Kardesim , eşim ve araba

merce46

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
397
89
Merhaba hanimlar benim derdim başlıkta da belirttigim gibi. Abim benden arabayı istedi işleri varmış bende hayır diyemefim verdim. Eşimde arıza çıkarıyor var ya bu arada kalmak ne kötüymüş. Eşim sana birşey demiyorum diyor ama demediğini de bırakmıyor. Yok efendim bu iş için araba mı alınır otobüs ile gitse olmuyor mu vs vs. Ben de 40 yılın bir başı adamın bir isteği oldu onu da red mi edeyim diyorum. Of of içim daraldı

Merhaba hanimlar benim derdim başlıkta da belirttigim gibi. Abim benden arabayı istedi işleri varmış bende hayır diyemefim verdim. Eşimde arıza çıkarıyor var ya bu arada kalmak ne kötüymüş. Eşim sana birşey demiyorum diyor ama demediğini de bırakmıyor. Yok efendim bu iş için araba mı alınır otobüs ile gitse olmuyor mu vs vs. Ben de 40 yılın bir başı adamın bir isteği oldu onu da red mi edeyim diyorum. Of of içim daraldı
Ona sormadan mı verdiniz?

Bazen kardeşime ben de arabamı veriyorum ama eşime mutlaka söylüyorum. Nezaketen.

1 arabanız mı var ? Varsa bile ikincisi, anlayışsız davranmış. Duymamazlıktan gelin bence.

Eğer istisnai bir durum varsa vermenizde bir sakınca olmaması gerek.

Ama 3 yılda 1 falan değilse elbette eşinizin rızası çok önemli.

Hatta konularınızı okudum, genel olarak düşüncesiz olan eşiniz. O nedenle umursamayın bu tavrını bence.

Evet , eşiniz anlayışsız davranmış. Yakın arkadaşlar istediklerinde bile insan ret edemiyor.
Demek ki ihtiyacı olmuş ki istemiş.

Eğer istisnai bir durum varsa vermenizde bir sakınca olmaması gerek.

Ama 3 yılda 1 falan değilse elbette eşinizin rızası çok önemli.

Hatta konularınızı okudum, genel olarak düşüncesiz olan eşiniz. O nedenle umursamayın bu tavrını bence.
3 yıldabir derken anlamadım ne demek istediğinizi?.
Ya evet bana da düşüncesiz gibi geliyor ama ele alınır bişey diyemiyorum...
Bu zamanda kimse kimseye arabasını vermez diyor

Bilgisi varsa genel söylenmiş. Boş verin

Belki o da kendince plan yapmış bozulmuştur unutun gitsin ikiniz de

3 yıldabir derken anlamadım ne demek istediğinizi?.
Ya evet bana da düşüncesiz gibi geliyor ama ele alınır bişey diyemiyorum...
Bu zamanda kimse kimseye arabasını vermez diyor

Yani nadir bir durumsa kardeşinizin isteği, vermeniz çok normal.

Eşiniz saçmalıyor.

Ama kardeşiniz sizi kullanmaya yönelik veya daha yoğun sıklıkta bu isteği yapsaydı, eşiniz haklı olabilirdi.

Eşimin takıldığı nokta biz başka bir şehirdeyiz oradan gelip aarabayı alması geri getirmesi yakacağına araba kiralamak daha mantıklı geliyor ...

Ekonomiklik açısından eşime hak veriyorum ama sonuçta benzini abim koyacak arabaya hoş içinde çeyrek depo vardı onu hesapladı herhalde arabanın yıpranma payını da hesaplıyordur ona sinir oldu

Aslında 1 Mayıs tatilinde istemişti bizde kayınvalide ye gideceğiz diye ertelemiştim şimdi de vermesem ayıp olmaz mı?
Daha da veremem diyemedin mi diyor bana sonrada sana bişey demiyorum abin düşünemiyor mu diyor

X