- 25 Ekim 2012
- 514
- 126
Arkadaşlar merhaba. İçinden çıkamadığım bir durumu sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum. Belki de bir karar vermem için güzel bir adım olur. Sınıf Öğretmenliği okuyorum Allah kısmet ederse 1 ay sonra mezun olacağım. Evliyim yani 1 ay önce nikahımız oldu. Düğün tarihimiz atanıp atanmama durumuma göre belli olacak. Gelelim asıl soruna.. Eşimin yaşadığı şehirdeki iyi bir kolejden iş teklifi aldım. Görüşme olumlu geçti haftaya ders anlatımına çağırdılar. Sunulan imkanlar hiç fena değil. Eğer bu işe girersem yaza düğün yapmamız gerekecek o şehirde yaşayabilmem için.. Mesela bu işe alınmayıp kpss yi bekledim.. Eşim özelde çalışıyor. Memur olmadığı için eş durumundan onun bulunduğu şehre geldiğim zaman, eşim işten çıkıp ya da çıkarılıp başka bir işe girerse sigorta kesintiye uğradığı anda beni direkt doğuya göndereceklermiş.. Öncelikle bu bilgi doğru mudur? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Yanlış algı oluşmasın doğu olduğu için demiyorum fakat öyle bir durumda kurulu düzenim varken belki de o zamanlar çocuğum olmuşken nasıl bir başıma başka bir şehre giderim Sonuçlar eylül ortasında belli oluyor. Diyelim ki atanamadım. O zaman da eylül ekim gibi şuanki koşulların sağlandığı bir iş bulamam Kafam çok karışık kızlar. Siz benim yerimde olsanız hangisini tercih ederdiniz? Risk alıp atanmayı beklemek ve sonrasındaki olabilecek durumlara razı olmak mı? Özelde başlayıp oranın devlet kadar rahat ve garanti olmadığı aşikarken bir süre dişimi sıkıp eşimin de olduğu şehirde evimden işime gitmek mi? Haftaya kadar iyisiyle kötüsüyle bir karar vermem gerekiyor. Şimdiden teşekkür ederim.