• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'kardeşini getirmesen...' nasıl söylenir ki şimdi bu:(

Valla canım açık açık söyleyeceksin ben sorumluluğu alamam başına birşey gelirse vicdan azabı çekerim falan diye. Bu büyük sorumluluk bence.

hay allahim ya ne tuhaf insanlar var..tatilemi gidiceksiniz cocuk bakmayami.belki bencilce olacak ama ben cok kıl olurum boyle seylere! ama kardesini getirme de diyemem.cok sinir bozucu bi durum bence.

bak yaa cidden cok kizdim yine yaziyorum.madem kardesinin eglenmesini istiyomus o zaman gidip kendi ailesiyle bi tatile ciksin.size niye yuk oluyo ki yani!dusuncesizlikten baska birsey degil valla!

en nefret ettiğin insan türlerinden biri" misafirliğe giderken misafir çağıran misafir" . sen özellikle teklif etmediğin sürece çağırdığın kişinin " x de gelsin mi?" diye sorması ayıptır. sağlık durumunu gözetmeksizin söylüyorum. kaldı ki bu olayda özel durumu olan bir kardeş var. sen çok haklısın bence arkadaşım, böyle mesuliyet alınmaz. haberlerde görüyoruz zihinsel engelli insanları ailesi bile koruyamayabiliyor bazı durumlarda, şimdi hayır demezsen de o kardeşin başına bir şey gelirse kafanı vuracak duvar ararsın. bu kadar kötü bir olay başına gelmese bile tatilin asla umduğun gibi geçmez. insanları kırmamaya çalışmak çok erdemli bir hareket ama bazı durumlarda zarardan başka bir şey getirmiyor,çünkü herkes aynı tavıra sahip değil. hem sen gayet kibarca söylemişsin durumu, madem bu kadar bencil birisi, onu kırmak seni çok da üzmesin şu saatten sonra, aranızı soğutmak için bahane olur açıkçası. hayat geçmez çünkü böyle anlayışsız insanlarla.

kısacası sen düşüncende çok ama çok haklısın, kendini sakın kötü hissetme. usulünce söylendiği sürece ayıp değil,kaba da değil. için rahat olsun.
:34:

bak yaa cidden cok kizdim yine yaziyorum.madem kardesinin eglenmesini istiyomus o zaman gidip kendi ailesiyle bi tatile ciksin.size niye yuk oluyo ki yani!dusuncesizlikten baska birsey degil valla!

gün boyu nasıl hissettiğimi bi bilsen.ama daha çok sinir.çok sinirlendim özellikle son mesajına ve diğer arkadaşımı aramasına....bu kadarını beklemiyordum.ben kendi aileme rest cektim,kendi kardeşlerime,durup onun kardeşini götürmek benim aileme ayıp olmaz mıydı yani.neresinden tutsam elimde kalıyordu cidden.söyledim her şeyi.hala cvp yok.bakalım artık..

en nefret ettiğin insan türlerinden biri" misafirliğe giderken misafir çağıran misafir" . sen özellikle teklif etmediğin sürece çağırdığın kişinin " x de gelsin mi?" diye sorması ayıptır. sağlık durumunu gözetmeksizin söylüyorum. kaldı ki bu olayda özel durumu olan bir kardeş var. sen çok haklısın bence arkadaşım, böyle mesuliyet alınmaz. haberlerde görüyoruz zihinsel engelli insanları ailesi bile koruyamayabiliyor bazı durumlarda, şimdi hayır demezsen de o kardeşin başına bir şey gelirse kafanı vuracak duvar ararsın. bu kadar kötü bir olay başına gelmese bile tatilin asla umduğun gibi geçmez. insanları kırmamaya çalışmak çok erdemli bir hareket ama bazı durumlarda zarardan başka bir şey getirmiyor,çünkü herkes aynı tavıra sahip değil. hem sen gayet kibarca söylemişsin durumu, madem bu kadar bencil birisi, onu kırmak seni çok da üzmesin şu saatten sonra, aranızı soğutmak için bahane olur açıkçası. hayat geçmez çünkü böyle anlayışsız insanlarla.

kısacası sen düşüncende çok ama çok haklısın, kendini sakın kötü hissetme. usulünce söylendiği sürece ayıp değil,kaba da değil. için rahat olsun.
:34:

baştan sona ayıp ettiğini düşünüyorum ya.gelsin mi demesi,çıtlattığım halde oralı olmaması,üstelemesi...beni bu kadar zor duruma düşürmeye hakkı yoktu.tşk ederim bitter..kendimce söyledim,kırıcı olduğumu da düşünmüyorum.epey uzun bir mesaj yazdım.hala cvp yok...merakla bekliyorum bakalım.yeni bi sürprizle bile gelebilir:D

sabah cevap atmış.

kırılmadığını,haklı olduğumu,tek yanlış düşündüğüm yerin sorumluluk olduğunu,herkesin sorumluluğunun kendine ait olduğunu,davet ettiğim için yine de tşk ettiğini ve kısmet değilmiş dediğini yazmış.
senden böyle bi cevap bekliyordum demiş arada...
sonra bir mesaj daha geldi.yanlış anlama kardeşimi istemiyo da gelmiyorum olayı değil diye.bizimkiler ikimize izin verdi,bizimkiler güvenmiyo sanırım tek yollamak istemediler,hem o da çok bunalmıştı,bunu ona yapamam,ben yapsam beni tek yollamaz sen de beni anlarsın umarım yazmış...

sonra telde konuştuk.annemler gidicekti masraf cıktığı için gidemediler tatile,ben gidersem kardeşim kıskanır gibi şeyler söyledi.
aslında o kadar çok detay var ki.sene içinde gittiği yerleri saysam ailesi nasıl tek güvendi de gönderdi dersiniz.eve kalmaya davet ettiğim zamanlar annem izin vermiyor derdi,gecenlerde bi arkadaşına kalmaya gitti bla bla bla...ben burdan güven,kıskançlık mevzusu değil de fırsatını bulmuşken,masraflarımız oldu,kardeşimi de götüriym ben de gidiym mantığını anladım.ben mi yanlış düşünüyorum kızlar.beni böyle düşüncelere çok itti çünkü.

ben bu olayla gerçekleri çok daha net gördüm sanırım...

sabah cevap atmış.

kırılmadığını,haklı olduğumu,tek yanlış düşündüğüm yerin sorumluluk olduğunu,herkesin sorumluluğunun kendine ait olduğunu,davet ettiğim için yine de tşk ettiğini ve kısmet değilmiş dediğini yazmış.
senden böyle bi cevap bekliyordum demiş arada...
sonra bir mesaj daha geldi.yanlış anlama kardeşimi istemiyo da gelmiyorum olayı değil diye.bizimkiler ikimize izin verdi,bizimkiler güvenmiyo sanırım tek yollamak istemediler,hem o da çok bunalmıştı,bunu ona yapamam,ben yapsam beni tek yollamaz sen de beni anlarsın umarım yazmış...

sonra telde konuştuk.annemler gidicekti masraf cıktığı için gidemediler tatile,ben gidersem kardeşim kıskanır gibi şeyler söyledi.
aslında o kadar çok detay var ki.sene içinde gittiği yerleri saysam ailesi nasıl tek güvendi de gönderdi dersiniz.eve kalmaya davet ettiğim zamanlar annem izin vermiyor derdi,gecenlerde bi arkadaşına kalmaya gitti bla bla bla...ben burdan güven,kıskançlık mevzusu değil de fırsatını bulmuşken,masraflarımız oldu,kardeşimi de götüriym ben de gidiym mantığını anladım.ben mi yanlış düşünüyorum kızlar.beni böyle düşüncelere çok itti çünkü.

ben bu olayla gerçekleri çok daha net gördüm sanırım...

Bence daha üstüne düşünme, sen bir cevap istiyordun cevabı aldın , ona göre sorumluluk kısmı yanlış olabilir ama davet eden sendin ve ben kendimi sorumlu hissedeceğim bunu yapamam diyorsun ,bana göre olay bitmiştir, başka sefere büyüklerimiz kardeşin sen ben gideriz de geç,güven mevzusu olamaz demişsin ama arkadaşda kalmak ile uzakta bir kaç gün ayrı kalmak arasında fark oluyor aileler için;) ailesi öyle düşünmüşte olabilir yani ama bu seni bağlamaz ki yani bence , zaten ben emirvakileri sevmem bi kaç arkadaşın söylediği gibi ben seni davet etmişim ,sırf bu sebebden ailemi kırmayı göze almışım çıkıp şu da gelsin mi buda gelsin mi denmesini istemem rahatsız olurum o yüzden benim düşünce yapıma göre artık üzülmemelisin,şimdi bana kızcaklar ama ilk mesajda böyle bişi bekliyordum demesi sonrakinde ise , yanlış anlama demesi son şans ağız aramak gibi geldi bana belki benim kötü düşüncemdir ,, artık takılma neticede iptal oldu , keyifli tatiller

Boşver iyi olmuş böyle. Sen diğer arkadaşınla git eğlen. Ajitasyon yapmış.

Hem küsmemiş oldunuz. Sakın irdeleme artık. Hmm tmm de geç.

Boşver iyi olmuş böyle. Sen diğer arkadaşınla git eğlen. Ajitasyon yapmış.

Hem küsmemiş oldunuz. Sakın irdeleme artık. Hmm tmm de geç.

yok yok bi daha konusunu bile açmam.tamam dedim kısmet değilmiş o zaman.kapandı mevzu.bence de iyi oldu...

Bence daha üstüne düşünme, sen bir cevap istiyordun cevabı aldın , ona göre sorumluluk kısmı yanlış olabilir ama davet eden sendin ve ben kendimi sorumlu hissedeceğim bunu yapamam diyorsun ,bana göre olay bitmiştir, başka sefere büyüklerimiz kardeşin sen ben gideriz de geç,güven mevzusu olamaz demişsin ama arkadaşda kalmak ile uzakta bir kaç gün ayrı kalmak arasında fark oluyor aileler için;) ailesi öyle düşünmüşte olabilir yani ama bu seni bağlamaz ki yani bence , zaten ben emirvakileri sevmem bi kaç arkadaşın söylediği gibi ben seni davet etmişim ,sırf bu sebebden ailemi kırmayı göze almışım çıkıp şu da gelsin mi buda gelsin mi denmesini istemem rahatsız olurum o yüzden benim düşünce yapıma göre artık üzülmemelisin,şimdi bana kızcaklar ama ilk mesajda böyle bişi bekliyordum demesi sonrakinde ise , yanlış anlama demesi son şans ağız aramak gibi geldi bana belki benim kötü düşüncemdir ,, artık takılma neticede iptal oldu , keyifli tatiller

aman aman ne üstüne düşmesi kapattım mevzuyu,daha da söylencek bişey kalmadı.ben de öyle söyledim sonuçta ben davet ettim,ben ayarladım,babamın arkadaşı sorumluluk elbette bende...aileme de ayıp olur arada kalmak istemiyorum falan...

güven mevzusuna gelince şehir dışında yerlere çok gitti.ılgaza arakadşlarıyla tatil yaptı...diyorum ya çok fazla detay var da neyse ben anladım zaten:)

kötü düşüncelerimizi bi kenara bırakıyorum:)))bundan sonrasına bakmaya calışıyoruum;)

SENİNLE BİRLİKTE TÜM YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BENİ YALNIZ BIRAKMADINIZ...HEPİNİZİ SEVİYORUM

Konuyu basindan beri takip ediyorum. Seni hakli buldum. Bu meseleden siyrildigina da sevindim. Saglik durumu muhim degil ben de emirvaki dahil olan 3. kisileri asla istemem herhangi bir tatil planimda. Kaldi ki kizin saglik durumu illa ki sizi kisitlayacakti. Boylesi daha iyi oldu. Insallah keyfince tatile cikabilirsin.

evi ben ayarladım bi de.ablası o ama yine de kendimde de bir sorumluluk hissedicem.bize sorun çıkarır mı diyebildim bi tek.tatile gidiyoruz sorumluluk mu alcaksın dedim.sorun çıkarmaz dedi
ama gönülsüzüm işte:(

ne kadar şanslısın kendi imkanlarıyla hiç bir zaman tatile gidemeyecek birinin mutlu olmasına vesile olacaksın istemeyerek de olsa...

canim sevindim senin adina en azindan guzelce tatil yapcaksin.bence arkadasin son anda fikrini deistirceksin umidiyle alttan aliyo.eminimki sen tatile gittikten sonra tavir alcak sana.

Konuyu basindan beri takip ediyorum. Seni hakli buldum. Bu meseleden siyrildigina da sevindim. Saglik durumu muhim degil ben de emirvaki dahil olan 3. kisileri asla istemem herhangi bir tatil planimda. Kaldi ki kizin saglik durumu illa ki sizi kisitlayacakti. Boylesi daha iyi oldu. Insallah keyfince tatile cikabilirsin.

tşk ederim.durdukça şaşırıyorum biliyo musun,kardeşim de gelsin mi diye bi öneriyi hiç beklemiyordum ondan...yani dediğin gibi illa ki kısıtlayacaktı..neyse umarım güzel bi tatil olur,tşkler:)

ne kadar şanslısın kendi imkanlarıyla hiç bir zaman tatile gidemeyecek birinin mutlu olmasına vesile olacaksın istemeyerek de olsa...

abartmaya lüzum yok.kendi imkanlarıyla her zaman tatile çıkabilecek durumdalar inan bana.bu söylediğin bana uyuyor desem yeridir.bu benim ilk tatilim olucak...

canim sevindim senin adina en azindan guzelce tatil yapcaksin.bence arkadasin son anda fikrini deistirceksin umidiyle alttan aliyo.eminimki sen tatile gittikten sonra tavir alcak sana.

telefonda konuşurken-bunu söylemek istemiyorum ama- vicdan yaptı desem...sesi falan titredi.belki tamam o da gelsin o zaman diceğimi düşündü.dünden beri hiç yazmıyor,aramıyor:)tavrı şimdiden aldı gibi.ama biliyor musun umrumda değil...

yaa üzülüyorum böyle bi konu açtığım için ama bi de sizin görüşlerinizi almak istedim :(

haftaya tatile çıkıyoruz bi kız arkadaşımla.benim hayatımda ilk tatilim olucak diyebilirim.yakın bi kız arkadaşıma daha söyledim.bi düşüncem dedi.sonra ardından kardeşi var 17 yaşında falan.onu da getirsem olur mu ddi birden.kardeşi bunun bi yere gitmesini falan kıskanıyormuş...şöyle söyleyim zihinsel engeli de var.ben kaldım,kimseyi kırmak istemem,birden hayır da diyemedim.bize sorun cıkarır mı,sorumluluk mu alcaksın dedim ve sen bilirsin diyebildim:(gelsin gelmesine de bizi bi şekilde engelliyceğini düşünüyorum.ne biliym bi bara falan gideriz yani gidemeyiz...haksız mıyım?

bilmiyorum ama içim rahat etmedi.offf çok mu kötü bi insanım ben.gelse nolur diyorum ama gelirse rahat olmıycam onu da biliyorum.
ne yapmalıyım ki...hiç sevmediğim şeyler,kimseyi kırmak da istemiyorum:(

Kardeşine bir şey olmasından korkuyorum vs de. Gelmesini istemiyorum, gelmesin deme, aranız bozulmasın.

konu çözülmüş. oh iyi olmuş, tatile gelseydi zehir ederdi kardeşim gelmedi diye laf vururdu sürekli zaten. Amaan hayırlısı olmuş diyelim.

Back
X