- 7 Aralık 2015
- 402
- 281
- 18
özel okula gönderecek kadar maddi durumumuz yok maesef, bir yolunu bulmaya çalışıyorum, haklısınız ilgi konusunda dersi sevdirmek lazım. okul konusunda da araştırayım belki bi yol bulurum,, yani umarım bulurum.canım benim kardeşim de böyleydi inan anlattıklarını bire bir hatırladım.. zayıf karneler, vurdumduymaz haller...
annem lise sonda üniversiteye hazırlanırken zaten tembel bunu bir de dershaneye gönderirsek hem okul hem dershane yapamaz bari özel okula gönderelim, sabahtan akşama kadar çıkamaz en azında kulağında iki kelime kalır belki faydası olur dedi..
butik tipi özel bi Anadolu lisesine kaydettirdik.
kardeşim çok sevdi okulu ve çalışmaya başladı şu an özel bi üniversitede %75 burslu mühendislik okuyor..
o özel liseye başladıktan bir zaman sonra dedi ki abla devlet okulunda sadece çalışkanlara bakıyorlar bize pislik gibi davranıyorlardı.. siz beceremezsiniz diyorlardı ben de kendimi aptal sanıyordum.. meğerse ben akıllıymışım ve ders çalışmayı seviyormuşum.. burda hepimizle tek tek ilgileniyorlar ve bize değer veriyorlar..
demem o ki kardeşinizle okuldaki düzenini bi gözden geçirin.. malum eğitim sistemimiz ortada.. kardeşinizin gerçekten zeki olduğuna inanıyorsanız peşini bırakmayın.. ama bu sıkarak ya da boş bırakarak değil gerçekten ilgilenerek olur..
devlet okulu ve meslek lisesi, okulu çok kalabalık.öğretmenleri ilgili değil bunu biliyorum, sınıfı full erkek, arkadaş ortamından çok etkilenmeye başladı, herkesin dersi kötü diyor