kardeşimin sevgilisini sevmemem. (biraz uzun oldu)

Sasakin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2014
308
264
133
Kardeşim 17 yaşında bi lise son öğrencisi. Dershaneden bir hanım kız bulmuş amenna. Kızı sevmedim, sevemedim. Facebook da "seni hiç bırakmayacagım" , "birlikte öleleim" , "sensiz hiç yasamamisim" seklinde kardesimi etiketledigi durumlar var. Kardeşim yorum yapmıyor cidden bu konuşmalar beni öyle daraltti ki çocuğu sildim görmemek için cidden kiziyorum.

Kardeşim 17 yaşında olduğu için daha çok çalışmasını, mümkünse birlikte çalışıp başarılı olmalarını istiyorum özellikle de facebook da ki yorum ve durumlar da hiç ama hiç hoşuma gitmiyor bi bakıyorum halasi kardeşime damadım demiş. Yani 17 yaşında bir erkek hala çocuk eve gelip çizgi film izliyorken neden hemen bir aileye dahil edilip zaten zor olan bu ilişkilerle şu senesi zorlaştırıyor.

Ders desen çok başarılı olan kardesimde çalışmak diye bir şey kalmadı. Whats app da 24 saat konuşmalar. Hadi onu da geçelim kızın eski sevgilelerinin her biri lafın tam manasıyla varoş bir De onlarla uğraşıyor. Sebep ne daha eski ilişkilerine nokta koyamayan basının çaresine bakamayan bu kız bu seneyi böyle mi yaşattiracak

Başta kızdım dedim gerçekten saçma sapan işler yapıyorsun şimdi zamanı değil. Whats app durumunda a kızın ismi kalp sevgili olma tarihleri yazılı diyordum sen böyle şeyler yapmazdin ne oldu abla kız yaptı. Diyorum hoşuna gitmiyorsa kaldır. Şimdi benden ayrılır olmasın dursun. Çocuğun özgürlük anlayışı bitti.

Sonra birden bire bana sen bizi kiskaniyorsun mutlu olman lazim dedi. O günden beridir tavır aldım konuşmuyorum. Haksız miyim? Ne yapmalıyım? Abartiyor muyum? Elle tutulur bir karakter göremiyorum, azimli bir insan da değil. Güzel de değil. Tek tutundugu şey abla sözümü dinliyor. Gercekten cok mutsuzum. Bu sene tip kazanıp doktor olmasını çok isterdim :(

daha 17 yaşında ve böyle şeyler bana normal geldi sizmi fazla abarttınız acaba bilemedimki

O yaşlar öyle malesef. 2 gün sonra iki dandik yüzük alıp parmaklarına takar sözlendik biz derler. Liselilerle çok iç içe olduğum için ciğerlerini biliyorum artık.

Üzerine gitmeyin ama arkadan arkaya kollayın. Hem kız hem siz üzerine giderseniz sınav sonuçlarını daha çok etkiler.

Parlak bir öğrenciyse eğer sınavı kazanıp ortamı değiştiğinde her şeyi daha farklı görecektir zaten. Biraz sabır.

Bu durumda sizin yapacağıız bişey yok gibi görünüyor,siz kısıtladıkca daha çok kıymete biner kız arkadaşı,üniversite sınavı hakkında konuşup motive etmeye çalışın kız arkadaşı hakkında konuşmayın karışmanıza izin vermez tam tersini yapabilir

Haksız miyim? Ne yapmalıyım? Abartiyor muyum? Elle tutulur bir karakter göremiyorum, azimli bir insan da değil. Güzel de değil. Tek tutundugu şey abla sözümü dinliyor. Gercekten cok mutsuzum. Bu sene tip kazanıp doktor olmasını çok isterdim :KK43:

İletişimi kesmek yerine daha dışardan belli belirsiz şekilde fikirlerinizi söyleyin, ne olursa olsun kendisinin anlaması lazım sadace sizin lafınızla bitirmeyecek ilişkisini. Kardeşimin de eski sevgilisiyle de başından beri birbirleri için uygun olmadıkları belliydi bana göre ama olumlu olumsuz özelliklerini hep bir arada söyledim, kendisi yaşadıkça anladı durumu. Şimdikine istesem de kusur bulamam :) Triplerini çekip çekip bu kadınların hepsi mi böyle? Peki sen trip yapıyor musun? Neden yapar bir kadın trip? diyerek kafamı ütülediği günleri geride bıraktı.

Ben tavrınızı hoş bulmadım
Sonuçta ergenlik çağındalar ve aşkı, karşı cinsi yeni yeni öğreniyorlar.
O kız olmasa başka birisi olacak, dönemin gereği nedeniyle karşı cins ilişkilere önem verecek derslerden daha fazla hemde
Bu kız olmasa başka kız olsa yine ders çalış, üstüme düşme demeyecek.
Bence ona destek olup bu dönemi kolay atlatmasını sağlayın, onaylamasanız da gelip her şeyini size anlatacak güven ortamı oluşturun.
Daha ciddi bi mesele olduğunda gelip size anlatır.

O yaşlar öyle malesef. 2 gün sonra iki dandik yüzük alıp parmaklarına takar sözlendik biz derler. Liselilerle çok iç içe olduğum için ciğerlerini biliyorum artık.

Üzerine gitmeyin ama arkadan arkaya kollayın. Hem kız hem siz üzerine giderseniz sınav sonuçlarını daha çok etkiler.

Parlak bir öğrenciyse eğer sınavı kazanıp ortamı değiştiğinde her şeyi daha farklı görecektir zaten. Biraz sabır.
Işte bu lisedeki saçma sapan şeyler hayatını etkileyecek. Güzel güzel yaşayın askinizi annemlere söylesem daha kötü olacak bir şey yapma
Ben tavrınızı hoş bulmadım
Sonuçta ergenlik çağındalar ve aşkı, karşı cinsi yeni yeni öğreniyorlar.
O kız olmasa başka birisi olacak, dönemin gereği nedeniyle karşı cins ilişkilere önem verecek derslerden daha fazla hemde
Bu kız olmasa başka kız olsa yine ders çalış, üstüme düşme demeyecek.
Bence ona destek olup bu dönemi kolay atlatmasını sağlayın, onaylamasanız da gelip her şeyini size anlatacak güven ortamı oluşturun.
Daha ciddi bi mesele olduğunda gelip size anlatır.
Abisinde kendim de böyle bir şey görmedim böyle ergenlik de görmedim. O yüzden bu tavrim sert olabilir ama içimde çatışma yaşıyorum bir kez bile de ayrıl demedim sadece tavır alıyorum konuşmuyorum elimden başka bir şey zaten gelmiyor hadi gidin gezin çalışmayın mi diyeyim?

Haklisiniz bence , bu yasta derslerinin basinda olmaliyken boyle bir durum yasamasi benimde hoduma gitmezdi sahsen ..

Kizin halasi nasil hemen danat konumuna soktu cocugu hayret ..

Siz yinede fazla uszube gitmeyin, kendi haline birakin..

Kardeşim 17 yaşında bi lise son öğrencisi. Dershaneden bir hanım kız bulmuş amenna. Kızı sevmedim, sevemedim. Facebook da "seni hiç bırakmayacagım" , "birlikte öleleim" , "sensiz hiç yasamamisim" seklinde kardesimi etiketledigi durumlar var. Kardeşim yorum yapmıyor cidden bu konuşmalar beni öyle daraltti ki çocuğu sildim görmemek için cidden kiziyorum.

Kardeşim 17 yaşında olduğu için daha çok çalışmasını, mümkünse birlikte çalışıp başarılı olmalarını istiyorum özellikle de facebook da ki yorum ve durumlar da hiç ama hiç hoşuma gitmiyor bi bakıyorum halasi kardeşime damadım demiş. Yani 17 yaşında bir erkek hala çocuk eve gelip çizgi film izliyorken neden hemen bir aileye dahil edilip zaten zor olan bu ilişkilerle şu senesi zorlaştırıyor.

Ders desen çok başarılı olan kardesimde çalışmak diye bir şey kalmadı. Whats app da 24 saat konuşmalar. Hadi onu da geçelim kızın eski sevgilelerinin her biri lafın tam manasıyla varoş bir De onlarla uğraşıyor. Sebep ne daha eski ilişkilerine nokta koyamayan basının çaresine bakamayan bu kız bu seneyi böyle mi yaşattiracak

Başta kızdım dedim gerçekten saçma sapan işler yapıyorsun şimdi zamanı değil. Whats app durumunda a kızın ismi kalp sevgili olma tarihleri yazılı diyordum sen böyle şeyler yapmazdin ne oldu abla kız yaptı. Diyorum hoşuna gitmiyorsa kaldır. Şimdi benden ayrılır olmasın dursun. Çocuğun özgürlük anlayışı bitti.

Sonra birden bire bana sen bizi kiskaniyorsun mutlu olman lazim dedi. O günden beridir tavır aldım konuşmuyorum. Haksız miyim? Ne yapmalıyım? Abartiyor muyum? Elle tutulur bir karakter göremiyorum, azimli bir insan da değil. Güzel de değil. Tek tutundugu şey abla sözümü dinliyor. Gercekten cok mutsuzum. Bu sene tip kazanıp doktor olmasını çok isterdim :KK43:

17 yasinda bir çocuğun asik olması çok normal biz de ÖSS demeden asik olduk ama kafaya sonra dank etti.. Simdi seni anlamaz, dinlemez..

Sevgilisiyle ilgili yorum yapmamalisin.. Sadece ders calisirsa ve kazanirsa çok daha mutlu olacaklarini , asil hayati o zaman yasamaya başlatacaklarni vs anlatbilirsiniz...

Yani neden ders calismasi gerektiğini anlatip , zamanini derse ve sevgilisine nasil doğru ayirabilir bunun programini yapabilirsnz

Bence olağan şeyler bunlar.Aynı yaşlarda olduğumuz için bana çok abartılı gelmedi yani.Birçok kişi daha beter şeyler yapıyor.
Ders çalışma konusunda haklısınız ama öyle durumlar yazılması falan bence normal yani..
Güzel bir dille uyarın,olur biter.İlla ayrılmalarına gerek yok..:KK66:

Sonra birden bire bana sen bizi kiskaniyorsun mutlu olman lazim dedi. O günden beridir tavır aldım konuşmuyorum. Haksız miyim? Ne yapmalıyım? Abartiyor muyum? Elle tutulur bir karakter göremiyorum, azimli bir insan da değil. Güzel de değil. Tek tutundugu şey abla sözümü dinliyor. Gercekten cok mutsuzum. Bu sene tip kazanıp doktor olmasını çok isterdim :KK43:

17 yaş için çok normal şeyler bunlar. Fazla ğstüne gitmeyin. Zaten o yaşların ilişkileri 3-5 ay sürer. Sonra bir başkasına aklı kayar biter. Ama siz üstüne giderseniz muhtemelen daha çok bağlanacaktır. Bunlar sizin dert edeceğiniz şeyler değil. Bırakın kendi hallerine. Hele ki küsmek falan çocukça şeyler. Çocukla çocuk olmayın.

Ben de biraz kıskandığınızı düşündümo_OAynı yaşlarda olduğumuz için bana çok abartılı gelmedi yani.Birçok kişi daha beter şeyler yapıyor.
Ders çalışma konusunda haklısınız ama öyle durumlar yazılması falan bence normal yani..
Güzel bir dille uyarın,olur biter.İlla ayrılmalarına gerek yok..:KK66:
Yahu ayrilmalarini istemiyorum canım ama bu dönem sonradan öyle kafaya dank eder ki benim gibi 22 yaşında 2. Üniversite okursunuz
17 yaş için çok normal şeyler bunlar. Fazla ğstüne gitmeyin. Zaten o yaşların ilişkileri 3-5 ay sürer. Sonra bir başkasına aklı kayar biter. Ama siz üstüne giderseniz muhtemelen daha çok bağlanacaktır. Bunlar sizin dert edeceğiniz şeyler değil. Bırakın kendi hallerine. Hele ki küsmek falan çocukça şeyler. Çocukla çocuk olmayın.
Kendime hakim olamıyorum bu ay netleri düştü birakirsam daha kötü olabilir diye düşünüyorum ama belkide yapacağım bir şey yok

Ders çalışsa kız da aklı başına olsa yirmi dört saat gezelim, mesajlasalim demese yine bir şey demeyeceğim de bu ilişki bana çok laçka geldi.
kızlamı konussan acaba hani kardeşimden beklentilerimiz var bizim seni kırmamak adına bişey demiyor ama bu kadarı fazla de

Yahu ayrilmalarini istemiyorum canım ama bu dönem sonradan öyle kafaya dank eder ki benim gibi 22 yaşında 2. Üniversite okursunuz

Kendime hakim olamıyorum bu ay netleri düştü birakirsam daha kötü olabilir diye düşünüyorum ama belkide yapacağım bir şey yok
İlişkisine müdahale etmeyin. Ama tabi ki dersler konusunda müdahale edebilirsiniz. Ceza ve ödül bu yaşlarda çok başarılı olmaz ama harçlık kesmek ya da fazladan vermek şeklinde teşvik edebilirsiniz.

Back
X