Kardeşim bende kalıyor ne yapmalıyım

Aslında hep arkadaş gibi konuşurduk anlatırdı bana herşeyini şuan saklıyor. Ben konuşmayı denicem eğer dinlemezse anneme öyle söyliyim
Siz iyimisiniz hanfendi 😁 neyi ispikliyorsunuz tam olarak.inanilir gibi değil,kardesim hala bana şükretmesin 🤣arkadasiyla bulusurken bana geliyor gibi cikiyor evden hic ispiklemedim...

Bence siz onu evinizde istemiyorsunuz basliktanda belli zaten.bahane aramayın kardesiniz o sizin düşmaniniz değil

Koskoca kadın olmuşsunuz kardeşi anneye şikayet etmek nedir ya
Bana emanet deyip duruyorsunuz, sıcak bir yemek, sıcak bir yuva, güvenli bir ortam, ders çalışma imkanı, huzur vereceksiniz yalnızca
Siz şimdi kardeşinize güvenmiyorsunuz ya (demekki doğru yetiştirememişsiniz) yok yok siz etrafındakilere güvenmiyorsunuz dimiiii
Bırakın Allah aşkına ya asıl kardeşiniz size güvenmiyor o yüzden anlatmıyor ki haklıda, sevgilisi olduğunu duyduğunuz anda ilk aklınıza gelen bunu duyduğunda hayatını mahvedecek annenize söylemek
Bukadar mı kardeşinizin değeri size göre
Söyleyin ananıza hemen alsınlar okuldan kapatsınlar eve 18 olur olmaz kaçsın bir ite kopuğa ömrü billah çeksin sizdende nefret etsin

Rahatsız olsaydık zaten baştan söylerdim. Her zaman başımın üstünde yeri var ama burda bana emanet tanımadığın etmediğin insan sonuçta korkuyor insan yani
Siz neden sevdiniz o zaman ? Madem sevgili olmak bu derece ürkütücü ! Yapmayın Allah aşkına bence yer arıyorsunuz yollamaya.

Mağaradan mı çıktınız nerede yaşıyorsunuz anlamadım ki. Siz nasıl bir başkasının telefonunu dinlersiniz? 16 yaşında bir birey o. Sevgilisi olması yakın konuşması çok normal. Size ne? Ne konuşun ne annenize söyleyin. Vicdansız olmayın. Sadece sevgilisi olduğunu bilin. Demek ki yeterli güveni vermediğiniz için sise söylemiyor.

Kardeşinizle uygun dille yani onu yargılamadan konuşun. Onu anladığınızı sevgilisi olmasının aslında çok kötü bir şey olmadığını dile getirin. Akabinde onun geleceğini etkileyeceği için ilişkisin de birazcık dikkatli olmasını dile getirin. Önceliği derslerine vermesini söyleyin ve sizden bir şey gizlememesini dile getirin. Direk ailenize söylerseniz kardeşinizle ilişkiniz bozula bilir. Bu yaşlarda çok normal sevgili durumları merak ve ergenlik dönemi. Çok baskı kurmadan uygun dille anlatın. Size karşı her zaman açık olmasını dile getirin. Aksi taktirde kardeşinizi kaybedersiniz. Zamanla zaten bazı şeyler oturacaktır emin olun. Diretme ve dayatmayla ayrılmasını istemek onu daha çok itecektir.

15 yaşıma girdiğim doğum günümü ablam ayarlamıştı. Sevgilim ve arkadaşlarımla kafeye götürmüştü bizi. İlk biramı o zaman içmiştim yarım 33’lük 😂

16 yaşımda dershaneden çıkınca ona giderdim onun evi daha yakın diye. Hafta sonu kalırdım. Bazen sevgilimle giderdim. Balkonda oturur kahve falan içerdik.

İyi ki böyle bir ablam varmış. Destekleyici, arkamda duran. Ya sizin gibi anneme babama söyleyeceğim deseydi 🙄

Eminim çok eleştiri olmuştur ama cidden kardeşinize üzüldüm. Telefonda cinsel konuşmalar bile yapsalar abla olarak yaklaşımınız çok çok yanlış. İnsanın ablası da arkasında olmayacak her konuda yanında olmayacaksa çok üzücü.

Bizim cagimiz daha masumca yasiyodu herseyi, simdi ki nesil 10 yasinda cocuk nasil yapilir biliyor
Bizim cag derken 31 yasindayim bu arada

Nasıl masum mesela?
16-17 yaşında sevgilim vardı benim. Öpüşmekten daha ileriye gidiyorduk. Size göre masum muyum değil miyim karar veremedim şu an.
32 yaşındayım bu arada.

Sevgilisi kendi yaş civarıysa ve dersleri etkilenmiyorsa sevgilisi olması kadar normal bir şey yok.
Böyle bir aileye söyleyecek bir şey de yok.

Nasıl masum mesela?
16-17 yaşında sevgilim vardı benim. Öpüşmekten daha ileriye gidiyorduk. Size göre masum muyum değil miyim karar veremedim şu an.
32 yaşındayım bu arada.

Sevgilisi kendi yaş civarıysa ve dersleri etkilenmiyorsa sevgilisi olması kadar normal bir şey yok.
Masuuuum değiiiliiiizzz hiiiççç birimiiiiğğzz 😂

Ben 7-8 yaşında çocuk nasıl yapılır biliyordum yav. Sordum anneme o da anlattı sağolsun yaşıma uygun biçimde. Çocukların en çok merak ettiği konu bu.

Nasıl masum mesela?
32 yaşındayım bu arada.

Ben 17yasinda sevgilim vardi
Bende opusuyodum
Daha ilerisi bana pek masul gelmiyor, tabikide herkesin kendi bilecegi sey

16 yaşinda sevgilisi olmasi degil mi? Benim de o yaşlarda olmuştu ilk sevgilim. 🙄 O yaşlar bunun yaşları zaten.

Benim ailem biliyordu sevgilimi, kendi yaşitim bir cocucagizdi. Yani yerinizde olsam en fazla kimdir nedir onu arastiririm kardeşinizle yaşıt ogrenci bir cocuksa ne sakincasi olabilir.

Aslında hep arkadaş gibi konuşurduk anlatırdı bana herşeyini şuan saklıyor. Ben konuşmayı denicem eğer dinlemezse anneme öyle söyliyim
Söyleyin hanımefendi. Annenize, babanıza, önünüze gelene şikayet edin. Ondan sonra vay benim kardeşim neden kaçtı, neden bizden nefret etti. Yapın tabii, sonra da oturun ailecek ağlayın halinize.

Erkek arkadası olması normal.
Ama samimi konusuyorlar demissiniz,onu kardesinizle konusabilirsiniz.
Yanlıs bisey yapmaması adına.
Suan okul icin burda oldugunu hatırlatabilirsiniz.
İlk uyarıyı siz yaparsınız,dershanede durumunu takip edersiniz.
Eğer düsüs varsa 2.adım aileye haber vermek olmalı.
Aile de onu okusun diye yolluyor,masraf yapıyor sonucta.

Masuuuum değiiiliiiizzz hiiiççç birimiiiiğğzz 😂

Ben 7-8 yaşında çocuk nasıl yapılır biliyordum yav. Sordum anneme o da anlattı sağolsun yaşıma uygun biçimde. Çocukların en çok merak ettiği konu bu.

Bana 9-10 yaşlarındayken kuzenim anlatmıştı, yaşıma uygun olmayan bir biçimde 😁
3-4 yaşlarındayken kardeşim olduğunda sormuşum anneme ama büyüyünce daha detaylı sormak aklıma gelmedi niyeyse. Kuzen anlatınca şok olmuştum.
Keşke annem ben sormadan anlatsaymış da yeni öğrendiği bir haltı herkese anlatmazsa ölecek hastalığına yakalanmış kuzen terörü yaşamasaymışım 😁

Bana 9-10 yaşlarındayken kuzenim anlatmıştı, yaşıma uygun olmayan bir biçimde 😁
3-4 yaşlarındayken kardeşim olduğunda sormuşum anneme ama büyüyünce daha detaylı sormak aklıma gelmedi niyeyse. Kuzen anlatınca şok olmuştum.
Keşke annem ben sormadan anlatsaymış da yeni öğrendiği bir haltı herkese anlatmazsa ölecek hastalığına yakalanmış kuzen terörü yaşamasaymışım 😁
Ahahahah kötü olmuş o yav. Sen sormayınca annen de düşünememiştir anlatmayı.

Benim annem tam bir trolldü. Sorduğum sorulara komik cevaplar verir beni rezil ederdi bazen okulda falan 😂 ama buna doğru cevap vermiş önemli bir konu olduğunu düşünmüş sanırım.

Ben 17yasinda sevgilim vardi
Bende opusuyodum
Daha ilerisi bana pek masul gelmiyor, tabikide herkesin kendi bilecegi sey

Hormon ve duygu patlaması yaşanan yaşlarda yeşilçam filmi gibi sadece ağaçların arasında birbirini kovalayıp cilveleşmek de bana ütopik geliyor.
El ele tutuşunca bile alev alıyorduk biz. Bu işlerin en heyecanlı dönemleri o yaşlar bence.

Ahahahah kötü olmuş o yav. Sen sormayınca annen de düşünememiştir anlatmayı.

Benim annem tam bir trolldü. Sorduğum sorulara komik cevaplar verir beni rezil ederdi bazen okulda falan 😂 ama buna doğru cevap vermiş önemli bir konu olduğunu düşünmüş sanırım.

Kadın çocuk yapmış, büyütürken neler çekmiştir. Acuk eğlenmesin mi 😂

Seks ciddi bir iş olduğu için bu konuda doğru bilgi vermiştir. Yoksa benim gibi bir travma yaşayabilirdin 😁

Anneye gitmeniz için öncelikle ortada güvenliğine yönelik bir tehdit olması lazım.

Sevgilisi diyoruz yaşı kaç? Kim?

16 yaşındaki bir kızın sınıf arkadaşıyla çıkması başka, 30 yaşında sapıkla görüşmesi başka.

16 yaşında aşk kuşları pastanede poaça yemeyi büyük bir devrim olarak görürken, 30 yaşındaki sapık daha farklı şeyler talep edecektir.

Sakin yaklaşın, hemen azarlayan öğretmen moduna geçmeyin, bir bilgi alın.
Bilgiyi aldıktan sonra ilişkiyi belli bir seviyede tutması konusunda yönlendirirsiniz.

Yoksa dersaneden aldırıp okumasını engellerseniz derseniz size kin duyacaktır, sizinle birşey de paylaşmayacaktır. 18 yaşında yaşıtları gibi kariyer yapamadığı için evlenmek için beklemesine de gerek kalmayacaktır.
En yakın zamanda kaçar o zaman evde de tutamazsınız.

O yaşta illa bu oğlanla çıkacağım diye inatlaşırlar, gözlemleyip kendi haline bırakırsanız zaten zamanla ayrılırlar kim 16 yaş aşkıyla evleniyor ki?

Çok dikkatli ilerleyin.
Anneniz sakin bir tip olsa hemen söyleyin derdim ama iyilik yapayım derken bir çuval inciri batırabilirsiniz aman dikkat. “Ben söyleyeyim de annem ilgilensin aman bana ne” dersiniz sonra ben ne yaptım diye başınızı duvarlara vurursunuz.

Back
X