kardeşim bize geliyor, bir akıl verin:)

kalinkaselin

sevgi herşeyi halleder:)
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
6.178
7.098
398
kızlar ben bir buçuk aylık evliyim iki aya yaklaştı nerdeyse kızkardeşim üni. öğrencisi bana abla sana gelip sende kalıcam denize falan gircem ordanda okula gitcem dedi tamam okey dedim gel tabi kardeşim memlekette ailemle kalıyo yani bana 12 saat falan uzakta annem kızım gitme falan yeni evliler demiş yok gitcem demiş gelsinde zaten sorun diil sizden yardım istediğim asıl nokta şuki: kızkardeşim 19 yaşında ve çok çok zor bi kız hemen alınır küser surat yapar herkes etrafında pervane olsun ister yani gelince yine aynı kaprisler kalkıp suyunu almaya bile üşenir bekarken bana geldinde kahvaltısını hazırlayıp yatanın kenarına bırakırdım yer geri koyardı akşam işten gelir yemek hazırlayıp çarırdım yoksa yemiyo yanıma geldiği içinde yemezse bişe içime sinmiyo neyse bunlar sorun diil benim için ama bunları eşimin yanında yapmasını istemiorum konuşsam sen onu benden daha çok seviosun değiştin sen evlendin tripleirne girer bide bana telde geldimde erkanla yatamazsınız seninle yatak odasında ben yatcam o salonda yatcak alıncsak bir sürü şeyim var herşeiyi sana aldırcam zaten bişe yapmadın didi haklımı evet evlencektim ve hakkaten durumum çok sıkısıktı pek bişe alamadım ama aldıklarını markalı ister yada abartır napcam ben bu kızla nasıl davrancam annemd eo zor bi çocuk die üstüne ttitriyo ence tam sopalık 19 yaşında bi genç kıza hiç yakışmıyo yaptıkları ama yanıma gelio bir ay kalcak ben nasıl davranim eşimin tanıdıklarından biri su an gelsekıyameti kpparırıdım biz daha yeni evliyiz ne işi var die ama kardeşim yani istememzlik diil sorun böyle tuhaf davranışları napcam ben yardım edin bi akıl verin!!!!

tatlım daha çok yeni evlisiniz gelip 1 hafta 10 gün kalmasını anlarım 12 saatlik mesafe ama 1 ay abartılı geldi gibi eşin bu duruma ne diyor??
Birde sen onun ablası oluyorsun fakat evin barkın bütçen ayrı ona herhangi keyfe keder bi kıyafet almak zorunda değilsin. Bunu anlamaması garip?
Bence baştan tavrını koy sonra çok üzülürsün

tatlım daha çok yeni evlisiniz gelip 1 hafta 10 gün kalmasını anlarım 12 saatlik mesafe ama 1 ay abartılı geldi gibi eşin bu duruma ne diyor??
Birde sen onun ablası oluyorsun fakat evin barkın bütçen ayrı ona herhangi keyfe keder bi kıyafet almak zorunda değilsin. Bunu anlamaması garip?
Bence baştan tavrını koy sonra çok üzülürsün

eşim bişe demiyo ama şimdi ona yapcamız herşeyi eşimin kardeşine yapılması içinde yol açılıyo onlarada bir taviz veririsem varya bida toplayamam nasıl yapcam ben nasıl çıkcam işin içinden inanın bilmiyorum....

kızkardeşin, yatak odanınzda yatma planına kendini dahil ederken tepki vermedinmi, ayrıca herşeyimi sana aldırcam derken ' ablacım tabiki almak isterin sana herşey ama yeni evlendik diye cok borc var, ilerde inşallah diyip geçiştirseydin..
kızkardeşin çok düşüncesiz ya... bebek değil ya kocaman kız.19 yaşında ve yaşınada uygun davranmıyor.

kızkardeşin, yatak odanınzda yatma planına kendini dahil ederken tepki vermedinmi, ayrıca herşeyimi sana aldırcam derken ' ablacım tabiki almak isterin sana herşey ama yeni evlendik diye cok borc var, ilerde inşallah diyip geçiştirseydin..
kızkardeşin çok düşüncesiz ya... bebek değil ya kocaman kız.19 yaşında ve yaşınada uygun davranmıyor.

ablacım senlemi evlendik biz die güldüm falan ama gayet ciddiydi yani teke tek olsam tamam ama eşimin yanında ben senle yatak odasında yatcam die tutturmasından korkuyorum bide eşim nöbetle çalışıo 2 gece evde bi gece yok o bi gecede birlikte yatmayı önercem ama yatağımdada ikimizden başka kimse yatsın istemiorum kardeşim dahi olsa sanki mahremiyeti bozulcak gibi gelio saçma mı düşünüorum:(

ablacım senlemi evlendik biz die güldüm falan ama gayet ciddiydi yani teke tek olsam tamam ama eşimin yanında ben senle yatak odasında yatcam die tutturmasından korkuyorum bide eşim nöbetle çalışıo 2 gece evde bi gece yok o bi gecede birlikte yatmayı önercem ama yatağımdada ikimizden başka kimse yatsın istemiorum kardeşim dahi olsa sanki mahremiyeti bozulcak gibi gelio saçma mı düşünüorum:(

bencede sonuçta o oda sizin özeliniz ve yatağında kimsenin uyumasına izin verme...
Kardeşiniz biraz şımarık gibi geldi bana oturup açık açık konuşulmalı diye düşünüyorum

evet taviz vermemen gerekiyor , kadeşin gereksiz kapris ve kıskançlık krizlerine girmiş sanırım. Burdaki en önemli durumlardan biri de bana göre seninde farkettiğin gibi kardeşine ne kadar taviz verirsen yarın öbürgün eşinin herhangi bir kardeşi,akrabası vs geldiğinde onlarında her türlü kaprisleine ses etmemen lazım yoksa ama kardeşine ben katlandım sözlerini işite bilirsin... Belki kardeşin anlamaz sen konuşunca yanlış anlar ama belki annenle çözebilirsin bu durumu....

kesinlikle nasıl olması gerekiyosa öyle davranmalısın.gece beraber yatmak falan ne demek daha yeni evlisin.daha ilk gelişi ve bu senin için bir fırsat.
yemeğini ayağına götürmeyeceksin ,kendi yatağında yatacak,gündüz dertleşirsiniz ya da gece geç vakte kadar oturursunuz ama herkes kendi yatağına.ayrıca öyle her istediğini almak mecburiyetinde değilsin.daha yeni düzen kurmuşsun.şımartmayın bence.bu ona da iyilik olmuyor ayrıca.ilerde çok üzülür.çünkü herkes onun her istediğini yapamaz.

Kardeşiniz belli ki çok şımartılmış her istediği yapılmış ama gerçek hayat onun için hiç de öyle olmaycak bence artık ona bazı sınırlar çizilmeli. Gelip seninle yatıcam sana bir sürü şey aldırıcam demesi de kendine olan fazla güveninden ve onun bu zaman kadar aşırı pohpohlanmaından kaynaklanıyor.

yani bu mahremiyet konusu kişiye göre değişir, bilmiyorum.. eşin yokken kardeşin illaki sizin yatakta yatmak isterse kendi (senin) tarafında yatırırsın.. sende eşinin tarafına gecersin

sen o kardesşini bana yollaaa ben onu yola sokarım :)) o da neymiş ölee yaaaaaaaaa halden anlamıyooo eşinin ailesinede yol açmış oluyosun yaa kardeşinede gelme diyemezsin işin zor yanii

birinin kardeşinize haddini bildirmesi lazım, bu da genellikle evlenince koca oluyor. bu kadar şımarıkılık olmaz:44:

Kızkardeşin 14-15 yaşında değil,artık bazı şeyleri anlaması gereken yaşta.
Bence de yeni evli bir çifte 1 ay misafir olmak çok fazla.
Eşinin kızkardeşi gelse ne kadar rahatsız olurdun.
Eşin de mutlaka rahatsız olacaktır,söylemese bile.

Ben olsam öncelikle süreyi kısaltmaya çalışırdım.
Daha evime alışamadım,kendimi zor topluyorum,gelen giden oluyor,son 1 hafta gelsen daha iyi olur derim.
Annemle konuşup,önceden tembihler etmesini isterim.
Kızkardeşim gelince,kırmadan güzel bir konuşma yaparım.
Bak canım,ben artık evlendim,burası benim olduğu kadar eşimin evi,eşimin yanında da beni ve ailemizi temsil edeceğini lütfen unutma vs...

Beraber yatmak mevzusu çok çocukça,keşke baştan tavrını koysaydın.
Şakayla da olabilirdi.Tabii canım,ben de sen evlenince balayınıza gelirim,seninle aynı odada yatarız gibi:)

Kızkardeşine birşey almak zorunda değilsin.
Kardeşindir,sevindirmek istersin alırsın ama mecbur değilsin.Almadıklarını kenara yazıp hesap sorması doğru değil.

Son düzenleme:
Eşinizin yerinde olsam evime geldiğinde böyle tripler yapan baldıza 3-5 gün sesimi çıkarmaz sonra asmadık surat bırakmaz, bana bunları 2 aylık evliyken yaşattığınız ve önüne geçmediğiniz için sonradan fitil fitil burnunuzdan getirirdim....
Kendiniz diyorsunuz eşimin tarafından biri gelse 1 ay kalacağım dese olay çıkartırdım, eşimin tarafına da aynını yapmam gerekir diye....
19 yaş çocuk değil küçük değil...
Her denileni anlar, küserse de küssün, daha evliğinizin başında dert açacaksa başınıza, sıkıntı çıkaracaksa küssün daha iyi, unutmayın hayat sizin hayatınız, kardeş bile bir yere kadar, eşiniz bu tavırları görüp daha tavizli hareketleri kendi ailesine yapmaya başladığında ve maddi manevi yükü çekmeye başladığınızda kardeşinizin kaprisleri sizi gelip kurtarmayacak....
Ya açı kaçık diyeceksiniz, bu sene müsait değiliz diye ya da net şartları koyacaksınız, sadece 1 hafta şartlar da bu diye, ya da anneniz göndermeyecek kardeşinizi...

canım, sanki 19 yaşında genç bir kızdan değil de, 9 yaşında küçük bir kızdan bahsediyorsun :) benim 9 yaşında yeğenim var, bana son derece düşkün. eşimi de çok kıskandı. size geldiğimde beraber yatarız di mi teyze falan derdi. ben de açık açık, öyle olmaz canım, teyze-yeğen ayrı yatabilir ama evliler ayrı yatmaz deyip kesin ve net bir şekilde söyledim. seninle aynı zamanlarda evlenmişiz. yeğenim de bana bize gelip kalmak istediğini söylemişti, ben de herkesin yanında, 15 tatilde olabilir güzelim ama şimdi olmaz demiştim. yani canım, hayatta sadece "EVET" kelimesi yok. "HAYIR" diye bir kelime daha var.

artık evli olduğunu, kararları tek başına vermediğini kardeşine gayet açık bir şekilde söylemen gerekiyor. mesela sana geleceğim dediğinde, eniştenle bir konuşayım sana dönerim diyerek bu mesajı verebilirdin. eşin hiç bir şey demese bile bunu yapman gerekirdi. sonrasında da gayet açık bir şekilde, 1 hafta müsaitiz, 1 hafta seni misafir edebiliriz diyebilirdin.

üst baş almaya gelince, hediye sipariş verilmez. açık açık, artık evliyim bütçeyi kendi kendime belirlemiyorum, eşimle birlikte belirliyoruz. hem hediye siparişi verilir mi canım deyip söyleyebilirdin.

kardeşin bana şımarık ve kaprisli geldi. eşin onun nazını, kaprisini çekmek zorunda değil. en baştan önlemini alman lazım. daha çok yenisiniz. en başta seni üzmemek için tepki vermeyebilir ama zaman geçtikçe illa bir şeyler söyler. bu sefer de yine senin gücüne gider.

evinizin kurallarını kardeşine açıkca belirtirsen, başlarda alınsa da sonradan alışır. yoksa bu durum ilerde eşinle aranda sorun haline gelir.

kardeşim zor biri vs. bunu herkes böyle söylüyorsa, o da kullanıyordur. o sinirli aman kızdırmayalım, o alıngan aman dikkat edelim gibi tavırlar, insanın egosunu tavan yaptırır. kimse kimsenin etrafında pervane olamaz.

canım AÇIK, NET, KESİN konuş bence. nasıl başlarsan öyle gider ;)

ilk olarak yatma olayına el atın bence. sizle uyumak istiyorsa eşiinizin olmadığı günlerde siz onun yanına gidin. ama yatağınızda yatmasına asla müsade etmeyin. bence diğer konuları da annenizle konuşun, kaygılarınızı anlatın ona yani kardeşinizin yaptığı her şeyi eşinizin ailesine de yapmak zorunda kalacağınızı falan. anneniz sizin haberiniz yokmuş gibi konuşsun onunla. eniştenin yanında ablana dikkatli davran falan diye. belki bu şekilde olabilir

konu görümce olsaydı sanırım bu denli yumuşak anlatılmazdı...
ne demek alınacak şeylerim var senin kızın mı kardeşin mi ? yetişme tarzınızı bilemem ama bana ters ablama/abime bana şunu bunu al demek :S
birde o salonda yatacak biz yatakta diyor
hayır ille beraber yatılacaksa salonda yatılır .. eniştenin en azından rahatını bozma dimi ama..

kızlar ben bir buçuk aylık evliyim iki aya yaklaştı nerdeyse kızkardeşim üni. öğrencisi bana abla sana gelip sende kalıcam denize falan gircem ordanda okula gitcem dedi tamam okey dedim gel tabi kardeşim memlekette ailemle kalıyo yani bana 12 saat falan uzakta annem kızım gitme falan yeni evliler demiş yok gitcem demiş gelsinde zaten sorun diil sizden yardım istediğim asıl nokta şuki: kızkardeşim 19 yaşında ve çok çok zor bi kız hemen alınır küser surat yapar herkes etrafında pervane olsun ister yani gelince yine aynı kaprisler kalkıp suyunu almaya bile üşenir bekarken bana geldinde kahvaltısını hazırlayıp yatanın kenarına bırakırdım yer geri koyardı akşam işten gelir yemek hazırlayıp çarırdım yoksa yemiyo yanıma geldiği içinde yemezse bişe içime sinmiyo neyse bunlar sorun diil benim için ama bunları eşimin yanında yapmasını istemiorum konuşsam sen onu benden daha çok seviosun değiştin sen evlendin tripleirne girer bide bana telde geldimde erkanla yatamazsınız seninle yatak odasında ben yatcam o salonda yatcak alıncsak bir sürü şeyim var herşeiyi sana aldırcam zaten bişe yapmadın didi haklımı evet evlencektim ve hakkaten durumum çok sıkısıktı pek bişe alamadım ama aldıklarını markalı ister yada abartır napcam ben bu kızla nasıl davrancam annemd eo zor bi çocuk die üstüne ttitriyo ence tam sopalık 19 yaşında bi genç kıza hiç yakışmıyo yaptıkları ama yanıma gelio bir ay kalcak ben nasıl davranim eşimin tanıdıklarından biri su an gelsekıyameti kpparırıdım biz daha yeni evliyiz ne işi var die ama kardeşim yani istememzlik diil sorun böyle tuhaf davranışları napcam ben yardım edin bi akıl verin!!!!

kareşini fazla şımartmışsınız.. hayır her şeyi geçtim şu kırmızı işaretlediğim yeri sizin aklınız alıyo mu Allah aşkına? bi de eşiniz kabul ediyor mu yani bu durumu? daha yeni evlisiniz. daha ilk aydan aranız açılır böyle giderse.. kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkalarına yapmaktan vazgeçsek, işler daha kolay yürüyecek..

Back
X