- 12 Temmuz 2006
- 59.587
- 227.370
- 1.223
- 53
Af buyurun ama okumaya çalışmaya gönlü olmayanın hep bir bahanesi vardır zaten, tamam maddi imkanlar dahilinde herkes çocuğuna elinden geleni yapsın ama okuyanların hepsi de maddi imkanları olan ailelerin bir su bardağını bile kaldırmayan çocuklarından oluşmuyor, 8 çocuklu ailenin oğlu Nobel ödüllü Aziz Sancar, babasına ben çalışamam baba dememiştir bence.Babamlarla konuşacağım iş konusunda. Babam diyor ki dersten kalırsa bu sefer de beni çalıştırdınız ben o yüzden çalışamadım kaldım diyecek.
Zorlayamıyorum o yüzden ama haklısınız
İnsanın içinde azim olacak, o yoksa milyonlar dökün bir özel okuldan öbürüne gönderin, her türlü konforu sağlayın yine bahane bulur yine suçlar.
Bir komşum ki maddi imkanları hiç de mükemmel değildi ama yeter ki çocukları okusun diye kadın kaç işte birden çalışıyordu, kızı süper okuyordu ama oğlu akıllı bir çocuk olmasına rağmen aklı fikri haytalıktaydı, vallahi çocuk demedi hayatı anlasın diye işe soktu ki bacak kadar çocuktu, hayat dersi gibi oldu okuyup meslek edinmenin kıymetini anladı, Hacettepe yazılım mühendisliğini kazandı bitirdi, kariyer olarak gayet güzel bir yere geldi.