Rica ederim ne demek... Bende çok araştırmıştım ve Karaca almayı düşünüyordum açıkçası.
Fakat aynı binada çalıştığım bir bayanla sohbet esnasında konuştuğumuzda o da bana kesinlikle tavsiye etmiyorum demişti.
Keşke verdiğim paranın biraz daha üzerine katıpta daha kaliteli birşey alsaydım diye de hayıflanmıştı.
Sonuçta yemek yapılan tencere bence önemli bir unsur, kendi annemizin evinden pay biçmek gerek, ne kadar sıklıkla eve tencere alınıyor veya ne kadar mutfaktaki temel gereçler değiştiriliyor :)
Jumbo kalite anlamında ilk sırada gelenlerden bir ürün, fakat son yıllarda onun da üretimi çinde yapılıyor diye duydum. (Ne kadar doğru bilemem, araştırmadım)
Jumbo'dan sonra gelen Hisar'dır. Ama işin komik yanı Jumbo ürünlerine 50 yıl garanti verirken, Hisar ömür boyu garanti veriyor. (Bir tencerenin garantisini 50 yıl sonrasında sorgulayacağız diye birşey yok tabii) fakat ömür boyu deseymiş daha hoş olurmuş :)
Herneyse, benim aldığım takım bu:
Eki Görüntüle 367113
Ben sadece tencere takımını almak istemiştim, içeriği baya geniş. Yapışmaz Tencere takımı, çelik tencere takımı, sahan takımı, çaydanlık, çay takımı, cezveleri, 6lt düdüklü tenceresi ve tencere takımları ile birlikte bir yapışmaz tava bir de çelik tavası vardı. buna ek olarakta kaşık çatal takımı. Ben tabaklarımı ve bardak takımımı önceden aldığım için, sadece tencerelerime ihtiyaç vardı. Geçen sene sonuna yakın aldım 1700 TL vermiştim. Şu anda fiyatları ne kadardır bilemiyorum tabii...
Misafir Tabak takımı olarakta ben de köşeli bir takım aldım, fakat araştırmadan almıştım :) Model çok hoşuma gittiği için, bardak takımı ile bir örnek aldım zaten.
Günlük tabaklarımı ise Luminarc aldım, eskiden Arcoroc'lar vardı bilirsin, onun gibi birşey bu da kırılmaya dayanıklı aynı zamanda desen çeşitliliği bol :)
Hem her gün kullanacağım takım biraz eğlenceli ve renkli olsun istedim. YKM'lerde veya Biev ürünleri satan herhangi bir züccaciyede bulunabiliyor. Sanırım Huzur Mağazaları'da bu ürünleri satıyor.
Eki Görüntüle 367115