• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kardesimin karisi dogrumu soyluyor bahane mi?

Burka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
1.075
2.228
133
İstanbul
Tup bebek tedavisinde, yumurta toplama islemi oncesinde ilac kullanirken ne gibi yan etkiler olur?

Derdim bu degil ama alakali.
Babamin ikinci esinden olan kizkardesim (18 yasinda) 15 tatilde kafasi dagilsin diye bize geldi ,bizde birkac gun kaldiktan sonra 2 gun ( donus bileti alindi) erkek kardesimde yani abisinde kalmak istedi,( 1,5 yillik evliler kardesim daha hic evlerini gormedi bile) karisi kabul etmedi, sebebi
Yumurta toplama oncesi kullandigi ilaclarin yanetkisi varmis?

Tup bebek yapmadigim icin bilmiyorum, bu gercek bir sebep mi yoksa bahane mi?

Not: 1,5 yilda ben 4 kere gittim evine, annem 2 kere baskakimse gitmedi, babam bile

Birçok yan etkisi oluyor kişiye göre yani bünyeye göre daha ağır olanda var.
Ablam 2 kez gördü bu tedaviyi ilaç yani iğne vurunma sürecinde bile çok şeyler oldu.Baş dönmesi ,sürekli kusma gibi.Ayrıca yumurta toplama kısmı yani ilaçlardan sonra olan kısım gerçekten çok zor ve ağrılı.

Ohss gibi bi yan etkisi yada riski var oda herkeste olmaz ama olduysada riski varsada bilemem eve kabul etmemesinin bahanesi bu olamaz başka zaman da gitmemişsiniz

Gittiginizde görmediniz mi nasil bir insan. Hürmeti samimiyeti nasıl? Cok mu cirkef samimiyetsiz bir insan. Fena fesat birimi? Yoksa gercekten iyi bir insan mı?
Bence yan etki ne olursa olsun misafir kabul etmemek cok ayıp. Hem yabancı değil oda kardeş.
Yan etkisi oluyorsa yardımcı olurdu kız. 18 yasında cocuk degilki.

ben yaşadım o dönemi yumurta toplama işlemi ameliyathanede hafif narkoz etkisinde yapılıyor sonrasında kusma falan olmuştu ve yatak sitirahati verildi aradan 3-4 gün geçtikten sonra embriyo nakli oldu ve 15 gün boyunca yattım ve bana kayınvalidem bakmıştı..

ayrıca duygusal olarak aldığım hormonlar sebebi ile sürekli ağlamaklı bir halim vardı stres tavandı.. ve bulantılarım karnımda şişmeler oluyordu..

şuan gelininizin yardıma ve desteğe ihtiyacı var kardeşinizle ilgilenemez hatta sizin arayıp ona manevi destek olmanız gerekir

bu dönemi yaşamayan anlayamaz..

Etkileri agırmış. Boyle bir durumda gercekten ilgilenemez ama ikiniz gidip yardımcı olabilrsiniz. Insallah evlat sahibi olabilirler.

konunuzu kur okuma karşımda çok dişli bir görümce gibi geldiniz ne yalan söliyim
yan etkilerini bilmem çok ağır olduğu söylenir
istemiyordur kız zorla değil ya

bu arada belki yardıma desteğe ihtiyacı vardır
hiç arayıp sordunuz mu?

Birçok yan etkisi oluyor kişiye göre yani bünyeye göre daha ağır olanda var.
Ablam 2 kez gördü bu tedaviyi ilaç yani iğne vurunma sürecinde bile çok şeyler oldu.Baş dönmesi ,sürekli kusma gibi.Ayrıca yumurta toplama kısmı yani ilaçlardan sonra olan kısım gerçekten çok zor ve ağrılı.

Umarim ablaniz hamile kalmistir. Ilacin yanetkisiolabiliyormus demek ,tesekkurler

Gittiginizde görmediniz mi nasil bir insan. Hürmeti samimiyeti nasıl? Cok mu cirkef samimiyetsiz bir insan. Fena fesat birimi? Yoksa gercekten iyi bir insan mı?
Bence yan etki ne olursa olsun misafir kabul etmemek cok ayıp. Hem yabancı değil oda kardeş.
Yan etkisi oluyorsa yardımcı olurdu kız. 18 yasında cocuk degilki.

1 aylik evlilerken iftara gittik,(annem ben esim orucluyduk onlardegildi, tatil gunuydu)
haslanmis ciger ve ince bulgurdan pilav yapmisti. Baska corba vs hicbir sey yoktu , hurmetini, misafirperverligini anlamissinizdir! Esim birdaha gitmedi evlerine, annem de birkere dusuk yaptiginda gitti, evi temizledi yemek yapti bir daha gitmedi. Zaten annem baska sehirde yilda 1-2 kere gelirbende 2-3 hafta kalir. Onlara gitmez yeni evliler diye

ben yaşadım o dönemi yumurta toplama işlemi ameliyathanede hafif narkoz etkisinde yapılıyor sonrasında kusma falan olmuştu ve yatak sitirahati verildi aradan 3-4 gün geçtikten sonra embriyo nakli oldu ve 15 gün boyunca yattım ve bana kayınvalidem bakmıştı..

ayrıca duygusal olarak aldığım hormonlar sebebi ile sürekli ağlamaklı bir halim vardı stres tavandı.. ve bulantılarım karnımda şişmeler oluyordu..

şuan gelininizin yardıma ve desteğe ihtiyacı var kardeşinizle ilgilenemez hatta sizin arayıp ona manevi destek olmanız gerekir

bu dönemi yaşamayan anlayamaz..

Gecmis olsun, size umarim olmustur bebeginiz. ama daha yumurta toplama vs yapilmadi ilac kullaniyor sadece

Özetle yeterince stresi var ve yeni stres istemiyor

Başında ergen görümce istemiyor doğru düzgün tanımıyor bile kızı birden sizde kalacağım diyor davet bile olmadan

Esasen tüp bebeği bile söylememesi lazım ki gerilmesin

Ben hiç fark etmemiştim bile normal işime gücüme gittim ama evde görümce istemezdim galiba

1 aylik evlilerken iftara gittik,(annem ben esim orucluyduk onlardegildi, tatil gunuydu)
haslanmis ciger ve ince bulgurdan pilav yapmisti. Baska corba vs hicbir sey yoktu , hurmetini, misafirperverligini anlamissinizdir! Esim birdaha gitmedi evlerine, annem de birkere dusuk yaptiginda gitti, evi temizledi yemek yapti bir daha gitmedi. Zaten annem baska sehirde yilda 1-2 kere gelirbende 2-3 hafta kalir. Onlara gitmez yeni evliler diye
Siz bu tavrından dolayı biraz ön yargıya kapılmış olabilirsiniz. Ama bakın arkadaşların söylediğine göre yan etkileri agır oluyormuş. Bi arayıp konuşun bir ihtiyacı varsa yardımcı olun. Misafir olarak degil yardımcı olmak için gidin. O kişi tarafından da bakmak lazım.

Önyargılı olmasanız bu bahane olabilirmi diye dusunmezdiniz aksine yardımcı olmaya calisirdiniz.

Siz bu tavrından dolayı biraz ön yargıya kapılmış olabilirsiniz. Ama bakın arkadaşların söylediğine göre yan etkileri agır oluyormuş. Bi arayıp konuşun bir ihtiyacı varsa yardımcı olun. Misafir olarak degil yardımcı olmak için gidin. O kişi tarafından da bakmak lazım.

Yardimci olmak icin ne yapabilirim, uc yasinda oglum var, 8 ay once "ben onu gormek istemiyorum birdaha" dedi, beni evine de kabul etmiyor oglumdan dolayi. Yemek yapip yolliyim dedim istemediler.

Back
X