Merhabalar :) öncelikle ben 18 yaşındayım,1.67 boyundayım,1 buçuk yıl öncesine kadar 70 e dayanan bir kilodaydım sonra 65le diyete başladım kafama göre nasıl oldu bilmyorum 12gibi okuldan gelip iyice yiyor daha da yemiyordum ilk kilolar çabucak gitti,57yi gördüğümde ve etrafımdaklerden iltifat duymaya başladığımda hızımı alamadım ve bunu bir çeşit şok diyetine çevirdim günde yalnızca bir kase çorba ve küçük bir elmayla duruyordum :/ bunu nasıl başardım bir fikrm yok ama sanırım midem küçülmüştü ve hiç sorun olmuyordu.birde ilaveten günde 80 dk yürüyordum. Oyle böyle derken 52yi gördüğümü hatırlıyorum ama bu süreçte kalori hesabı yapmaktan psikolojim altust oldu zayıflıktan çokmüş bir haldeyken bile kendimi fil görüyordum.sonra yazın evde otura otura ramazan falan derken beslenme alışkanlığım değşti,sıkıntıdan pasta börek yapmayabaşladım.biraz yedkçe tamam kilo aldım deyip koyvermeye başladım battıkça battım tabiri caise. Çok sık yemeye,sürekli yemek düşünmeye başladım.üniversite sınavı stresinden de sıkıldıkça yemek yer oldum. ve hoop verdğim kilolar kolayca geri geldi.Çok şükür ilk baştaki gibi de değilim ama insan birkez okadar zayıf olunca geri almak zoruna gidiyor.ve rahatsız ediyor.ayrıcıa kilolarım bölgesel olduğu için bu tam bir sorun,50 kilo kalsam 40ı bacaklarımda toplanıyor sanki ve yine toplu gösteriyorum:/ Durum böyle olunca 3 gün önce Karatay diyetine başladım.Maşallah suan problem yok gibi ama kafamda birkaç soru işareti var ablalarım yardımcı olursanız minnettar kalırım.. :)
öncelikle menüm.;
(12:30)
2 yumurtadan omlet
bir domates
1 dilim yağsız beyaz peynir (bimin aknaz marka olanından)
5 adet ceviz.
(18:00)
Domates veya havuç
Bir miktar beyaz veya kırmızı et
iki-üç kaşık zeytin yağlı fasulye
1)Öncelikle ilk sorum şu olacak,ailemizoldukça kalabalık ve yemek secen bireylerden oluşuyor dolayısıyla evde karatay diyetne uygun
yemek pişmesi neredeyse imkansızlaşıyor.Örneğn annem dün yaptığı lahana yemeğini bile ayçiçek yağında kavurdu.durum böyle olunca iş başa düşüyor,zeytin yağlı fasulyeyi konserve şeklnde aldım :/ içndekiler kısmında doğal olmayan birşey yok yalnızca çok az bir miktar ayççek yağı diyor ama mecburum yoksa hiç yapamaycagım zaten aksam öğünlernde hiç doymuyorum şuan aç aç yattım 3 gecedir :/ zaten iki üç kaşık koyuyorum onun dışında ne ara ögün,ne bir kaçamağım var çok şükür.Acaba bu çok büyük sorun olur mu?yani onu yemeği bırakamayacaksam diyetin hiç bir anlamı yok mu tamamen geçersiz mi oluyor?
2)bir diğer sorum da şu ben hala öğünlerimi aşırı hız ve tabiricaise saldırarak yiyorum,bunun insülin salgılanmasıyla ilgl olduğunu duymuştum yani 3gündür benim oranlarımda hiçbir azalma yok mu? yoksa bu alışkanlık ve zamanla aşılabilecek birşey mi?
3)Tuz kullanımıı ne miktarda olabilir çorba yapıp biraz atsam sorun olur mu?
4) okulum ve üniverste sınavı dolayısıyla spor yapamıyorum en fazla 20 dakika yürüyebiliyorum gün içinde bu kilo vermeme engel mi:/
Şimdiden teşekkürler..
öncelikle menüm.;
(12:30)
2 yumurtadan omlet
bir domates
1 dilim yağsız beyaz peynir (bimin aknaz marka olanından)
5 adet ceviz.
(18:00)
Domates veya havuç
Bir miktar beyaz veya kırmızı et
iki-üç kaşık zeytin yağlı fasulye
1)Öncelikle ilk sorum şu olacak,ailemizoldukça kalabalık ve yemek secen bireylerden oluşuyor dolayısıyla evde karatay diyetne uygun
yemek pişmesi neredeyse imkansızlaşıyor.Örneğn annem dün yaptığı lahana yemeğini bile ayçiçek yağında kavurdu.durum böyle olunca iş başa düşüyor,zeytin yağlı fasulyeyi konserve şeklnde aldım :/ içndekiler kısmında doğal olmayan birşey yok yalnızca çok az bir miktar ayççek yağı diyor ama mecburum yoksa hiç yapamaycagım zaten aksam öğünlernde hiç doymuyorum şuan aç aç yattım 3 gecedir :/ zaten iki üç kaşık koyuyorum onun dışında ne ara ögün,ne bir kaçamağım var çok şükür.Acaba bu çok büyük sorun olur mu?yani onu yemeği bırakamayacaksam diyetin hiç bir anlamı yok mu tamamen geçersiz mi oluyor?
2)bir diğer sorum da şu ben hala öğünlerimi aşırı hız ve tabiricaise saldırarak yiyorum,bunun insülin salgılanmasıyla ilgl olduğunu duymuştum yani 3gündür benim oranlarımda hiçbir azalma yok mu? yoksa bu alışkanlık ve zamanla aşılabilecek birşey mi?
3)Tuz kullanımıı ne miktarda olabilir çorba yapıp biraz atsam sorun olur mu?
4) okulum ve üniverste sınavı dolayısıyla spor yapamıyorum en fazla 20 dakika yürüyebiliyorum gün içinde bu kilo vermeme engel mi:/
Şimdiden teşekkürler..