kardeşim bize geliyor, bir akıl verin:)

ya kızcaüız sizi özlemiştir şaka maksadıyla söylemiştir bunları ben yatcam seninle bak o salona yatsın gibisinden sizin samimiyetinize inanarak ablasının samimiyetine inanarak öyle konuşmuştur. Yoksa gelince bunu gerçekten isteyeceğine inanmıyorum yada 1 gün yatar özlem giderirsiniz onu istiyor çünkü. Diğer lazım olan şeyleri aldırma konusundada uygun bir dille anlatırsınız artık. Koca kız sonuçta anlar herhalde dahası şımarıklık olur.

1 ay çok uzun bir süre.... 1 hafta bali kalsın. daha yeni evlisiniz. eşinle yatamazsın dediği zaman ne dedin çok merak ediyorum?... ben olsam çok kızardım. kesin ilk diyeceğim kelime yuh:53: olurdu:9:.

evde başka biri varken hem kardeşim hem eşin hemde sen tedirgin olursun...

para mevzusunu çözen varsa banada desin:9:. kardeşim birşey alınacak olsa abla sen al diyor. yada eşek değilsin ya sen verirsin herahlde gibi... kardeşimde çalışıyor... geçen tartıştık. meğer dedikleri şakaymış:53:....

Siz uzun bir tatile çıksanıza?

Bu nedir böyle, şımarıklığın da bir sınırı olmalı.
19 yaşındaki insan artık eşek kadardır ve her şeye aklı erer.
Dünyanın merkezinin o olmadığını anlatmalı birileri.

Anneniz olaya el koymalıydı.
Size alınır, ama anneniz bir şekilde engellemeliydi.

Kızacaksın ya da yapamam diyeceksin belki ama kardeşinle o gelmeden konuş. Benimle yatamazsın. Enişten yokken de yatamazsın. Ayrıca evde olduğun zamanlarda yardımcı olacaksın bana deyin. Alışverişe götürebileceğinizi ama limitinizin az olduğunu ona göre alabileceğinizi söyleyin. Artık evlendiğinizin farkına varsın. Tabi bunları şart koşar gibi değil, düzgün bir dille ifade edin. Gelmez, kızarsa kendi bilir. Siz artık evlisiniz ve kardeşinizde ona göre davranmalı.

Ben 19 yaşındaki halimi düşünüyorum da, kardeşiniz biraz fazla şımarık sanki. Alınmayın nolur ama davranışları çok yanlış.

kızlar ben bir buçuk aylık evliyim iki aya yaklaştı nerdeyse kızkardeşim üni. öğrencisi bana abla sana gelip sende kalıcam denize falan gircem ordanda okula gitcem dedi tamam okey dedim gel tabi kardeşim memlekette ailemle kalıyo yani bana 12 saat falan uzakta annem kızım gitme falan yeni evliler demiş yok gitcem demiş gelsinde zaten sorun diil sizden yardım istediğim asıl nokta şuki: kızkardeşim 19 yaşında ve çok çok zor bi kız hemen alınır küser surat yapar herkes etrafında pervane olsun ister yani gelince yine aynı kaprisler kalkıp suyunu almaya bile üşenir bekarken bana geldinde kahvaltısını hazırlayıp yatanın kenarına bırakırdım yer geri koyardı akşam işten gelir yemek hazırlayıp çarırdım yoksa yemiyo yanıma geldiği içinde yemezse bişe içime sinmiyo neyse bunlar sorun diil benim için ama bunları eşimin yanında yapmasını istemiorum konuşsam sen onu benden daha çok seviosun değiştin sen evlendin tripleirne girer bide bana telde geldimde erkanla yatamazsınız seninle yatak odasında ben yatcam o salonda yatcak alıncsak bir sürü şeyim var herşeiyi sana aldırcam zaten bişe yapmadın didi haklımı evet evlencektim ve hakkaten durumum çok sıkısıktı pek bişe alamadım ama aldıklarını markalı ister yada abartır napcam ben bu kızla nasıl davrancam annemd eo zor bi çocuk die üstüne ttitriyo ence tam sopalık 19 yaşında bi genç kıza hiç yakışmıyo yaptıkları ama yanıma gelio bir ay kalcak ben nasıl davranim eşimin tanıdıklarından biri su an gelsekıyameti kpparırıdım biz daha yeni evliyiz ne işi var die ama kardeşim yani istememzlik diil sorun böyle tuhaf davranışları napcam ben yardım edin bi akıl verin!!!!

Kardeş evlad gibidir, sizi anlıyorum..
Ama anlattıklarınız yuvanızın iç huzurunu kaçırabilir. Şöyle düşünün, böyle bir görümceniz olsa idi eğer veya kaynınız, sabrınızın nasıl taşabileceğini hesaplayabiliyor musunuz?
Üstelik kendi ailenizden birinin size "hizmetçi" gibi davranması, yetiştirilme tarzı bu olmuş olabilir ancak bu şekilde davranması, el oğlu dediğimiz eşinizin de bu karakter özelliğini, "neden bana da yapmasın" diye örnek alması tehdidi var...
Böyle emrivakilere tatlılıkla bir çözüm bulunabilir...
Bir ay çok uzun bir süre, daha taze evlisiniz... Üstelik yatak ayırmak da çok anlamsız...
Siz ondan büyük ve olgunsunuz, ona bazı şeyleri öğretmek gibi bir zorunluluğunuz var.. Yoksa alttan alarak hiç yardımcı olmazsınız kardeşinize...
Öncelikle, kardeşinize "Hayatım evli olduğum için birlikte yatmamız mümkün değil. Senin de bu konuda şaka yaptığını biliyorum elbette. Artık 19 yaşındasın, hiç ablanın evliliğinin tartışmalı geçmesini ister misin? istemezsin elbette... Sana güzel bir oda hazırlayacağım şimdi..." vs.
Hepsini size aldıracağı eksiklikleriyle ilgili olarak da "Bak tatlım, biliyorsun yeni evlendik ve biraz borçlarımız oldu.. Ben de aslında biraz annemlerden mi yardım istesek diye düşünüyordum ama galiba kendi yağımızla kavrulabileceğiz bir süre... Yalnız bu süre içerisinde çok açılamam.. Ben de sana bir - iki şey almayı düşünüyordum zaten, gönderecektim.. Geldiğinde bakarsın sen de.." vs. diyebilirsiniz....
Ama şu bir ay konusunu da başka bir şekilde halletmelisiniz.. Kardeş sizin kardeşiniz.. Eşinizin, sizin sayenizde tanıdığı bir yabancıdan başkası değil.. Genede siz bilirsiniz en iyisini....
Allah kolaylık versin...
İyiliğini düşünüyorsanız, ayağına götürmekten, ağzına hizmet vermekten, alttan almaktan vazgeçmelisiniz.. Yarın öbür gün boşanırsa, bu kendi hatası olmayacaktır çünkü.. O canınızdan kanınızdan biri... Size ne kadar alınsa, yine canınızdır... Ama el, böyle olmayacaktır...

Selamlar,

Biz kadınlar ne kadar fenayız..Bu bir kız kardeş değil de görümce olsaydı o evde kıyamet kopardı..İlginciz..

Soruna gelince de, artık 19 yaşında olmuş daha olgun davranabilmesi için bir yerde dur demeniz gerekir..

kardeşiniz çok şımarık ,ama geldiğinde ilk işiniz onunla konuşmak olsun bak enişten böyle şeyleri sevmez eniştenin yanında birazdaha ciddi olmalısın falan uygun dille anlatmalısın bence yoksa başın ağrıycak gibi

Oh ne ala, esi tarafından gelene kıyamet kopuyo kendi tarafımız olunca karrdes sonucta!
Yeryüzünde bir tek bizim kardeslerimiz vardı zaten,baskasının ne önemi var? Belalı da olsa, sımarıkta olsa benim! kardesim.. Bu yeter iste. Kardesinizde kayınlara, görümcelere tac cıkartıcak cinsten ayrıca!!

doğru söylüyosunuz kızlar ama zaten gelcem gelcem diodu zmanı belli, diildi bende bayram için memlekete gitcem dönüş biletini annem buldu aldı ek sefer eklenmiş kardeşimede almış bi tane yani bilet alınırken bana haberde verilmedi bilmorum :(

eşim bişe demiyo ama şimdi ona yapcamız herşeyi eşimin kardeşine yapılması içinde yol açılıyo onlarada bir taviz veririsem varya bida toplayamam nasıl yapcam ben nasıl çıkcam işin içinden inanın bilmiyorum....

Sizinki kardeş de onunki ne?

Oh ne ala, esi tarafından gelene kıyamet kopuyo kendi tarafımız olunca karrdes sonucta!
Yeryüzünde bir tek bizim kardeslerimiz vardı zaten,baskasının ne önemi var? Belalı da olsa, sımarıkta olsa benim! kardesim.. Bu yeter iste. Kardesinizde kayınlara, görümcelere tac cıkartıcak cinsten ayrıca!!

canım herkes kendi canından olana dayanabilir sonuçta herkes kendi çocuna müsama gösterdi kadar bi başkasınınkine gösteebilirmi?
bende eşimi düşündüm için bunu en aza indirmeyi planlıyorum.....

Ben de evlenmeden önce kendi evimden çok ablamın evinde yaşardım ki aynı şehirdse oturmamıza rağmen. Ablamın evinde odam vardı ayrı tuvalet banyom vardı. Ama iki tane yeğenimle de ilgilendim ablam çocuklarla ilgilenirken enişteme de hizmet ettim. 2 gün gelmeyince eniştem neden gelmiyorsun diye sorardı.

Ama yan gelip yatsaydım hep hizmet bekleseydim değil 1 ay 1 gün bile tutmazlardı beni o evde. Ne kadar kardeşiniz olursa olsun onun yaptığı davranışlar sizi çok etkileyecektir. Bir gün iki gün hizmet edersiniz ama 1 ay az bir zaman değil. Zorla da olsa iş yaptırmanız lazım ki 19 yaşında elinden gelmesi lazım böyle şeylerin sonra evlenince çok zorluk çeker.

ya kızcaüız sizi özlemiştir şaka maksadıyla söylemiştir bunları ben yatcam seninle bak o salona yatsın gibisinden sizin samimiyetinize inanarak ablasının samimiyetine inanarak öyle konuşmuştur. Yoksa gelince bunu gerçekten isteyeceğine inanmıyorum yada 1 gün yatar özlem giderirsiniz onu istiyor çünkü. Diğer lazım olan şeyleri aldırma konusundada uygun bir dille anlatırsınız artık. Koca kız sonuçta anlar herhalde dahası şımarıklık olur.

hayır şaka yapmadına eminim tatlım ama kulaga şaka gibi geliyo dimi:)

büyük konusmak gibi olmasin benimda bir kiz kardesim var ama eger bana "seninle yatak odasinda ben yaticam eniste salonda yatsin" demis olsa agzinin payini verirdim. ne demek kari kocayi ayirmak ya :19: bence sen kardesine pek yüz verme. hem yeni evlisiniz kendinizi daha evlilik hayatina alistirmis degilsinizdir yada birclariniz vardir ki kardesin sana "herseyimi sana aldircam" diyormus. cimri degilim kesinlikle. tabiki o senin kardesin alicanda vericende sevicende kizicanda bunlar senin hakkin. ama abartmasina izin verme. hele ki kardesin istiyor diye esinle ayri yatmana hic izinn verme.

kızlar ben bir buçuk aylık evliyim iki aya yaklaştı nerdeyse kızkardeşim üni. öğrencisi bana abla sana gelip sende kalıcam denize falan gircem ordanda okula gitcem dedi tamam okey dedim gel tabi kardeşim memlekette ailemle kalıyo yani bana 12 saat falan uzakta annem kızım gitme falan yeni evliler demiş yok gitcem demiş gelsinde zaten sorun diil sizden yardım istediğim asıl nokta şuki: kızkardeşim 19 yaşında ve çok çok zor bi kız hemen alınır küser surat yapar herkes etrafında pervane olsun ister yani gelince yine aynı kaprisler kalkıp suyunu almaya bile üşenir bekarken bana geldinde kahvaltısını hazırlayıp yatanın kenarına bırakırdım yer geri koyardı akşam işten gelir yemek hazırlayıp çarırdım yoksa yemiyo yanıma geldiği içinde yemezse bişe içime sinmiyo neyse bunlar sorun diil benim için ama bunları eşimin yanında yapmasını istemiorum konuşsam sen onu benden daha çok seviosun değiştin sen evlendin tripleirne girer bide bana telde geldimde erkanla yatamazsınız seninle yatak odasında ben yatcam o salonda yatcak alıncsak bir sürü şeyim var herşeiyi sana aldırcam zaten bişe yapmadın didi haklımı evet evlencektim ve hakkaten durumum çok sıkısıktı pek bişe alamadım ama aldıklarını markalı ister yada abartır napcam ben bu kızla nasıl davrancam annemd eo zor bi çocuk die üstüne ttitriyo ence tam sopalık 19 yaşında bi genç kıza hiç yakışmıyo yaptıkları ama yanıma gelio bir ay kalcak ben nasıl davranim eşimin tanıdıklarından biri su an gelsekıyameti kpparırıdım biz daha yeni evliyiz ne işi var die ama kardeşim yani istememzlik diil sorun böyle tuhaf davranışları napcam ben yardım edin bi akıl verin!!!!

konu görümce olsaydı:9::9:
kızlar ben daha 1,5 aylık evliyim ve düşüncesiz görümcem eşime "abi sende kalcam,denize gircem" demiş.kocam da bana sormadan tamam demiş,nasıl bir düşüncesizlik ya ben daha yeni evliyim ve hanımefendi sadece deniz keyfi için geliyo.bir de görümcem normal olsa neyse çok sinirbozucu herşeye küser surat yapar,herkes etrafında pervane olsun ister,nefret ediyorum bu huyundan. herkesi hizmetçi gibi kullanır,kahvaltı hazırlatıp yatağının kenarına bıraktırıyo düşünebiliyomusunuz? bana kalsa zıkkım yesin ama eşimle aramın o salak yüzünden bozulmasını istemiyorum.bir de kocama demiş geldiğimde selin'le yatmayacaksınız diye,sözde şaka yapıyor gerizekalı.
bir de eşime alıncak bir sürü şeyim var herşeyi sana aldırcam diyor,ya ailesi var bu kızın hiç düşünmüyormu biz yeni evliyiz borçlarımız bitmedi,bir de normal şeyler aldırcak olsa herşeyi markalı ister görgüsüz,sanki para harcamak zorundayız ona.
kayınvalidem şımarttı onu hep üstüne titriyo çocukmuş gibi eşek kadar kızın,o da kendini bi halt sanıyo...
kızlar bana yardım edin ne yapayım da hem kocamla aram bozulmasın hem de bu kızı en kısa zamanda sepetleyeyim?

kardeştir gelir kalır,misafir edilir ama sizin durumunuz biraz farklı..19 yaşında bir genç kız ama 5 yaşında çocuk gibi davranışlara sahip..ablası artık evli,önce bunun bilincine varması gerek.ne demek seninle yatacağım? bence ya siz ya anneniz konuşun,böyle olmaz.sadece size karşı olan bu davranışları değil genel olarak bir davranış problemi var gibi.önce bunun giderilmesi lazm.bir de şu yönden düşünüyorum;ya tam tersi olsaydı...aynı davranışları yapan kardeşiniz değil de görümceniz olsaydı.mesela abimle yatacağım vb..diye tuttursaydı burada topa tutardık onu..kardeşiniz gelmeden anneniz konuşsa daha uygun olur.19 yaşındaki bir genç kızın şimartılmaya ihtiyacı yok artık.birazcık düşünceli davranması sağlanabilir.

O ne yaa!! :53: :53:

Şımartmışsınız, tepenize çıkmış! yeni evlisin ne işi var evinde,gelmesi hata..Yok eşinle yatmayacakmışsın falan...Öyle saçma şey mi olur! 19 yaşına gelmiş hayatın gerçeklerini görmesi lazım..Dünya onun etrafında dönmüyor artık anlama zamanı gelmiş! Bu kız evlenince ne yapacak?! Eşimi sofrasını hazırlayacak,bulaşığını yıkayacak? Hep alttan alıp,istediğini yaparak hem kardeşinize hem kendinize zarar veriyorsunuz..

bence bu kız hiç evlenmesin.siz ve aileniz onu çok yanlış yetiştirmiş sorumluk vermemişsiniz.ilerde kocası da kahvaltısını yatağının kenarına bırakır eminim.kayınvalidesinden ister artık markalı kıyafetleri.bu kızın sonunu hiç mi düşünmediniz?hangi erkek çeker böyle birini?bu şımarıklıkla ondan herşey beklenir.

eşim bişe demiyo ama şimdi ona yapcamız herşeyi eşimin kardeşine yapılması içinde yol açılıyo onlarada bir taviz veririsem varya bida toplayamam nasıl yapcam ben nasıl çıkcam işin içinden inanın bilmiyorum....

Sizin tek derdiniz görümceye de yapılırsa ha? yani görümceniz olmasa kendi kardeşinize sınırsız hizmet olur..
Yok yok kaynanaya görümceye laf ediyoruz amaa dönüp de bir kendimize de bakmamız gerek...

Back
X