kardeşim evden kovmak için her yolu deniyor.

bende kızkadeşinin özgürlüğü kısıtlandığı rahatı bozulduğu için sizi istemediğini düşünüyorum.bence bu durumu gerekirse anne babanla paylaş hiç de evden ayrılma rahatını bozma bırak ne derse desin siz iki abla başında durun kızkardeşinizin:31:

bizim memleket elazığ ailem orda yaşıyor. kız kardeşim istda üniversite okuyordu.bende ikinci üniversitemi kazandım ve kardeşimle aynı eve çıkalım dedik. pek taraftar değildi fakat taşındık filan. sonradan ablam bize dahil oldu. 3 kişi yaşamaya başladık. sonra kız kardeşim eve geç gelmeye başladı. sizden utanıyorum filan demeye başladı.sizi istemiyorum demeye başladı.arkadaşlarıma selam vermeyin görmeyin tanışmayın filan dedi. daha önce ablamı göndermeye çalışıyordu. hep mutsuzum mutsuzum filan demeleri başladı. oysaki ben zaten çok konuşkan biri deilimdir. sevmemde çünkü ailemen ufak bi konuşmayı büyütür büyütür olay yapar. kavga çıkar. hep dayak yiyen ben olurum. farklı seylerin acısını bana keserlerdi.eskiden beri bu böyle oldu. kardeşim hep sitem etmeye başladı.iyicene yerleştiniz buraya filan demeleri. aile evine döndü burası. köylüsünüzsizden nefret ediyorum filan. arkadaşının olayıda yukarıda yazdığım gibi. hala ağlıyorum durduramıyorum. ablamlarda ayrımcılık yapıyolar. ben eskişehirdeyken ona hediyeler filan almışlar bana gelince ise ben hep onlara bişiler alıyorum. bi yere gittimizde ben ödüyorum hep. nası kardeşlik nası ablalık bu:((

aile evi olmayacakmışta ne evi olmalıymış ?
sizi köylü diye beğenmeyen aynı ana babadan doğmamışmı ?
sizde beraber gitmeyin aldıklarını ödemeyin...
evdede yabancı gibi olun konuşmayın kendi keyfinize bakın..

cnm yapacağınn çok basit kardeşini alacaksın karşına diceksin ki madem biz köylüyüz sen ablanı beğenmiyorsun kapı orada ben hiçbir yere gitmiyorum söyle anneme ben arkadaşlarımla ev tutacağım diye sen defol git. benden önce burada okumaya başladın die kendimi sığıntı gibi hissedemem hissetmiyorum da. bakalım o çok beğendiğin arkadaşlarından hangisi sana kapısını açacak yada sana ne kadar tahammül edecek. bakalım sen sıkıştığında hem maddi olarak hemde duygusal olarak birine ihtiyaç duyduğunda hangisi senin için işini bırakıp gelecek yada kesenin ağzını açacak. asıl ben senden sıkıldım çekemem seni defol odana orada yaşa hayatını diyeceksin. nokta. ayrıca diyeceksin ki asıl o arkadaşların görgüsüz kötü niyetli her zaman moralim iyi eve gelen herkesi şen şakrak karşılayacak değilim. muhabbet etmek yada sizin saçma ilişkilerinize ortak olmak zorunda da değilim. ben gitmiyorum kapı orada. asıl ben senden utanıyorum. kendi ailesinden utanan insandan kimseye hayır gelmez. üç gün sonra anlarsın asıl utanalacak insan kim die. evet çok iyi anlaşmak zorunda değiliz ama sana kendi ailenden daha yakın bir dost yok. herkes gider ben kalırım burada. sonra bütün bu söylediklerine utanırsın ama iş işten geçer. ayrıca neyden utanıyormuş giyiminden mi " kılıf değişir ama eşeklik baki kalır". sen eşek olan kısımdasın cnm. iki adam tanıdın onların dünyasında kendine bir yer edindin diye kendini bir şey sanıyorsun dersin. ondan sonra olaylar gelişir. ağlayıp yok ben gidim die düşünme kardeşini fazla şimartmışsın azıcık hırçın ol ağzının payını ver. çok zorlarsan şaplağı da yersin inanamazsın öyle bakarsın suratıma kendini de beni de bu duruma sokma saçmalamayı kes artık de. sürpriz bir çıkış yap içinde tutma açıma kendine o acısın kendine. ilerde anlar kıymetini yıllarca küsse bile dönüşü sana merak etme. hayat tecrübesi bana gösterdi ki ailen herkesten önce gelir, gelmeli de zamanla anlıyorsun gelip geçici insanların o kadarda önmeli olmadığını ailenin kıymetini. zaman sabır azıcıkta çemkirme sorununu çözecektir.
bu durumu hemen kullanır aileme bunu yazmış der ve kendini haklı çıkarır. beni düşünen nerde olur sence. faceten sildim sonra acıdım eklim dedim eklemedi sordum istemiyorm filan dedi gülerek. bende geri çektim.

zamanla kardeşlik kavramını öğrenecektir,kişiliği oturur.ergenliğini henüz atamamış..kardeşinizin alıgılama,anlama sürecinde;sizin yurda bile çıkmanız ruh sağlığınız açısından hayrınıza olacaktır..ayrıca ailenizin 2.üniversiteyi okumanızı kabul etmiş olmasından çıkardığım sonuç dışlanmış çocuk olmadığınızı aksine başarılı ve güven teşkil eden bir evlat olara görüldüğünüz izlenimi yarattı bnde..sanırım sizde duygusal boşluktan dolayı her hareketin kendi aleyhinizde olduğu düşüncesindesiniz..sakin olun,ağlamak yerine kendiniz için iyilik yapın ve ruh sağlığınızın daha fazla bozulmasına izin vermeyin..hiçbirşeyi yapmakiçin zorlamayın kendinizi;mesela hesap ödeme için bile bazen atılgan değil çekilgen olmayı öğrenin..

psikologa gittim bana aksine çok güzel uğraşlarım olduğunu söyledi.ailem konusunu takmamı söyledi. yeterli anlatamadım mı diye düşündüm bir an. alınganlık yapma dedi herşey için ama gel gelelim ki kardeş durumları bunun alınganlık yapılmamasıgerekn durumu nerde onu algılayamadım. duygusal bir anımdayım hep böyle durumlarda yalnız hissediyorum. ne gariplikse:S ruh sağlığım yıprandı evet hemde nasıl. evde otuduğum zaman bazen 2-3 gün evde olurum hemen yazar kafasında psikolojisi bozuk. psikolojin bozulmuş.

bence kiz kardesiniz rahat olmadigindan sizi göndermeye calisiyor..
bilmiyorum yanlis düsünebiliirm ama eve erkek arkadasini filan getirmek istiyorda sizden cekiniyordur..
tabiki bu bir düsünce üniversite ortami bazen tam kisiligi oturmamis ya da bircok seyi yapamayan insanlar icin aileden
uzak olunca rahat davranma oluyor..bence hicte cikmayin o evden cok degisik ya bir kardes baska bir nedenden dolayi istememezlik yapmak

yok köylüsünüz filan kendi nereli ya gercekten okul bozmus utaniyor,özentilik yapiyor

ya da bazi seyleri kisitlandigi icin sizi göndermek istiyor

ya bana hep senden rahatsızım diyor. ilk dönem ablama diyordu şimdi ise bana ne saçmalık anlamadım. bana ne zaman gidceksin eşyalarını topladın mı dio hep.

Ya '' siz köylüsünüz sizden utanıyorum ne demek '' ?
Bu nasıl bi terbiyesizlik nasıl bi şeydir yaaa?
Karşındaki ablası ve köylülük ne demek ''biz köylüysek sen nesin?'' desene..
Şiddete karşıyım ama böylesinide dövüceksin çünkü 22 yasında 13 yasındaki ergen değil
birde bunu fevri bir şekılde yüzünüze söylemesi apayrı bi saçmalık
bence sen onu evden kov.. onun senı ezmesıne izin verme .. o zaman daha çok tepene biner..!!

saygı kalmamışbizde galiba. o durumu ne yazık ki yitirmiş kardeşim. sanıyor ki arkadaşları yardımcı olacak.ama öyle bir an geliyorki arkadaşlar bile insana en büyük kazığı bile atabiliyorlar. aile abla kavramından önemli hiçbirşey kalmıyor geriye...

Kusura bakma ama kardeşin çok cinmiş bahane sana söyledikleri rahatı bozuldu şimdi o yüzden böyle davranıyor araştır altından neler çıkar.

bilmiyorum canım o kadarını arastırmam da asla sonuçta kendi hayatı. o bana yapıyo ediyo ama yarın öbürgün kardeş hakkıda çıkar.

aile evi olmayacakmışta ne evi olmalıymış ?
sizi köylü diye beğenmeyen aynı ana babadan doğmamışmı ?
sizde beraber gitmeyin aldıklarını ödemeyin...
evdede yabancı gibi olun konuşmayın kendi keyfinize bakın..

hepimiz aynı anne babanın çocuklarıyız ben ailemi ne atarım ne birşey sonuçta ben kendi başımın çaresine hep baktım. trafik kazası geçirdiğimde kimse yine yoktu yanımda.... ben hep güçlüydüm zaten ama o kardeşim çok hata yapıyor. be sert çıkarsam bu durumu aleyhime kullanmaz mı?

Back
X