Kararsızlık

MIRA_26

A.Ş.K
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
245
115
123
Merhaba,

Aslında benim ki bir dert değil sadece kararsızlık içinde oluşum. 18 Aylık ikizlerim var ikizlerim10,5 aylıkken işe döndüm. Evimde 1 hafta kayınvalidem (sorunlar yaşasamda bir şekild eyvallah dedim saygı duydum ve duymaya devam ediyorum ) 1 hafta annem baktı. 35 günün ardından kayınvalidem sağlık sorunlarından dolayı bıraktı bakmayı. Ne aradı ne özledi torunlarını her neyse. Bugüne kadar annem baktı annem zaten hasta birisi ama bir gayret devam ediyor. Bense anneme yüklenemiyorum ( bakıcı şeçeneği var ama ikizler için en düşük ücret isteyen 3 bin benim o kadar verecek durumum yok. Kan sonuçları genetik araştırmaya gönderildi ne olacak bilmiyorum ama inşllah iyi şeyler olur çıkar, çocuklarımı çok seviyor severek bakıyor ama ben ona kıyamıyorum üzülüyorum. İstifa etmek istemiyorum çünkü evde durmak bana iyi gelmeyecek biliyorum psikolojik olarak çöküş yaşayacağım maddi anlamda eşimin aldığı maaş 3 bin TL geçiniriz belli ama ucu ucuna anca yeter özel sağlık birşeyi olsa zor geeçn ay özel aşı yaptırdık mesela çocuklara 810 TL tuttu mama, bez saymıyorum bile. MS Hastasıyım doktorum çalışmamdan yana .

Kreş düşünüyorum annem daha çok küçükler olmaz diyor, istifa edeyim diyorum bu sefer psikolojik olarak evde bunalıma girersem sağlık sorunlarım nüksederse maddi boyutta nasıl olur diye düşünmeden edemiyorum. Eşimden iyi bir maaş alıyorum 8 yıldır çalışıyorum hafta sonlarım tatil, resmi günler tatil mesai yok. bu şartlar bir daha iş bulmam zor. Öte yandan sabahları çocukları anneme götürüyoruz uykudan uyandırıp onlara kıyamıyorum, 25 dakika sürüyor arabayla. Babamı çalışıyor kardeşim çalışıyor annem düzenini daha fazla bozamayacağını söyledi eşime yakın bir yere taşınalım diyorum o ailesine yakın oturduğumuz için gitmiyor karman kurmanım. Ne düşüneceğimi neyin doğru bir karar olduğunu bilmiyorum.

size iyi gelmeyecek çalışmamak ama şu anda da pek iyi durmuyor vaziyetiniz. annenize de üzüldüm. Bence annenize yakın taşınmaya eşiniz ikna olmak zorunda. Onun keyfi için çoluk çocuk sürünemezsiniz . Az sesiniz çıksın. Bas kaldırın. Itiraz edin.

bi de üstteki arkadaşın da dediği gibi annenize yardımcı olacak bir bakıcı bulun.

bakıcılar Cok para istiyor olmaz.
Anneme yakın taşınamıyoruz esim istemez.
Ben isi birakamam bana iyi gelmez vb bahanelerle çözüme ulasamazsiniz.

Ben sizin yerinizde olsam
Annenizin yanına yardımcı alırım
1.500,00 tl civarında ödeme yaparım
Yarım gün olabilir belirli tam günler olabilir
Yarım gün yardımcıyı denedik 2,5 ay oldu iptal edeli 2 bayan değiştirdim. Bayan ne ev işinde yardımcı olabildi, nede çocuklara destek vermede annem daha çok yorulduğunu söyledi bu sebeple kimseyi istemediğini paranı çöpe atma dedi. Önce alışma sürecidir dedik bir süre bekledik ama değişmedi gelen kişi 5 saat geliyordu ve doğru düzgün bir iş yapmadan gidiyordu. hele son zamanlarda çocuğum hasta annem hasta erken çıkmam lazım falan diyince bitti bir dahada araştırmaya girmedim 2 kişide böyle .çıkınca.

size iyi gelmeyecek çalışmamak ama şu anda da pek iyi durmuyor vaziyetiniz. annenize de üzüldüm. Bence annenize yakın taşınmaya eşiniz ikna olmak zorunda. Onun keyfi için çoluk çocuk sürünemezsiniz . Az sesiniz çıksın. Bas kaldırın. Itiraz edin.

bi de üstteki arkadaşın da dediği gibi annenize yardımcı olacak bir bakıcı bulun.

bakıcılar Cok para istiyor olmaz.
Anneme yakın taşınamıyoruz esim istemez.
Ben isi birakamam bana iyi gelmez vb bahanelerle çözüme ulasamazsiniz.

Doğru söylüyorsunuz zaten çözüme ulaşamıyorum.. Kan sonuçlarından sonra net bir karar vereceğim vermek zorundayım.

Küçük çocuğu olanlar için, yarı zamanlı çalışma hakkı var.Araştırıp,sizede uygunsa bu haktan faydalanabilirsiniz.
Çocuklar biraz büyüyen kadar, hem anneniz, hem siz çok yorulmadan bu şekilde idare edebilirsiniz.
Eşinize de diyecek çok şey var da, neyse. Erkeklerin bir çoğu, siz fedakarca davrandıkça, bencillikten sınır tanımaz. Kendinizin ve bebeklerin en rahat edeceği şartlara odaklanın.

Cocuklar evde bakilmiyorsa bence kres cok da kotu bir secenek degil,
yani zaten cocuklari sabah uyandirip o curcunayi cekip yarim saat mesafeye tasiyorsunuz her gun.
Guzel uygun bir kres bulursaniz, ve de evinize/isinize yakin hepiniz daha cok rahat edersiniz.

Tam zamanli kres olmasina da gerek yok, atiyorum haftanin ilk 3 gunu krese gidip kalan 2 gun anneniz de bakabilir, belki bu duzenle biraz daha buyumeleri beklenebilir.

Özelde mi çalışıyorsunuz?
Kızlarınız ( nedense öyle geçti içimden 😂😂)
3 yaşına gelene kadar annenizle bakın. Benim 12 aylık bir kızım var ne kadar zorlaniyorum. Eşim eve geliyor ki perisan olmuşum.
Annenize günah iki çocukla cidden.

3 yaşında kreş ya da anaokuluna verirsiniz. Tekrar çalışmaya başlarsınız.

iyi bir kreş bulursanız verebilirsiniz aslında benim bir arkadaşım 8 aylık verdi bilinen iyi bir yere ve bakıcıdan falan çok daha iyi bakıldı

Küçük çocuğu olanlar için, yarı zamanlı çalışma hakkı var.Araştırıp,sizede uygunsa bu haktan faydalanabilirsiniz.
Çocuklar biraz büyüyen kadar, hem anneniz, hem siz çok yorulmadan bu şekilde idare edebilirsiniz.
Eşinize de diyecek çok şey var da, neyse. Erkeklerin bir çoğu, siz fedakarca davrandıkça, bencillikten sınır tanımaz. Kendinizin ve bebeklerin en rahat edeceği şartlara odaklanın.

Özelde çalışıyorum ve şirketimin böyle bir uygulaması yok malesef.
teşekür ediyorum yorumunuz için.

İşten çıkmak neden size iyi gelmeyecek?
Kendi çocuklarınıza kendi evinizde bakmanız neden size ağır gelecek?
Maddi anlamda büyük kayıp olmayacaksa çalışmayacak çocuklarınıza bakacaksınız.
Bir diğer seçenek kreşe vereceksiniz.
Annenizin durumunu hariç tutuyorum.

Cocuklar evde bakilmiyorsa bence kres cok da kotu bir secenek degil,
yani zaten cocuklari sabah uyandirip o curcunayi cekip yarim saat mesafeye tasiyorsunuz her gun.
Guzel uygun bir kres bulursaniz, ve de evinize/isinize yakin hepiniz daha cok rahat edersiniz.

Tam zamanli kres olmasina da gerek yok, atiyorum haftanin ilk 3 gunu krese gidip kalan 2 gun anneniz de bakabilir, belki bu duzenle biraz daha buyumeleri beklenebilir.

teşekürler bu güzel yorumunuz için.

Özelde mi çalışıyorsunuz?
Kızlarınız ( nedense öyle geçti içimden 😂😂)
3 yaşına gelene kadar annenizle bakın. Benim 12 aylık bir kızım var ne kadar zorlaniyorum. Eşim eve geliyor ki perisan olmuşum.
Annenize günah iki çocukla cidden.

3 yaşında kreş ya da anaokuluna verirsiniz. Tekrar çalışmaya başlarsınız.

İstifa edersem annem tek bakmamı istiyor. Anca hafta bir gün bir kaç saatliğine gelebileceğini söylüyor. Evet tek bakmak çok zor bir oğlum ve bir kızım var bambaşka bir duygu. MS hastalığımdan dolayı ki, bir dönem tek bakmaya kalktım işe başlamadan atak geçirdim hastaneye yatmayı reddim ama kortizon tedavisi aldım ayaktan ve ilaç tedavisine yeniden başladık. Sütüm kesildi o aşamada falan filan. Yani ben evde tek kalsamda bir desteğe ihtiyacım olacak şuanda en mantıklı gelen anneme yakın mesafe taşınmak istifa etsemde annem o zaman yanıma gelebilir ama şuan oturduğum yerle annemin evi arası 2 vasıta ve 1saat 15 dak sürüyor yol oda otobüs denk gelirse benim oturduğum yere otobüs saatleri çok az. 3 Yaş evet zaten gelişimleri için anaokulu düşünyorum belli bir noktadan sonra insan yetemiyor.

İşten çıkmak neden size iyi gelmeyecek? - Çünkü MS hastasıyım ve desteksiz bakmam mümkün olamaz denge kayıplarım olup düşüyorum bayılıyorum.
Kendi çocuklarınıza kendi evinizde bakmanız neden size ağır gelecek? bu itamınız ağır hanımefendi çocuklarıma evimde bakma kendim bakmam AĞIR ASLA GELEMEZ siz evladınıza baktığınızda ağır mı geliyor..... yanlış düşünce .
Maddi anlamda büyük kayıp olmayacaksa çalışmayacak çocuklarınıza bakacaksınız. Maddi anlamada kayıp olacak. neden mi ikizlerim hastane masraflarını ilaçları saymıyorum bez mama, masrafımız 1750 TL . Neden emzirmiyorsun diyeceksin atak geçirdim ve tedavim başladı sütüm kesildi. Elimi birisini aktif kullanamıyorum. Bezi elinde yıka derseniz önceden cevap olsun size. Ek gıda bizim yediğimiz herşeyden yiyiorlar ama mamayıda tüketiyorz.
Bir diğer seçenek kreşe vereceksiniz.
Annenizin durumunu hariç tutuyorum.

cevabınız için teşekürler

teşekürler bu güzel yorumunuz için.

İstifa edersem annem tek bakmamı istiyor. Anca hafta bir gün bir kaç saatliğine gelebileceğini söylüyor. Evet tek bakmak çok zor bir oğlum ve bir kızım var bambaşka bir duygu. MS hastalığımdan dolayı ki, bir dönem tek bakmaya kalktım işe başlamadan atak geçirdim hastaneye yatmayı reddim ama kortizon tedavisi aldım ayaktan ve ilaç tedavisine yeniden başladık. Sütüm kesildi o aşamada falan filan. Yani ben evde tek kalsamda bir desteğe ihtiyacım olacak şuanda en mantıklı gelen anneme yakın mesafe taşınmak istifa etsemde annem o zaman yanıma gelebilir ama şuan oturduğum yerle annemin evi arası 2 vasıta ve 1saat 15 dak sürüyor yol oda otobüs denk gelirse benim oturduğum yere otobüs saatleri çok az. 3 Yaş evet zaten gelişimleri için anaokulu düşünyorum belli bir noktadan sonra insan yetemiyor.
Aa evet hatırladım konunuzu.
Sizi anlıyorum ama en mantıklısı istifa edip annenize yakın taşınmak.
Yani bu şekilde anneniz de gelse siz de gitseniz hee iki taraf içinde işkence gibi bir şey.

Yeğenim 18 aylik kreşe başladı ve çabuk alıştı. İkizler beraber gitse daha da kolay alışır gibi geliyor. Benim ablamda çalışmaya başladı ve annem sağlık sorunları yüzünden tüm gün bakamaz. Bence sizde kreş düşünün, veya annenize yardımcı tutun. Esiniz de bencilliği biraksin. Anneside baksa neyise de ama sizin aileniz bakıyorsa çocuklar için fedakarlık yapacak. Ailesine yarım saat arabayla gidebilir

Merhaba,

Aslında benim ki bir dert değil sadece kararsızlık içinde oluşum. 18 Aylık ikizlerim var ikizlerim10,5 aylıkken işe döndüm. Evimde 1 hafta kayınvalidem (sorunlar yaşasamda bir şekild eyvallah dedim saygı duydum ve duymaya devam ediyorum ) 1 hafta annem baktı. 35 günün ardından kayınvalidem sağlık sorunlarından dolayı bıraktı bakmayı. Ne aradı ne özledi torunlarını her neyse. Bugüne kadar annem baktı annem zaten hasta birisi ama bir gayret devam ediyor. Bense anneme yüklenemiyorum ( bakıcı şeçeneği var ama ikizler için en düşük ücret isteyen 3 bin benim o kadar verecek durumum yok. Kan sonuçları genetik araştırmaya gönderildi ne olacak bilmiyorum ama inşllah iyi şeyler olur çıkar, çocuklarımı çok seviyor severek bakıyor ama ben ona kıyamıyorum üzülüyorum. İstifa etmek istemiyorum çünkü evde durmak bana iyi gelmeyecek biliyorum psikolojik olarak çöküş yaşayacağım maddi anlamda eşimin aldığı maaş 3 bin TL geçiniriz belli ama ucu ucuna anca yeter özel sağlık birşeyi olsa zor geeçn ay özel aşı yaptırdık mesela çocuklara 810 TL tuttu mama, bez saymıyorum bile. MS Hastasıyım doktorum çalışmamdan yana .

Kreş düşünüyorum annem daha çok küçükler olmaz diyor, istifa edeyim diyorum bu sefer psikolojik olarak evde bunalıma girersem sağlık sorunlarım nüksederse maddi boyutta nasıl olur diye düşünmeden edemiyorum. Eşimden iyi bir maaş alıyorum 8 yıldır çalışıyorum hafta sonlarım tatil, resmi günler tatil mesai yok. bu şartlar bir daha iş bulmam zor. Öte yandan sabahları çocukları anneme götürüyoruz uykudan uyandırıp onlara kıyamıyorum, 25 dakika sürüyor arabayla. Babamı çalışıyor kardeşim çalışıyor annem düzenini daha fazla bozamayacağını söyledi eşime yakın bir yere taşınalım diyorum o ailesine yakın oturduğumuz için gitmiyor karman kurmanım. Ne düşüneceğimi neyin doğru bir karar olduğunu bilmiyorum.
Ise yaramayan ailesine yakin olmasinin ne onemli varmis pardon😠 bu nasil bi bencilliktir. O halde kendi istifa edip baksin cocuklara. Bence en dogru secenek annene yakin tasinmak. Beyefendi de bi zahmet gelsin. Sanki cocuklari tek.basina yaptin. Hey Allahim yaa. Sinir oluyorum boylelerine :KK11:

En mantiklisi kreş. Şimdi burda polemik yaratmak istemiyorum ama benim yaşadığım ülkede cocuklar 1 yaşında başlıyor kreşe (genelde, bazilari 6 aylikken)

Fulltime olmasına gerek yok. Haftada 3 gün bile yeter. Annenede yazik. Yaşlı kadin iki minikle başa çıkamaz. Ev, yemek vs. Cabasi.

Eşine ayri gıcık oldum, adam egoistlikte master yapmış

Yarım gün yardımcıyı denedik 2,5 ay oldu iptal edeli 2 bayan değiştirdim. Bayan ne ev işinde yardımcı olabildi, nede çocuklara destek vermede annem daha çok yorulduğunu söyledi bu sebeple kimseyi istemediğini paranı çöpe atma dedi. Önce alışma sürecidir dedik bir süre bekledik ama değişmedi gelen kişi 5 saat geliyordu ve doğru düzgün bir iş yapmadan gidiyordu. hele son zamanlarda çocuğum hasta annem hasta erken çıkmam lazım falan diyince bitti bir dahada araştırmaya girmedim 2 kişide böyle .çıkınca.
Herkes böyle çıkmaz. Biraz daha araştırın. Bir de insanları çalıştırmayı da bilmek gerekiyor. Anneniz o konuda yumuşak yüzlü davrandıysa ondan çalışmamış olabilirler.

İşten ayrılmayın , yardımcı bulun. Eşinizi de ikna edin annenize yakın yere tasının.

Cevaplarınız için size de teşekkürler.
Karışık yazmışsınız zor anlaşılıyor ama anladığım kadarıyla cevap vereyim geçmiş olsun öncelikle.
Yorumum size zalimce gelmiş ama birçok özel durumunuz varmış,bu halde elbette haklısınız.

Şunu belirtmek isterimki, neden emzirmiyorsunuz? Demem asla! Bu benim haddim değil. Ne münasebet.
Bezi yıkamanızı da söylemezdim emin olun.
Ben de ikiz büyütüyorum, her türlü masraftan haberdarım emin olun.

Allah kolaylık versin, umarım kafanıza göre bir yol bulursunuz;)

Back
X