• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim sigara içiyormuş

ergen de olsa kendi seçimleri olur bi insanın.
arkadaş çevresi ya da kendi merakından başlamış olabilir.
bırak bırak demek hiç fayda etmez.
senin tercihin istersen iç ama deyip zararları anlatılabilir.
zararları derken sağlığa zararlarını pek umursamıyo insan o yaşta.
neyin yerine sigarayı koyduğunu anlayıp ona göre yaklaşmak lazım..
farklı olmak için mi içiyo gizli gizli içmenin heyecanından mı içiyo..
lisedeyken yakalanma korkusuyla okulda içmek çok zevkliydi.. hatırlıyorum..
şimdi öğrencilerimi yakalıyorum tuvalette :D
kendi düşünmesi lazım yani, ancak düşünmesini sağlayarak yardımınız olabilir..

evet sigara çok zararlı hiç bulaşmamalı ama eroin kullanan hap kullanan öğrencilerim var..
sigara çok masum bazen

ergen de olsa kendi seçimleri olur bi insanın.
arkadaş çevresi ya da kendi merakından başlamış olabilir.
bırak bırak demek hiç fayda etmez.
senin tercihin istersen iç ama deyip zararları anlatılabilir.
zararları derken sağlığa zararlarını pek umursamıyo insan o yaşta.
neyin yerine sigarayı koyduğunu anlayıp ona göre yaklaşmak lazım..
farklı olmak için mi içiyo gizli gizli içmenin heyecanından mı içiyo..
lisedeyken yakalanma korkusuyla okulda içmek çok zevkliydi.. hatırlıyorum..
şimdi öğrencilerimi yakalıyorum tuvalette :D
kendi düşünmesi lazım yani, ancak düşünmesini sağlayarak yardımınız olabilir..

evet sigara çok zararlı hiç bulaşmamalı ama eroin kullanan hap kullanan öğrencilerim var..
sigara çok masum bazen

İçmediğini söyledi dünkü de meraktanmış zaten. Boğazım ağrıyordu daha da ağrıtacak mı merak ettim dedi. Samimiydi söylerken yazın spor yapıcam o yüzden içmem diyo. Birkaç mesaj önce daha ayrıntılı yazdım. Yorumunuz için teşekkürler =) Birde dediğiniz gibi insanların kendi tercihleri olur ama yanlış birşey yaptıklarında da doğru yöne çekmeye çalışmak gerekir. ben zaten ona baskı yapmayı engellenemeye çalışmayı falan düşünmedim. Sonuçta baskı yaparsak gizli gizli devam eder.

Son düzenleme:
Çevresinden etkilenmiştir. Arkadaş çevresi bu yüzden çok önemli işte..
Genç sonuçta etkileniyor, birde şimdi ki gençler sigara içmenin kendilerinde "karizma" yaptığını düşünüyorlar.
Oysaki dünyadaki en iğrenç şeylerden biri. Ama bunu anlamıyorlar maalesef..
Siz bir konuşun bence, ama sakin bir dille.
Öncelikle bırak demeyin mesela, neden içtiğini öğrenin.
Ama fazla üzerine giderseniz ters tepki alırsınız.
Umarım kardeşiniz doğru yolu bulabilir.

Eğer gecenin bi vakti tuvalette sigara içiyorsa muhtemelen kullanıyordur. Sigara kullanmayan bi insan tuvalete kapanıp sigara içmez bi şekilde dışarıda denerdi evde yapmazdı. İnşallah kullanmıyordur tabi ama siz yinede inanmayın takip edin bence sizin tepkinizden dolayı gerçeği gizlemiş olabilir.

İçmediğini söyledi dünkü de meraktanmış zaten. Boğazım ağrıyordu daha da ağrıtacak mı merak ettim dedi. Samimiydi söylerken yazın spor yapıcam o yüzden içmem diyo. Birkaç mesaj önce daha ayrıntılı yazdım. Yorumunuz için teşekkürler =) Birde dediğiniz gibi insanların kendi tercihleri olur ama yanlış birşey yaptıklarında da doğru yöne çekmeye çalışmak gerekir. ben zaten ona baskı yapmayı engellenemeye çalışmayı falan düşünmedim. Sonuçta baskı yaparsak gizli gizli devam eder.

bütün samimiyetiyle içmediğini söyleyip içmeye devam ederler genelde.umarım öyle değildir
baskı yapmayacağınızı anladım zaten ama bunun onun hayatı ve onun seçimi oldugunu vurgulayın
gençler özgür bırakıldıklarında doğru karar verirler

ben 14 yaşında başlamıştım sigaraya hemde sırf meraktan! annemler öğrendi bi sürü kavgalar oldu gizli gizli içmek daha keyifli geldi ... zararlarınıda biliyodum. hem şimdi televizyonlar ozamankinden daha çok bas bas bağrıyo sigaranın ne kadar zararlı olduğu konusunda kendi bırakmak istemedikten sonra ne yapsanız bırakmaz ama karşına alıp konuş ne kadar iğrenç bişey olduğuna dair neden içtiğini falan sor mutlaka... ama kızmadan

sigara çok masum bazen

Haklısınız Eroin, esrar bunlar dehşete düşürüyor her zaman beni de.
Ama sigara da ne olursa olsun masum diye tanımlandırılmasa iyi olur.

Kötünün iyisi gibi göremiyorum.

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşındı.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Az önce eve geldi ve konuştum onunla. Evde babamla veya annemle o kadar açık konuşmaz belkide yaş olarak birbirimize çok daha yakın olduğumuz için (17 yaşındayım ben.) benimle daha açık ve samimi konuşur. Küçükken bronşitti zaten ve şuan iyi Allah'ıma şükürler olsun ki. Gelince konuştum, sordum ve bana aynen şunları söyledi:

"İki ay kadar falan önce birkaç kere denedim sonra aynı gece nefes almakta zorlandım. Bir daha da denemedim. Dünde boğazım ağrıyordu ve boğazım ağrıyınca acaba içerken daha da yakacak mı diye merak ettim denedim, daha ucundayken söndürdüm çıktım babamda kokusunu almış ordan anladı. Ama ben kesinlikle içmiyorum, içmeyi de düşünmüyorum, yazın spor yapıcam." dedi, söz verdi bana. Ve ben kardeşimi çok iyi tanıyorum bana bunları söylerken çok samimiydi. İnandım.İlerde içerken yakalarsan istediğini yapabilirsin dedi. İçim rahatladı.

çok $ukur sevindim adiniza.
gerçekten gençlerimizi, heleki ergenlik çagindaki gençlerimizi spor faaliyetlerine yazdirmamiz gerekir. gençlerimiz ne kadar aktivitelerde bulunsalar, o kadar kotu ali$kanliklar edinmezler. arkada$ çevreleri de o kadar duzgun olur ; ki arkada$ çevresi çok çok onemlidir.

Back
X