Kararsızlık, kafa karışıklığı

siyah_mor

Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
13
0
16
İstanbul
Merhabalar,

Son zamanlarda kafam çok karışık belki burada bahsedeceğim konularla ilgili deneyimlerii paylaşanlar olur ve bir karara varırım diye yazıyorum. Benim 4 senelik bir ilişkim var. Eğitimi, işi, aile yapısı benden daha kötü olmasına rağmen çok sevdiğim ve sevildiğim bir ilişkiydi. Ailesi ve pek çok sorunu nedeniyle karamsar, hayattan vazgeçmişti ben hep yanında oldum destek verdim, o da zor zamanlarımda benim yanımda oldu. Aşırı kıskançlığı nedeniyle birkaç kez ayrıldık ama ayrı kalamadık, birbirimizi çok sevdiğimiz için. Son 6-7 aydır aramıza bir soğukluk girdi, ben eskisi gibi değilim ona karşı, genel olarak depresyondayım zaten. Onunla mutlu değilim. O ise hiç olmadığı kadar iyimser borçlarıı ödedi para biriktiriyor deli gibi çalışıyor evlenmek için. Ona kafamı karışık olduğunu çok bualdığımı benimle eskisi gibi ilgilenmediğini söylediğimde ikimiz için çok çalıştığını, bir an önce evlemek istediğini benle ayrılırsa hayatının mahvolacağını söylüyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum ne evlenmek istiyorum ne de onu üzmek. Üstelik hayat koşulları ve ailesi nedeniyle ailem ona kesinlikle onay vermeyecek. İstediğim hayatı bana vermeyeceğini de biliyorum. Kalbim kıyma ona diyor mantığım bırak, arkadaşlarım ayrılmalısın diyor, ailem dediğim gibi onay vermeyecek. Ne yapacağımı bilmiyorum

kusura bakma da ona ailenin onay vermeyeceğini 4 yıl sonra mı anladın?!

bi insanın hayatına giriyosun toparlıyosun adam seninle evlilik planları yaparken ailenin onay vermeyeceği ve arkadaşlarının da ayrılman gerektiğini söylediğini mi düşünmeye başlıyosun..

pardon da sen bu ilişkiye başlarken beklentin neydi o zaman, benim bildiğim her kadın hayatındaki her ilişkiye evlenme umuduyla başlar da ondan sordum.sen adamın hayatını düzene sokup çekip giderim sonra da dedin sanırım?

Sen söylenenlere ne aldırıyorsun ? Bugun ve geçmişimiz kötü diye ,ilerimizde mi kötü olacakmış ?

Sevdiğin çocuğun ailesi bashettiğin gibi olabilir ama sen karşındaki insanı seviyorsun. Etrafa kulak verdiğin içinde ,kafan karışık ..

Allah büyüktür,seni o kadar seveni zor bulursun. Ne insanlar var..

Bir laf vardır bilir misin kadının huyu para yokken , erkeğin huyuda para verke anlaşılır diye..

Çocuk seni seviyor besbelli , varını yoğunu sana adamış ve evlenmek için çabalıyor tüm kuvvetiyle..

Masum,seni seven,sana sadık birisini bulmuşsun şükredip ,bazı şeyleri düzeltmek için çaba gösterin ..

Örneğin sen aileni alıp ,sevdiğin insanın ne kadar doğru ve düzgün ,senin için yaptıklarını anlatıp aradaki soğukluğu yok edebilirsin ..

hayır çıkmaya başladığımızda 17 yaşındaydım, hoşlandığım için çıkmaya başladım daha 17 yaşında hop tanışır tanışmaz evlenirim seninle demedim ona sizi bilemem ama 17 yaşındaki çoğu genç kız da bunu düşünemez zaten evlilik manyağı değilse. zamanla işler bu noktaya geldi. arkadaşlarım en başından karşıydı ailemin de karşı çıkacağını biliyordum ama o zamanlar ikimiz birlikte olalım da gerisi önemli değildi. şimdi okul, iş, aile, sevgilim herkeste herşeyden bıktığım bir dönemdeyim depresyondayım, zamanla onun piskolojisi düzelirken ben inişe geçtim. tek istediğim gerçekten çekip gitmek başka bir şehire, ülkeye vs. oun tek çözüm önerisi ise evlenmek. Ama evlenince de ailemle sorunlar olacak yine huzuru bulamayacağım benim açmazım bu işte.

orası öyle, eski heyacanımız kalmasa da seviyor, çok sadık ki ben de öyleyim. canımdan bir parça gibi artk. yani ailem ne anlatırsam anlatayım o ne yaparsa yapsın normal bir anne baba gibi ailesine işine bakıp onay vermeyecekler, o konuda umut yok. ailemle tüm gemileri yakıp evlendiğimde, cicim ayları geçince pişman olmak istemiyorum sadece.

canım ben de ailemin onay vermediği biriyle beraberdim. ama biraz önce ayrıldım. ha bunun tek nedeni aslında ailem değil benm ona bazı konularda güvenmememdi. e ailem de karşı olunca elle tutulur bi yanı kalmadı bu ilişkinin. seviyordum ama bitmek zorundaydı çünkü dediğin gibi evlilikte cicim ayları geçince asıl geçimsizlk o zaman baş gösterecek.
ama şöyle de bi durum var ben ona tam manasıyla güvenseydm kesnlkle ailesi uygun değil diye kabul etmemezlk yapmazdım.

bu arada çok içim yanıyor be

Bu şekilde karamsar bakarsanız dahada dibe düşersiniz moralmen çöküntüdesiniz ve sizde biliyosunuz olumsuzluk getirebilcek tek şey ilişkiniz ve ona odaklanmışsınız 4 yıldır bunları düşünmeyip şimdi düşünmeniz mantıksız. Bence karşınızdaki insanın davranışlarını göze alın. Onca sıkıntıdan çıkıp SİZİN için feraha kavuşmuş ve mutluysa sizide sevginizide hakediyordur bence.

nasıl bir ailesi var ki bir de nasıl bir işi var?

Babasının ailesiyle hiç ilgisi yok, adam para bulursa içip keyfine bakar parası yoksa eve gelir karısına çocuklarına saldırır. annesi kendini tamamen bırakmış ne evle ne çocuklarıyla ilgileniyor, kardeşinin psikolojik sorunları var. Çok sorunlu bir aile kısacası. Erkek arkadaşım garsonluk yapıyor.

evlendikten sonra ailesi daha da gözüne batacak, bunu düşünerek karar ver.
ama şimdi depresyondayım diye ayrıl da diyemem, al karşına açık açık konuş, hissettiklerini söyle ben böyle hissediyorum, mutsuzum de.
bence sorun sende, onda değil. ondan ayrılınca düzelmeyecek hiç bişey.
ama evlendikten sonra illa sorun oluyor, evlenirken bile oluyor, bunlara hazır olarak evlenmelisin evlenirsen de

konuştum, anlattım ruh halimi. ayrı kaldığımız için böylesin kendi evimiz olunca evlenince herşey iyi, güzel olacak, ikimiz de çok mutlu olacağız, seniç ok mutlu edeceğim gibi şeyler söylüyor.

Sen çok bencilsin
Öyle olmasan 4 yıl gezip tozup 4 yıl sonunda durumu benden aşağıda, ailem onay vermez demezdin
Çünkü bunları sorun edeceksen en başından ayrılırsın
O insan gerçek mana da seviyor olmalı ki şu an çabalayıp duruyor, kavuşabilmeniz için
Sen ise tam da ona destek olup çabalarına karşılık vermen gerekirken yan çiziyorsun

Bence de ayrıl, çünkü sen onu sevmiyorsun
Sevsen, 4 yıl sonra ailem onay vermez çevremdekiler de ayrıl diyo gibi sözlerden etkilenmiş numaraları yapmazdın.. Seven en ufak bir eleştiri de ayrılığı göze almaz çünkü...

bence senın durumunun parayla alakası yok...sen sıkılmışsın ondan belli.yoksa 4 yıldır bılıyordun..ilk zamanlar güzel geldi flört etmek,onun ilgisi ama baktın ki iş ciddiye bınıyor şimdi burda napacam dıye soruyorsun...etrafında başka erkekler göruyorsun belkı daha yakısıklı belkı maddi durumu daha ii..bu da senın aklını karıstırmış bence.bana öyle geldı yukardakı hıkayeye pek inanmadım..yanı maddi durum yuzunden olan kısma...senınle eskısınden daha az ılgılenınce senın ilgin başka yerlere kaymıs hepsi bu...

Tanıamdan etmeden nasıl böyle konuşuyorsunuz anlamıyorum, 4 sene boyunca yanında oldum destek oldum bugün hayatı bi nebze düzene girmişse benim sayemdedir. Çevremdeki insanlar 4 yıldır aynı şeyleri söylüyordu, ben aşkım için mücadele ettim kimseyi dinlemedim kalbimden başka. Onun bu kadar evlenmek istemesi de benim hep onun yanında olmamdan ötürü. Ama son zamanlarda eskisi gibi hissetmiyorum, kafam karışık çok çalışıyor eskisi kadar benimle ilgilenmiyor. bunu ona söylediğimde de evliliği öne sürüyor. benim anlatmaya çalıştığım durum bu, siz nasıl buradan karakter tahlili yaptınız? Burada yan çizme gibi bir durum yok.

Ben senin anlattıklarından çıkardığımı yazdım
Fazlasını değil
Şöyle ki kimse zaten tanışır tanışmaz çok güzel bi durumda olmuyor
Karşılıklı özveri ve desteklerle bir yere geliyor
O yüzden ben yaptım ben ettim hepsi benim sayemde demek yerine bana ve sevgime önem verip azmetti desen daha doğru olur

Her neyse..
Madem durum böyle, eee snein bu durumda havalara uçman gerekmez mi ? Çok şükür durum iyiye gidiyor artık kavuşacağız diye
4 yıl takmadım kimseyi, durumu da bundan kötüydü ama şimdi ben istemiyorum dersen bu bana yan çizmek gibi gelir..

Tercih senin tabi, ona birşey demiyorum

Ben maddi durumu önemsiyor olsam zaten en başta onunla sevgili olmazdım, maddi durumu ben önemsemiyorum ailemin onayı için önemli. Gözüm dışarıda olsaydı bu kadar yıl neden onunla olayım? Etraftaki o erkekler her zaman etraftalar, daha önce 6 ay ayrı kaldık her gün onun için ağlayacağıma etrafımdakilerden başka biriyle olurdum. Ben kendi psikolojimden kaynaklı bir sorunun içindeyim, siz istediğininz yöne çekebilirsiniz.

Ben değil kendisi diyor benim sayemde olduğunu, ben olmasaydım çoktan vazgeçmiş olacağını, neyse tercih zaten benim sizin tercihiniz olacak hali yok dilediğiniz gibi de düşünün beni bağlamaz.

Ben değil kendisi diyor benim sayemde olduğunu, ben olmasaydım çoktan vazgeçmiş olacağını, neyse tercih zaten benim sizin tercihiniz olacak hali yok dilediğiniz gibi de düşünün beni bağlamaz.

Uzun uzun cevap yazacaktım... Sonradan vazgeçtim...
Ne yazsam nafile bu sözlerinden sonra...

Allah erkek arkadaşına sabır selamet, işlerinde de rastlık versin inşallah...

abartmayın derim bencillikle ne ilgisi var bunun arkdaş da demiş zaten deprosyondayım sürekli diye onun etkisi ile böyle düşünüyor umutsuz olabiliyorsun eğer doğru insan olduğuna inanıyorsan kafanı bunlarla hiç yorma derim evlilik için de acele etmezsiniz o zaman zarfında daha çok netleşir düşüncelerin olumlu düşünmeye başla duygularında erkek arkadaşına karşı farklılık var mı yok mu

teşekkürler anlayışlı yorumunuz için. Onu hala seviyorum,evlilik fikri beni korkutuyor sanırım. Biraz önce kendi kendime aynı şeyi dedim ben de evliliği konusunu biraz erteleyip devam etmeliyim, onsuz kalmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…