Kardeşimin takıntılı halleri..

Evet benim yigenimde 12 yasinda ve bu tarz takintilari var.. bir iki kez psikologa gitti ama gecenlerde konustum kendisiyle, su an takmiyorum hic biseyi demisti.. ama yinede mesela ufak birsey olsa hemen etkilenir..
Biz de götürcez inşallah geçer :/

Ne abartmiş siniz ya ilaç felan biraz meraklı sadece fazla ayrıntıci ileride düzelir yaşı ilerledikçe
İlaç vermeyi hala düşünmüyoruz aslında. Ama bir uzmanın konuşması yönlendirmesi iyi olur diye düşünüyoruz. Ama kendi halinde böyle kaygılanması üzüyor

11 yaşında kardeşim var. Kendisi bir sorunu büyütüp kafasına çok fazla takıyor.
Mesela 7 8 yaşındayken hava neden kararmıyor diye ağlamıştı en net hatırladığım. (yazın havalar geç kararıyor ya açıkladık o zaman ama küçüklüğüne vermiştik.)
Anneme çok düşkün. Annem temizlik yapacaktı bu yüzden babamla gezmeye gitmedi çünkü ya annem camdan düşerse. Yine çocukluğuna verdik. Belki normaldir yani ama böyle birkaç örnek verebilirim.
Şimdi 11 yaşında arkadaşıyla tokuşmuş. Hafif kızarmış ve hafif şişmiş. Ama cidden hafif. Bugün abartmıyorum 6 7 defa birşey olur mu senin hiç şişti mi çarptın mı diye bana sordu. Bi de anneme soruşları var tabi. Ben sinirleniyorum o sordukça. Ve en sonunda sinirlenerek cevap verdim. Gözleri doldu bu sefer de kıyamadım.
Ya gerçekten çok örnek var böyle. Bir yerine bir şey olsun sürekli sorar sorar sorar. Bu normal mi? Nasıl bir tavır takınmamız gerek?
O 11 yaşındaymis benim 40 yaşındaki koca aynı şekilde davranıyor

psikolojik bi sorun, ileride panik atak ve anksiyete olarak buyur ve cok zorlanir. kendim cekiyorum ve cok zor bi durum. Insan hastalik hastasi oluyor bi tur vesvese. Psikolojik yardim ve bi hocaya filan okutun insallah duzelir

Back
X