Kardeşimi bazen kıskanıyorum

scheryy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2020
2
0
1
29
Bazen kendimden utanıyorum ama engel olamıyorum.
Kardeşim diş hekimi ben tasarımcıyım.Bir toplulukta genelde kardeşim söz sahibi oluyor ona daha çok saygı duyuluyor, merak ediliyor...

Daha önce hiçkimseyi kıskanmamıştım.Ama şu an mutsuz olduğum için bazı insanları kıskanıyorum.

Kendimi küçümsüyorum üniversiteyi bitirdikten beri iyi değilim.Çalışma isteğim yok.Kendimi de sevmiyorum galiba onu farkettim.İnsanların davranışlarını irdelemeye başladım ailemin beni sevmediğini düşünüyorum mesela alınganlığım da arttı.

Cesaretim ,özgüvenim yok kısacası ilaç kullanıyorum ama bir faydası dokunmadı.Ne yaparım bilmiyorum.

Kardeşim diş hekimi ben tasarımcıyım.Bir toplulukta genelde kardeşim söz sahibi oluyor ona daha çok saygı duyuluyor, merak ediliyor...

Daha önce hiçkimseyi kıskanmamıştım.Ama şu an mutsuz olduğum için bazı insanları kıskanıyorum.

Kendimi küçümsüyorum üniversiteyi bitirdikten beri iyi değilim.Çalışma isteğim yok.Kendimi de sevmiyorum galiba onu farkettim.İnsanların davranışlarını irdelemeye başladım ailemin beni sevmediğini düşünüyorum mesela alınganlığım da arttı.

Cesaretim ,özgüvenim yok kısacası ilaç kullanıyorum ama bir faydası dokunmadı.Ne yaparım bilmiyorum.
Kendi alanında iyi olmak gene senin elinde. Başkalarına özenerek bi noktaya varamayız ki. Herkes kendi hayatını güzelleştirme çabasında olmalı.

Kardeş kardeşin ne olmasını ne ölmesini istermiş

Kendini sevmez isen bu durum devam eder. Tasarım dan zevk alamıyorsan gene üniversite düşünebilirsin? Kendin için çabala nasıl mutlu olurum diye kafanda ölç biç tart düşün? Hiç birşey için geç değildir mutlu olabileceğin ne varsa yap?

Kardeş kardeşin ne olmasını ne ölmesini istermiş

hiç inanmıyorum ona. ben çok iyi olayım kardeşlerim 10 kat iyi olsunlar. canım feda olsun.
hiç sevmiyorum böyle kardeşlik bağını alçaltıcı sözleri.
kardeşlik anne babalıktan bile daha guçlu bağ.

Bence ya kendini eğitim aldığın alanda geliştir ya da farklı bir alana yönel. Başarılı oldukça kendine güvenin artacak.

Bir toplulukta genelde kardeşim söz sahibi oluyor ona daha çok saygı duyuluyor, merak ediliyor...

ailemin beni sevmediğini düşünüyorum
Bütün bunların sizin kuruntunuz olduğuna eminim ama size anlatamam, çünkü kendinizi ona inandırmış durumdasınız. Zihin öyle bir şey ki kendi ürettiği teorilere kendi de inanıyor bir zaman sonra :KK69:

Siz şu an diş hekimi olamazsınız belki ama kendi alanınızda başarılı biri olabilirsiniz. Ama çabalarsanız, konsantre olup diğer insanlara bakmaktan vazgeçerseniz.

Saygı, söz sahibi olma gibi şeyler kazanılır, sırf adının önünde diş hekimi ünvanı var diye saygı duyacaklarsa insanlar zaten duymasınlar bana.

hiç inanmıyorum ona. ben çok iyi olayım kardeşlerim 10 kat iyi olsunlar. canım feda olsun.
hiç sevmiyorum böyle kardeşlik bağını alçaltıcı sözleri.
kardeşlik anne babalıktan bile daha guçlu bağ.
Valla konu sahibine dedim, diş hekimi diye kıskanmış böyle örnekler var

Şimdi ablacım toplumun doktora tapınma durumu zaten var :olamaz: Bir de teknik meslekler daha başarılı diye bir algı zaten var ki yanlış yani elmayla armudu karşılaştırmak olmaz. O etrafınızdaki insanların cahilliği, zaten bizim toplumun büyük kesimi eğitim düzeyi parlak olmayan veya saygısız veya kendini bilmez veya saçmalayan insanlardan oluşuyor :olamaz:

Konuya gelirsek ne tasarımcısısın bilmiyorum ama sanırım grafik tasarımcısısın. Ciddi endüstriyel işler yapılan şirketlerde , bizimki de dahil tasarımcının yeri çok büyük çünkü ürettiğin her neyse kafandaki fikri görsele çeviren onlar. Görsellik olmadan tüm işler eksik yani karşı tarafa ne demek istediğini en vurucu şekilde görsellikle verebiliyorsun.

Kendimden örnek vereyim ben yazılım işindeyim, benim profesyonel halkla ilişkiler kampanyam Linkedin'den yürüyor. Soylemek istediğim şeyi yazıyorum ama sonraki postta mutlaka bir görsel oluyor. Bizim grafik tasarimcisina yalvar yakar yaptiriyorum :halay:

Önemli olan yaptığın işte en iyi olmak bence, farklı tasarımlar yapıp websitende sergile mesela. Tasarım ucu bucağı olmayan bir meslek, kendini geliştirirsen yapacaklarının sınırı yok. Bu mesleği seviyorsan yardır gitsin. 1numaralı tavsiyem İngilizcen kötüyse iyileştir, pekçok ABD kaynaklı workshop pandemiye sebep bedava ve online yapılıyor. New Yorktaki workshopa ücretsiz katılabilirsin şu anda kaçırma :halay:

Sizin kıymeti tüm endüstri biliyor merak etme :KK19:Doktor biriyle yerleriniz apayrı.Toplumun ikinize de farklı şekillerde ihtiyacı var.
Yaptığın işe saygı sunmayan insanlar yaptığın işi bilmiyor bile. Ne yapıyorum diye sorsan bilmezler, cevaplayamazlar. Sana bu şekil davranan insanlar zaten şirket CEOsu değildir eminim, Murat Amcayla Hamide teyzedir yani hayatlarında üretim bandından mı çalışmışlar :olamaz::bicak::halay:Yapıp yapacakları tek profesyonel muhabbet Ahmet abinin oğlu Ömer memur olmuş 5000 mayışla başlamış sen ne bekliyorsun ki zaten :olamaz:

Son düzenleme:
Herkeste olabilecek duygulardir bunlar ama bunun farkinda olman bile bir erdem sayginlik kazanmak icin illa en iyi meslekte yer alman gerekmiyor bunun bin turlu yolu var ama ben asla bir baskasi beni konumum icin sevsin saygi gostersin istemem resmen sahtekarlik kendinin farkina var her insan degerlidir ve ne yaparsak yapalim nerelere gelirsek gelelim dışarıda hep bizden fazlasina sahip insanlar olacak olmalida zaten ...sosyal medya kullanmadigimdan beri cok rahatim gezen tozan her aldığını yedigini paylasan ruh hastalari yuzunden kendimi asosyal zannediyordum insatayi kapattim kiyaslama bitti kendi evrenimin icinde kendi yagimda kavruluyorum ..kiz kardesim hemsire annem ona senin gibi iki kizim daha olsaydi keske demis ve biz 3 kiz kardesiz dusunebiliyormusun bence sahte bu hic samimi degil annem bile alsa sahte sevgisi ne muhtac degilim elbette beni seviyordum evlat olarak ama onun icin mesleklerin yeri ayri bende anneyim nolmus yani ev hanimiyim koca parasi yiyiyom ohhhh misss

Bir de o diş hekimi diye senden daha fazla ilgi gösteren kişiler ileride dişini bedavaya yaptırmak isterler genelde :KK70:

Kırk kere söyledim ben de diş hekimliği bölümünü bıraktım. Daha öğrenciyken bile gevrek gevrek gülüp benim de şu dişimde şu var, bu var, sana geliriz yaptırırız derlerdi. Iyyy yani :KK64:

Sahip olduklarınıza sarılıp iyi para kazanınca özgüven tazelersiniz. İnsanlar mesleki sempati besleyebilir karşısındakine ama para her türlü iyi muamele ve yaklaşımı mıknatıs gibi çeken bir nesnedir. Bunun dışında sizin sosyal ya da girişken olmanız kişiliğinizle alakalı. Sosyal çevrenizi genişletirseniz konuşkanlığınız artacaktır. Ki bugün tasarımcılar bir çok platformda birbirleriyle iletişim halinde. Kendi web sitenizi kurup tasarımlarınızı ortaya sermek ve oradan beğenilmek özgüven ve motivasyonunuzu olumlu etkileyecektir. Hadi bi gayret diyin kendinize, salmayın asılın fikirlerinize-hayal gücünüze. Kendiniz için yapın her şeyi, bir süre sonra başarılarınızla gurur duyacaksınız. Çoluk çocuğa karıştığınızda bile evinizden yürütebileceğiniz, birçok insanın evden iş hayallerini süsleyen, yapılan işin çapına göre çok iyi paralar kazanabileceğiniz bir mesleğe sahipsiniz. Sınırlarınızı zorlayın.

Dünya online olmuş, bundan geri dönüş yok artık. Parlayan bir mesleğin var çok da keyifli havalı bir meslek. Niye sevmedin ki.
Daha önce de açmıştın bu konuyu sanırım.
Kendini geliştir yabancı dilini en iyi seviyeye getir. Çok güzel iş fırsatları bulursun. Çok değişik yerli yabancı ortamların çevren olur.
Bir muayehanede ömrünü geçirmenin nesi cazip geliyor bu kadar.

Eskiden beri ailenizdeki kişilerin kıyaslamaları ve tavırları sizi bu psikolojiye sürüklemiş. Ama kimsenin alkışlamasıyla da çoğalmazdınız zaten bunu kafanızdan atmaya çalışın. Mesleğiniz de gayet güzel başarılı olmaya başladığınız zaman da o çevrenizdeki insanlar woow diye sizi tepelerine çıkarmaya başlarlar insanlar böyle..

kendiniz problemi çözmüşsünüz aslında önce siz kendinizi sevin sonra başkaları sever.

Back
X