Kardeşim :(

Merhaba, kardeşinizde kansızlık olduğundan da bahsetmişsiniz. Kansızlığın bazı belirtileri ile yaygın anksiyete bozukluğunun bazı belirtileri aynıdır. Kardeşinize yaygın anksiyete bozukluğu teşhisi de konmuş gerçi ama kansızlık yaşadıklarını daha şiddetli hissetmesine sebep oluyor olabilir. Psikolog hiçbir yönlendirmede bulunmadı m? Terapiye almakla ilgili birşeyler söyledi mi? Ya da psikiyatriste yönlendirip ilaç tedavisine başlatmadı mı?

evet kansızlık var onun tedavisini görüyor
aslında kansızlık yüzünden saç dökülmesi yaşadı
en çokta takıntı yaptığı konu saç dökülmesi oldu
onun için gittik ayrıca tedavi gördü kan haplarını kullandıkça da
saç dökülmesi durdu ve gürleşmeye başladı o sorunu atlattık derken
sınava 20 gün kala bu başladı başta psikiyatrisle görüştü
psikiyatris birde psikologla görüşmesini tavsiye etti
çok ilgilenmiş onunla konuştuktan sonra iyiyim dedi
psikolog telefon numarasını vermiş ne zaman kendini kötü hissedersen beni ara demiş
tekrar gelmesini de söylemiş bundan sonra görüşecekler

canım benim kardeşinin durumuna üzüldüm açıkcası,çünkü anksiyete bozukluğu bende de var malesef,yeni yeni biraz kurtulmaya başladım,bendede şu korku var sanki birileri gelip mutluluğumu bozacak,eşim beni aldatacak,ben acı çekicem,sürekli bu kaygılar,korkular var,kısacası KAYBETME KORKUSU.Kardeşindede aynı korku var,ama bana göre bu korkular geçmişlede alakalı,kardeşin geçmişte çok istediği bişeyleri başaramamış yada tam başaracakken hep kaybetmiş,bu derslerlede alakalı olabilir,erkek arkadaş,yakın arkadaş,ailesi vs... herşey olabilir.kardeşin geçmişte bişileri kaybettiği için kendine olan özgüveninide kaybetmiş,şuan ne kadar başarılı olursa olsun,üniversitede istediği bölümü kazanmadan bu korkudan,bu rahatsızlıktan kurtulamaz,malesef bu öyle bişiki sürekli kafanda kuruyosun,ya şöyle olursa ben ne yaparım,kaldıramam vs. artık olmamış şeyleri kafanda sürekli olumsuzunu kuruyosun buda çok büyük kaygı bozuklukları ve korkulara sebep oluyor...bana göre kardeşinin psikolojik destek alması gerek mutlaka,,,ankarada tanıdığım çok ii bi psikiyatri uzmanı var,eğer ankaradaysa yardımcı olabilirim.

sizin yapmanız gereken şey de, onun yanında hiçbişekilde sınavlardan üniversiteden,çalışma hayatından bahsetmemeniz,sanki çok önemsiz bi olay gibi üniversite sınavını küçümsemeniz gerekir,hatta çaktırmadan üniversiteyi kazanamayıp çok mutlu olan birilerinden bahsedebilirsiniz,ayrıca biraz sosyalleştirebilirsiniz,sinemaya gidin,dışarı çıkıp gezin,arkadaş toplanmaları yapın eminim ii gelecektir...ayrıca psikolojik tedavi görürse dr. la ailesininde görüşmesi gerek,nsl davranması konusunda..kalbinin hızlı atması falan hiç ii şeyler değil,kalp spazmına kadar götürüyor,bendede aynı sıkıntılar vardı,kalp spazmı geçirdim,antideprasan kullandım,yıllar geçti hala en ufak bi korkuda kalbim sıkışıyor,atak geçiriyorum,....bu konular gerçekten çok önemli,mutlaka ilgilenin....

pikocumm sende de böyle bişey olduğunu bilmiyordum
o zaman daha sık bununla ilgili sohbet edelim seninle

kardeşimin şimdiye kadar hiç erkek arkadaşı olmadı
kimseye karşı ağzından yakışıklı dediğini dahi duymadım
sosyal paylaşım sitelerini bile kullanmaz
internetle işi sadece ders dinlemek
bunların bir grubu var hepsi aynı çalışkan grubu
işleri güçleri buluşup test çözmek

yakınlarımızdan şükür ki kimseyi kaybetmedik
sadece şu geliyor aklıma
ben evlendim hemen ardından abisi evlendi yalnız kaldı
hadi beni görüyor ama abisi Almanya'da
çokta düşkündü ona şimdi sınav stresiyle birlikte ortaya çıkıyor olabilir mi ? :50:

abla tek tesellim doğacak yeğenim diyor
birşey olacağını hissettiğim anda seni ve bebeği düşünüyorum diyor

aynı durumları bende yaşadım.Yaşadıklarım belki kardeşiniz kadar ağır olamayabilir.Benim halam ikinci annem gibidir,ailecek birlikte yaşıyorduk.Halam bitki çaylarından çok anlar.Bana sakinleştirici ve rahatlatıcı otlardan çaylar yaptı.Bana iyi gelmişti.

isminde onun gibi yaşadıklarında desene canım benim
acaba hangi sakinleştirici çaylar onlar işe yarıyorsa benim Zeynebime de iyi gelebilir

isminde onun gibi yaşadıklarında desene canım benim
acaba hangi sakinleştirici çaylar onlar işe yarıyorsa benim Zeynebime de iyi gelebilir

sizin için küçük bir araştırma yaptım.özellikle melissa çayı uykusuzluk için daha iyi.sarı kantaron ve papatyayı önerebilirim.İncelersiniz diye siteyide alta ekledim.
Sakinleştirici Bitki Çayları | Bitki Çaylarının Faydaları
İNŞALLAH BENİM GİBİ İSTEDİĞİ VE HAK ETTİĞİ YERE GELİR

sizin için küçük bir araştırma yaptım.özellikle melissa çayı uykusuzluk için daha iyi.sarı kantaron ve papatyayı önerebilirim.incelersiniz diye siteyide alta ekledim.
sakinleştirici bitki çayları | bitki çaylarının faydaları
inşallah benim gibi istediği ve hak ettiği yere gelir

eğer yardımcı olmamı istediğiniz birsey olursa ben buradayım. Onun istediği bölümü okuyan bitiren bircok arkadasım var.belki böyle birileri ile konusursa ne bilim.herneyse acil şifalar dilerim

çok teşekkür ederim canım

inşAllah oda ablaları gibi güzel yerlere gelecektir :)

canım yaa kıyamam çok stres yapmış.
böyle sorumluluk sahibi derslerine çalışan çocuklar görünce çok özeniyorum :nazar:
benim kardeşte tam tersi, sen evde yat ben derslere girip geleyim desem kabul edecek, o derece sorumsuz.
siz ne kadar söylesenizde onun stresi azalmaz, inşallah ilk seferde istediği bölüme yerleşirde biraz rahatlar.
zamanla bu stresin faydadan çok zarar getirdiğini öğrenecek, başarılar diliyorum.

pikocumm sende de böyle bişey olduğunu bilmiyordum
o zaman daha sık bununla ilgili sohbet edelim seninle

kardeşimin şimdiye kadar hiç erkek arkadaşı olmadı
kimseye karşı ağzından yakışıklı dediğini dahi duymadım
sosyal paylaşım sitelerini bile kullanmaz
internetle işi sadece ders dinlemek
bunların bir grubu var hepsi aynı çalışkan grubu
işleri güçleri buluşup test çözmek

yakınlarımızdan şükür ki kimseyi kaybetmedik
sadece şu geliyor aklıma
ben evlendim hemen ardından abisi evlendi yalnız kaldı
hadi beni görüyor ama abisi Almanya'da
çokta düşkündü ona şimdi sınav stresiyle birlikte ortaya çıkıyor olabilir mi ? :50:

abla tek tesellim doğacak yeğenim diyor
birşey olacağını hissettiğim anda seni ve bebeği düşünüyorum diyor

canım benim bu yaşta erkek arkadaşı belki olmayabilir fakat karşı cinse azda olsa ilgisi olması gerek,mutlaka vardır fakat duygularını sürekli bastırıyordr derslerimi etlkileyemez diye,çünkü takıntı haline getirmiştir sınav işini,dediğin gibi yalnızlıkda var,bide kardeşleri aynı anda evden gidince sizi kaybetmş gibi düşünüyor bence,,,dediğim gibi biraz gezip tozup kafa dağıttırmaya çalışın,mesela günübirlik şehir dışına gezmeye gidin,inşlh ii gelecektir,ama mutlaka psikolojik destek alması şart...
bide bizde sınava hazırlanırken hayattaki en büyük derdin,sıkıntının,en ulaşılmazın sınav ve üniversite olduğunu zannederdik,asıl sıkıntılar sonra başlıyor ama bilincinde değilller,hayatla daha tanışmadılar, o yüzden en büyük sorun sınav....

canım yaa kıyamam çok stres yapmış.
böyle sorumluluk sahibi derslerine çalışan çocuklar görünce çok özeniyorum :nazar:
benim kardeşte tam tersi, sen evde yat ben derslere girip geleyim desem kabul edecek, o derece sorumsuz.
siz ne kadar söylesenizde onun stresi azalmaz, inşallah ilk seferde istediği bölüme yerleşirde biraz rahatlar.
zamanla bu stresin faydadan çok zarar getirdiğini öğrenecek, başarılar diliyorum.

evet sorumluluklarına çok düşkündür
zaten tek derdi burs aldığı ve ona çok güvenen öğretmenlerine karşı mahçup olmak
bu yüzdende bu sıkıntıları çektiğini düşünüyorum
inşAllah bütün öğrencilere dua ediyorum çok kötü bir sistemde
bi yerlere gelmeye çabalıyorlar inşAllah hepsi istedikleri bölümü güzel puanlarla kazanırlar

Öncelikle inşAllah doğru yere açmışımdır konuyu :(

18 yaşında güzeller güzeli çok çalışkan ve çok hırslı kız kardeşim
bu sene üniversite sınavlarına hazırlanıyor
okulda her sene ya birinci ya ikinci oluyor...:nazar:
Anadolu kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünde okuyor aynı zamanda staj ve dershaneye yetmeye çalışıyor

yalnız bu aralar bazı değişiklikler oluşmaya başladı
ellerim uyuşuyor kalbim çok hızlı atıyor benim diyerek ağlayarak uykularından uyanıyor
psikologla görüştürdük ve ANKSİYETE BOZUKLUĞU yani KAYGI DUYMA
tanısını koydu

ne yapacağımızı şaşırdık sınav her şey değil bu kadar yüklenme kendine
sağlığın daha önemli desekte bir türlü ikna edemiyoruz
yok yani çalışmasa tembellik etse dershanedeki denemelerinde bile birinci çıkıyor
yinede kazanamayacağım diye kendini yiyip bitiriyor

burada buna benzer şeyler yaşayan nasıl atlatıldığını bilen yada yardımcı olabilecek biri var mıdır? :43:

İşte sınav odaklı bir toplumuz kaç sınav var acaba şu an gündemde olan.
Kpss, üds,ales, tus, kpds, lise giriş sınavları, askeri liseler, devlet parasız yatılı… aklıma gelenler bunlar.
Artık aileler, okullar dahil herkes sınava odaklanıyor. Aileler çevre meselesi yapıyor. X kişinin oğlu burayı okuyor, bunlar geri kalmamalı.
Aslında ne kadar acı bir durum. İnsan hayatında 1 yıl ne kadar küçük kalıyor. 1 yıl geç olsun. Bu kadar mı sorun?
Hangi şehirdesiniz? İstanbulsa eğer bir uzman tavsiye edebilirim ta da bu konuda uzmanlaşmış.

canım benim bu yaşta erkek arkadaşı belki olmayabilir fakat karşı cinse azda olsa ilgisi olması gerek,mutlaka vardır fakat duygularını sürekli bastırıyordr derslerimi etlkileyemez diye,çünkü takıntı haline getirmiştir sınav işini,dediğin gibi yalnızlıkda var,bide kardeşleri aynı anda evden gidince sizi kaybetmş gibi düşünüyor bence,,,dediğim gibi biraz gezip tozup kafa dağıttırmaya çalışın,mesela günübirlik şehir dışına gezmeye gidin,inşlh ii gelecektir,ama mutlaka psikolojik destek alması şart...
bide bizde sınava hazırlanırken hayattaki en büyük derdin,sıkıntının,en ulaşılmazın sınav ve üniversite olduğunu zannederdik,asıl sıkıntılar sonra başlıyor ama bilincinde değilller,hayatla daha tanışmadılar, o yüzden en büyük sorun sınav....

boş zamanı da yok ki
hafta sonu hep dershanede
doktor 5 günlük rapor vermiş
okula ve staja gitmiyor ama kesin evde test almış çözüyodur :)
onu o testlerin başından kaldırmam gerek sanırım biraz
bir gün tamamen onunla ilgilenmem gerek sanırım sınavda yaklaşıyor
aklını biraz da olsa dağıtmış oluruz böylece :4:

İşte sınav odaklı bir toplumuz kaç sınav var acaba şu an gündemde olan.
Kpss, üds,ales, tus, kpds, lise giriş sınavları, askeri liseler, devlet parasız yatılı… aklıma gelenler bunlar.
Artık aileler, okullar dahil herkes sınava odaklanıyor. Aileler çevre meselesi yapıyor. X kişinin oğlu burayı okuyor, bunlar geri kalmamalı.
Aslında ne kadar acı bir durum. İnsan hayatında 1 yıl ne kadar küçük kalıyor. 1 yıl geç olsun. Bu kadar mı sorun?
Hangi şehirdesiniz? İstanbulsa eğer bir uzman tavsiye edebilirim ta da bu konuda uzmanlaşmış.

evet küçücük çocukların hayatının sınava bağlanması çok kötü gerçekten de
ama şimdiye kadar hiç baskı kurulmadı üzerinde hatta lisede bile çocukları çok sevdiği için
kendi seçti bölümünü biz ona ölüm yok sonunda bir yıl daha çalışırsın olmadı o bölüm olması da şart değil diyoruz
çünkü istediği bölüm gerçekten de yüksek puanlı
Canım İstanbul'da değiliz Sakarya'dayız maalesef

evet sorumluluklarına çok düşkündür
zaten tek derdi burs aldığı ve ona çok güvenen öğretmenlerine karşı mahçup olmak
bu yüzdende bu sıkıntıları çektiğini düşünüyorum
inşAllah bütün öğrencilere dua ediyorum çok kötü bir sistemde
bi yerlere gelmeye çabalıyorlar inşAllah hepsi istedikleri bölümü güzel puanlarla kazanırlar

evet canım eğitim sistemi yap-boz gibi çocuklar gelecekten umutsuz,
bende kardeşin gibi sorumluluk sahibiydim, burslu okudum,
toplumun benden beklediği bir başarı oranı vardı, karnemde zayıf olması inanılacak iş değildi,
ama ben çok stres yapan birisi değildim, çok şükür o yıllar geçti, şu an memurum.

kız kardeşimden de bahsettim, o benim tam tersim şuan lise 1. sınıfta,
zayıfsız bir karnesini görmedik,ama eminim onunda bir mesleği olacak,
hemde hiç kendini yormadan.
neden dersen?? çünkü o kendini düşünmediği için, biz onun adına elimizden gelen herşeyin fazlasını yapıyoruz.
sırf okusun, meslek sahibi olsun diye, özel hocalar, özel okullar, sonuçta ite kaka bir iş sahibi yapıcaz.
büyüyünce belki bizi bile beğenmeyecek :53:
lafı şuraya getircem, hayatta kimin ne olacağı belli değil, okuyanda bir yere geliyor, okumayanda,
çalışkanda aynı kurumda tembelde,önemli olan hayatın sunduğu fırsatları gole çevircek şansa sahip olmak.
kardeşin çalıştıkça herkes daha fazla beklenti içine girecek, biraz rahatlasa herşeyi daha net görecek aslında.

evet canım eğitim sistemi yap-boz gibi çocuklar gelecekten umutsuz,
bende kardeşin gibi sorumluluk sahibiydim, burslu okudum,
toplumun benden beklediği bir başarı oranı vardı, karnemde zayıf olması inanılacak iş değildi,
ama ben çok stres yapan birisi değildim, çok şükür o yıllar geçti, şu an memurum.

kız kardeşimden de bahsettim, o benim tam tersim şuan lise 1. sınıfta,
zayıfsız bir karnesini görmedik,ama eminim onunda bir mesleği olacak,
hemde hiç kendini yormadan.
neden dersen?? çünkü o kendini düşünmediği için, biz onun adına elimizden gelen herşeyin fazlasını yapıyoruz.
sırf okusun, meslek sahibi olsun diye, özel hocalar, özel okullar, sonuçta ite kaka bir iş sahibi yapıcaz.
büyüyünce belki bizi bile beğenmeyecek :53:
lafı şuraya getircem, hayatta kimin ne olacağı belli değil, okuyanda bir yere geliyor, okumayanda,
çalışkanda aynı kurumda tembelde,önemli olan hayatın sunduğu fırsatları gole çevircek şansa sahip olmak.
kardeşin çalıştıkça herkes daha fazla beklenti içine girecek, biraz rahatlasa herşeyi daha net görecek aslında.

evet aslında şimdilik omuzlarında bunun yükümlülüğünü hissediyor
karnesinde zayıf olmasını geçtik zaten hepsi 5 geliyor da
ortalama önemli ya birinciliğe ya ikinciliğe
ikinci olduğu zamanda birinciyle aramızda çok küçük bi puan farkı var diyor
onların hesabında
hayatın sadece bu sınava bağlı olmadığını anlaması ve biraz gevşemesi gerek
inan oturup konuştuğumuzda abla bugün şu testi çözdüm netim şu kadar
dün şu testi çözmüştüm netim şu kadardı bunları konuşuyoruz
belki geç kalındı ama son anlarda çıktı ortaya bu konu
testlere biraz ara vermesi gerek stresinin azalması için

Son düzenleme:
evet küçücük çocukların hayatının sınava bağlanması çok kötü gerçekten de
ama şimdiye kadar hiç baskı kurulmadı üzerinde hatta lisede bile çocukları çok sevdiği için
kendi seçti bölümünü biz ona ölüm yok sonunda bir yıl daha çalışırsın olmadı o bölüm olması da şart değil diyoruz
çünkü istediği bölüm gerçekten de yüksek puanlı
Canım İstanbul'da değiliz Sakarya'dayız maalesef

Bu herkeste olan bir durum ve maalesef sonuçlar bu şekilde.. bir uzmanın bu konu hakkında kitabını okumuştum. Aileler o kadar kaptırıyor ki bu işe kendini. Çocuğunun kazandığı bölüm hakkında yalan dahi söylüyorlarmış çevreye karşı ayıp olmasın diye… sistem bu ve kardeşin bunun bir parçası. Bir şekilde geçecek.. ikna etmek zor onu şimdi ama sinema bileti alıp hadi gidiyoruz diyebilirsin..güzel bir küvet hazırlayıp gir biraz dinlen diyebilirsin…zor gerçekten…Allah kolaylık versin ne denir ki.

Bu herkeste olan bir durum ve maalesef sonuçlar bu şekilde.. bir uzmanın bu konu hakkında kitabını okumuştum. Aileler o kadar kaptırıyor ki bu işe kendini. Çocuğunun kazandığı bölüm hakkında yalan dahi söylüyorlarmış çevreye karşı ayıp olmasın diye… sistem bu ve kardeşin bunun bir parçası. Bir şekilde geçecek.. ikna etmek zor onu şimdi ama sinema bileti alıp hadi gidiyoruz diyebilirsin..güzel bir küvet hazırlayıp gir biraz dinlen diyebilirsin…zor gerçekten…Allah kolaylık versin ne denir ki.

evet ikna etmek zor biraz da emir vaki yapmalıyım ona :)
bu şekilde çocuklarını daha kötü bir bilinmezlik içine sokuyorlar farkında değiller ama
nasıl bir psikolojiyle büyüyorlar sonra da hep ezildiği için hep ezme duygusunda oluyorlar
toplumumuz bu şekilde geriliyor zaten ilk önce ailede başlıyor eğitim buna inanırım
şükür ki baskıcı bir ailede yetişmedik bir de yetişseydik dedim şimdi :18: Allah yardımcıları olsun

Back
X