kardeşim kardeşimi bana düşman ediyor

Onun ne yaptığını bilmek senin değil annenin görevi. Gerekirse kızar, babaya söylemekle tehdit eder, yasak koyar ya da izin verir. O anne sen değilsin, böyle bir hakkın yok.

Derslerinde başarılısın, ailen seni kayırıyor birazcık diye sen kendini her şeye hakim görmeye başlamışsın. Kardeşinle aranın iyi olması için tek yol arkadaş, sırdaş olmaktır tehdit etmek değil. Yarın öbür gün tekrar erkek arkadaşı olacak yine tehdit mi edeceksin?
bakın ben kendi yaptıklarımı söylediklerimi anlattım. anneminkilerini değil. üstelik erkek olsaydım eğer eminim çocuğunuz sen abisin kardeşine sahip çıkamıyor musun derdiniz. ben A nın kötü bir şey yapmasından korktum. yoksa babama zaten söylemeyecektim sadece söyleyeceğimi söyledim

Onun ne yaptığını bilmek senin değil annenin görevi. Gerekirse kızar, babaya söylemekle tehdit eder, yasak koyar ya da izin verir. O anne sen değilsin, böyle bir hakkın yok.

Derslerinde başarılısın, ailen seni kayırıyor birazcık diye sen kendini her şeye hakim görmeye başlamışsın. Kardeşinle aranın iyi olması için tek yol arkadaş, sırdaş olmaktır tehdit etmek değil. Yarın öbür gün tekrar erkek arkadaşı olacak yine tehdit mi edeceksin?
ayrıca ben ona üniversiteye git. reşit ol sonra ne yapıyorsan yap dedim.

çok set bir dille yazmışsınız. gerçi haklısınız ben eksik yazdım. A yı daha önce uyardım ayrılması konusunda ve bana söz verdi. aradan daha bir hafta geçti annemin komşusu o çocukla sarmaş dolaş görmüş onları. anneme bunu söylemiş annem yüzü kıpkırmızı geldi eve. lütfen bu kadar ön yargılı olmayın.

sert bir dille yazdığımı düşünmüyorum
ergenlerin ne zaman ailesinin söylediğini yaptığı görülmüş ki
bu konuda okul rehber öğretmenin vs. danisabilirdiniz
bunları yapması gereken aileniz siz değilsiniz
siz sadece abla olarak örnek olmaliydiniz
ben daha iyiyim diyerek de örnek olunmaz

bakın ben kendi yaptıklarımı söylediklerimi anlattım. anneminkilerini değil. üstelik erkek olsaydım eğer eminim çocuğunuz sen abisin kardeşine sahip çıkamıyor musun derdiniz. ben A nın kötü bir şey yapmasından korktum. yoksa babama zaten söylemeyecektim sadece söyleyeceğimi söyledim

Erkek olsaydın da aynı şeyi söylerdim. O senin kardeşin çocuğun değil. Yanlış bişey yaptığını düşünüyorsan alır karşına canım böyle böyle diye güzel bir dille anlatırsın. Dinler ya da dinlemez kendi problemi. Kardeşine sahip çıkmak anne babanın görevi, kız da olsan erkek de olsan senin problemin değil. Sen abla olarak yol gösterici olabilirsin ancak.

Ailenizde erkek çocuk yok ama kız ve erkek çocuklarının ayrı şartlar altında büyütüldüğü bir çevreniz var sanırım. Bak güzelcim kızı erkeği farketmez bütün çocuklar eşittir. Hatta kadın erkek farketmez bütün insanlar eşittir. Üniversiteye gidip farklı ortamlara gireceksin, bunları şimdiden kendine düstur edin.

Benim bir abim iki ablam var, ailenin son çocuğuyum. İnan ne küçükken ne şimdi hiç biri bana senin kardeşine yaptığın şeyi yapmadı. Lisedeyken abim erkek arkadaşım olduğunu farkettiğinde getir tanışıcam demişti mesela. Tanışıp, kulağını biraz büküp ayağını denk almasını söylemişti sadece. Babama söylemekle tehdit etmemişti ya da ayrılacaksın dememişti mesela. Büyük olmak anlayışlı olmak zorunda olmak demektir. İnan tehditle şikayetle bir yere varamazsın. Senden sırlarını saklamaya başlarlar.

Ben seni çok iyi anladım
Senden yaşça çook büyüğüm ama bizde benzer şeyler yaşadık
Ortanca kardeşim hep sorunlu bir tipti, annemi babamı çok üzerdi
Bende büyük olduğum için hep mükemmel davranışlar sergilemeye çalıştım
Bu durum aramızı açtı ki hiç ona karşı bir şey yapmadım para verdim işini yaptım yine de olmadı
kötülüklerine dayanamayıp onla küstüm ve ne mi oldu küçük kardeşim de ona uydu artık benle konuşmuyor
Benim de muhakkak yanlış tavırlarım vardı, insan olgunlaşınca daha iyi tartabiliyor
Burada en büyük vazife ailene özellikle annene düşüyor
Onun sizin ilişkilerinizi yönetmesi gerekir
Bu noktaya gelmenizde şimdi belki farketmiyosun ama çocuklarını yanlış yönlendiren annenin suçu en büyüktür zamanla göreceksin

Kafana takma kendi hayatına odaklan
Kendi tecrübelerimden şunu söyleyebilirim ki bazen istesen de bir şey yapamıyosun
Seni üzmelerine izin verme, hayalindeki hayata kavuşmak için çalış
Herkes mutlu bir aile ve iyi ilişkiler istiyor ama her zaman mümkün değil ne yazık ki

Erkek olsaydın da aynı şeyi söylerdim. O senin kardeşin çocuğun değil. Yanlış bişey yaptığını düşünüyorsan alır karşına canım böyle böyle diye güzel bir dille anlatırsın. Dinler ya da dinlemez kendi problemi. Kardeşine sahip çıkmak anne babanın görevi, kız da olsan erkek de olsan senin problemin değil. Sen abla olarak yol gösterici olabilirsin ancak.

Ailenizde erkek çocuk yok ama kız ve erkek çocuklarının ayrı şartlar altında büyütüldüğü bir çevreniz var sanırım. Bak güzelcim kızı erkeği farketmez bütün çocuklar eşittir. Hatta kadın erkek farketmez bütün insanlar eşittir. Üniversiteye gidip farklı ortamlara gireceksin, bunları şimdiden kendine düstur edin.

Benim bir abim iki ablam var, ailenin son çocuğuyum. İnan ne küçükken ne şimdi hiç biri bana senin kardeşine yaptığın şeyi yapmadı. Lisedeyken abim erkek arkadaşım olduğunu farkettiğinde getir tanışıcam demişti mesela. Tanışıp, kulağını biraz büküp ayağını denk almasını söylemişti sadece. Babama söylemekle tehdit etmemişti ya da ayrılacaksın dememişti mesela. Büyük olmak anlayışlı olmak zorunda olmak demektir. İnan tehditle şikayetle bir yere varamazsın. Senden sırlarını saklamaya başlarlar.
ben anlatamıyorum sanırım. annem de konuştu onunla ben de. zaten biraz baskı kurmasak gelip annem ve benden özür dilemezdi. ilk başta tatlı dille anlattım babam kızar utanır niye böyle yapıyorsun diye. söz verdi bana. aradan bir hafta geçti birlikte olduğu çocuğun evinin önünde görmüş komşu bunu anneme söyledi. ya ben dayanamadım annemin suratı kıpkırmızıydı. sonra zaten tehdit ettim ve sonra geldi hem annemden hem de benden özür diledi. daha 2 ay önce abla okulda bir sürü kişi çıkma teklifi etti ama ben sana söz verdiğim için hiçbirini kabul etmedim dedi.

ben anlatamıyorum sanırım. annem de konuştu onunla ben de. zaten biraz baskı kurmasak gelip annem ve benden özür dilemezdi. ilk başta tatlı dille anlattım babam kızar utanır niye böyle yapıyorsun diye. söz verdi bana. aradan bir hafta geçti birlikte olduğu çocuğun evinin önünde görmüş komşu bunu anneme söyledi. ya ben dayanamadım annemin suratı kıpkırmızıydı. sonra zaten tehdit ettim ve sonra geldi hem annemden hem de benden özür diledi. daha 2 ay önce abla okulda bir sürü kişi çıkma teklifi etti ama ben sana söz verdiğim için hiçbirini kabul etmedim dedi.

Aferim sana çok büyük bişey başarmışsın.

Ben seni çok iyi anladım
Senden yaşça çook büyüğüm ama bizde benzer şeyler yaşadık
Ortanca kardeşim hep sorunlu bir tipti, annemi babamı çok üzerdi
Bende büyük olduğum için hep mükemmel davranışlar sergilemeye çalıştım
Bu durum aramızı açtı ki hiç ona karşı bir şey yapmadım para verdim işini yaptım yine de olmadı
kötülüklerine dayanamayıp onla küstüm ve ne mi oldu küçük kardeşim de ona uydu artık benle konuşmuyor
Benim de muhakkak yanlış tavırlarım vardı, insan olgunlaşınca daha iyi tartabiliyor
Burada en büyük vazife ailene özellikle annene düşüyor
Onun sizin ilişkilerinizi yönetmesi gerekir
Bu noktaya gelmenizde şimdi belki farketmiyosun ama çocuklarını yanlış yönlendiren annenin suçu en büyüktür zamanla göreceksin

Kafana takma kendi hayatına odaklan
Kendi tecrübelerimden şunu söyleyebilirim ki bazen istesen de bir şey yapamıyosun
Seni üzmelerine izin verme, hayalindeki hayata kavuşmak için çalış
Herkes mutlu bir aile ve iyi ilişkiler istiyor ama her zaman mümkün değil ne yazık ki
gerçekten beni en iyi anlayan sizsiniz. burada bir çok kişi sevgili meselesine takıldı oysa babamın annemin bu konuda üzülüp utanç duymayacaklarını bilsem ben de karışmazdım. hatta tanışırdım bile

Bir de şunu söyleyim aileler maalesef büyük ve özellikle söz dinleyen çocuklarını kullanıyorlar
Annen ne sorunu varsa kendi çözsün sen asla kardeşine karışma
Annenin seni olaylara dahil etmesi yanlış
İlerde kardeşlerin mutlaka anneleriyle iyi olur bak göreceksin sen dışarda kalırsın

Bir de şunu söyleyim aileler maalesef büyük ve özellikle söz dinleyen çocuklarını kullanıyorlar
Annen ne sorunu varsa kendi çözsün sen asla kardeşine karışma
Annenin seni olaylara dahil etmesi yanlış
İlerde kardeşlerin mutlaka anneleriyle iyi olur bak göreceksin sen dışarda kalırsın
ben çocukken kardeşimle sokakta oynasak düşse babacı yara olsa ben sorumlu tutuldum. böyle yetiştirildim ve farkında olmadan anne ve babalık hissi içime yerleşti

Aferim sana çok büyük bişey başarmışsın.

Lütfen kızın üzerine gitmeyelim
Bu konuda suçlu haklısınız ama onu yanlış yönlendiren kesinlikle ailesi
Ona kardeşlerine karşı gereksiz sorumluluk yüklüyorlar, yaşı küçük kardeşine müdahale etmeyi kendine vazife zannediyor
Anne burada kendine destekçi arıyo kızlarının ilişkilerini düşünmüyo

Ona kardeşlerine karşı gereksiz sorumluluk yüklüyorlar, yaşı küçük kardeşine müdahale etmeyi kendine vazife zannediyor
annemin bu konuda suçu yok. ben kendim dahil oldum olaya

annemin bu konuda suçu yok. ben kendim dahil oldum olaya
Canım sen şu anda farkında değilsin ama burada suçlu olan annen
Çünkü sana kardeşlerine karşı onları eğitme sorumluluğu yüklemiş ve onlara gerektiğinde müdahale etme hakkın olduğu hissiyatını vermiş
Kardeşlerin böyle hakları yoktur
Sen bunu gözle göremessin annen sana şunu yap dememiştir ama seni böyle yetiştirmiş
İşte bu yetiştirme çok yanlış sen kardeşlerinle sadece arkadaş ol onların hiç bir şeyinden sorumlu olduğunu düşünme
Aynı psikolojiyi yaşadığım için olaya dışardan baktığımı düşünüyorum

İyi de iki saattir anlatıyoruz hala bildiğini okuyor. Bir kere iki kere anlatırım karşımdaki insan hala kendini haklı görüyor anlamıyorsa çekilirim kenara. Şu anda da öyle yaptım nerede üstüne gittim şimdi ben. Yaptığının doğru olduğunu savunuyor hala, daha ne diyebilirim ki aferinden başka?

İyi de iki saattir anlatıyoruz hala bildiğini okuyor. Bir kere iki kere anlatırım karşımdaki insan hala kendini haklı görüyor anlamıyorsa çekilirim kenara. Şu anda da öyle yaptım nerede üstüne gittim şimdi ben. Yaptığının doğru olduğunu savunuyor hala, daha ne diyebilirim ki aferinden başka?

İşin özünde siz haklısınız, doğru söylüyorsunuz bence de
Sadece aile ona böyle gereksiz sorumluluklar yüklediği için objektif bakamayacağına dikkat çekmek istedim

Okurken kardeşinizin yerine ben sinirlendim. Pardon da siz kendinizde bu hakkı nasıl görebiliyorsunuz? Aranızda sadece 2 yaş olmasına rağmen bu ablalık taslamalarınız , tehditleriniz çok itici. Evet kardeşiniz küçük ama siz de büyük değilsiniz. Resmen üstünde egemenlik kurmaya çalışmışsınız ama düşündüğünüz gibi olmamış. Elinizde patlamış. Küçük kardeşinizin de önce sizin adınızı söylemesi neyi ifade eder ki? Ona 2-3 kalem almanız belli ki bu haksızlığa göz yummasına da mani olamamış. Babanızın müsaade etmediğini kardeşiniz de biliyor buna rağmen ayrılmıyorsa , ileride babanız duyarsa yaşayacağı şeyleri de biliyor. Bu onun sorumluluğu. İleride sizin de bir sevdiğiniz olursa aynı muameleye maruz kalmanız dileğiyle

Bence bu kızcağız bu kadar ağır eleştirileri hak etmiyor.
Nihayetinde 18 yaşında aklı başında bir kızdan bahsediyoruz.
Herneyse...

Benim diyeceğim, kardeşlerindir iyi gününüzde olacak kötü gününüzde.
O yüzden çok fazla içinde büyütüp "neden böyle" diye yargılama.
15 yaşında olan kardeşin belli ki ergenlik döneminden geçiyor, elinden geldiğince ona destek olmalısın aslında, unutma sende aynı yollardan geçtin, her ne kadar farklı karakterlerde olsanızda.
8 yaşında olan kardeşin ise, daha çok küçük, bugün küser yarın "ablacım" diye ölür.
Hayatta bence en büyük değerler kardeşlerdir, Allah sizleri ayırmasın, büyük bir nimet bence kardeş sahibi olmak.

Harçlık konusunda bende rahatsız oldum açıkçası.
Bu konuda ailen ile konuşmalısın, kardeşinle eş değer miktarda almalısınız harçlıklarınızı.
Çünkü ne kadar olmasa gönlü kalır, alınır, üzülür.
Ayrımcılık hoş birşey değil. Aranızda onarılmayacak sorunlara sebep verir.

Bence bu kızcağız bu kadar ağır eleştirileri hak etmiyor.
Nihayetinde 18 yaşında aklı başında bir kızdan bahsediyoruz.
Herneyse...

Benim diyeceğim, kardeşlerindir iyi gününüzde olacak kötü gününüzde.
O yüzden çok fazla içinde büyütüp "neden böyle" diye yargılama.
15 yaşında olan kardeşin belli ki ergenlik döneminden geçiyor, elinden geldiğince ona destek olmalısın aslında, unutma sende aynı yollardan geçtin, her ne kadar farklı karakterlerde olsanızda.
8 yaşında olan kardeşin ise, daha çok küçük, bugün küser yarın "ablacım" diye ölür.
Hayatta bence en büyük değerler kardeşlerdir, Allah sizleri ayırmasın, büyük bir nimet bence kardeş sahibi olmak.

Harçlık konusunda bende rahatsız oldum açıkçası.
Bu konuda ailen ile konuşmalısın, kardeşinle eş değer miktarda almalısınız harçlıklarınızı.
Çünkü ne kadar olmasa gönlü kalır, alınır, üzülür.
Ayrımcılık hoş birşey değil. Aranızda onarılmayacak sorunlara sebep verir.
harçlığa takılmanıza gerek yok çünkü ben de onun yaşındayken 150 tl alıyordum. o da bunu biliyor ama bahane arıyor işte

Back
X