Kardeşim konuşamıyor

Sizde sürekli tv mi izletiyordunuz kızınıza kızınız için çok çok üzüldüm Bnde Anneyim rabbşm hepsini korusun benim anlattığım çocuk da konuşma geriliği vardı ama tv yüzünden olduğu ortaya çıktı

Yok canım ya benim kızım tv ye dönüp bakmadı hiçççç... Zaten ilk goremiyordu sonra sonra görmeye başladı... Erken doğdu benim kızım... CP de var bizde... Çok bizim derdimiz maalesef...

Bir de benim kızım hiç bizimle konuşmadı.. Hep kendi kendine konuştu... Ama gittiğimiz kurumdaki bir çok çocuk çok güzel konuşurken aniden konuşmayı bırakmış...

Dün sizin yazdıklarınızı kendi eğitimcilerimizle konuştum... Evet maalesef hiç sorun olmadığı halde sadece fazla tv izlemekten konuşamayan çok çocuk varmış maalesef... Çaresi özellikle ana sınıfı dedi... Çocuğu köşeye atmayacak çok ilgilenecek bir öğretmene gitmesi gerek dedi... Tv tablet kesinlikle yasaklanacak dedi... Spora yönlendirilmesi çok iyi olur dedi... Çocuk yalnız bırakılmayacak sürekli ilgilenilecek, konuşulacak dedi... Oyle işte... Yine sormak istedikleriniz varsa ben sorabilirim... En kısa zamanda bi kreşe yazdırın canım... Çok faydası olur... Geçmiş olsun...

İlk otizm şüphesi vardı ama bakıyorlar hareketlerine evdeki davranışlarına öyle bir teşhis koyulmadi.

Geçmiş olsun umarım kardeşiniz için iyi bir tedavi bulmuşsunuzdur.
Bildiğim kadarıyla İstanbul'da iyi bir merkez var. Yörünge danışmanlık diye burada uzman bir ekiple size yardımcı olabilecek koca yürekli eğitmenler var. yazınızı görünce bilgimi paylaşamadan geçemedim .
umarım derdinize derman olabilir.

6 yasinda kuzenim var oda tam konusamiyo. Erkek yerine ehe der mesela genel olarak sesli harfleri kullanir. Biz gittigimizde iki olasilik var dediler ya dil kaslarinda tembellik yada zeki oldugundan dolayi falan muhabbetleri. Psikiyatrist psikolog ve doktorlar careniz olucaktie

Back
X