Şu an böyle, bunun daha üniversitesi var, 20'li yaşları var, bizim bir komşu abla var 23-24 yaşındaki oğluyla mücadele ediyor hala ve suçu arkadaşlarında buluyor, sırf arkadaş çevresi değişsin diye şehir değiştirmiş, delikanlı gittiği şehirde de başka arkadaşlar buldu değişen birşey olmadı.
Sakın yanlışta anlama, kardeşini veya seni, aileni kötülemek için yazmıyorum, yazdıklarımdan bunu anlamanı istemem asla, aksine daha çocuk yaştaki bir delikanlının fenalığını istemiyorum, anayım sonuçta, maksadım yol göstermek.
Kardeşine bu yaşta alkolün kötü olduğunu, sigaranın zararlı olduğunu, arkadaş seçiminin önemini aşılaman lazım, ancak böyle aşarsınız bu meseleleri.
Bunların farkına varırsa doğru arkadaşlar seçer, ona zarar verebilecek kişilerden uzaklaşmayı öğrenir, sizinde aklınız kalmaz.
Düşünsene daha 15 yaşında lise öğrencisi, hala sizin yanınızdayken 2 kızla dağılabiliyor, giderim diyebiliyor, üniversiteyi uzak bir şehirde kazansa kontrolü nasıl sağlayacaksınız?
Bu çocuk bir sürü arkadaş edinecek, okul içinden de olacak dışından da. O yüzden diyoruz meseleyi kardeşinle aşman lazım diye.