kardeş kıskançlığı...

simelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2007
110
0
selam...bu konu daha önce acildimi bilmiyorum ben söyle bi gözden gecirdim göremedim...benim iki kizim var biri 9 biri 12yasinda...bunlar öyle kavga ediyorlarki sanki iki düsman ülke,büyügünün kücügüne anlayisi yok kücügünün büyügüne saygisi yok en ufak birseyden tartismaya basliyorlar...saatlerce anlatiyorum duygusal yönden yaklastim olmadi sert tepki verdim olmadi kendi hallerine biraktim yine olmadi...ayy yakinda ben ikisinide terk edip timarhaneye siginacam valla:)) ayy yaslari büyük degilki evlendirip kurtulayim:) hersey sakada el elden üstündür atasözünden yola cikarak sizlere bir danisayim dedim sizce ben bunlarin ikisinide evlatlikmi vereyim:)))
 
simelya cnmm saka yapıoor olmalısın herhalde ne evlatlık vermesi bunlar gayet doğal seyler benimde kız kardeşim var eskiden hiç anlaşamaz her gün birbirimizi yerdik sen ne yapsan kar etmez ama ne bilim bi imkan varsa ayrı yerlere tatile gönder biri evde kalsın biri bi akrabanın yanına gitsin ceza deil bu tatil gibi yap biras birbirlerinden ayrı kalıp özlesinler bi süre kavga etmezler ama bu kalıcı çözüm deil tabii ki bu kavgalar her kardeş arasında mutlaka olur üzülme zamnla geçerr
 
Aralarında sadece üç yaş fark var yani büyüğün pek bir ablalık vasfı olmuyordur mesela benim ablamla aramda yedi yaş vardır yıllardır bana abladan çok annelik yapmıştır şimdi evli ve ben neredeyse ondan çekindiğim kadar annemden çekinmem saygı duyarım ona ama çocukken sanırım onunda tam ergenlik zamanlarındaydı sudan sebeplerle bile olsa aşırı kavga ettiğimizi hatırlarım tamda dediğin gibi iki düşman ülke gibi bunun sebebide yine ablamın o zamanlarki bunalımından kaynaklandı burada çözülmesi gereken üç yaş bile olsa aralarında ablanın kendini abla gibi görmesi ve kardeşine yol göstermesi anlayış göstermesi,sanırım ikisiylede ayrı ayrı konuşmayı denesen önce ablayla sonra kardeşiyle belki bir işe yarar.
 
tessekkür ederim arkadaslar...ceo dedigini denedim bir sene kücügü gitti tr ye ablasi bizle kaldi,abla diyorduki ohh be damla yokken ne rahatim anne o hep orda kalsin gelmesin diye:))diger sene abla tr ye gitti kücügü benle kaldi,ama kücügü daha vicdanli daima ablasinin ne zaman gelecegini sorup durur...mesure bi konuda haklisin galiba abla su aralar hormon degisimi geciriyor ve ablalik yapmak istiyor ama diktatörce yapiyor...bagirip cagiriyor en son tokati basiyor...niye vurdun dedigim zamanda beni cok sinir etti diyor...galiba 2,3 sene bu böyle gidecek...bende onlarin ikisinin arasinda saclarimi yolmaya devam edicem:))ayy cocuk yetistirmek zor anam zooorrrrr...
 
evlatlıkmı veriyim şakası bile hoş değil .evlat yetiştirirken saçta yolacaksın, başını taşlarada vuracaksın.
biz nedenlerini bilmiyoruzki, neden didişiyorlar esas nedenler önemli.
bence pisikolok yardımı almalısın .bu sitede var... onlara danış.
sabırlar diliyorum....
 
ben de ablamla çok kavga ederdim,annem de benzer cümleleri kurardı,bu kardeşliğin kuralı.... şimdi 21 yaşındayım,atrık hiç kavga etmiyoruz,dua et ki oğlun yok,erkek kardeşimle hala kavga ediyorum da :)) kulaklarını kapat otur,takma onları :)
 
Simelya, bu tarz olaylar bütün kardeşlerde olan şeylerdir ve belli bir zamana kadar maalesef devam eder.Özellikle kız kardeşler arasında... Ayrıca benim daha vicdanlı, merhametli, ablamınsa daha sert, dediği dedik ve daha inatçı bir yapısı var. Hatırlıyorum da ablamla (aramızda 2 yaş var) çocukken oyuncak kavgası, biraz büyüdüğümüzde üstünlük kavgası daha da büyüdüğümüzde (buluğ çağında) kıyafet kavgası yapardık. :)) Düşünsene kaç tane kardeş vardır ki kavga etmeyen yada sonradan birbirine düşman olan. Tabi bunun boyutları her ailede farklı olabilir.Ne kadar kavga etsek de annecim her zaman bana, " o senin ablan saygılı ol, senin kötülüğünü istemez" ablama da "sen ablasın, o senden küçük, onu koruyup kollayacak olan sensin" ve buna benzer şeyler söylerek ikimiz arasında ki orta yolu bulmaya çalışırdı. Şimdi ise (tabi bunu çook uzun bir süre önce anladım).
ablam benim her şeyim,canım... annemden sonra, iyiliğimi ve mutluluğumu görmek için elinden geleni yapacak sayılı insanlardan. Ve anne sevgisi nasılsa, kardeş sevgisi de eş değer benim için. Şimdi ise aklımıza o eski kavgalarımız geldiğinde gülüp geçiyoruz... Üzülme, onlar olgunlaşmaya başladıkların da, hayata atıldıklarında birbirilerinin değerini daha iyi anlayacaklar. Ama orta yolu bulmak yine sana düşüyor.
 
tessekur ederim arkadaslar...ben caresini buldum galiba aksam karsima aldim ve dedimki,siz bilirsiniz bu kavgalariniz devam ederse ikinizin odasini birlestiricem...anam aksamdan beri bir iyiler bir iyiler sormayin:))
 
simelya valla iyi fikir bebişlerim olunca bende bu taktigi kullanayım madem işe yarıyo
 
Simelyacım bizlerin önerilerine gerek kalmadan sorununu halletmişsin gözün aydın .
 
benim biri 3 yaşını yeni bitirmiş digeri 11 aylık 2 oglum var büyük oglum kardeşimi çok fazla kıskanıyor. ona sürekli zarar veriyor dövüyor vuruyor. anne baba olarak ne yapsakta bunu engelleyemiyoruz çok fazla sıkıntı oldu bu bize ne yapacaz bilmiyoruz ki onun üstünede çok düşmemize ragmen oglum yinede kardeşine tahammülsüz. anne baba olarak çok yıpranıyoruz sürekli gözümüz üzerinde olmak zorunda kalıyoruz ve bu bizde sinir yapıyor ne yapabiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim
 
benim oglullarimda 10 ve 12 yasindalar, benimkilerde cok kavga ediyor tek nedeni buyugun kucugunu kabul edemeyisi,asiri kiskanclik, elimizden gelenden daha fazla esit davraniyoruz ama artik kiskancligi karekter olarak tanimliyorum ne yapsam asla gecmeyecegini saniyorum, buyuk oglum kardesi dogdugu gunden beri ayni, surekli kardesine zarar vermek istiyor ve yapiyor da
ben de cozum bulamadim tehditli cozumler kisa sureli oluyor malesef,bir iki saat yada gun, sonra eski haline donuyor
tek umidim buyudukce durgunlasmalari
 
selam...bu konu daha önce acildimi bilmiyorum ben söyle bi gözden gecirdim göremedim...benim iki kizim var biri 9 biri 12yasinda...bunlar öyle kavga ediyorlarki sanki iki düsman ülke,büyügünün kücügüne anlayisi yok kücügünün büyügüne saygisi yok en ufak birseyden tartismaya basliyorlar...saatlerce anlatiyorum duygusal yönden yaklastim olmadi sert tepki verdim olmadi kendi hallerine biraktim yine olmadi...ayy yakinda ben ikisinide terk edip timarhaneye siginacam valla:)) ayy yaslari büyük degilki evlendirip kurtulayim:) hersey sakada el elden üstündür atasözünden yola cikarak sizlere bir danisayim dedim sizce ben bunlarin ikisinide evlatlikmi vereyim:)))

saka bır yana canım da allah yardımcın olsun
cok zor bır durum.ama arada kıskanclık oldugunda pek yapacak bısey yok.buyumelerını bekleyeceksın.anlayacaklar onlarda sonunda herseyı.
benımde ıkı kızım var 5 yasında ve 16 aylık.
buyuk kızım ne hamılelıgımden dogumuma nede bugune kadar kıskanclık ıstememe gıbı bır durum ıstemedı.sureklı yardımcı oldu.hala bezını getırır,ısım varken bakar,kanepeden duser dıye ınerken yardımcı olur vs...
anlayacagın tam bır abla.
gel gelelım ıkıncı cadıyaaaaaaaa.daha 16 aylık ve sonradan geldı oda ablayı kıskanıyor.butun gun onunla ılgılenıyorum kızım hıc sorun etmıyor.onu kucaklayıp optugumde bır sınır bır tepkı anneeeee dıyıpp sarılmaya gelmeler ablanın sacından tutmalar.
lafın kısacası;kıskanclık ıcten gelen bır duygudur.bunu yenmek cok zordur.yas zaman gerektırır bunun ıcın.
ne yapabılırsın ıkısıylede uzunca sure konusma.hıc bır sekılde ama.gunlerde surdur.gerekırse hıc agzını acma aksama kadar.ya yola gırersınız yada ben tımarhaneye de kus.
cocuk tabıkı yaramaz olur,kavga olur ama bunlar artık buyudu.(kocaya gıdecek kadarda degıl haaaaaa ) bılınclı olmaları lazım.
sıkı yonetım ılan et evde esınlede anlas.yasak koy.
tv pc veya sevdıklerı bıseylerı yasakla ama asla pes etme.sanslarını deneyeceklerdır.
allah yardımcın olsun
 
galiba bu herkeste var.olması gereken bişey.benden altı yaş kuçuk bir erkek kardesım var.inanırmısınız sacsaca basbasa gelırdık:))) kavga etmedıgımız tek gun yoktu.az ağlamazdı annem yazık:KK43: şimdi evleneli okul+evlılık 10 yıl oldu nerdeyse evden çıkalı.şimdilerde birbirimizi görür görmez sarmaş dolaş oluyoruz.allah allah nerden nereye.bunlar hep var diyeceğim o ki sabretmelisiniz.hepsi gececektir.
 
kardeşlik bambaşka bi şi ya biz dört kız kardeşiz en büyüğümüz 33 en küçüğümüz 17 yaşında 3 kardeş evliyiz bekarken acaip kavga ederdik şimdi bile arada tartışmalarımız oluyor ama tabi ki de birbirimizi çok seviyoruz birbirimize çok bağlıyız iyi ki varlar ablam kardeşlerim biz memnunuz ama bi de anneme sormak lazım tabi biz kavga edince tabi en çok o üzülüyor...
 
benimde büyüğü 7 küçüğü 3 iki oğlum var benimkiler de kedi köpek gibiler ne yapsam fayda etmiyor
 
evet benim kiz kardesimdede vardi kiskancti oda :KK43: tabi bende az sayilmam
 
Son düzenleme:
X