Kardeşimde polikistik over çıktı çok yabancısıyız yardım edin

dnaib

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2010
789
93
Kızlar bugün öğrendik. Eve geldiğimden beri ağla ağla içim çıktı. Ya ben sağlık sorunlarına dayanamıyorum. Çok acı günler yaşadık sağlıkla ilgili artık kaldıracak halim kalmadı.
Polikistik over dedi doktor. Kilo vermesi şart. İlaç gerek kalmadan sadece dengeli beslenme ve sporla bile tedavi olabilir dedi. Ilaç tedavisi olup olmayacağı adetin ikinci günü yapılacak testle belli olacakmış. Kardeşim 20 yaşında üniversite öğrencisi. O kadar zoruma gidiyo ki gencecik kardeşimin böyle bir sorunu olması. Kızlar bu tedaviyle ilgili tavsiyeleriniz önerileriniz başarı hikayeleriniz mutlaka vardır. Nolur yardım edin

Bununla ilgili topikler var gebelik bölümünde.
Durun bakalım daha ilaç tedavisine başlanıp başlanmayacağı bile belli olmayan bir rahatsızlık için, içiniz dısınıza çıkana kadar ağlamanın kimseye faydası yok.

Bende daha erken yaştan beri hem PKO hem hipotiroit var.
Dr'un dediği gibi kilo vermesi şart.
Ben de şuan diyetle uğraşıyorum.

üniversite ikinci sınıftayken bana da söylenmişti 20-21 yaşında falandım.

6 ay kadar doğum kontrol hapı verdi ben sadece 3 ay kullandım kilo problemim yoktu.

üniversite bitince düzene girdi. stres kaynaklı olduğunu düşündüm.

şimdi 25 yaşındayım geçenlerde tekrardan bir doktora görünmem gerekti. merak ettim sordum polikistik denmişti öyle bir şey görebiliyor musunuz diye, polikistik over olduğunu öyle sadece ultrasonla bakarak anlayamayız. kilo tüylenme regl gecikmesi ciltte sivilcelenme yağlanma bunların tümü varsa ancak söyleyebiliriz dedi.

ağlama bu kadar yıpratma kendini hamileymişsin de :KK43:

aslında çok yaygın görülüyor ve benim bildiğim çok çok ileri düzey olmadığı sürece tedavisi var. düzene sokmak için bir süre kontrol hapı veriyorlar.

Ben de polikistik overim. Üstelik tanıdığım bir çok polikistik overli evlendikten sonra hamile kaldı. Doktorun tavsiyesine mutlaka uyun özellikle de kilo konusunda.

Ben yaşamadım ama o kadar çok duydum ki bu hastalığı olan kişileri

o kadar büyütülecek bir durum değil ki

ölümcül hastalık değil ki bu

Abartiyorsunuz bence, pekcok insanda olan bir problem.

Niye zorunuza gidiyor, bu durumu olan bunca insan var, kardesinizin ne ozelligi var?

ilk basta cocugum olmayacak korkusu oluyor ama sanıldgı gibi kotu bir rahatsızlık degil pcosmu pco mu arada fark var kilo veripde iyileşme buyuk olcude gercekleşiyor zaten

Tabiki herkesin derdi kendinede pko yani? Agla agla bir durum yok abartmayin...kanser oldugunu ogrenen ne yapsin? Gecmis olsun. Kilo versin gecer ama sanirim

Tabiki herkesin derdi kendinede pko yani? Agla agla bir durum yok abartmayin...kanser oldugunu ogrenen ne yapsin? Gecmis olsun. Kilo versin gecer ama sanirim
Abartiyorsunuz bence, pekcok insanda olan bir problem.

Niye zorunuza gidiyor, bu durumu olan bunca insan var, kardesinizin ne ozelligi var?

Kardeşinizin ne özelliği var ne demek Allah aşkına bu nasıl bi vicdandır ya bu konularda çok tedirgin olduğumu belirttim. Ailece bu çok zor günler yaşadık sağlıkla ilgili. Bu kadar korkmam ağlamam üstüne birde gebelik eklenince gayet normaldir diye düşünüyorum. Ki kaldı ki yaygaracı biride olabilirim sadece yardım istedim sizden eleştiri değil

üniversite ikinci sınıftayken bana da söylenmişti 20-21 yaşında falandım.

6 ay kadar doğum kontrol hapı verdi ben sadece 3 ay kullandım kilo problemim yoktu.

üniversite bitince düzene girdi. stres kaynaklı olduğunu düşündüm.

şimdi 25 yaşındayım geçenlerde tekrardan bir doktora görünmem gerekti. merak ettim sordum polikistik denmişti öyle bir şey görebiliyor musunuz diye, polikistik over olduğunu öyle sadece ultrasonla bakarak anlayamayız. kilo tüylenme regl gecikmesi ciltte sivilcelenme yağlanma bunların tümü varsa ancak söyleyebiliriz dedi.

ağlama bu kadar yıpratma kendini hamileymişsin de :KK43:

aslında çok yaygın görülüyor ve benim bildiğim çok çok ileri düzey olmadığı sürece tedavisi var. düzene sokmak için bir süre kontrol hapı veriyorlar.
Ne bileyim bişey olcak diye çok korktum. Insan konduramıyor heleki kardeşine ona hiç bişey olmıcak hiç hastalanmıcak zannediyorum o yüzden çok zoruma gitti

şu anda 30 yaşındayım... bende 22-23 yaşlarındaydım, adetlerim düzensiz, çok ağrılı ve aşırı kanamalıydı. tüylenme problemim vardı, kilo sorunum yoktu. doktor önce ultrasonda baktı küçük küçük dağınık halde kistlerin var dedi, kan testi yaparak hormonlarıma baktı. 6 ay doğum kontrol hapı kullanacaksın dedi. 3 aydan sonra bir ay ara verdi, o arada başka bir ilaç verdi ama doğum kontrol hapı değildi. sonrada 3 ay daha doğum kontrol hapı verdi ve kistlerim tamamen eridi. çok şükür şu an yok, hiç tekrarlamadı bu yaşıma kadar.

şu anda 30 yaşındayım... bende 22-23 yaşlarındaydım, adetlerim düzensiz, çok ağrılı ve aşırı kanamalıydı. tüylenme problemim vardı, kilo sorunum yoktu. doktor önce ultrasonda baktı küçük küçük dağınık halde kistlerin var dedi, kan testi yaparak hormonlarıma baktı. 6 ay doğum kontrol hapı kullanacaksın dedi. 3 aydan sonra bir ay ara verdi, o arada başka bir ilaç verdi ama doğum kontrol hapı değildi. sonrada 3 ay daha doğum kontrol hapı verdi ve kistlerim tamamen eridi. çok şükür şu an yok, hiç tekrarlamadı bu yaşıma kadar.
Oh maşallah inşallah bizde böyle kolay atlatabiliriz sizin gibi

Oh maşallah inşallah bizde böyle kolay atlatabiliriz sizin gibi
inşallah... ilk duyduğumda ben de çok şaşırdım ve üzüldüm... hatta ilk önce ilerde çocuk sahibi olmama engel mi diye sordum... doktor hayır engel değil ama bir an önce tedaviye başlayalım daha fazla dağılmadan dedi... bence korkmayın, kist artık hemen hemen herkeste çıkabiliyor maalesef... sonuçta tedavisi olan bir rahatsızlık... öyle ameliyatlık bir durum yoksa gebe kalması da zor değil...

Kardeşinizin ne özelliği var ne demek Allah aşkına bu nasıl bi vicdandır ya bu konularda çok tedirgin olduğumu belirttim. Ailece bu çok zor günler yaşadık sağlıkla ilgili. Bu kadar korkmam ağlamam üstüne birde gebelik eklenince gayet normaldir diye düşünüyorum. Ki kaldı ki yaygaracı biride olabilirim sadece yardım istedim sizden eleştiri değil

Zaten bunun icin yazdim, hamilesiniz, aglamak , kahrolmak hem size hem bebeginize zararli, yapmayin.

Doktor ne diyorsa onu yapar, bu durumla yasayan pekcok insan var, yapmayin ne olur dermansiz derde yakalanmamis ki.

inşallah... ilk duyduğumda ben de çok şaşırdım ve üzüldüm... hatta ilk önce ilerde çocuk sahibi olmama engel mi diye sordum... doktor hayır engel değil ama bir an önce tedaviye başlayalım daha fazla dağılmadan dedi... bence korkmayın, kist artık hemen hemen herkeste çıkabiliyor maalesef... sonuçta tedavisi olan bir rahatsızlık... öyle ameliyatlık bir durum yoksa gebe kalması da zor değil...
Böyle şeyleri duyunca rahatlıyorum. Korkuyorum hastalıktan gerçekten çok korkuyorum artık öyle bi hale geldim ki kansızlıktan bile korkar oldum. Bu konuda çok tedirgin biriyim. Yakın zamanda çok zor günler geçirdik o yüzden çok büyük telaşlar yaşıyorum bu konuda

Zaten bunun icin yazdim, hamilesiniz, aglamak , kahrolmak hem size hem bebeginize zararli, yapmayin.

Doktor ne diyorsa onu yapar, bu durumla yasayan pekcok insan var, yapmayin ne olur dermansiz derde yakalanmamis ki.
Evet çok şükür ki öyle dermansız değil hayati bir hastalık değil ama adının hastalık olması bile yeterli benim için. Hem ilerde şu an benim yaşadığım şeyleri yaşayamama endişesi çok korkuttu beni

Böyle şeyleri duyunca rahatlıyorum. Korkuyorum hastalıktan gerçekten çok korkuyorum artık öyle bi hale geldim ki kansızlıktan bile korkar oldum. Bu konuda çok tedirgin biriyim. Yakın zamanda çok zor günler geçirdik o yüzden çok büyük telaşlar yaşıyorum bu konuda
yok telaş etme, gerçekten çok yaygın bişey artık bu kistler... inşallah ilaç tedavisiyle falan kısa zamanda geçer, kafaya çok takılacak bişey yok, doktorun dediklerine dikkat etsin kardeşin, inşaallah atlatacaktır...

X