- 5 Nisan 2011
- 1.187
- 629
- 323
- Konu Sahibi puccaandgaru
Düğün sonrasıyla beraber 1.5 oldu sanırım. Ama tanışmalarından kısa bi süre sonra evlilik sürecine girmek istediler.Kaç senedir beraberler?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Düğün sonrasıyla beraber 1.5 oldu sanırım. Ama tanışmalarından kısa bi süre sonra evlilik sürecine girmek istediler.Kaç senedir beraberler?
Herkes ne takıyorsa alsın gitsin bence ya.Evet kanunen kadının. Kadının haklarını korumak için. Ama 2-3 ay sürmüş evlilikler için saçmalık.
Destek olun ama çok karışmayın dediğim gibi. Bir de kadın desteği ile karsilastirmissiniz. Orda konu çocuklu boşanma, kadının maddi yetersizliği, erkek ve ailesinin tehditleri vs vs. Kardeşinizin evi var, işi var. Beraber güzel vakit geçirin yeterli. İki gün sonra aşkından ölüyorum olur siz arada kalırsınız.Düğün sonrasıyla beraber 1.5 oldu sanırım. Ama tanışmalarından kısa bi süre sonra evlilik sürecine girmek istediler.
Tabi kendisi iki gün sonra hadi ben affettim diyebilir. Ama bu ilişki hiç uzun soluklu görünmüyor.Destek olun ama çok karışmayın dediğim gibi. Bir de kadın desteği ile karsilastirmissiniz. Orda konu çocuklu boşanma, kadının maddi yetersizliği, erkek ve ailesinin tehditleri vs vs. Kardeşinizin evi var, işi var. Beraber güzel vakit geçirin yeterli. İki gün sonra aşkından ölüyorum olur siz arada kalırsınız.
yo gayet benlik bir şey var. kanun diyip de islamdan bahsedemezsiniz. her yerde de öyle fetva veremezsiniz.Dedim ya sizlik bir şey yok![]()
bence kardesiniz tazminat bile açsın. hiç mi mesaj vs kanıt yokTürk medeni kanunu ne derse uygulamaya hazırız.
Fetva vermedim, ki verebilirim de keyif benim değil mi? Siz nasıl yazıyorsanız bende yazarım fikrimi. Ayrıca konuyu iyi takip etseydiniz başka bir üyenin mehir konusunu açtığını, benimde buna istinaden mehir konusuna açıklık getirdiğimi görürdünüz. İslam'la ilgili bir cümlemde yok, İslam'ı karıştırmayın her şeye.yo gayet benlik bir şey var. kanun diyip de islamdan bahsedemezsiniz. her yerde de öyle fetva veremezsiniz.
Yani bizden istedikleri olan mesajlar var tabi. Hatta kardeşimle bir düğüne gidecekleri zaman takısı olmadığını söylüyor. Kardeşimde aldıklarımızdan birini annenlerden al ve tak diyor. Oda gidiyor ama bizim aldıklarımızdan alakasız normal düz zincir eski bi kolyesini takıp dönüyor.bence kardesiniz tazminat bile açsın. hiç mi mesaj vs kanıt yok
dini yorum yasak canım. yani evet kafana göre dini yorum yapamıyorsun. kanuna yorum olarak takı mehir değildir diyen sizsiniz. kadının olmasın diyen de. aynen bende senjn zihninde biriyle konuşmak istemiyorumFetva vermedim, ki verebilirim de keyif benim değil mi? Siz nasıl yazıyorsanız bende yazarım fikrimi. Ayrıca konuyu iyi takip etseydiniz başka bir üyenin mehir konusunu açtığını, benimde buna istinaden mehir konusuna açıklık getirdiğimi görürdünüz. İslam'la ilgili bir cümlemde yok, İslam'ı karıştırmayın her şeye.
Sizinle daha fazla yazışmak istemiyorum, konu siz değilsiniz, beni alıntılayıp durmayın.
hayır hakaret olarak tazminat açsın. suçlu olanı eşi göstersin. takı konusunda hiçbir şey yapamaz malesef.Yani bizden istedikleri olan mesajlar var tabi. Hatta kardeşimle bir düğüne gidecekleri zaman takısı olmadığını söylüyor. Kardeşimde aldıklarımızdan birini annenlerden al ve tak diyor. Oda gidiyor ama bizim aldıklarımızdan alakasız normal düz zincir eski bi kolyesini takıp dönüyor.
Bir arkadaş dedi burda dolandırıcı diye dava açın daha çabuk kurtulmak için mesajınızda onu kastettiğinizi düşünerek cevapladımhayır hakaret olarak tazminat açsın. suçlu olanı eşi göstersin. takı konusunda hiçbir şey yapamaz malesef.
Ayy konunun başından beri üslubunuz çok rahatsız edici, kaç kere kendini açıklamış hala anlamamakta ısrar ediyosunuz. Tamam siz zenginsiniz anladık, zengin koca istiyosunuz... zengin olmakla birlikte çok hadsizsiniz!Tamam şu gelinin numarasını yazda altınlarını isteyelim sonra boşansınlar bu altın muhabbeti burda bitsin
NedenBence görümceler karışmasın![]()
Yok yok pek zengin değilmiş ama zengin koca istiyor evet :)Ayy konunun başından beri üslubunuz çok rahatsız edici, kaç kere kendini açıklamış hala anlamamakta ısrar ediyosunuz. Tamam siz zenginsiniz anladık, zengin koca istiyosunuz... zengin olmakla birlikte çok hadsizsiniz!
Düğün videosunu açıp izlemek aklınıza gelmedimi gerçekten.kardeşim boşanmak istediğini bize belirtti. ama ben gelinin boşanacağını sanmıyorum.
altınlar umrumuzda olsa o kadar altın takmazdık. belirtme sebebim davranış bize çok kötü niyetli göründü. sonuçta kendi akrabalarımız ne taktı bilmek hakkımız diye düşünüyorum. adetten sonuçta gidip bizimde takmamız gereken düğünler oluyor ya.
Siz avukat mısınız mahkeme misiniz ? Kardeşiniz boşanmak istiyorsa avukata gidecek size gelmeyecek + adetten takmanız gerekeni az çok biliyorsunuzdur bu devirde kimse burma alıp gelmemiştir yakınlar tam almıştır uzaklar çeyrek ya da gramdır on kilo altın takılmadığına göre hesaplamak zor olamamalı hadi en kötü hesap yapamadınız düğün videosunu izleyin yani gelin gelip bende 100 çeyrek 50 ata var dese bile kimin ne taktığını yine bilmeyeceksiniz zatenkardeşim boşanmak istediğini bize belirtti. ama ben gelinin boşanacağını sanmıyorum.
altınlar umrumuzda olsa o kadar altın takmazdık. belirtme sebebim davranış bize çok kötü niyetli göründü. sonuçta kendi akrabalarımız ne taktı bilmek hakkımız diye düşünüyorum. adetten sonuçta gidip bizimde takmamız gereken düğünler oluyor ya.
Sizin yapacak birseyiniz yok malesef kardesiniz bile bile lades demiş önceden belliymiş gayet düğünde takılan altın gelinindir bu dinende hukukende böyle ona yapacak birseyiniz yok malesef böyle evlilik karşılığı altın isteyen biriyile evlenilmemeli evlenilirse evliliği altindan ibaret görüp alır ve gider bu her zaman böyledir kardesiniz boşanma davası açıp kısa yoldan kurtulsun benceherkese merhaba,
en baştan söyleyeyim bir görümce olarak buraya konu açıyorum. bazı kısımları deşifre olmamak adına çok fazla açamıcam.
kardeşim geçen sene bize evlenmek istediğini söyledi ve bizi hayatındaki insanla tanıştırdı. gelin adayının bazı yalanları, bitmeyen abartılı istekleri, kardeşimin ve gelin adayının bizimle olan kavgaları sonucu bir şekilde nişan yapıldı ve istekler bitmeyerek ite kaka düğünü yaptık bir şekilde yaz başında. düğün öncesi gelin adayıyla bir kaç kere kavga ettik ama sustuk. zaten kendisi bize onca laf söylememiş gibi geri iyi davranıyordu.
düğün günü ufak tefek yaşanılan problemler dışında bildiğimiz bir durum yoktu ama balayı sonrası düğünden çıkıp otele gittikten sonra çok büyük bir kavga ettiklerini öğrendik. bir şekilde barışmışlar. ve biz son kavgalarında sürekli kavga ettiklerini, birbirlerine çok büyük hakaretler ettiklerini, gelinin sinirlendikçe tırnakla falan kardeşime zarar verdiğini, bizlerin her sözünü çarpıttığını, komşuların sürekli eve şikayete geldiğini öğrendik.
sonuç olarak gelinimiz tüm altınları zaten daha önce ailesine verdiğini bildiğimiz için evde kalan bir iki takısını alarak aile evine gitti ya da biz öyle tahmin ediyoruz. (altını belirtme sebebim takmayı çok sevdiği için düğünde bizden çok altın istemesi ve asla takmamasıydı. hatta kardeşime takılar gösterilmedi bile. kimsenin ne taktığını bilmiyoruz.) yaklaşık bir aydır yok. bu zamanda aileler ve çocuklar hiç konuşmadı. bu durumda nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz?
Katılıyorum. İyi de yapıyorlar. Benim gördüğüm kadarıyla okumuş etmiş, çalışan yada kendini bilen olgun, anlayışlı kızlar su kadar altın olacak diye erkek ailesini zora sokmuyor zaten.Daha geçenlerde tanıdık Bi çocuk gelin ve ailesinin isteklerine dayanamayarak nikahtan Bi gün önce iptal etti nikahını. O iş her zaman öyle olmuyor. Şahsen erkek olsam böyle herşeyin ateş pahası olduğu bi zamanda fazla altın diye tutturan Bi kadınla evlenmezdim. Usulen takılır bir şeyler ama karşı tarafı düşünmeyen, yüklendikçe yüklenen kişinin eşliğinden ne hayır gelir. Senin de dediğin gibi böyle saçma insanların peşinde pervane olan erkekler olduğu gibi bundan bana hayır gelmez, kötü günde yanımda olmaz diyen akıllı erkekler de çoktur.
Konuya gelince hiçbir şey yapmayın konu sahibi kardeşin kendi halletsin. Yeni evlenmişler evi terk edecek kadar sürekli hur gür demek ki anlaşamıyorlar. Belki çocuk olmadan bitmesi iyi olmuş.