Kardeşimin kız arkadaş konusu.. meslek uyumsuzluğu düşüncesi

Kardeşinle görüşürken başkasını sevebileceğini söylemesi bence yeterince kırıcı bişey.. meslekler maaşlar şurda dursun bence asıl bu düşünülmeli

Kardeşinle görüşürken başkasını sevebileceğini söylemesi bence yeterince kırıcı bişey.. meslekler maaşlar şurda dursun bence asıl bu düşünülmeli

En cok da buna kirilmis. Zoruna gitmis, bir erkek olarak o an ne diyecegimi bilemedim dedi..

En cok da buna kirilmis. Zoruna gitmis, bir erkek olarak o an ne diyecegimi bilemedim dedi..

zaten dediğim gibi en önemli nokta burası. ilişkinin temeli güvene saygıya sevgiye dayalıdır. kız daha tanışma aşamasında bu güveni sarsmış. kardeşiniz bu durumu kaldırabilecekse ilerde herhangi bişey olduğunda kendini yıpratmayacaksa gençtir denesin.

İliskileri kızın mesleğindeki ilerleyişine bağlıysa ohoo. Insan sevdiğinin kariyerindeki ilerleyişini desteklemeli. Bir yandan da bu ilerleyis güç dengelerini değiştireceği için gerginlik yaratacaktır. Büyük ikilem.

Peki senin bir abla olarak düşüncelerin ne?

Aslinda yukarida yorumda belirttim ama tabik paylasayim dusuncemi.

Kiz hem bir taraftan gercetrn temiz kalpli dusundugunu direk soyluyor gibi geliyor bir taraftan da gercetek tam bir kariyer hastasi, kariyeri icin ileede kardesimi ezebilir yada uzebilie gibi duruyor. Iki dusuncemde keskin ama cocugu bir taraf yoneltmek istemiyorum. Cunku onun hayati ilerde kararindan dolayo pisman olsun istemiyorjm ama bir taraftanda uzak dursun diye dusunuyorum.

arkasina bile bakmasin derim. ayrica yazilim uzerine calisiyorsa aklini da kulllanirsa hakim savciyi ikiye katlayabilir kardesin ;)

Bence yol yakınken kardeşin vazgeçsin.
Olay meslek veya kazanacakları para değil.
Kız çok güvenebileceği biri değil. Bir şey olmasa bile, kardeşin hep bir şüpheyle yaşayacak. Ya bırakırsa, ya başkasını severse diye düşünüp duracak.

Keşke kardeşim de bana kız arkadaşını anlatsa. Lise 1de geçen seneden beri bir kızla çıkıyor. Bize tek kelime anlatmadı.

Sizinkilerin ilişkisine gelirsek. Niye sana soruyor ki? Senin cevabına göre mi çıkacak? Gençler sevsinler, sevişsinler, gezip eğlensinler. Olursa olur. Anlaşamazlarsa ayrılırlar. Yarın evlenmiyorlar ya...

Keşke kardeşim de bana kız arkadaşını anlatsa. Lise 1de geçen seneden beri bir kızla çıkıyor. Bize tek kelime anlatmadı.

Sizinkilerin ilişkisine gelirsek. Niye sana soruyor ki? Senin cevabına göre mi çıkacak? Gençler sevsinler, sevişsinler, gezip eğlensinler. Olursa olur. Anlaşamazlarsa ayrılırlar. Yarın evlenmiyorlar ya...

Kardesim biraz duygusal ve aslinda onceden yasadigi bir ciddi iliskisinden sonra zor toplandi. Bir daha ayni seyi yasamak istemiyor.. korkuyor. Ozguveni var bunu kiza belli etmiyor anladigima gore ama icinde de bu ic kargasayi yasiyor

Meslek farkı falan sorun değil de o cevabı veren b ir kızdan kaçarak uzaklaşsın bence.
Olur mu diye düşünmesi bile saçma bence.

Meslek farkı falan sorun değil de o cevabı veren b ir kızdan kaçarak uzaklaşsın bence.
Olur mu diye düşünmesi bile saçma bence.

Sonradan özur dilemis beni yanlis anladin, acaba seninle gorusurken baskasini sever miyim dusuncesinii soylemis. Seni uzerim sonra vicdan azabi duyarim demis.

Bu kafasini cok karistirmis

Kız bana egolu gibi geldi!
Bencil bir insan böyle cümleler kurar ayrıca kız gerçekten kardeşine aşık değil aşık olmadığını rahatça dile getirebiliyor :KK43:
Aradan 2 ay geçmiş bu gune kadar bence kız kendini zorlamis yada vakit geçiriyor kardeşinle üzüldüm doğrusu sen bi abla olarak kardeşinle konus ve gerçekleri görmesini sagla.
Şu an önceliğin kardeşin olsun o üzülmesin kız üzülürse zaten bunu haketmis olur bence !

Kız bana egolu gibi geldi!
Bencil bir insan böyle cümleler kurar ayrıca kız gerçekten kardeşine aşık değil aşık olmadığını rahatça dile getirebiliyor :KK43:
Aradan 2 ay geçmiş bu gune kadar bence kız kendini zorlamis yada vakit geçiriyor kardeşinle üzüldüm doğrusu sen bi abla olarak kardeşinle konus ve gerçekleri görmesini sagla.
Şu an önceliğin kardeşin olsun o üzülmesin kız üzülürse zaten bunu haketmis olur bence !

Sabah kahvaltida konustuk ise gitmeden ablasi. Kiz mesela bir sorunu oldugunda uzun uzun anlatiyormus ama kardesim bir sorunu oldugunda boyle kisa kesmeye calisiyormus. Mesela kizi bir olumsuzluk yasadiginda telefonu kisa kesmeye calisiyormus.

Sinav zamaninda da asiri stresli ve gorusmeyelim diyormus.....

Buna zaten acayip bozukdum. Cocuk tek bir aradi mesaj atti diye terslemis cocugu dikkatimi dagitiyorsun demis.

Sabah kahvaltida konustuk ise gitmeden ablasi. Kiz mesela bir sorunu oldugunda uzun uzun anlatiyormus ama kardesim bir sorunu oldugunda boyle kisa kesmeye calisiyormus.

benim bir kız arkadaşım vardı. Aynen böyleydi. Çok çok bencilce. Bitirdim arkadaşlığımı. Bir şekilde uzaklaştırdım kendimden. İnsan kendini kullanılmış hissediyor.
Kardeşin bıraksın bu kızı gerçekten.

Sabah kahvaltida konustuk ise gitmeden ablasi. Kiz mesela bir sorunu oldugunda uzun uzun anlatiyormus ama kardesim bir sorunu oldugunda boyle kisa kesmeye calisiyormus. Mesela kizi bir olumsuzluk yasadiginda telefonu kisa kesmeye calisiyormus.

Sinav zamaninda da asiri stresli ve gorusmeyelim diyormus.....

Buna zaten acayip bozukdum. Cocuk tek bir aradi mesaj atti diye terslemis cocugu dikkatimi dagitiyorsun demis.
Acilen uzak dursun bence :( o kız kardeşini haketmiyormus kardeşin zaten bu duruma üzülüyordur kesin bu boyle devam ettikçe üzüntüde artacak psikolojisi de bozulur özgüvenide azalır....
Simdi ayrılsa en azından sadece üzülecek zor ama ne yazikki böyle olmalı diye düşünüyorum

benim bir kız arkadaşım vardı. Aynen böyleydi. Çok çok bencilce. Bitirdim arkadaşlığımı. Bir şekilde uzaklaştırdım kendimden. İnsan kendini kullanılmış hissediyor.
Kardeşin bıraksın bu kızı gerçekten.

Haklisiniz bakalm bu aksam konusacagim kendisiyle

Maaş mesafe vs bunlar hiç sorun değil kızın ciddiyetsizliği sıkıntı bence.. kardeşin kendini sevecek değer verecek biriyle devam etsin yoluna...

Back
X