- 24 Haziran 2016
- 7.454
- 26.460
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim oğluşlarimin arasinda 5bucuk yaş var. Tam abilik yapıyor. Her çocukta olduğu gibi kiskanclik var ama kardeşinin üstünde şimdiden çok hakki var. Küçük 3 büyük 9yasina girecek. Kaynimin da çocuklarının arasinda 2yas var ve cocuk daha kendi bebekligini yasamadan kardes geldi.Bu konu tartışmaya açık :) aslında yaşların yakın olmasının da avantajı var arkadaş gibi büyüyüp sıkılmadan oynayabiliyorlar. Böyle düşünülürse arada 3 yaş mantıklı oluyor. Ama ben arada yaş farkı isteyenlerdenim. Çünkü böylece büyük çocukla doya doya ilgilenip oynayıp ona çocukluğunu doyasıya yaşatmış ve siz de yeni bir bebeğe hazır olmuş oluyorsunuz. Tam böyle artık özlemişken gelen bebeğe yine hakkıyla vakit ayırıp büyükten de yardım bile alabiliyorsunuz. Bu durumda ilki birinci sınıfta da çok ilgi gerektireceğinden, birinci sınıf bitmeden hamile kalınması en güzeli :) yani 7 yaş diyorum :)
Teşekkür ederim. Zaten şu an bir çocuk daha asla kaldiramam. Benim oğlum da kolikti ve hala huysuzlugu devam ediyor. Dün gece hiç uyumadım yine. Bir çocuk daha olursa ben sağlığımi kaybederim herlade.Merhaba bence siz daha bekleyin benim bebeklerinin arası 18 ay şimdi biri 2aylık biri 20 aylık çok çok zorlanıyoruz oğlum 2 yaş sendromunda sanırım çok huysuz diğeri kolik hiç durmuyo susmuyo ilki ikiz doğsaymış daha az zorlanırmisim düşünün ileride ne olur bilmiyorum. şimdilik durum bu
Şuan kaç yaşındalar?
Benim kizlar 1bucuk ve 5bucuk yasinda.Ilk yılim 4yas farka ideal diyen uzmanlara sovmekle gecti.Ama şuan niye öyle söylediklerini anlıyor ve kendilerinden bu vesileyle özür diliyorum![]()
Benim büyük olan normalde de çok zor bir çocuk onunla ilgili çok konum vardır.Kardesi doğduktan sonra ek olarak bizle daha çok çatışmaya başladı oysa ki hamileyken çok benimsemişti.Bebek gibi konuşmalar, altına kaçırıp ben de bebek oldum demeler, kardeşini hırpalama, onunla ilgilenenleri hırpalama.. Ama kardesi 1yasina gelip ablaya şirinlik yapmaya, onunla oynamaya, peşinden ayrilmamaya başlayınca ablasının gönlünü fethetti:) Iyiki kardeşim var, ya bu kız çok tatlı dimi anne diyor sürekli.Msallah diyeyim kendı kendime nazar değdirmeyeyim deBiraz daha açsan. Ne değişti mesela 1 yıldan sonra?![]()
Benim büyük olan normalde de çok zor bir çocuk onunla ilgili çok konum vardır.Kardesi doğduktan sonra ek olarak bizle daha çok çatışmaya başladı oysa ki hamileyken çok benimsemişti.Bebek gibi konuşmalar, altına kaçırıp ben de bebek oldum demeler, kardeşini hırpalama, onunla ilgilenenleri hırpalama.. Ama kardesi 1yasina gelip ablaya şirinlik yapmaya, onunla oynamaya, peşinden ayrilmamaya başlayınca ablasının gönlünü fethetti:) Iyiki kardeşim var, ya bu kız çok tatlı dimi anne diyor sürekli.Msallah diyeyim kendı kendime nazar değdirmeyeyim de![]()
Yok kızımın yaşı normal benim takıldığı nokta seneye Ana okuluna gidicek bebekle zor olurmu büyüğü ihmal etmek istemiyorumNickianne senin durumunda bişey yokki bence kızın büyümüş zaten dahada iyi kardeşine yardım eder sana kolaylık olur
Asıl ben düşünüyorum 2.nasıl bakarım diye oğlum daha 10 aylık ama birkaç sene bekleyecek vaktim yok:)
Bebeğe karar verirseniz o dogmadan büyüğü kreşe başlamalı, alışmış olmalı. Doğduktan sonra giderse kardeşi doğduğu için beni evden yolladılar dışladılar diye düşünür. Bir de ilk zamanlar zorlanacaksiniz zaten,kıskanmanin sağlıklı ve olmasi gereken tepki olduğunu soyluyor pedagoglar. Kreş eğlenceli bir yer ödev vs.zaten yok, ilkokula başlıyor olsa daha zor olur. Inş.en hayırlı kararı verirsin:)Yok kızımın yaşı normal benim takıldığı nokta seneye Ana okuluna gidicek bebekle zor olurmu büyüğü ihmal etmek istemiyorum
Evet galiba bir sene daha ertelemem gerekiyo şimdi hamile kalsam bile bebek doğduğunda okula baslicak zor olucak o zamanBebeğe karar verirseniz o dogmadan büyüğü kreşe başlamalı, alışmış olmalı. Doğduktan sonra giderse kardeşi doğduğu için beni evden yolladılar dışladılar diye düşünür. Bir de ilk zamanlar zorlanacaksiniz zaten,kıskanmanin sağlıklı ve olmasi gereken tepki olduğunu soyluyor pedagoglar. Kreş eğlenceli bir yer ödev vs.zaten yok, ilkokula başlıyor olsa daha zor olur. Inş.en hayırlı kararı verirsin:)
Yok kızımın yaşı normal benim takıldığı nokta seneye Ana okuluna gidicek bebekle zor olurmu büyüğü ihmal etmek istemiyorum
Yok kızımın yaşı normal benim takıldığı nokta seneye Ana okuluna gidicek bebekle zor olurmu büyüğü ihmal etmek istemiyorum
Çok zor gerçekten allahım sabır versin tüm annelereTeşekkür ederim. Zaten şu an bir çocuk daha asla kaldiramam. Benim oğlum da kolikti ve hala huysuzlugu devam ediyor. Dün gece hiç uyumadım yine. Bir çocuk daha olursa ben sağlığımi kaybederim herlade.