Kardeşim Anadolu Lisesi 3. sınıf, Fen Lisesine geçebilir mi?

Francais

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
27
3
1
40
benim kardeşim lise 3 sınıfta ve dersleri hep 5 ortaokuldan beri. şu an okul birincisi + başarı plaketleri var. artık anadolu liselerinin bi ayrıcalığı kalmadı. biz fen lisesinde devam etmesini istiyoruz. bu mümkün mü?

Sbs puanı fen lisesinin puanını tutuyorsa geçebilir. Taban puandan yüksek olması lazım puanının

okuldaki ortalamaya bakılmıyor mu? sbs ortalamasına göre mi giriliyor?

Okul ortalamasının bi önemi yok.

Atıyorum fen lisesinin şuanki taban puanı 470 ise, kardeşiniz 470den yüksek sbs puanı varsa nakil olabilir.

Ya da bolca boş kontenjan varsa, dilekçeler değerlendirilip fen lisesinin sbs taban puanı düşebilir. Ama pek oynamaz

Yani önce dilekçenizi vermelisiniz, puanı yüksekse kesin geçer yer varsa, puanı tutmuyorsa küçük bi ihtimal geçebilir

denklık yok
ıstıyorsa okul bırıncısı olsun gecemez

Sbs puanı fen lisesinin puanına yetiyosa geçebilir sadece öyle biliyorum

sbs puanı fen lisesi denginde mi olması gerek?
evet.
ayrıca ılk sene degıstırılebılıyor anca suan 3.sınıf

kendı kardesımden bılıyorum ogretmen lısesınden - ogretmen lısesıne gecememıstı .. ama basarılı cocuk her yerde basarılı ... amaaa yıne hakkına gırmek ıstemem ılgılı fen lısesı ıle gorusun derımm..

ve kardesın 3 uncu sınıf okul degıstırmek o adaptasyon hıc kolay degıl .. lıse bıtmıs sayılır unıversıte ıcın hedefler koysun .. lıse cok onemlı degıl.

teşekkürler, okulu arayıp sormak en mantıklısı sanırım

Ilce milli eğitime gidip görüşün belirli zamanlarda nakiller yapılıyor eğer geçiş varsa orada daha detaylı bilgiyi verirler.

evet
bızım olmadı ama kardesım anadou lısesınden hatta kendı bolumunden tercıh yapmadı uc sene once gordugu derslerle ıyı bır bolumde .. yanı okul onemlı degıl canım ... bır sene ıcın ortamı degısecek duzen degısck .. fen lısesı agır egıtımı .. cerez gıbı 1000 soru cozerek buyuyo onlar .. arkadas ortamına ısınamama durumu var
en ıyısı lıseyı basladıgı yerd bıtrsın ... ama okulu ara kesınlıkle sonra meb ara ıkı yerden de gorus altek yerden de degıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…