Kardeşim için endişeleniyorum :((

Harikaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
43
0
86
İzmir
Ben şuan 16 yaşındayım ve 12 yaşında bir kardeşim var kardeşimle aynı bilgisayarı kullanıyoruz geçen gün bilgisayarda sohbet günlüklerime girdim orada kardeşimin konuşmalarıda vardı şu sıralar kardeşimden şüphelendiğim için bazılarına baktım ve en son bir konuşmaya baktığımda 12 yaşındaki kardeşime 14 yaşındaki bir çocuğun çıkma teklifi ettiğini falan gördüm bu tür konuşmalar vardı sonra konuşmaların devamını okudum aslında çocuğun niyeti kötü gibi gözükmüyor aksine iyi gibi hatta kardeşimi baya bi etkilemiş sanırım ama kardeşimin yaşı henüz bunun için çok küçük anneme anlatmak istemiyorum bu konuyu ama kardeşim için çok endişeleniyorum ne yapmalıyım :(

Bence konuyu annene anlatmalısın. Tek başına çözemezsen daha çok üzülürsün. Böyle bir sorumluluğu üstlenmemelisin..

konu annene taşınmalı bence..sonuçta o daha çocuk ilişkilerın ne anlama geldiğini bildiğini bile sanmıyorum kolay gelsin

annenin ne tepki vereceği önemli burda, bağırıp çağırıp kızacaksa hiç söyleme daha iyi zira ergenlik çağı o yaşlara indi ve tepki alması onu yanlışa daha çok iter. annenin vereceği tepki çok önemli. önce sen kardeşinle konuş çocukla tanış hatta yalnız bırakma onları.

Annemi iyi tanıyorum, bağırıp çağıracağından dolayı bu konuyu hiç anneme taşımıcam biraz önce kardeşimle düzgünce konuştum ama onu sevdiğini sölüyor aslında çocuğun niyetide kötü değil ama sizce 14 yaşındaki bi çocukla 12 yaşındaki bir çocuğun ilişkisi uygunmudur yanii:bbo:

Canım endişelenmene kesinlikle gerek yok artık duygusal ilişkiler televizyonların da etkisi ile anaokuluna indi seviyesini belli ettiğin müddetçe endişelenmene gerek yok ki çocuğun yaşıda kardeşinin yaşına yakın masumane bir duygusallıktan bir sıkıntı doğmayacaktır.Korkmana gerek yoktur emin ol.O yaşta sinema ve hamurger ısmarlama zaten arkadaşlıklarda da oluyor.
Duygusal ilişkiler sadece duyguda kaldığı müddetçe insanı olgunlaştırır.
Sevgiler...

Çocuk gerçekten 14 yaşındamıki acaba neler okuyoruz görüyoruz koca koca adamlar yaşlarını ufak söylüyorlarda kandırıyorlar çocukları...:kızgın:

uygun degil tabiiki yahu..
12 yasindaki bir çocuk ne bilir aski meski..
ne oldugunu bilmez bir yasta kardesin daha çok küçükkk
bende annene anlatmalisin herne olursa olsun
Allah korusun karsisindaki kandirir falan

Annemi iyi tanıyorum, bağırıp çağıracağından dolayı bu konuyu hiç anneme taşımıcam biraz önce kardeşimle düzgünce konuştum ama onu sevdiğini sölüyor aslında çocuğun niyetide kötü değil ama sizce 14 yaşındaki bi çocukla 12 yaşındaki bir çocuğun ilişkisi uygunmudur yanii:bbo:

Hayir uygun degildir. Bence annene söylemelisin. Böyle seyler anneden saklanmamali bence...

Yok çocuğu tanıyorum aslında gerçekten 14 yaşında ve kötü bi niyetide yok aslında bende masumane bir duygusallıktan bir sıkıntı doğmayacağına inanıyorum ama daha açık konuşmak gerekirse türkiye ortalamasına bakarsak 13 yaşın altındaki çocuklar bile cinsel ilişkiye giriyor hele 14-15 yaş civarındakilerin çoğu daha ilişki yaşamış bende bundan korkuyorum kardeşim daha 12 yaşında çocuk ise 14 yaşında birde kardeşimle konuştuğumda kardeşim diyorki; önemli olan sevgi yaş değil falan gibi şeyler sölüyor ne yapıcam yaa :((

Son düzenleme:
harika sen daha 16 yaşındasın.
hayatta annen kadar tecrübeli değilsin
annedir kızar ama doğrusunu anlatır.
şimdiden arkadaşlığa başlamak hiç uygun değil. son mesajında sen de belirtmişsin.
hem önünüzde uzun yıllar var. önce ders okul gelmeli.
kardeşin için endişelendiğini anlıyorum hatta annene söylediğinde ispiyoncu damgası yiyeceğini veya annenin kardeşine kızacağı için üzüleceğini anlıyorum ama daha 12, nedir ki 12 yaş. Allah bilir daha ergenlige bile girmemiştir ya da yeni girmiştir. yetişkin gibi düşünemez.

medya,internet gibi şeylerin hem iyi hem de kötü kullanılabildiği bi devirde,ben ne o çocuktan ne de kardeşinden masumane bişey bekleyemem canım.senin çöziceğin bişi değil.mutlaka annene anlat.bunu danışmayı idrak edebildiğine göre,anneni de kardeşine bağırmaması konusunda ikna edebilirsin

Yok çocuğu tanıyorum aslında gerçekten 14 yaşında ve kötü bi niyetide yok aslında bende masumane bir duygusallıktan bir sıkıntı doğmayacağına inanıyorum ama daha açık konuşmak gerekirse türkiye ortalamasına bakarsak 13 yaşın altındaki çocuklar bile cinsel ilişkiye giriyor hele 14-15 yaş civarındakilerin çoğu daha ilişki yaşamış bende bundan korkuyorum kardeşim daha 12 yaşında çocuk ise 14 yaşında birde kardeşimle konuştuğumda kardeşim diyorki; önemli olan sevgi yaş değil falan gibi şeyler sölüyor ne yapıcam yaa :((

Canim sen anne degilsin , sen kendini korumakla sorumlusun!!.. akliyin yitdigini bildigini annene anlat ve o gerekeni dusunsun !!... belki cok onemli birsey yok ! belkide cok onemli ! buna sadece annen karar vere bilir , sen derslerine calis ve sana yaklasan cocuklar dogrumu yakmasiyor yanlismi yaklasiyor ona dikat et !... kardesin daha cok kucuk asik oldum evlenecegim insan gibi dusunup yanlis birseyde yapabilir annenden saklama sakin tamammi bebegim...

kardeşinle konuşmalısın mutlaka
annene söyle ama kardeşine söylemesin bildiğini.
sen annenin dediklerini kardeşine yaptırırsın.
güzellikle halletmeye çalışın.yasaklayarak kızarak bir şey elde edemezsiniz.

kardeşinle iyi niyetle konuşmayı denedinmi peki eğer ciddiyse sende çocukla tanış
bu konuda nasıl bir ciddiyet arıyorsunuz? Allah aşkına tekrar okuyun isterseniz bunlar daha çocuk, sadece 12 yaşında.
Canım endişelenmene kesinlikle gerek yok artık duygusal ilişkiler televizyonların da etkisi ile anaokuluna indi seviyesini belli ettiğin müddetçe endişelenmene gerek yok ki çocuğun yaşıda kardeşinin yaşına yakın masumane bir duygusallıktan bir sıkıntı doğmayacaktır.Korkmana gerek yoktur emin ol.O yaşta sinema ve hamurger ısmarlama zaten arkadaşlıklarda da oluyor.
Duygusal ilişkiler sadece duyguda kaldığı müddetçe insanı olgunlaştırır.
Sevgiler...
hay ağzına sağlık zaten bu yaşta ki aşk bundan ibaret değil midir? Eşimin kuzeninin kızı var 2. sınıfa gidiyor ve aşık olmuş .

annenize söylemenin bir manası yok bence belki yanlış düşünüyorum ama
nihayetinde bunalr sadece çocuklar ve birbirlerini çocukça severler kanısındayım.
Siz konuyu ilişki boyutuna taşımışsınız bence biraz abartılı siz hiç ilk okula giderken ben şuna aşığım dedmdiniz mi?
çocukluk aşkı dedikleeri böyle birşey işte, benim 2 tane kuzenim var gerçi şimdi biri kocaman bir genç kız oldu
o yaşlardayken ikisininde aşık olduğu!!! çocuklar vardı ablaları olarak benimle paylaşırlardı
gerekli nasihatleri verip onları o kocaman çocukluk aşklarıyla başbaşa bırakırdım ama elimi üzerlerinde çekmezdim
Sonuç mu şu an büyüğü yaşadı şeyin aşk olmadığı kanısıda zaten yaşananlar masumca şeylerdi.
ve kardeşine artık o destek oluyor.
Bence kardeşinizle çok uygun bir dille konuşun ve arkadaşıyla tanşın ablası olarak gerekli öğütleri verin.
Sizde zaten çok büyük sayılmazsınız ama hiç değilse ona göre daha mantıklı yaklaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
bence korkulcak bise yok bunda cocuksa masumane duygular
bizde gectik o yollardan hatirladikca gülüyorum simdi :roflol:
10 yasindayken sira arkadsimla ayni cocuga asik olmustuk kolkola girip onu takip ederdik tenefüslerde :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:
13 yasindaykende asik olmustum güya ,oda beni seviyodu sözde o yasta ne sevgisiyse :roflol: tenefüslerde bana sakiz alirdi bende onlar beden egitimi dersindeyken pencereden onu izlerdim :roflol:
kardesinin askida bundan öteye gitmez rahat ol tatlim

Back
X