• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim ve Sigara

Feronnia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
72
5
98
İzmir
Kızlar dün kızımla birlikye teyzeme gittim geçmiş olsuna(ameliyat oldu ) annemlerle karşılıklı evleri ben balkondayken kardeşim gördü burdamısın bebekte burdaysa gitme bi yere geliyorum dedi hemen onun ardındanda annem geldi neyse biz 1 saat falan oturdk kardesim ders calismak icin eve gitti bizde bi yarim saat sonra kalktık annemlere hic cikmdan esimle eve gectik bu sabah annemi aradımda sen dun eve girdinmi dedi (kopegim var annemlerin catida bakiyoruz bebegim kucuk oldugu icin)bazı günler kızımı kayınvaldeme bırakıp köpegimi gezdirmek ozlem gidermek icin gidiyorum dunde kızım yanımda olduğu için köpegin yanina gidemedim hic neyse sabah anneme eve girmedim ben hic dedim hic mi dedi anne noldu nie bole konusuyosun dedim eve girdigimde koridordaki dolbin ustunde bir paket benim ictigim sigaradan varmis dusundum bi an ama hic gitmedim eve belki baska zaman unutmusumdur annededim hyir ben hfta sonu her yeri dip buck temizledim sigara falan gormedim dedi gunah almak istemiyorum ama sanirim o sigara kardesimin ve kendisi daha 15 yasinda ben ve annem sigra iciyoruz ne dicemi nasil konusacagimi bilmiorum icme desem biz kendimizde iciyoruz nasil konusmaliyim :/

Ben 15 yasında olsam ablam ve annem sigara içse ve bana sigara içme zararlı deseler bu bana inandırıcı gelmezdi. Kendiniz de bırakıp ona güzel örnek olabilirsiniz.

Sigarayı içip siz ona kötü bir örnek olmuşsunuz.. Şimdi de bırakın iyi bir örnek olun.. :31:

siz ve annenizin kullanıyosanız ona kullanma demek çokta etkili olmaz kanımca.
o yaşlar kendini kanıtlama çabasıyla içiyo sigarayı,geneldede arkadaşlarıyla birlikteyken içerler.
üstüne gitmeyin hiç,ters tepebilir.

siz ve annenizin kullanıyosanız ona kullanma demek çokta etkili olmaz kanımca.
o yaşlar kendini kanıtlama çabasıyla içiyo sigarayı,geneldede arkadaşlarıyla birlikteyken içerler.
üstüne gitmeyin hiç,ters tepebilir.

Hiç bi şey konuşmadık zaren eger oyle biseyvarsa illaki başka falso verecektir arkadaş çevreside buyuk bi etken tabi ve bizde baya bi etken olduk :( zaten kardeşim ilk beni sigarayla gördüğünde cok üzülmustum bigun onunda icebilme ihtimali yuksekti cunku ama iste esiri olduk sigaranin resmen :(

özenti durumlar bunlar..
ustune gıdıp baskı yaparsanız ters teper..

benım annemde babamda içine düşerdi sıgaranın ama bız ıkı kız kardeş merak edıp ağzımıza surmedık..
bırazda ınsanın içinde olcak..

Sigaranın yaşı yok...Yani zararının yaşı yok.Siz kardeşinizin yaşı küçük diye endişe ediyorsunuz ama aynı zarara siz de maruz kalıyorsunuz.Öncelikle kendiniz için endişe duyun...Siz ve anneniz içerken ona içme demek çok boş bir çaba.Ama karşısına geçip sigarayı bıraktığınızı zararlarını söylerseniz keşke hiç başlamasaydım falan derseniz belki etkili olur.Ama onun içtiğini bilmiyormuş gibi konuşun....

Back
X