda ünide öğretim görevlisi olma işi garanti değil bende istemiştim ama baktım emekle, akılla olmuyor o yüzden önce atanayım dedim sonra yüksek vs. yapayım çünkü yüksek, doktora ve ilerisine uğraşırken karnınızı ne ile doyuracaksınız işte böyle bir saçmalık var ayrıca en en saçması hepsini yapıp iyice beş parasız kalabilirsiniz kadroya alınmayınca
Çünkü alanı seviyorum. Teorik kısımı çok iyi anlıyorum. Uygulama kısmı zorluyor. Bütün kötü işler bize veriliyor. Öğrensin maksadı ile. Hemşireler ise kendi aralarında oturup çekirdek citliyor.

Çünkü alanı seviyorum. Teorik kısımı çok iyi anlıyorum. Uygulama kısmı zorluyor. Bütün kötü işler bize veriliyor. Öğrensin maksadı ile. Hemşireler ise kendi aralarında oturup çekirdek citliyor.
Yüksek veya doktora yapınca uygulama olmayacak mı gene zorlanmayacak mısın? O zaman ne yapacaksın?

Ne yazık ki Türkiye de insanlar mesleklerine göre değerlendirilip, saygı görüyorlar. Aslında konu meslek de değil, ne kadar para kazandığın. Bir türlü bu cahillikten kurtulamadık. Avrupa’da hiçbir mesleğin aşalandığını görmedim. Her meslek sahibi de kendini geçindirebilecek iyi bir gelir elde ediyor. Darısı başımıza.

Benim üstüme neden gelindiğini anlamasamda anlatiyim kötü işleri. Her gün her gün hastaya hafta içi bakım yapıyorum. Bize yemek verilmiyor ama yemek aramız var. Ve covidli hastalar ameliyathaneden gelen hastalar hepsi var baktıklarım arasında dinlenemiyorum. Ve aşırı yoruluyorum. Biri sormuş yüksek lisansta uygulama yapmicak misin diye evet yapicam ama günde 100 defa yapmak yerine öğrencilere 3 ya da 4 yaparim konu anlasınlar diye. Meslekler aşağılanmıyor. Burada mesleki olarak doyumsuzlugum var. Ülkemizde de hemşirelik doktorun yardımcısı algısı çok malesef. Bu algı bağımsız çalışmalar yapıyoruz. Derste dinliyoruz. Ama bu algının kırılması zor.

Selam
Son yıllarda üniversite sayısında müthiş artış oldu ve sağlık bölümlerinde iş imkanı olduğu düşüncesiyle çok fazla bölüm açıldı.
Bu yüzden yüksek lisansı tamamladıktan sonra yükseköğretimde iş bulma olasılığınız yüksek. İsterseniz akademik ilanları takip edin emin olmak için.
Eğer istediğiniz buysa ortalamanızı yüksek tutmaya çalışın ve mutlaka yabancı dil sınavlarına hazırlanın. Mezun olmanıza yakın ALES e girin.

Hemşirelik öğrencisiyim.
Mutlu olmayacaksan kesinlikle bırak. Ablam başarılı olamadı isteseydi olurdu da. Ama şu anda hemşire ve pişman. İşini layıkıyla yapıyor çok şükür ama çalışma sistemleri zor insancıl değil kesinlikle. Tabi ki her mesleğin farklı zorlukları var. Ama ablam keşke sıradan bölüm okusaydım veya öğretmenlik okusaydım diyor.
Bu arada iki çocuğu ard arda oldu aynı anda açıköğretim den sosyoloji bölümü bitirdi 4 yıllığını onur öğrencisi olarak derece ile ikinci üniversite mezunu oldu. Ben aslında formasyon yüksek lisans yap demiştim sağlık meslek lisesi ne atanabilirdi ama denememişti.
Bana da hemşirelik asla demişti. Açıkçası ben de ne olacağımı bilmiyordum ama sonra öğretmen olmaya karar verdim.
Çok şükür seviyorum çocukları okulu. Öğretmenlik de sabır anlayış güleryüz kendini geliştirme istiyor ama insan sevdiği işi yapıyorsa bunlar en üst seviyede oluyor kesinlikle.

Back
X