• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin hastalığı

Tomografisi temiz çıktı yani bu yaşına kadar bir sorun olmadı epilepsi böyle birden başlayan bir şey midir ki
Evet,birden başlayabilir yada daha önde nöbet geçirmiş ve farketmemiş olabilirsiniz. Uykuda nöbet yada dalarak nöbet geçirmek gibi bir sürü çeşidi var... ama merak etmeyin ilaçlarla kontrol altına alınıyor, hayatını normal sürdürür rahatlıkla.

Benim oğlum hafif atesliyken uykuya dalmak üzereyken oldu ama nöbet değil havaleydi. Aynen dediğin gibi gözleri kaydı boğularak gibi çok hırıltılı nefes vücudu kasildi, kabus gibiydi ,ağzını açtım hep bağırdım panik ten ben de atesliyken ne olduğunu bile anlayamamıştım. Neyse banyoya götürdüm ama çocuk beni duymuyor boş boş bakıyor gözleri sabit yari açık.sonra kustu birkaç dakika bana hiç cevap vermedi babası geldi hemen acile götürdü, ateş 38 nabız 170 .açıldı kaldı biraz doktoru havale dedi. Çok geçmiş olsun inşallah önemli bir şey degildir

Benim oğlum hafif atesliyken uykuya dalmak üzereyken oldu ama nöbet değil havaleydi. Aynen dediğin gibi gözleri kaydı boğularak gibi çok hırıltılı nefes vücudu kasildi, kabus gibiydi ,ağzını açtım hep bağırdım panik ten ben de atesliyken ne olduğunu bile anlayamamıştım. Neyse banyoya götürdüm ama çocuk beni duymuyor boş boş bakıyor gözleri sabit yari açık.sonra kustu birkaç dakika bana hiç cevap vermedi babası geldi hemen acile götürdü, ateş 38 nabız 170 .açıldı kaldı biraz doktoru havale dedi. Çok geçmiş olsun inşallah önemli bir şey degildir
yakin zamanda hastalik gecirdi mi? yada farkli ilac kullandi mi
Göz enfeksiyonu geçirdi ve alerji ilacı aldı

Göz enfeksiyonu geçirdi ve alerji ilacı aldı
belki bunlara bagli gecici bir yan etki olabilir. kotu dusunmemeye calisin. dilerim hersey temiz cikar. benim kardesimde malesef kronik birkac rahatsizlik bulilunuyor. candan can gitmesi gibi bisey. ALLAH beterinden korusun.

Bir şey daha geldi aklıma son günlerde aşırı derecede ekrana baktı mı telde ya PC de. Japonya da olmuştu sanırım böyle bı olay okumuştum,çocuk tatilde saatlerce telefona bakıp epilepsi nöbeti geçirmişti

Bir şey daha geldi aklıma son günlerde aşırı derecede ekrana baktı mı telde ya PC de. Japonya da olmuştu sanırım böyle bı olay okumuştum,çocuk tatilde saatlerce telefona bakıp epilepsi nöbeti geçirmişti
Evet çok fazla telefondan youtube videoları izliyor.

Evet çok fazla telefondan youtube videoları izliyor.
Belki bunun etkisi olmuştur. Dediğim olayda doktor şöyle açıklıyordu. Ekranda oyun video vs neyse artık görüntü sürekli hiZli bir şekilde akıyor ve bu beyne zarar veriyor nöbete sebep oluyor.daha detaylı açıklamıştı tabi ama çok zaman gecti

Epilepsi ise eeg ile teşhisi konur. Uykulu ve uyanık ikisini de ayrı ayrı cektirin lütfen. Absans türü de olabilir. Hem cocuk hem yetiskin norologuna ayri ayri götürün. Epilepsi ilaçları şakaya gelmez, tek doktorun sözüyle baslamayin

Back
X