• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşlerde yaş aralığı

İlk oglum la sımdıkı arasında tam 9 yas var baslarda hıc istemedim ama keske dıyorum ikinciyi dHa erken yapsaydım. Sizinki de tam ideal rahata alısınca insan zor geliyor.

Bu konu tartışmaya açık :) aslında yaşların yakın olmasının da avantajı var arkadaş gibi büyüyüp sıkılmadan oynayabiliyorlar. Böyle düşünülürse arada 3 yaş mantıklı oluyor. Ama ben arada yaş farkı isteyenlerdenim. Çünkü böylece büyük çocukla doya doya ilgilenip oynayıp ona çocukluğunu doyasıya yaşatmış ve siz de yeni bir bebeğe hazır olmuş oluyorsunuz. Tam böyle artık özlemişken gelen bebeğe yine hakkıyla vakit ayırıp büyükten de yardım bile alabiliyorsunuz. Bu durumda ilki birinci sınıfta da çok ilgi gerektireceğinden, birinci sınıf bitmeden hamile kalınması en güzeli :) yani 7 yaş diyorum :)
Benim oğluşlarimin arasinda 5bucuk yaş var. Tam abilik yapıyor. Her çocukta olduğu gibi kiskanclik var ama kardeşinin üstünde şimdiden çok hakki var. Küçük 3 büyük 9yasina girecek. Kaynimin da çocuklarının arasinda 2yas var ve cocuk daha kendi bebekligini yasamadan kardes geldi.

benim çocukların arası 9 yaş hiç pişman değilim kıskançlık ise her yaşta oluyor,büyüğe bütün sevgimizi ilgimizi vererek 9 yıl büyüttük şimdi ikinciyi büyütüyoruz, abi delisi ,çalışan bir anneyim arka arkaya yapamazdım,şimdi en azında oğlum bana yardımcı kendini kurtarmış e bizde bebeği özlemişiz tam zamanında yapmışım çok şükür.

Merhaba bence siz daha bekleyin benim bebeklerinin arası 18 ay şimdi biri 2aylık biri 20 aylık çok çok zorlanıyoruz oğlum 2 yaş sendromunda sanırım çok huysuz diğeri kolik hiç durmuyo susmuyo ilki ikiz doğsaymış daha az zorlanırmisim düşünün ileride ne olur bilmiyorum. şimdilik durum bu
Teşekkür ederim. Zaten şu an bir çocuk daha asla kaldiramam. Benim oğlum da kolikti ve hala huysuzlugu devam ediyor. Dün gece hiç uyumadım yine. Bir çocuk daha olursa ben sağlığımi kaybederim herlade.

Bende kızım 20 aylık civarındayken hamile kalmak istiyorum tabi olurda uzamazsa süreç kızım 3 yasına girince kardeşi olur o zamanaa kadar kendini baya kurtarır diye düşünüyorum bakalım hayırlısı kısmet:)

Şuan kaç yaşındalar?
Benim kizlar 1bucuk ve 5bucuk yasinda.Ilk yılim 4yas farka ideal diyen uzmanlara sovmekle gecti.Ama şuan niye öyle söylediklerini anlıyor ve kendilerinden bu vesileyle özür diliyorum:KK70:

Biraz daha açsan. Ne değişti mesela 1 yıldan sonra? :KK64:

Biraz daha açsan. Ne değişti mesela 1 yıldan sonra? :KK64:
Benim büyük olan normalde de çok zor bir çocuk onunla ilgili çok konum vardır.Kardesi doğduktan sonra ek olarak bizle daha çok çatışmaya başladı oysa ki hamileyken çok benimsemişti.Bebek gibi konuşmalar, altına kaçırıp ben de bebek oldum demeler, kardeşini hırpalama, onunla ilgilenenleri hırpalama.. Ama kardesi 1yasina gelip ablaya şirinlik yapmaya, onunla oynamaya, peşinden ayrilmamaya başlayınca ablasının gönlünü fethetti:) Iyiki kardeşim var, ya bu kız çok tatlı dimi anne diyor sürekli.Msallah diyeyim kendı kendime nazar değdirmeyeyim de :KK70:
4 yaşa kadar ilginin tek cocukta olmasi iyi, oncesi belki hksizlik olabilirdi.Daha cok ara verilirse birbirleriyle oyun arkadaşı olamayabililer kuşak farkı olur. Hem de büyüğün okula baslaycgi dönemde küçüğün de 2- 3 yaşlarında olması kolaylık olur diye dusunuyorum

Son düzenleme:
Benim büyük olan normalde de çok zor bir çocuk onunla ilgili çok konum vardır.Kardesi doğduktan sonra ek olarak bizle daha çok çatışmaya başladı oysa ki hamileyken çok benimsemişti.Bebek gibi konuşmalar, altına kaçırıp ben de bebek oldum demeler, kardeşini hırpalama, onunla ilgilenenleri hırpalama.. Ama kardesi 1yasina gelip ablaya şirinlik yapmaya, onunla oynamaya, peşinden ayrilmamaya başlayınca ablasının gönlünü fethetti:) Iyiki kardeşim var, ya bu kız çok tatlı dimi anne diyor sürekli.Msallah diyeyim kendı kendime nazar değdirmeyeyim de :KK70:

Maşallah.
Sihirli değnek deymiş resmen.. :KK48:

Nickianne Nickianne senin durumunda bişey yokki bence kızın büyümüş zaten dahada iyi kardeşine yardım eder sana kolaylık olur
Asıl ben düşünüyorum 2.nasıl bakarım diye oğlum daha 10 aylık ama birkaç sene bekleyecek vaktim yok:)
Yok kızımın yaşı normal benim takıldığı nokta seneye Ana okuluna gidicek bebekle zor olurmu büyüğü ihmal etmek istemiyorum

Yok kızımın yaşı normal benim takıldığı nokta seneye Ana okuluna gidicek bebekle zor olurmu büyüğü ihmal etmek istemiyorum
Bebeğe karar verirseniz o dogmadan büyüğü kreşe başlamalı, alışmış olmalı. Doğduktan sonra giderse kardeşi doğduğu için beni evden yolladılar dışladılar diye düşünür. Bir de ilk zamanlar zorlanacaksiniz zaten,kıskanmanin sağlıklı ve olmasi gereken tepki olduğunu soyluyor pedagoglar. Kreş eğlenceli bir yer ödev vs.zaten yok, ilkokula başlıyor olsa daha zor olur. Inş.en hayırlı kararı verirsin:)

Bebeğe karar verirseniz o dogmadan büyüğü kreşe başlamalı, alışmış olmalı. Doğduktan sonra giderse kardeşi doğduğu için beni evden yolladılar dışladılar diye düşünür. Bir de ilk zamanlar zorlanacaksiniz zaten,kıskanmanin sağlıklı ve olmasi gereken tepki olduğunu soyluyor pedagoglar. Kreş eğlenceli bir yer ödev vs.zaten yok, ilkokula başlıyor olsa daha zor olur. Inş.en hayırlı kararı verirsin:)
Evet galiba bir sene daha ertelemem gerekiyo şimdi hamile kalsam bile bebek doğduğunda okula baslicak zor olucak o zaman

Bence daha iyi çocuk kreşteyken bebeğinle ilgilenirsin gelince onada vakit ayırmış olursun

Back
X