- 2 Ağustos 2012
- 666
- 599
- 303
- Konu Sahibi Ufak_tefek
Ne güzel bir bakış açısı, tebessüm ederek okudum.Yıkmayan acı güçlendirir
İkisi de çok güçlü kızlar olacak böyle düşünün.
Bu onların hayata hazırlığı
Çok teşekkür ederim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne güzel bir bakış açısı, tebessüm ederek okudum.Yıkmayan acı güçlendirir
İkisi de çok güçlü kızlar olacak böyle düşünün.
Bu onların hayata hazırlığı
Amin,insallah hayat boyu birbirlerine destek olurlar.
Benim kızkardeşim yok,çok isterdim olmasını.
Abim hiç bir zaman dert ortağı olmadı bana, hep soğuk ve mesafelidir.
Umarım kızlarım iki arkadaş gibi büyürler.
Sizin üç çocuğunuz vardi,yanlış mı hatirliyorum.
Belli ki güzel denge kurmussunuz Allah bozmasın...
Büyük kıza bağıran vuran derken?Buyuk kıza bagıran vuran kimse ev içinde öncelikle o kişi bu davranıştan vaz geçmeli ve buyuk kızdan özür dilemeli.
Zincirleme dimi :) olsun yapicak birsey yok..boyle olmamasi garip olurdu :)Bızde durum suan bu. En büyük ortancayı ortancada en küçüğü kıskanıyor. En kucumende benı kıskanıyor. :)))
Iki çocuğum var ama bu anlattiklarimi kafamdan kurup uygulamiyorum.Bunlar ünlü bir pedogogun anlattiklarindan.Çocuk gelişimi ıçin sürekli kitap okur,araştırma yaparım hayatımın her ani çocuklarla. Tabi her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Ben bunları uyguluyorum ve çocuklarda olumlu yönde etki görüyorum. ..Banada senin yerın farklı vs vs gıbı sozler ters gelıyor. Çocuğa ayrımcılık yapıldığının ıspatı oluyor burda. Onlar aaa annem benı daha çok sevıyor kardesımı sevmıyor algısını yaratıyor çocukta. Bu da daha çok catısmalarına sebep olur. Böyle seyler asla söylemem çocuklarıma hepınızı çok sevıyorum derim.
Bırde kardesım sana bu hedıyeyi almış desem çocuğuma bana dıyecegı kelıme ama o yalnız çıkamaz kı dısarya ve onun parası yokkı nasıl alsın onu dıye karşılık alırım.
Evet belki de kardeşin daha küçük,anlamıyor gibi cümleler kurarak çok hata ediyorum.Benımde 3 buçuk ve 1 buçuk yaşında 2 kızım var. Kızlarım kıskançlık nedır bılmez. Bazen büyük kızım nadır de olsa kıskanır ama gecıcıdır.
Bırde 8 buçuk yaşında oğlum var o daha çok büyük kızımı kıskanıyor. Halbukı aklı erıyor yapmaması lazım ama o da çocuk.
Her çocuk bır olmuyor. Kımı kısknmaz kımı kıskanır.
Onları ıdare edebılmek onemlı. Her defasında yanlış yapanı uyarmak ona dogruyu anlatmak gerekıyor. O an degısr sonra yine unutur. Böyle böyle hem bırbırlerne alışacaklar hemde bırbırlerını kıskanmaz olcaklar.
Zamana ıhtıyac var. Bı anda çocuğun huyunu degıstırmek mümkün degıl. Bırbırlerıne zarar vermeden çok da müdahale etmeden takıp etmek gerekir çocukları.
Küçük anlamaz dıyıp onun yanlışını umursamamak hata olur. Küçüğede yanlış yaptığında su su harekettin yanlış doğru bu böyle davranman gerektir dıye uyarmak lazım. Küçül anlamasada büyük olan çoçuğun hoşuna gider bu durum. Evet gerçekten ayrımcılık yapılmadığının farkına varır büyük olan ve zamanla aralarındakı kıskançlığın kalkmasına sebep olur. Büyük herseyım farkında olduğu ıcın esıt dvrandıgınızında farkına varır boylelıkle.
Teşekkur ederim:)Benimkiler arasında 4 yaş var. Özellikle büyük vurmaz kıyamaz ama küçükte zarar vermiyor ablasına.
İlk andan beri, gördünmü ablası ilk sana güldü, ilk sana konuştu ilk sana elini uzattı ilk abla dedi gibi ufak şeylerle ablasına ne kadar düşkün olduğunu aklına kazıdım.
Sonra abla üzerine çok düştü kardeşi de onu o kadar özler oldu.
Şu an büyük 1.sınıfa gidiyor hala her gün geldiğinde seni çok özledi Ablam nerde Ablam gelsin, gibi cümleler kurduğunu anlatıyorum.
Gerçekten özlüyo ama benim dediğim kadar değil, hatta yalnız olup evin hakimiyetinin onda olma duygusunu daha çok bile seviyor zilli :)
Yanlış mı bilmiyorum ama hiç negatif etkisini görmedim aksine abla ne kadar “yaaa kardeşim benim” gibi cümleler kurduysa ufaklık o kadar sevgiyle sarılmaya çalışıyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Peki ne yapmalı bu oyuncak kavgalarından?Aileler küçüğü çok korumacı davrandığı için çıkıyor bence kavgaların çoğu. Oyuncakla büyük oynuyor küçük istiyor alamayınca ağlayıp vuruyor. Anne geliyor kızım sen ablasın o küçük.. Bu bu şekilde tekrarlanınca küçüğün daha çok sevildiğini düşünüp kıskanıyor büyük olan.
Kimin haklı kimin haksız olduğu belirlenmeli. Her çocuk sınırını öğrenmeli diye düşünüyorum.
5.5 - 4 versiyonu da bizde var. Bazen tam kız kavgası oluyor evdeNe güzel bir bakış açısı, tebessüm ederek okudum.
Çok teşekkür ederim
İkisine de hediyeler alın birbirlerinden gibi.Teşekkur ederim:)
Benim kızlarim da aslında çok düşkünler birbirlerine,büyük kızıp vurduktan sonra ozurdileyip sariliyor,fakat kucugun gözünden akan o iri damlalar,bana yalvarır gibi bakması içimi acıtıyor.
İnşallah,benim de tememnim o yonde5.5 - 4 versiyonu da bizde var. Bazen tam kız kavgası oluyor evde
Çok sanslılar bence
Hep en yakın arkadas olurlar inşaaaalllllahhh
Çoçuklara onları sevdıgımızı onlara değer vardığımızı hıssettırmek söylemek onlar ıcın çok büyük mutluluk demek. Benım anlatmak ıstedıgım o ayrımcılığı hıssettırmeden onlara sevdıgımızı göstermek.Iki çocuğum var ama bu anlattiklarimi kafamdan kurup uygulamiyorum.Bunlar ünlü bir pedogogun anlattiklarindan.Çocuk gelişimi ıçin sürekli kitap okur,araştırma yaparım hayatımın her ani çocuklarla. Tabi her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Ben bunları uyguluyorum ve çocuklarda olumlu yönde etki görüyorum. ..
Büyuk kızıma gösterdiğim ilgi ona yetmiyor bir türlü,hep daha fazlasını istiyor,istediğini alamayınca hircinlasiyorİkisine de hediyeler alın birbirlerinden gibi.
Biri birine zarar verdiğinde, senin için bunu aldı diyin :)
Çok büyük zarar olmadıkça çok ta üzülmeyin, ben en çok kavga ettiğim kardeşimle (kalabalığız biraz) günde 2-3 kere konuşuruz :)
Hep birlikte oturuyoruz ona da veriyorum kağıt kalem.Büyuk kızıma gösterdiğim ilgi ona yetmiyor bir türlü,hep daha fazlasını istiyor,istediğini alamayınca hircinlasiyor
Mesela bir etkinlik yapmaya başlıyoruz,küçük gelip darma duman ediyor:)büyük sinirleniyor,
Küçük kızımın o anda başka hiç bir şey ilgisini çekmiyor, illa ablası ne yapıyorsa o işi bozacak:)
Sonuç kaos...
Sizin bir de birinci siniftaymis büyük kızınız,ödevleri oluyordur.
Nasıl kuruyorsunuz o dengeyi?
Süper dadıyı izleyebilirsiniz. Oradaki yöntem sınır çizmekte çok etkili. İngiliz yöntemiydi yanlış hatırlamıyorsamPeki ne yapmalı bu oyuncak kavgalarından?
Kucugun eline aldigi oyuncak anında büyük icin kıymetli olmaya basliyor:)
Teşekkür ederim, okuyacağım muhakkakEki Görüntüle 2108497 bu kitabı öneririm
Bunun için bir yöntem söyleyim, tüm oyuncaklarınız ortak, hepsiyle beraber oyanayacaksınız yalnızca içlerinden birer tane kendinize özel oyuncak seçebilirsiniz ve diğeri o oyuncakla oynayamaz diye kural koymak çok işe yarıyor.Peki ne yapmalı bu oyuncak kavgalarından?
Kucugun eline aldigi oyuncak anında büyük icin kıymetli olmaya basliyor:)