• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardeşim bnm yuzumden yuz felci oldu..

tubiiss

уαLnιz αcιLαяιм кσnυѕυуσя .. кiiмѕe dυумυуσя.!!
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2014
430
104
48
mrb arkadşlar kardeşim ayaktan ameliyat olmuştu evde fizik tedavi verilmişti ve ben yaptırıyodm..3 gün önce gece hareket yapıyoduk bacagına camlarda açıktı yaparken sıkılıyo daralıyo diye kapatmamıştm sol gozunde seyrime ile başladı sonra gozunu tam kapatamamaya başladı sonrada dudagında gülerken sağ tarafa kayma oluyo.yüz felci olmuş annemlerde bana kızıyoda belli etmemeye çalışıyo oda haklı aslında beni camı kapatın diye uyarmıştı dinlemedim.size sormak istediğim kardeşimin ki en hafifiymiş ve doktorada pazartesi goturecgz mecbur.evde neler yapabiliriz bunun için bi fikri olan varmı acaba..

Ne yapılacağını bilmiyorum ama inşallah kardeşiniz hemen atlatır bu durumu.
Siz de kendinizi suçlamayın.
Bilemezdiniz böyle olacağını.
Bazen insanın basireti bağlanıyor. Düşünemiyor.
Hele bu sonucu hiç kimse istemezdi tabi ki..

mrb arkadşlar kardeşim ayaktan ameliyat olmuştu evde fizik tedavi verilmişti ve ben yaptırıyodm..3 gün önce gece hareket yapıyoduk bacagına camlarda açıktı yaparken sıkılıyo daralıyo diye kapatmamıştm sol gozunde seyrime ile başladı sonra gozunu tam kapatamamaya başladı sonrada dudagında gülerken sağ tarafa kayma oluyo.yüz felci olmuş annemlerde bana kızıyoda belli etmemeye çalışıyo oda haklı aslında beni camı kapatın diye uyarmıştı dinlemedim.size sormak istediğim kardeşimin ki en hafifiymiş ve doktorada pazartesi goturecgz mecbur.evde neler yapabiliriz bunun için bi fikri olan varmı acaba..

çok geçmiş olsun
yanlız şöyle bir durum var
bir çoğumuzun evinde havalar nedeni ile pencereler açık
bunu şunun için söylüyorum
herkesin başına gelen büyük bir ihmalkarlıkla oluşan bir durum değil bu
mutlaka farklı sebepleri var
aynı açık pencerenin önünde sende vardın üstelik
kendini suçlama

ayrıca yüz felci çoğu zamanlarda iz bırakmadan geçiyor
allah şifa versin

Yüz felcinin açık camdan olduğuna emin misiniz ? Kişinin yüz felci geçirmesi için çok soğuk veya çok sert rüzgarı direkt yüzüne yemesi gerekir. Kardeşinizde muhtemelen başka bir problem vardır. En iyi yanıto doktor verir, zaten hafif şekildeyse iyileşir diye düşünüyorum.

neden p.tesı gotureceksınız kı

Niye mecbur pazartesi? Acil bugün gösterin! Ne kadar erken müdahele o kadar iyi sonuç oluyor bu durumda.

Yüz felci geçirmiş biri olarak söylüyorum, pazartesiyi sakın beklemeyin. Çünkü hemen ama hemen ilaca başlanması gerek. Yoksa kalıcı hasar bırakabilir...

bizim bir akrabamızında yüz felci olduğunu duymuştuk, bir ay sonra bayanı gördüğümde hiç bir şey belli değildi.. şaşırmıştım hatta çok çabuk düzelmiş olmasına ,yüz felci en kolay atlatılan felçlerden biri diye biliyorum..üzülmeyin geçecektir inşallah

Yüz felcinin açık camdan olduğuna emin misiniz ? Kişinin yüz felci geçirmesi için çok soğuk veya çok sert rüzgarı direkt yüzüne yemesi gerekir. Kardeşinizde muhtemelen başka bir problem vardır. En iyi yanıto doktor verir, zaten hafif şekildeyse iyileşir diye düşünüyorum.
bacgındada felç var surekli kasları gelişsin diye hareket yapıyoruz ve bayağı zorlanıyo ondanmı oldu bilmiyorum ama annem camdan olduğunu soyluyo

Kardeşini sen yüz felci yapmamışsın. Rüzgarın yüz felci yapabilmesi için öncelikle çok şiddetli olması ikinci olarak da havanın soğuk olması gerekir. Bunlar bile sadece tetikler, başlı başına yüz felci nedeni değildir yani. Kardeşin büyük ihtimalle geçirdiği ameliyat nedeniyle bu hastalığı geçirdi ya da başka bir sebebi mutlaka vardır. Yani seninle alakası yok. Doktora gideceğiniz zaman size bazı koruyucu bilgiler verecek. Özellikle gözlerin korunması gerekiyor. Bunun için neler yapılacağını anlatacak. Bir de kasları çalıştırmanız için yüz hareketleri verecekler. Umarım kardeşin kısa sürede iyileşir.

doktor neden olabileceğini söylemedi mi de sen kendini günah keçisi yapıyorsun?
kış olsa neyse ama şu havada ne kadar esebilir ki hava? esse bile yüz felci olacak kadar olması mümkün mü?
Düzelebilir bir durum diye düşünüyorum. İnşallah 1 haftaya kadar geçer.

sağolun istermym hiç daha ayağı iyileşssn diye uğraşıyorum bide bu geldi başına
Ne yapılacağını bilmiyorum ama inşallah kardeşiniz hemen atlatır bu durumu.
Siz de kendinizi suçlamayın.
Bilemezdiniz böyle olacağını.
Bazen insanın basireti bağlanıyor. Düşünemiyor.
Hele bu sonucu hiç kimse istemezdi tabi ki..

Yapmayın Allah aşkına.. Yüz felcinde soğuk etkili olabilir ama, eylülde, cam açık kaldı cereyan yaptı diye olmaz. Soğuk da doğrudan etken değildir. Sadece enfeksiyona direnci düşürdüğü için felç gelişimine zemin hazırlar. Bir kaç virüs yüz felcine sebep olabilir. Muhtemel ameliyat falan direncini düşürdü. Nöroloji ve Fizik tedaviye başvurun. İnşallah en kısa sürede geçer.
Kendinizi suçlamanız için bir sebep yok ortada

Pazartesi götürmeniz daha büyük hata olur. Ayrıca ne kadar rüzgar, soğuk vardı da yüz felcine yol açtı?
Sonuçta yazın çoğu insan camı kapısı açık yatıyor, başka bi nedeni olmasın?

En büyük hatanız pazartesi götürmek olur. Allah aşkına keyfi birşey mi bu, 3 güne belki dahada kalıcı hale gelecek. Hemen doktora götürün.

Aynen, geç müdahele edildiği için kalıcı durumlar oluyor. Bunu gördüm, yıllarca düzelmeyen insanlar var.

Lütfen ihmal etmeyin. İleri bir durumda değilmiş, tedbir alınsınki tez zamanda iyileşsin kardeşiniz inşallah.

Yakın bir tanıdığımız geçirdi.
Bir kaç haftaya geçebilir.
Asla tuzlu yemek yemeişti, belli perhizleri ve egzersizleri vardı. Sürekli yüzüne masaj yaparak böyle yanağını sünrüme hareketleriyle kasları harekete geçirmek gibi.
Hemen bencede doktora götürmelisiniz.

inşallah sağlık ocağına goturdk bgn felç oldugunu soyle koy yerinde olduğumuz için pazartesiye kaldı yakınımzda hastane yok çunku ilerlemesinden korkuyorum

sıcak havlu joyuyoruz surekli o hareketler nsl acaba anlatabilirmsnz
Yakın bir tanıdığımız geçirdi.
Bir kaç haftaya geçebilir.
Asla tuzlu yemek yemeişti, belli perhizleri ve egzersizleri vardı. Sürekli yüzüne masaj yaparak böyle yanağını sünrüme hareketleriyle kasları harekete geçirmek gibi.
Hemen bencede doktora götürmelisiniz.

Back
X