kardeşimin derdi

Siz avukat mısınız mahkeme misiniz ? Kardeşiniz boşanmak istiyorsa avukata gidecek size gelmeyecek + adetten takmanız gerekeni az çok biliyorsunuzdur bu devirde kimse burma alıp gelmemiştir yakınlar tam almıştır uzaklar çeyrek ya da gramdır on kilo altın takılmadığına göre hesaplamak zor olamamalı hadi en kötü hesap yapamadınız düğün videosunu izleyin yani gelin gelip bende 100 çeyrek 50 ata var dese bile kimin ne taktığını yine bilmeyeceksiniz zaten
Videoda anlaşılmadığını kaç kere belirttim. Zaten videoyu görmedik daha. Ama herkes masasında zarfa koyup kutunun yanına gidip atıyor.

Avukat değilim mahkeme değilim ama ablayım!

Konu sahibi altın muhabbetini altınları kafaya taktığı için değilde sanki onları tabiri caizse saf salak yerine konulduğunu düşünüyor olabilir.
Şahsen bende öyle düşünürdüm tamam düğünden sonra altınlar gelinindir ama eşine göstermeden altınları ortadan kaldırmazsın ya koluna bileğine takarsın yada ikinizin bildiği bir kasaya yada bankaya koyarsın evlilikte senin benim olmaz herşey ortaktır.
Biz eşimle düğünden sonra kim ne takmış kenara yazdıktan sonra bir kısmıyla yatırım yapacağımız zaman bozdurmak için ayırdık bir kısmını da ben takıyorum hiçde saklamadım, benim senin değilde demedim.
Benzer bir olayı da tanıdıklarım vasıtasıyla duymuştum bir çiftte gelin çok altın isterim diyerek evlenmiş bir ay olmadan altınları da alarak evden ayrılmış boşandılar fakat borç harç ellerinde avucunda ne varsa aile altın akçe düğün geline yapmış sonuç elde var koca bir sıfır.
Boşanma davasında dolandırıcılık konusunda değinilmesini bende düşünürüm.
Teşekkür ederim. Altınları dediğiniz gibi belirtme sebebim böyleydi. Aman altınlar nerde falan diye değil. Öyle bir durum olsa yok listesi yok getirmedi falan diye kavga çıkarırdık. Ama burda insanlar kendi kayınailesine kaptırdığı altınlar için yüklenmeye başladı.
Biz zaten bu kadar istek olduğu için düğünden önce gördük bazı şeyleri ama kardeşime gösteremedik.

Katılıyorum. İyi de yapıyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla okumuş etmiş, çalışan yada kendini bilen olgun, anlayışlı kızlar su kadar altın olacak diye erkek ailesini zora sokmuyor zaten.
Malesef okumuş etmiş biri ama artık ne diyeyim basiretimiz mi bağlandı noldu durumlar buraya kadar geldi.

Ben şöyle düşünüyorum düğünde altınları ve paraları zarfa koymaları boşanmayı ya da bu paraları el koymayı düşündüklerini gösteriyor karşı tarafın yani art niyetli olduklarını gösteriyor. Yanlış hatırlamıyorsam yargıtayda emsal kararlar da var bununla ilgili tabii avukat arkadaşlar daha iyi bilir. Ben olsam 2-3 aylık evlilikte altınların kız tarafında kalmasını istemem açıkçası ki bunu bir kadın olarak söylüyorum çünkü bana bu dolandırıcılıkmış gibi geliyor zaten şu zarfa koymaları düğün cd'lerinde kimin ne taktığının belli olmaması bana çok art niyetçe geldi sizin de bunu anlatmak istediğinizi düşünüyorum. Ama eğer ki çok fazla altın yoksa sadakamız olsun deyip geçin kardeşinizi kurtarmaya bakın.

Ben şöyle düşünüyorum düğünde altınları ve paraları zarfa koymaları boşanmayı ya da bu paraları el koymayı düşündüklerini gösteriyor karşı tarafın yani art niyetli olduklarını gösteriyor. Yanlış hatırlamıyorsam yargıtayda emsal kararlar da var bununla ilgili tabii avukat arkadaşlar daha iyi bilir. Ben olsam 2-3 aylık evlilikte altınların kız tarafında kalmasını istemem açıkçası ki bunu bir kadın olarak söylüyorum çünkü bana bu dolandırıcılıkmış gibi geliyor zaten şu zarfa koymaları düğün cd'lerinde kimin ne taktığının belli olmaması bana çok art niyetçe geldi sizin de bunu anlatmak istediğinizi düşünüyorum. Ama eğer ki çok fazla altın yoksa sadakamız olsun deyip geçin kardeşinizi kurtarmaya bakın.
Fazla ama eğer boşancaksa zaten biz sadakamız olsun diyip vazgeçtik zaten. Ama kolay kolay boşanacağını sanmıyorum.

Sizce gelmemiş olabilir mi ? Ama videoda kimin ne taktığını bilemezsiniz. Çünkü herkes masasında olan zarfa koyup kutuya attı.
Zarfların içini nasıl görecektiniz. Düğün bitince zarflar tek tek içine mi bakılacaktı acaba..? Bilmediğimden soruyorum.

altınlar gitti net. her koşulda gelin alır. bu gelin geri dönmez dua edin de nafaka tazminat almasın

Yaz başında düğün yapıldığını söylemişsiniz. Bir aydır da kardeşinizin eşi evinden ayrılmış. Bence avukatla görüşüp acil adım atması kendi hayrına olur. Bu kadar kısa sürede yuva bozmak kolay şey değil. Arkadaşların bahsettiği gibi bir dolandırıcılık hikayesine de dönebilir.
Bu evlilik kurtarılmaz, o net. En az maddi manevi hasarla yollarını ayırırlar umarım.

Zarfların içini nasıl görecektiniz. Düğün bitince zarflar tek tek içine mi bakılacaktı acaba..? Bilmediğimden soruyorum.
Ben niye bakayım zaten derdim bakmak değil. Kardeşimle eşi bakacak liste yapıp bize verecekti. Ama onun yerine gelin zaten düğün biter bitmez sandığı ailesine teslim etti. Kardeşim sayalım dediği zamanda sayılmadı. Bizi geçtim kardeşim bir daha o sandığı hiç görmedi.

değilim evet. Türkiye Cumhuriyetinde de türk medeni kanunu var şeriat yok. kanun üzerinden konuşuyoruz din değil? kimse size dinen ne olduğunu sormadı yani. türk kanunları böyle. mehirin de geçerliliği yok.
Emin olmak için soruyorum, madem geçerliliği yok kadınlar boşanırken mehir senedi falan gösterince nasıl hak alabiliyor? Bilen arkadaşlar aydınlatır umarım.

Back
X