Kardeşime karşı art niyetli mi?

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.208
46.526
548
27
Merhaba hanımlar
Henüz olay tazeyken geldim yanınıza,yanlış birşey yapmamak adına size danışmak istiyorum.
Hepinizin olmasa da bir çoğunuzun küçük çocuğu var,Allah onları bütün kötülüklerden korusun.
Benim derdim küçük kardeşim.
Onun evde olduğu vakitler annem işte oluyor. Bende haftasonu annemin yanına geliyorum genelde.
Kardeşime günlük harçlık bırakıyoruz,yetmediğinde ise aşağıdaki mini marketten almasını,geldiğimizde biz vereceğimizi söylüyoruz. Uzun yıllardır burada oturuyoruz,dolayısıyla herkesi tanıyoruz. Annem bazen kartını bırakıyor ama mahalle biraz kötü,nasıl desem cinayetlerin,kaçırmaların bol yaşandığı,sürekli uyuşturucu baskınlarının yapıldığı bir mahalle.
Neyse. Marketin sahibi 2-3 ay önce değişti. Yeni sahibiyle konuşup anlaşmış annem. Kardeşim yetmediğinde adam yazıyordu,akşam annem ücretini ödüyordu. Cumartesi günü ben markete gittim,borcu ödemek için. Kardeşimin ismini "Şeker kız :)" diye kaydetmiş. Tersledim,yanlış anlaşılacağını bir daha yazmamasını söyledim. Ablası olduğumu bilmediği için biraz sinirlendi ama sonradan özür diledi. O günden sonra kardeşimi tembihledim. Çok gerekmedikçe oraya gitme,bir şüpheli bir durum olduğunda bana haber ver dedim. Bugün aradı kardeşim,öyle konuşurken bana sana birşey anlatıcam ama kızmıcaksın dedi. Anlat dedim. Bu market sahibi adam,benim kardeşime magnum ısmarlamak istemiş bugün. İstediğini alabilirsin diyip gülümsemiş falan. Kardeşim rahatsız olmuş ki telefonda üzüldü biraz. Bende haliyle anneme çıkıştım,bir daha yollama bu kızı,her akşam canı ne çekerse başka bir yerden alın sende fazla muhatap olma kimin neyin ne olduğu belli değil kıza birşey olmasın dedim.
Dedim ama bir korku kapladı içimi,nasıl desem.
Gidip adama hesap sorasım var ya. Sen kimsin diyesim var. Hani bu devirde kimse kimseye bir kuruş vermezken sen nasıl birşeyler ısmarlayabiliyorsun yani. Ben art niyet sezdim. sizden bu konuyu yorumlamanızı istiyorum,evham mı yapıyorum yoksa adamda bir art niyet falan var mı? Lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin,çocuklarınızı düşünerek yorum yapın. Yerimde olsaydınız ne yapardınız?

Merhaba hanımlar
Henüz olay tazeyken geldim yanınıza,yanlış birşey yapmamak adına size danışmak istiyorum.
Hepinizin olmasa da bir çoğunuzun küçük çocuğu var,Allah onları bütün kötülüklerden korusun.
Benim derdim küçük kardeşim.
Onun evde olduğu vakitler annem işte oluyor. Bende haftasonu annemin yanına geliyorum genelde.
Kardeşime günlük harçlık bırakıyoruz,yetmediğinde ise aşağıdaki mini marketten almasını,geldiğimizde biz vereceğimizi söylüyoruz. Uzun yıllardır burada oturuyoruz,dolayısıyla herkesi tanıyoruz. Annem bazen kartını bırakıyor ama mahalle biraz kötü,nasıl desem cinayetlerin,kaçırmaların bol yaşandığı,sürekli uyuşturucu baskınlarının yapıldığı bir mahalle.
Neyse. Marketin sahibi 2-3 ay önce değişti. Yeni sahibiyle konuşup anlaşmış annem. Kardeşim yetmediğinde adam yazıyordu,akşam annem ücretini ödüyordu. Cumartesi günü ben markete gittim,borcu ödemek için. Kardeşimin ismini "Şeker kız :)" diye kaydetmiş. Tersledim,yanlış anlaşılacağını bir daha yazmamasını söyledim. Ablası olduğumu bilmediği için biraz sinirlendi ama sonradan özür diledi. O günden sonra kardeşimi tembihledim. Çok gerekmedikçe oraya gitme,bir şüpheli bir durum olduğunda bana haber ver dedim. Bugün aradı kardeşim,öyle konuşurken bana sana birşey anlatıcam ama kızmıcaksın dedi. Anlat dedim. Bu market sahibi adam,benim kardeşime magnum ısmarlamak istemiş bugün. İstediğini alabilirsin diyip gülümsemiş falan. Kardeşim rahatsız olmuş ki telefonda üzüldü biraz. Bende haliyle anneme çıkıştım,bir daha yollama bu kızı,her akşam canı ne çekerse başka bir yerden alın sende fazla muhatap olma kimin neyin ne olduğu belli değil kıza birşey olmasın dedim.
Dedim ama bir korku kapladı içimi,nasıl desem.
Gidip adama hesap sorasım var ya. Sen kimsin diyesim var. Hani bu devirde kimse kimseye bir kuruş vermezken sen nasıl birşeyler ısmarlayabiliyorsun yani. Ben art niyet sezdim. sizden bu konuyu yorumlamanızı istiyorum,evham mı yapıyorum yoksa adamda bir art niyet falan var mı? Lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin,çocuklarınızı düşünerek yorum yapın. Yerimde olsaydınız ne yapardınız?
Allah yardımcımız olsun zaman çok kötü :(
Gidip hesap sorun belli ki başında anne baba yok diye sahipsiz sanmış namussuz herif.

Belki art niyetli değil ama tedbirli olmakta fayda var kardeşiniz kaç yaşında yanlız kalabilecek yaşta galiba bide o mahallede nasıl korkmuyorsunuz yanlız kalmasına :KK17:
Teyzemle anneannem yakınımızda,bir üst katta aile dostumuz oturuyor. Genellikle arkadaşlarıyla evde oturuyor ama mecburen evde durmak zorunda. Ben okuldayım annem işte. Yapacak pek birşey kalmıyor.
Bilemiyorum bana art niyetli geldi. Adamı bir kez uyarmıştım.

Art niyeti bir tarafa bırakın devir artık çok kötü. Çocuğu niye evde tek bırakıyorsunuz.
Ya allah korusun adam çikolata şeker deyip çocuğu kandirmasin sonra.
Başka çaremiz yok ki?
12 yaşında bakıcı istemez,okuldan gelip ders çalışıyor annem öğle arasında gelip kontrol esiyor zaten.

Çocuk söz konusu olunca en ufak bir kötü ihtimal bile kalmasın istiyor insan. :( Adam iyi niyetli de olabilir ama devir o devir değil maalesef. Kardeşiniz gitmesin oraya mecbur kalmadıkça.

Art niyeti bilmem ama lutfen cok ama cok dikkat edin. Her gun neler neler okuyoruz, goruyoruz :KK43:
Annem paranoya dedi.
Ama bugünden sonra daha yollamayacak oraya.
Adamı rezil edesim var ama işte.

niyetini kimse bilemezde günümüz şartlarında niyeti neolursa olsun güvenemezsiniz
anneniz rahat heralde 3 sayfa haberlerini pek bilmiyor
Annem çalışıyor,neden rahat olsun ki?
Öğle arasında gelip bakıyor,yemeğini hazırlıyor sonra gidiyor.
Akşam 6'ya kadar tek kalıyor ama çevremiz var teyzem anneannem çok yakınımızda. Ekmek parası bu anneme suç bulamıyorum. Bakıcı tutacak gücümüz var ama bırakın bakıcıyı servisle bile gitmek istemiyor okuluna.

Başka çaremiz yok ki?
12 yaşında bakıcı istemez,okuldan gelip ders çalışıyor annem öğle arasında gelip kontrol esiyor zaten.
Ya illaki öyledir yoksa hangi anne evde tek başına cocugu bırakıp gider. Ama artık devir artık coook çoook kötü. Çok dikkat etmek lazım. Bakıcı istemezse ders çıkışı bi etüt merkezine filan yazdirsaniz. Evde tek başına bana hiç güvenli gelmedi. Ssdce bakkal için değil elektrigi var gaz kaçağı var ya ne bileyim dünyanın bin tane hali var.

Ayrıca markete birşey almaya inmese bile kardesin adam eğer kötü niyetliyse birseyi bahane eder siparis getirdim vs deyip eve girer. Çocuğa göz kulak olacak kimse yok mu ya. Hangi ildesiniz.
Valla ben göz kulak olayım gerekirse ücretsiz bakayım. Ben çok korkuyorum.
İstanbuldayız.
Adam evi vs bilmiyordur,zaten gelse de giremez. Ama gitmesini kesinlikle istemiyorum.
Kardeşiniz kaç yaşında?
12

12 yaşında küçük değil ama bu zamanda kimlerin başına neler neler geliyor Allah korusun :dua:
Fazla mı evhamlıyım diye düşünüyorum ama yok yani,bir insan neden çocuğu şeker kız diye kaydeder aklım almıyor,annem görseydi o da sinirlenirdi.

Çocuk söz konusu olunca en ufak bir kötü ihtimal bile kalmasın istiyor insan. :KK43: Adam iyi niyetli de olabilir ama devir o devir değil maalesef. Kardeşiniz gitmesin oraya mecbur kalmadıkça.
Bende öyle söyledim.
Haftasonu gelince banka kartını bırakacağım ona. Girsin gerekirse başka bir yerden alsın. Giden para olsun,canıma birşey olmasın yeter.

Annem paranoya dedi.
Ama bugünden sonra daha yollamayacak oraya.
Adamı rezil edesim var ama işte.

Annem çalışıyor,neden rahat olsun ki?
Öğle arasında gelip bakıyor,yemeğini hazırlıyor sonra gidiyor.
Akşam 6'ya kadar tek kalıyor ama çevremiz var teyzem anneannem çok yakınımızda. Ekmek parası bu anneme suç bulamıyorum. Bakıcı tutacak gücümüz var ama bırakın bakıcıyı servisle bile gitmek istemiyor okuluna.
Okul çıkışı anneannezin yanına gitse anneniz iş çıkışı alsa kardeşinizi zaten yakın oturuyorlarmıs

Bende öyle söyledim.
Haftasonu gelince banka kartını bırakacağım ona. Girsin gerekirse başka bir yerden alsın. Giden para olsun,canıma birşey olmasın yeter.
Tembihleyin konuştuğu kimseye evde yalnız kaldığını söylemesin. Çocuk aklıyla söyler kime denk geleceği belli olmaz.

Back
X