Kardeşime karşı art niyetli mi?

Anneanne ve teyze yakindaymis- okuldan sonra oraya gitsin ve cocuk niye hergün bakkaldan birseyler aliyor?
haftalik alisveris yapin, evde kendi isitsin. tatli vs. de alin 5-10 paket atin dolaba.

simdi bu iki konudan yola cikarak adamin günahini alamam- TRde yasarken bizim evin altindaki bakkal amcada bana arada doritos vs. veriyordu.
almanyada vs. kasaplar genelde (alman kasaplari) cocuklara bir dilim salam vs. verir. eczacilar seker verir...
bilemedim.

Canım kardeşini sıkı sıkı tembihleyeceksin; arkadaşların hariç biri sana bir şey ısmarlamaya kalkarsa kabul etme, biz sana ne istiyorsan alırız. Kardeşin kötü ve art niyeti anlayacak, algılayabilecek yaşta. Şimdikiler daha çabuk olgunlaşıyor. Malesef bedenen de çok erken gelişiyorlar. 10 yaşına girecek yiğenim önümüzdeki ay sanki genç kız gibi dikkat çekiyor. İnsan ister istemez çevreyi düşünerek hareket ediyor. Yazın mesela çok tayt şort giyiyor. Yanımızdayken dışarıda problem yok ama tek parka falan gidecekse korkutmadan uyarıyorum görünce teyzecim birazcık uzun bir tşört mü giysen diye. Ee ne var ki, ne olucak ki diyor. İnsan nasıl anlatacağını şaşırıyor. Pisliğin birine denk gelir eder korkuyoruz. Ablası var 16 yaşında ondan boyu kısa ama vücudu daha gelişmiş durumda. Bir de onun yaşlarındayken şerefsizin biri ablasına arabasını durdurup, kek vereyim mi sana diye cinsel organını göstermişti, iyice pimpirikli olduk.

Adamı kibarca, bir daha bir şey vermemesi, bu konuda çok hassas olduğunuzla ilgili uyar canım.

Biz 4.5 yaşındaki kızımıza artık mahremiyet eğitimi veriyoruz. Son 6 aydır, babası bile olsa tuvalete götürmüyor, banyo yaptırmıyor. Vücudumuzun mahrem bölgeleri olduğunu öğretiyoruz. Babası yahu diyeceksin ama yazın yaşanan çocuk istismarlarından sonra babası ile böyle bir karar aldık. Geçen markette erkek bir görevli kardeşinin yanağını sıktı ve adama, "İzin almadan dokunmamalısın. Erkekler kızlara böyle dokunamaz," dedi. Çok şaşırdım. Erkekler diyerek cinsiyete indirgemesi konusunda endişeliyim ama kendini korumayı öğrenecekse onada razıyım. Var mı bir ortası bilmiyorum.
Kendini koruyabilecekse erkek düşmanı,cinsiyetçi olmasına razıyım ben.
En azından kimden neyden nasıl zarar geleceğini biliyor derim.
Bakkalcıyla konuştum ama herkesi alıntılayamadım canım,seni etiketlerim öyle okursun. Ve bu arada evet,mahremiyet eğitimi senin verdiğin gibi olmalı. Hani baba bile olsa istemediği bir yerine babasının bile dokunamayacağını,görmemesi gerektiğini bilmeli. Ama ne yazık ki eskilerde öyle bir durum yok. Hani erkeklere aç bacaklarını kızlara tü kaka derlermiş. Allah'tan ailem öyle değil,kadın erkek eşitliğinden anlıyorlar. Bugün babama da açtım konuyu,babam eğitimli biri olmasına rağmen ağzına geleni söyleyen birisi,hele konu kızları olunca asla sakin bir yapıda olamaz. Az kaldı döneceğim ben dedi. En azından gözünü korkutsun diye düşündüm. Senin dediklerini harfi harfine söyledim,tembihledim onu. Zaten almazdı,bu olaydan sonra daha da etkielndiği için hiç almaz. Bir de bu yaştaki kızlarda kendini gösterme merakı çok var,mesela yiğenin gibi hani giydiklerinin ya da yaptıklarının sonunun nereye varacağını düşünemiyorlar. Kardeşim 12 yaşında ama görseniz 8-9 yaşında gibi. Hem zayıf hem küçük. Belki de korkacağını düşündüğünden saf bulduğundan yanaşmış olabilir,bilemedim. Allah bütün evlatları,çocukları,kadınları korusun.

Hiç unutmayacağım kimseye anlatamadığım bir olay yaşadım 8 yaşındayken bizim evimizin yakınında 30 mt ilerde bir bakkal vardı oraya gidip abur cubur alırdık abimlerle arkadaşlarımla, bir gün yalnız başıma çikolata almak için girdim içeri aldım verdim parasını tam çıkacağım bakkalda ki şerefsiz kolumdan tutup gel sana sakız vereceğim dedi içeri arka tarafa çekmeye çalıştı beni inanın o kadar çok korkmuştum ki 20 30 saniye debelenip kaçmıştım 😣 bana yaşattığı o korkuyu asla unutmam cehennem ateşi bol olsun şerefsiz herif dedem yaşında vardı kacmasaydim başıma neler gelebileceğini az çok tahmin edebilir siniz lütfen derhal önleminizi alın iyice gözü korksun ki sadece sizin kardeşinize değil başka hiçbir çocuğa kadına yan gözle bile bakamasın 😠
Herşeyi bir kenara bırakın kardeşinizin evde tek olduğunu bilen bir çok insan var.. işin kötüsü de bu.. Anneniz size yakın bir noktaya taşınsın.. Siz çalışmıyorsanız okuldan sonra kardeşinizi alırsınız daha sonra anneniz geldiğinde kardeşiniz annenize bırakırsınız.. Allah korusun..
Kardeşinizi tembihleyin. Kim olursa olsun annesi ve sizden başka kimseye evin kapısını açmasın. Hele o adama hiç açmasın. Ben iyi niyet göremedim.
aynı ildeyseniz kardeşinizi yanınaza alın sizin yanınızda kalsın anneniz gelene kadar. ülke çocuk sapıklarıyla kaynıyor Allah korusun
Kızlar işini halletti cevap vermedi olmasın diye gelişmelerden sizi haberdar etmek istedim.
Adamla konuştum.
"Geçen rahatsız olduğum fakat yanınızda insanlar olduğu için konuşamadığım bir konuyu konuşmak istiyorum. Kız kardeşimin ismini kağıda şeker kız yazıp gülücük koymuşsunuz,rahatsız oldum. Kardeşim içindeki herşeyi bana annesine babasına anlatan bir çocuk,bizden birşey saklamaz,ne olursa olsun söyler. Ki bu söylediği de bir çok yanlış anlaşılmaya sebep olacak birşey. Hani gelip bana değil de babasına abisine birşey anlatsaydı işin rengi daha farklı olurdu.Kimse bu şekilde suçlanmak istemez. En iyisi siz bundan sonra ona birşey yazmayın. Bir daha bu konular için buraya gelmek istemiyorum bir sonraki olayda hoş olmayan durumlar ortaya çıkabilir." dedim. Yani bayağı bayağı tehdit ettim. Hatta ondan sonra benimle muhabbet etmeye çalıştı,abim olduğunu kendisinin sivil polis olduğunu söyledim. Sonra adam "adını bilmediğim için öyle yazmıştım (yalan,kardeşim adını söylemiş) en iyisi kardeşiniz bir daha buraya gelmesin" dedi.

Belki bu etkili olmuştur ama içime kurt düşmedi değil. Adam tekin birine benzemiyor,hani böyle 3. Sayfadaki tacizci sapık tipli insanlara benziyor. Bir de ben oradayken orada olan çocuklara "hadisenize be,2 lira için amma tantana yaptınız" tarzı söylendi. E madem 2 lirayı önemsiyorsun,neden 12 yaşımdaki çocuğa magnum ısmarlıyorsun değil mi? Bu bile iyi niyetli olmadığını,kardeşime farklı davrandığını gösteriyor. Sizce adam kardeşime yeniden sarmaz değil mi? Kardeşim bir saha kesinlikle oraya gitmeyecek. Evde kalacak yine,annem de daha sık uğrayacak. Ufak bir telefon alacağım kendisine,şu tuşlu küçük olanlardan. Bizimşe haberleşecek. Benim üzerime olacak,dökümüne sürekli bakacağım internetten. Sevgilimde zaten evin yedeği vardı,ne olur ne olmaz diye vermişti annem. (Annemde bende sevgilime güveniyoruz,3 yıllık sevgilim 15 yıllık komşumuz.) Yetemediğimiz yerde,ulaşamadığımız zaman o arayacak ya da gidip kapıyı çalacak. Görümce olmayan görümcem ise ben arada sırada bakarım abla,okuldan dönüşte uğrarım yanına dedi. Bende şimdi ona bir bileklik alacağım,gpsli akıllo bilekliklerden. An an nerede olduğuna bakacağım kontrol edeceğim. Acil durumlarda hemen üstümüzde aile dostumuz var ona gidecek ya da karşıdaki komşumuza. Yani sağlam bir temel oluşturdum diye düşünüyorum. Umarım bunu koruyabiliriz,umarım o pislik kardeşime kafayı takmaz. Takmaz değil mi? :/

Bu arada yardım eden,parmaklarını yoran,çocuğundan işinden vakit ayırıp bana doğru yolu göstermek için yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. İyiki iyiki iyiki diyorum,iyiki varsınız.

Bence adam iyi niyetli değil
Anneniz eve gelene kadar annenizde dursa da sonra geçse olur mu ?
Ya da anneannen gelse

Kızlar işini halletti cevap vermedi olmasın diye gelişmelerden sizi haberdar etmek istedim.
Adamla konuştum.
"Geçen rahatsız olduğum fakat yanınızda insanlar olduğu için konuşamadığım bir konuyu konuşmak istiyorum. Kız kardeşimin ismini kağıda şeker kız yazıp gülücük koymuşsunuz,rahatsız oldum. Kardeşim içindeki herşeyi bana annesine babasına anlatan bir çocuk,bizden birşey saklamaz,ne olursa olsun söyler. Ki bu söylediği de bir çok yanlış anlaşılmaya sebep olacak birşey. Hani gelip bana değil de babasına abisine birşey anlatsaydı işin rengi daha farklı olurdu.Kimse bu şekilde suçlanmak istemez. En iyisi siz bundan sonra ona birşey yazmayın. Bir daha bu konular için buraya gelmek istemiyorum bir sonraki olayda hoş olmayan durumlar ortaya çıkabilir." dedim. Yani bayağı bayağı tehdit ettim. Hatta ondan sonra benimle muhabbet etmeye çalıştı,abim olduğunu kendisinin sivil polis olduğunu söyledim. Sonra adam "adını bilmediğim için öyle yazmıştım (yalan,kardeşim adını söylemiş) en iyisi kardeşiniz bir daha buraya gelmesin" dedi.

Belki bu etkili olmuştur ama içime kurt düşmedi değil. Adam tekin birine benzemiyor,hani böyle 3. Sayfadaki tacizci sapık tipli insanlara benziyor. Bir de ben oradayken orada olan çocuklara "hadisenize be,2 lira için amma tantana yaptınız" tarzı söylendi. E madem 2 lirayı önemsiyorsun,neden 12 yaşımdaki çocuğa magnum ısmarlıyorsun değil mi? Bu bile iyi niyetli olmadığını,kardeşime farklı davrandığını gösteriyor. Sizce adam kardeşime yeniden sarmaz değil mi? Kardeşim bir saha kesinlikle oraya gitmeyecek. Evde kalacak yine,annem de daha sık uğrayacak. Ufak bir telefon alacağım kendisine,şu tuşlu küçük olanlardan. Bizimşe haberleşecek. Benim üzerime olacak,dökümüne sürekli bakacağım internetten. Sevgilimde zaten evin yedeği vardı,ne olur ne olmaz diye vermişti annem. (Annemde bende sevgilime güveniyoruz,3 yıllık sevgilim 15 yıllık komşumuz.) Yetemediğimiz yerde,ulaşamadığımız zaman o arayacak ya da gidip kapıyı çalacak. Görümce olmayan görümcem ise ben arada sırada bakarım abla,okuldan dönüşte uğrarım yanına dedi. Bende şimdi ona bir bileklik alacağım,gpsli akıllo bilekliklerden. An an nerede olduğuna bakacağım kontrol edeceğim. Acil durumlarda hemen üstümüzde aile dostumuz var ona gidecek ya da karşıdaki komşumuza. Yani sağlam bir temel oluşturdum diye düşünüyorum. Umarım bunu koruyabiliriz,umarım o pislik kardeşime kafayı takmaz. Takmaz değil mi? :/

Bu arada yardım eden,parmaklarını yoran,çocuğundan işinden vakit ayırıp bana doğru yolu göstermek için yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. İyiki iyiki iyiki diyorum,iyiki varsınız.

türkiye gibi rezaletlerin kolay örtbas edildiği bi ülkede yaşamasaydık abartıyorsunuz derdim ama bugünkü şartlar içinde gayet mantıklı yaptığınız. o bileklikler akıllı telefona bağlı oluyor sanırım iyi araştırın çocuklar için ayrı olanlardan vardı çocuk saati gibi çok da dikkat çekmeyecek bir şey. umarım takmaz kızcağıza tembihleyin görürse yazarsa ederse anında haber versin size kaba saba bi akrabanız varsa onunla gidin gözdağı verin. en olmadı polis çağırın en ufak bir şey yapmaya kalkarsa başına çökeceğinizi bilsin o pis herif.

Merhaba hanımlar
Henüz olay tazeyken geldim yanınıza,yanlış birşey yapmamak adına size danışmak istiyorum.
Hepinizin olmasa da bir çoğunuzun küçük çocuğu var,Allah onları bütün kötülüklerden korusun.
Benim derdim küçük kardeşim.
Onun evde olduğu vakitler annem işte oluyor. Bende haftasonu annemin yanına geliyorum genelde.
Kardeşime günlük harçlık bırakıyoruz,yetmediğinde ise aşağıdaki mini marketten almasını,geldiğimizde biz vereceğimizi söylüyoruz. Uzun yıllardır burada oturuyoruz,dolayısıyla herkesi tanıyoruz. Annem bazen kartını bırakıyor ama mahalle biraz kötü,nasıl desem cinayetlerin,kaçırmaların bol yaşandığı,sürekli uyuşturucu baskınlarının yapıldığı bir mahalle.
Neyse. Marketin sahibi 2-3 ay önce değişti. Yeni sahibiyle konuşup anlaşmış annem. Kardeşim yetmediğinde adam yazıyordu,akşam annem ücretini ödüyordu. Cumartesi günü ben markete gittim,borcu ödemek için. Kardeşimin ismini "Şeker kız :)" diye kaydetmiş. Tersledim,yanlış anlaşılacağını bir daha yazmamasını söyledim. Ablası olduğumu bilmediği için biraz sinirlendi ama sonradan özür diledi. O günden sonra kardeşimi tembihledim. Çok gerekmedikçe oraya gitme,bir şüpheli bir durum olduğunda bana haber ver dedim. Bugün aradı kardeşim,öyle konuşurken bana sana birşey anlatıcam ama kızmıcaksın dedi. Anlat dedim. Bu market sahibi adam,benim kardeşime magnum ısmarlamak istemiş bugün. İstediğini alabilirsin diyip gülümsemiş falan. Kardeşim rahatsız olmuş ki telefonda üzüldü biraz. Bende haliyle anneme çıkıştım,bir daha yollama bu kızı,her akşam canı ne çekerse başka bir yerden alın sende fazla muhatap olma kimin neyin ne olduğu belli değil kıza birşey olmasın dedim.
Dedim ama bir korku kapladı içimi,nasıl desem.
Gidip adama hesap sorasım var ya. Sen kimsin diyesim var. Hani bu devirde kimse kimseye bir kuruş vermezken sen nasıl birşeyler ısmarlayabiliyorsun yani. Ben art niyet sezdim. sizden bu konuyu yorumlamanızı istiyorum,evham mı yapıyorum yoksa adamda bir art niyet falan var mı? Lütfen yorumlarınızı benden esirgemeyin,çocuklarınızı düşünerek yorum yapın. Yerimde olsaydınız ne yapardınız?
adam sapik kessn yavastan kizi kendine baglamaya calisiyor :KK43:

Back
X