• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimin vefatı ve ardındaki sır perdesi

21 yaşındaki kardeşimi, canımın diğer yarısını toprağa vereli tam 67 gün oldu. Mevlam kimseye böyle yangınlar yaşatmasın. Doğum gününün ilk gece yarısında aniden çırpınarak uçup gitti aramızdan. Otopsi yapıldı. Bugün adlı tıbbı aradık sonuç çıktı mı diye ancak telefondaki memur tetkiklerin bittiğini ama ölüm sebebinin belirlenemedigini soyledi. Rapor savcıya gidecek, dosyadaki belgelerle beraber tekrar adlı tıbba gelip üst kurula girecek dedi . Bunun anlamını bilen var mıdır aranızda? Alınan parçaların gösteremediği olum sebebi, savcının dosyasındaki belgelerle nasıl saptanabilir ki? Yeniden tetkik mi yapılacak dedim hayır dediler. Benzer bişey yaşayan varsa lütfen paylaşabilir mi çok perişanız!!!

Başınız sağolsun.Allah sabırlar versin

Defne joy'un olumu supheli cikti. Dosyayi yeniden actilar sanirim. Cok fazla stres uzuntuden olse kalpten belli olurdu. Uzman degilim cok bilgim yok bu konuda. Sadece fikir yurutuyoum.
Astım krizi gibi geldi bana... aynı defne joy fosterın ölümü gibi... aldığı bir madde, yediği birşey aşırı etkileşim yapmış olabilir... yada çok fazla stres üzüntü... başınız sağolsun... Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.

Ben de taniyorum gripten genc yasta aniden olen. Genelde 1 hafta bazen 2 gun icinde olebiliyorlar. Virusler ve vucuda etkileri cok karmasik bir mesele. Farkli ulkelerin bu konuda verileri var ve olu sayisi her yil degisiklik gosteriyor. Amerika'da her sene minimum 3000 maksimum 45000 olum oluyor. Buyuk rakamlar aslinda... Konudaki kardesimizin olumunun cok saibeli oldugunu dusunmuyorum ben ama son arayan kisinin bir daha aramamasi veya son konustugu bendim dememesi mide bulandiriyor. Her kimse iyi niyetli degil veya korkak biri.
Benim dedemde sadece gripti herşey normaldi bir anda vefat etti ayni odadaydık aklımızdan bile geçememişti şimdi diyeceksin ki ne alaka oluyor böyle şeyler ecel işte geldi ve aldı Allah kalanlara uzun ömür versin ben altından bir şey çıkacağını sanmıyorum Allah rahmet eylesin canım benim

Doğal ölüm gibi durmuyor. Umarım öyledir ama annemler yatmaya geçince 5 dk içinde olması düşündürücü değil mi sizce de? Ne düşündürdü size mesela bu detay?

Çok basit bir düşünce olacak ama otopsi parça alınarak yapıldı demişsiniz. Yani tam teşekküllü bir otopsi olmadığını düşündürdü bu bana bu nedenle, éböğürtü sesi gelmiş 3 kez şiddetli . Firlamislar yanına istifra ediyor sanmışlar. Bir elinde kulaklık diğerinde telefon yatağa uzanmış cirpiniyormus. Nefes almakta zorlanıyormus. " ifadenizden boğazına birşey kaçtığını yatar vaziyette olduğundan boğazına bişey kaçtığını sonrada kalp masajı sırasında midesine falan gittiği için görülemediği gibi şeyler geldi aklıma. Ama bu tıbbi bilgiyle yapılan bi yorum değil onu belirteyim. otopside normalde boğulma olsa çıkar ortaya diye biliyorum ama parça alınıp ve kan tahlili yapıldıysa görülür mü onu bilmiyorum

Allah sabır versin,

Allah sabırlar versin, çok çok üzücü.
Makamı cennet olsun , Allah merhametiyle muamele etsin inşallah .

Son görüştüğü kişinin ortaya çıkmaması da şüphe uyandırıyor elbette, üzerine gitmek lazım bunun.

İnşallah canınızı daha da yakacak sonuçlar çıkmaz.

Sabır dilerim

Kızarkadaşıyla doğumgününü kutladığını kim söyledi ?
Kızarkadaşını madem ailesi bilmiyodu ailesine kiminle kutladığını söyledi ?
Kıza nasıl ulaştınız?
Telefonu nemarka ?

Başınız sağolsun

Söyleyecek bir şey bulamadım
"Allah rahmet eylesin .mekanı cennet olsun "'dan başka :110:

Durup dururken birden mi öldü? Geçenlerde annem oturduğu yerde birden nefes alamamaya başladı. Resmen çırpındı önümde. Hicbisey yemiyodu o sırada ki genzine bi sey kaçtı diyelim.
Ben yine de arkasından sarılıp midesinden yukari doğru sıkıp basınç uyguladim.

Ondan sonra afedersiniz ama ağızdan gaz çıkardı ve nefes alabilmeye başladı.
Bogazinda hava sıkışmış diye tahmin ettik biz. Nasil olduysa artik.

Acaba öyle bi sey falan oldu da nefes mi alamadi? :( basiniz sagolsun bu arada

Kızarkadaşıyla doğumgününü kutladığını kim söyledi ?
Kızarkadaşını madem ailesi bilmiyodu ailesine kiminle kutladığını söyledi ?
Kıza nasıl ulaştınız?
Telefonu nemarka ?

Başınız sağolsun
Dogumgununu kız arkadaşıyla kutladigini biz sonradan öğrendik. O gün eve geldiğinde annemlere bugün bi arkadaşla dogumgunumu kutladık pasta kestik bi cafede" demiş. Vefatından sonra telefon dökümünü cikarttirdik en çok aranan msjlasilan numarayı arayıp sevgilisine o şekilde ulaştık. Sonra da buluşup detaylı konuştuk.

Telefonu Asus marka

Durup dururken birden mi öldü? Geçenlerde annem oturduğu yerde birden nefes alamamaya başladı. Resmen çırpındı önümde. Hicbisey yemiyodu o sırada ki genzine bi sey kaçtı diyelim.
Ben yine de arkasından sarılıp midesinden yukari doğru sıkıp basınç uyguladim.

Ondan sonra afedersiniz ama ağızdan gaz çıkardı ve nefes alabilmeye başladı.
Bogazinda hava sıkışmış diye tahmin ettik biz. Nasil olduysa artik.

Acaba öyle bi sey falan oldu da nefes mi alamadi? :KK43: basiniz sagolsun bu arada
Büyük geçmiş olsun . Mudahaleniz çok yerinde olmuş . Bilemiyorum ki kardeşime ne olduğunu . Herşey yalnız kaldigi o 3-5 dakika içinde oldu . Ya bişey yaptı kendine ya da bu sadece bir tesadüf . Adli tıbbı dün yine aradık ama aynı cevap. Savcıya gidecek rapor. BBelirlenememis.

Çok basit bir düşünce olacak ama otopsi parça alınarak yapıldı demişsiniz. Yani tam teşekküllü bir otopsi olmadığını düşündürdü bu bana bu nedenle, éböğürtü sesi gelmiş 3 kez şiddetli . Firlamislar yanına istifra ediyor sanmışlar. Bir elinde kulaklık diğerinde telefon yatağa uzanmış cirpiniyormus. Nefes almakta zorlanıyormus. " ifadenizden boğazına birşey kaçtığını yatar vaziyette olduğundan boğazına bişey kaçtığını sonrada kalp masajı sırasında midesine falan gittiği için görülemediği gibi şeyler geldi aklıma. Ama bu tıbbi bilgiyle yapılan bi yorum değil onu belirteyim. otopside normalde boğulma olsa çıkar ortaya diye biliyorum ama parça alınıp ve kan tahlili yapıldıysa görülür mü onu bilmiyorum

Allah sabır versin,
bir doktor olarak aydınlatmak istedim . belli ki otopsi mantığını bilmiyorsunuz. kişinin ölüm sebebi ne olursa olsun mutlak 3 vücut boşluğu da açılır ve detaylı incelenir . diyelim ki kişi karnından bıçaklandı . bunun ölüm sebebi net diye düşünülmez tüm sıvı örnekleri ( göz içi dahil) alınır kafatası ve gögüs boşlukları da kesinlikle açılır . yani az incelendi çok incelendi gibi bir şey olmaz .

Büyük geçmiş olsun . Mudahaleniz çok yerinde olmuş . Bilemiyorum ki kardeşime ne olduğunu . Herşey yalnız kaldigi o 3-5 dakika içinde oldu . Ya bişey yaptı kendine ya da bu sadece bir tesadüf . Adli tıbbı dün yine aradık ama aynı cevap. Savcıya gidecek rapor. BBelirlenememis.

Yani havasızlık falan bile olsa doktor bunu nasıl anlayamaz ki allah yardimciniz olsun bu süreçleri bi an önce atlatirsiniz insallah... ölüm insana cok yakın, benim dayim da sadece odasina uyumaya gittigi yarim saat icinde kalp krizi gecirdi geçen sene. Bir hafta yoğun bakımda yatti ama malesef kurtulamadi :( allah sevdiklerimizi bize bağışlasın kalanlarımıza uzun ömürler versin... gidenlere de rahmet etsin bize sabrını versin...

bir doktor olarak aydınlatmak istedim . belli ki otopsi mantığını bilmiyorsunuz. kişinin ölüm sebebi ne olursa olsun mutlak 3 vücut boşluğu da açılır ve detaylı incelenir . diyelim ki kişi karnından bıçaklandı . bunun ölüm sebebi net diye düşünülmez tüm sıvı örnekleri ( göz içi dahil) alınır kafatası ve gögüs boşlukları da kesinlikle açılır . yani az incelendi çok incelendi gibi bir şey olmaz .

O zaman konu sahibi de eksik anlatıyo ya da eksik biliyo

O zaman konu sahibi de eksik anlatıyo ya da eksik biliyo
memurla konuşulmuş benim okuduğum kadarıyla . memur anlamaz ki bilmez zaten olayı . bazen bir kaç olay yazılır sebep olmuş olabilir denir ( inceleme eksikliği yoktur ama tüm incelemede bulunan bulgular o kadardır ) burda yazan konu gibi olmaz ama . ben senin yazdığını okuduğum için bilgi verdim canım :)

memurla konuşulmuş benim okuduğum kadarıyla . memur anlamaz ki bilmez zaten olayı . bazen bir kaç olay yazılır sebep olmuş olabilir denir ( inceleme eksikliği yoktur ama tüm incelemede bulunan bulgular o kadardır ) burda yazan konu gibi olmaz ama . ben senin yazdığını okuduğum için bilgi verdim canım :)

Yok yazan ben değildim tıp jargonunu bilmeyenler için oldukça karışık bir mesele, vücut parçası diyince ben de biyopsi gibi bişey anladım başta

Bir abla olarak yazdiklariniz beni cok etkiledi. Basiniz sagolsun, Allah size ve ailenize sabır versin. Kardes acisi cok zordur eminim, acınızı paylasıyorum. Cocuklariniz varmis Allah onlara güzel uzun ömürler versin.

başınız sağolsun Rabbim sizlere sabır ve metanet versin. yaşamayanın anlayamayacağı kadar zor ve ağır bir durum. çok üzüldüm. mekanı cennet olsun nurlar içinde yatsın..
ben kendisine birşey yaptığını düşünmedim açıkcası eğer öyle olsaydı herkes yattıktan beş dakika sonra değil de uyuduklarından emin olduktan sonra yapardı sanırım. Ama belli de olmaz tabi.telefonla değilde gidip bilgi almaya çalışsanız belki daha etkili olabilir. son konustuğu kişinin aramaması banada ilginç geldi. telefon görüşme halindeyken menüye girmeyi denediniz mi ?

Parça alındı demesinden dolayı bildiğimiz otopsi yapılmadığını düşündüm, Yaptıkları şeyin zehir taraması gibi bişey olduğunu düşündüm. Otopsi de açılması gerektiğini biliyorum. Parça ve kan örneği alındı demiş. Ona binaen fikir yürütmüştüm.

Biz uzmanına bile işini öğretmeyi çok seven milletiz.
Açıklamanız için kendi adıma teşekkür ederim, yeni bir şey öğrendim

Back
X