• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimle başım dertte

namze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2008
79
0
86
İstanbul
slm kızlar benim derdim kız kardeşimle ilgili kardeşim daha 15 yaşında bi çocukla çıktıgını ögrendim böyle şeyler için çok erken oldugunu düşünüyorum kardeşimle konuştum ama beni pek taktıgını söyleyemem onu üzmek istemiyorum bunu ona nasıl anlatabilirim anneme de söyleyemem annem çok kızar ayrıca kardeşim bidaha bana güvenmez anlattıgım için,ayrı şehirlerde oldugumuz için ilgilenemiyorumda ne yapacagımı bilemiyorum yani

15 artık o kadarda erken sayılmamaya başladı bu zamanda
bana görede erken tam sınav zamanı ders çalışması gereken zamanı
ama gelin görün ki bunu onlara anlatabilesiniz
bırakın 15 için erkeni daha 12 sinde 13 ünde başlıyorlar artık sevgililik durumlarına
hatta abartıp öldüm bittim aşkımdan aşk acısı çekiyorum durumlarına geliyor mesele
bence siz annenizle konuşun ve durumu bi şekilde kontrol altına alsın
illaki ablandan duydum nedir bu böyle böyle demesine gerek yok
hatta sizi hiç araya katmadanda güzel bir dille konuşabilir belki..

flörtü olması normal ama yaşının farkında bir flörtü olması gerek..
bence irtibatı koparmayın.ilişkisini çok ciddiye almamalı.okul hayatını olumsuz etkilememeli.sizde tanışın erkek arkadaşıyla bence.her ikisinede ablalık yapın.arkadaşça yaklaşın.kardeşinizi yanlız bırakmayın.buluşmak için kimseye yalan söylemek zorunda kalmasın.
hata yapmaktan korumak istiyorsanız kardeşinizi yanında olacaksınız başka çare yok..

11 yasındaki erkek yegenım ın msn de kı ıletı yazısı
Sevgılım İlaydadır itirazı olan var mıdır :1shok:
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Daha az once okudum guler mısın aglar mısın modundayım suanda:delphin:
Bir çocuk dünyaya geldiğinde kendi cinsini de bilmez, karşı cinsi de tanımaz. “Ben kimim, neyim?”in cevabını anne babayı gözlemleyerek öğrenir. Bu süreçte anne babadan alması gereken şeyler vardır. Babadan takdir, onay ve ilgi; anneden sevgi, şefkat ve merhamet almak zorundadır. Eğer anne ve baba çocuğa bunları yeterli ve dengeli bir şekilde verebilmişse çocukta, bir sevgi açlığı, takdir edilme, onay ihtiyacı veya ilgi açlığı söz konusu olmaz.
Çocuk eğer bunların yoksunluğu içerisinde büyümüşse, ergenlik dönemine geldiğinde anne ve baba tarafından doyurulamamış bu duyguları dış dünyada aramaya çalışır. Ve bu da onu dış dünyanın etkilerine açık hale getirir. Eğer babasından yeteri kadar ilgi görememişse karşı cinsin ilgisini çekmeye çalışır...

Ayrıca medyanın da çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum bilhassa gençler ve çocuklar üzerinde..Son derece insani olan bu duygu kirletilmemeli ve herşey uslubuyla,kıymetiyle yaşanmalıı diye düşünüyorum..

Çok fazla baskı da ters etki yapabilirz,gizlilik mefmunu geliştirir-besler..
Bence çok abartmadan istişarede bulunun ve tatlı bir şekilde neyin olup neyin olmaması gerektiğini konuşun sınırlarını belirlemesine yardımcı olun ..

Sevgiler

Canım bence annene caktırmadan söyle..gecenlerde kardeşimin arkadaşı karşı komşuya 16 yaşındakikızı getirmişti.allahtan ben gördüm..ve çocuğun annesini aradım cepten .kadın pazardaymış apar topar geldi..ya ben görmeseydim..kızı görsen saf masum bebek yaa...zaten o şaşırttı beni kıyamadım..düşünsene o yaşta ne işi vardı orda..aman arkadaşım anneni uyar.zaman vallahi kötü...

Bende 15 Yaşındayım onunla yaşıtım ablacım..

Eğer sevgili Gereksinimi duyuyorsa o aile içinde yeterince sevgi verilmiyor demektir aile gerekli şefkati göstermezse kız kardeşin başka kişilerden sevgi medet umar birde arkadaş çevresi önemli ..

arkadaşının sevgilisi vardır arkadaşı kardeşine gel sanada ayaralayalım der..

Ona şöyle yaklaşmaya çalış bak güzelim bende senin yolundan geçtim ama sizin yaşınızda aşk şuanda doğal gibi gözüküoyor sana kızmıyorum sinirlide değilim ama tek korktuğum şey hata yapmandan korkmamdan dolayı bu konuşmayı ortaya koyma gereği koydum.. de

ve konuş ablacım

11 yasındaki erkek yegenım ın msn de kı ıletı yazısı
Sevgılım İlaydadır itirazı olan var mıdır :1shok:
kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3
hehe çok güldüm..
valla benim ilk sevgilim olduğunda 19 yaşındaydım..
6 yaşında kızım var geöen sene anaokuluna gitti anne ahmet benim sevgilim diyodu.. az konuşmadım onla kızım siz arkadaşsınız tabi arkadaşlar birbirini sever diye.. ay anne öyle değil diyodu bana zilli..
ben de tv nin etkisinin çok olduğunu düşünüyorum bu olaylarda.. bütün çocuk dizilerindeki kızların dertleri sevgilileri noluyosa..

15 yaşında birini de sıkı takibe almak lazım.. şimdikilerin gözü çok kara.. açıkçası ben şimdiden kızımı ilerde nasıl kontrol altına alabilirim ,neler yapabilirim diye kara kara düşünüyorum..

Canım kardeşinle inatlaşmayarak güzel bir şekilde konuş.Eğer ters bir şekilde konuşursan kız kardeşinde inatla ayrılmaz.Sevgilisi daha cazip hale gelir.Ben 20 yaşındayım ablamda sevgilimin olmasını istemiyo ayrıca annemde biliyo tanıştırdım da annemle ablamla ama istemiyo ablam erken diyo.Ablam onla ayrılacaksın diye inatlaştıkça ben sevgilime daha çok bağlanıyorum.Yani gözünüz üstünde olsun ama sıkmayın derim.Ayrılacağı varsa da ayrılmaz.15 yaş gerçekten erken diye düşünüyorum ama kendi vazgeçsin :delphin:

slm kızlar benim derdim kız kardeşimle ilgili kardeşim daha 15 yaşında bi çocukla çıktıgını ögrendim böyle şeyler için çok erken oldugunu düşünüyorum kardeşimle konuştum ama beni pek taktıgını söyleyemem onu üzmek istemiyorum bunu ona nasıl anlatabilirim anneme de söyleyemem annem çok kızar ayrıca kardeşim bidaha bana güvenmez anlattıgım için,ayrı şehirlerde oldugumuz için ilgilenemiyorumda ne yapacagımı bilemiyorum yani

15 yaş erken bi zaman...
eger ki okula gidiyorsa ,kendini derslerine vermesi gerekir...
tatlı bi dille ona anlatın,doğruları ve yanlışları...

Bende 15 Yaşındayım onunla yaşıtım ablacım..

Eğer sevgili Gereksinimi duyuyorsa o aile içinde yeterince sevgi verilmiyor demektir aile gerekli şefkati göstermezse kız kardeşin başka kişilerden sevgi medet umar birde arkadaş çevresi önemli ..

arkadaşının sevgilisi vardır arkadaşı kardeşine gel sanada ayaralayalım der..

Ona şöyle yaklaşmaya çalış bak güzelim bende senin yolundan geçtim ama sizin yaşınızda aşk şuanda doğal gibi gözüküoyor sana kızmıyorum sinirlide değilim ama tek korktuğum şey hata yapmandan korkmamdan dolayı bu konuşmayı ortaya koyma gereği koydum.. de

ve konuş ablacım

canım,o kadar haklısın ki babamdan sevgi görmüyor ve babam hiç ilgilenmiyor o yüzden sevgiyi dışarda arıyor

normaldir bendede var bitane annesiyle paylasmasını söyle eminim annesi hakkından gelecektir ayrıca dısardaki sevgiyle aile sevgisini bir tutmayalım kıyaslanamaz bu konuya katılmıyorum.

normaldir bendede var bitane annesiyle paylasmasını söyle eminim annesi hakkından gelecektir ayrıca dısardaki sevgiyle aile sevgisini bir tutmayalım kıyaslanamaz bu konuya katılmıyorum.

bengüşcüm ben kıyaslamadım zaten.bence insan evde sevgi görmüyorsa özellikle babasından,sevgiyi dışarda arar

canım,o kadar haklısın ki babamdan sevgi görmüyor ve babam hiç ilgilenmiyor o yüzden sevgiyi dışarda arıyor

onu çok iyi anlıyorum çünkü aynısını bende yaşıyorumsenağlamaama sevgiyi sevgilide değil kendimde arıyorum senağlama

bengüşcüm ben kıyaslamadım zaten.bence insan evde sevgi görmüyorsa özellikle babasından,sevgiyi dışarda arar

benim babam 10 yıl önce vefat etti kardeşim herseyini annem ve benimle paylasır abim dısında kendimde olmadığı için katılmadım.

bence normal bi yaş ergenlik buluğ çağı falan aşk meşk işleri
ama yinede dikkat ve takip gerektirir fazla ileriye gidilmemesi gerekir
siz bırak desenizde bırakmaz bu yaşta gençler akılları 5 karış havada dolanırlar

canim herhalde dogal olmus bu yaslarda ask mesk isleri
daha demin bir konu okudum
bi kardesimiz 15.5 yasinda aldatilmis ve okadar büyük laflar etmiski
sok oldum
demek biz geride kalmisiz
bende ilk asik oldugumda 19 yasindaydim :)))

ama güzellikle konus canim
kandirmasinlar sonra yazik olur
saglicakla kal

Yasi normal bencede....ama sen yinede annene bir citlat bana sorarsan...güzel bir dil ile söyle, kizabilir tabiki annen ama öyle cinnet gecirmesine gerek yok, cünkü cidden normal bir yas karsi cinse alaka duymasi simdi...:delphin:

Kiz kardesin anlamadan Takipe alin , bol bol konusun ve sizinle paylasmasini saglayin...annenede aynen böyle söyle, simdi kizar bagirirsak bizimle iletisimini kesecek gizli gizli bulusacak..bize hicbirseyini anlatmicak...o yüzden ondanmisiz gibi görünmemiz lazim de...:kahve:

Gecici asklar bunlar canim, umarim cabuk atlatir.:delphin:

Yasi normal bencede....ama sen yinede annene bir citlat bana sorarsan...güzel bir dil ile söyle, kizabilir tabiki annen ama öyle cinnet gecirmesine gerek yok, cünkü cidden normal bir yas karsi cinse alaka duymasi simdi...:delphin:

Kiz kardesin anlamadan Takipe alin , bol bol konusun ve sizinle paylasmasini saglayin...annenede aynen böyle söyle, simdi kizar bagirirsak bizimle iletisimini kesecek gizli gizli bulusacak..bize hicbirseyini anlatmicak...o yüzden ondanmisiz gibi görünmemiz lazim de...:kahve:

Gecici asklar bunlar canim, umarim cabuk atlatir.:delphin:

aynen katılıyorum...a.s.

Bence siz kardeşinizden önce anneniz ile konuşsaydınız... aksi ne söyleseniz kardeşiniz bu yaşta anlamayacaktır emin olun ama annenizin ona yaklaşımı ile değişebilir arkadaşına bakış açısı... Anneniz kızmak yerine kardeşinizi anlamaya dertlerine sıkıntılarına ortak olmaya çalışsın...

Bende bir anneyim 3 kızım var en büyüğü 18 yaşında ve durumu şöyle özetlemek isterim...
Kızım şu anda liseyi bitirmiş durumda, lisede şahit olduğum olaylar vardı çoğunu şaşırarak izledim... bir çok çocuğumuzun anne babası sizinde belirttiğini gibi normal olan bu durumları kabul etmemekte... okulların son günleri bilirsiniz neler olur.. boş derslerde öğrenciler genellikle kaçıp birlikte gezmeyi tercih ederler... benim kızım bana telefon açardı anne ben okuldan kaçıyorum ve şuraya gidiyoruz arkadaşlarla beni merak etme... arkasından babası beni arar ve ****** okuldan kaçmış beni arayıp haber verdi sende merak etme diye aradım der... ama yanındaki arkadaşlarının aileleri tüm çocukları oulda bilirler... akşamda okuldan eve dönmüş numarası çokta zor olmayacaktır ve sonrası tüm hayatlarında gizlenecek noktalar bulurlar bu çocuklar... ben size en basitini anlattım örnek verilebilir hem de çok...

Hiç bir zaman kızımın erkek arkadaşı var diye tepki göstermedim, gösterseydim eğer bu gün ne yaptığını, kiminle beraber olduğunu bilemezdim öyle değil mi...ama hiç bir şey sormama gerek kalmadan yanında erkek mi var kız mı var ve neredeler, bir cafede mi birinin evinde mi hepsini bilirim.... Sizin de örnek verdiğiniz gibi benimde kızım erkek arkadaşım var dediğinde henüz 15 yaşındaydı, tepki vermek yerine yorum yaptım nasıl davranması gerektiğini artıları eksileri konuştum... biliyormusunuz ne oldu şu anda durum nedir... o erkek arkadaş dediği oğlumuzla yıllardır görüşüyorlar ama çok büyük arkadaş toplulukları var hiç ayrılmazlar....ben belkide hayır yapamazsın onunla görüşemezsin deseydim sevgili havalarına gireceklerdi ve ben de görüşmediklerini sanacaktım saf saf.... yasaklarda gizlilik vardır... anneniz ikna olmayacaksa siz kadeşinizle daha başka tavırlarda konuşmayı deneyin mutlaka olumlu sonuç alacaksınızdır...umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bence 15 yaş erken değil çok merak edip kendine dert etme canım
Şuanda onların sevgililik flört dedikleri olay birbirinin saçını çekip kaçmak gibi bir oyun
Sadece küçük uyarılarda bulun ama karşı çıkma
Benimde vardı 15 yaşındayken sevgilim denirse sevgilim oyun gibi bişeydi çocukluk aşkı işte:asigim::1rolleyes::roflol:
Benim amca kızım da 15 yaşında birisinden hoşlanmaya başladı ama çocuğun yaşı
20lerdeydi asla karşı çıkmadım ilk başlarda amca kızım kardeşimden öte benim için bi kız kardeşim yok ama olsaydı bu kadar olurdu sevgim...Şeniz
Sinir olmadım diyemem deliye dönüyordum ama kuzenim anlatırken onu keyifle dinledim önerilerde bulundum, sinirimi belli etmedim
Çocuğu araştırıp öğrenene kadar:kızgın:
Amcamın kızına asla uygun birisi değildi saygısız,ukala kendini beğenmiş daha neler neler
Çocuğu tanıyınca karşı çıktım kesin olarak hemde kötükedihüso
Kuzenim beni dinledi yalnışı gördü ama 2. erkek arkadaşından kimseye söz etmemiş
Sonuç daha kötü oldu tabii 17 yaşında 2. tanıştığı çocukla evlendi...
Şimdi çok mutsuz
Bence erken değil ama sadece önerilerde bulunarak yönlendir
sakın karşı çıkma

Back
X