• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşlerde yaş aralığı

Eşimle 4-5 yaş ideal diyorduk. Kızımız iyice kendi kendine yetmeye başladığında, ikinci bebek bizim için daha kolay olur diye düşünüyorduk. İlki tüp bebek olduğu için korunmuyorduk da, sürpriz yumurta geliverdi. Aralarında ayı ayına 3 ay olacak. Daha küçük olsa zor olabilirdi sanırım da, 3 yaş da fena değil gibi. =)

Benimkilerin arasi tam 3 yas.
2 ve 5 yasindalar ve cok seviyorlar birbirlerini.
Ilk bir yil cok zordu, o yuzden 4 yas ara sanki daha iyi gibi geliyor bana.

Çocuklarımın arası 20 ay.
İkinci çocuğum plansızdı, ben de hazırlıksız yakalandım ve doğuma kadar milyonlarca felaket senaryosu çizdim kafamda.
İlk yıl çok zorlandım ama bunun en büyük sebebi yalnız ve desteksiz olmamdı, eşimde ne gece ne gündüz HİÇ yardımcı olmadı.
1.yıldan sonra yavaş yavaş kolaylaşmaya başladı.
Şimdi biri 3 biri4,5 yaşında ve o kadar güzel oynuyorlar ki.
Küçüğüm herşeyi abisinden öğreniyor, abisi ona oyun kurmayı öğretiyor, yönlendiriyor.
Kimseye ihtiyaç duymuyorlar, birbirlerine yetiyorlar.
Aynı oda da yattıklarından korkma gibi sorunlar yaşamıyoruz.
Küçüğü bazen "abi ben korkuyorum annemi çağırıcam" diyor,
Büyüğüm "korkma abicim gel yanıma yat" diyor birlikte muhabbet ederek uyuyorlar :)
Hatta dün gece dertleşiyorlardı, gün içerisinde ben büyüğüe kızmıştım resmen beni çekiştirdiler :))
Telefonumu kapılarına koyup bol bol ses kaydı alıyorum.
Ay yerim ben onları ya. Ben de yaş aralığını bu kadar istiyorum kısmetse. İlki bir gelsin inşallah, ikincisini de allah nasip edese sizin gibi hemen yapmak istiyorum. Çok tatlı ya, bayıldım. Minnoşlar.:KK54:

Benimkilerin arasi tam 3 yas.
2 ve 5 yasindalar ve cok seviyorlar birbirlerini.
Ilk bir yil cok zordu, o yuzden 4 yas ara sanki daha iyi gibi geliyor bana.
Evet, mantıken ben de 4 yaşı daha uygun buluyorum ama hayatın başka planları varmış bizim için. =)) İşte bizimkilerin de arası sizinkiler gibi 3 yaş olacak. Çevremizde aile akraba namına kimse yok. İlk kızımda aşırı zorlanmadım, şimdi kreşe başladı. Eşim de her işe koşturur, ona güveniyorum da korkmamaya çalışıyorum. Bakalım nasıl olacağız, inşallah sizinkiler gibi çok severler birbirlerini. Sanırım insan onları öyle görünce, zorlukların hiçbir önemi kalmıyordur.

Evet, mantıken ben de 4 yaşı daha uygun buluyorum ama hayatın başka planları varmış bizim için. =)) İşte bizimkilerin de arası sizinkiler gibi 3 yaş olacak. Çevremizde aile akraba namına kimse yok. İlk kızımda aşırı zorlanmadım, şimdi kreşe başladı. Eşim de her işe koşturur, ona güveniyorum da korkmamaya çalışıyorum. Bakalım nasıl olacağız, inşallah sizinkiler gibi çok severler birbirlerini. Sanırım insan onları öyle görünce, zorlukların hiçbir önemi kalmıyordur.

Krese gitmesi cok guzel. Cunku kucuk buyuyup oyunlara katilana kadar buyuk icin ayak bagi oluyor.(o oyle goruyor yani :))

Ilk bir yilim zir gecti dedigim gibi. Ama simdi iyiyiz keyifleri yerinde. Ayni odayi paylasmaktan, bazen birlikte banyo yapmaktan, kosturmaktan vs cok keyif aliyorlar. Cinsiyetleri de ayni beninkilerin.

Ben uzmanları dinledim 4 yaş koydum araya , dinlemez olaydım.
En ideal yaş 2.
Hem arkadaş gibi büyüyolar , hem kiskancliktan eriyen bir çocuğunuz olmuyor , hem sürekli ablasının ya da abisinin fiziksel şiddetine maruz kalan bir Bebe olmuyor , hem de bu ikilem arasında kendini yiyip bitiren bir anne olmuyorsunuz :)

Krese gitmesi cok guzel. Cunku kucuk buyuyup oyunlara katilana kadar buyuk icin ayak bagi oluyor.(o oyle goruyor yani :))

Ilk bir yilim zir gecti dedigim gibi. Ama simdi iyiyiz keyifleri yerinde. Ayni odayi paylasmaktan, bazen birlikte banyo yapmaktan, kosturmaktan vs cok keyif aliyorlar. Cinsiyetleri de ayni beninkilerin.
Cinsiyetleri benimkilerin de aynı olacak, ikinci de kız. Siz anlattıkça sabırsızlandım ya, kardeş benim için çok tatlı bir duyguydu. O yüzden kızımın aynı duyguyu yaşamasını çok istiyorum. Sevgiler yavrularınıza ve size, hep öyle çok sevsinler birbirlerini, biz de onları uzaktan izleyip hayatın anlamı bu manzara olmalı diyelim sık sık. =)

Cinsiyetleri benimkilerin de aynı olacak, ikinci de kız. Siz anlattıkça sabırsızlandım ya, kardeş benim için çok tatlı bir duyguydu. O yüzden kızımın aynı duyguyu yaşamasını çok istiyorum. Sevgiler yavrularınıza ve size, hep öyle çok sevsinler birbirlerini, biz de onları uzaktan izleyip hayatın anlamı bu manzara olmalı diyelim sık sık. =)

Su an yanimda ayni desen pijamalari ile tv izliyorlar :KK48: ama keyiflerini bozucam simdi :KK53: kalksinlar evi toplasinlar :KK70::KK70::KK70:

Benim 8 yaşında kızım var.yeni doğum yaptım bir aylık bebeğim var.kizim kardeşini çok seviyor ikinci annesi gibi
Ve ben ilk kızımla çok ilgilenip zaman geçirdim şimdi büyüdü herşeyimi kendi yapıyor.ikinci bebeğimi rahat büyütüyorum.
Bebeğim kucağımda su an sallıyorum uyutuyorum
Kızım aşağıda oynuyor arkadaşlarıyla.ve çok şirinsin diye herşeyle ilgilenip seviyor
Bence yaş farkı olmalı
Hele şu arkadaş gibi büyüsünde kafasında olanalr arka arkaya yapanlar helal olsun nasıl büyütüp yetiyorsunuz cocuklariniza
Evet valla hep kizima haksızlık olmasın diye bekledim ama anlaşılan o ki biraz daha bekliycem seneyede Ana okuluna gidicek şimdi hamile kalırsam kızımın okul hayatında destek olamicam gibi geliyo

Benim ablam 15 yas abimde 13 yas büyük benden. Tabiki bizimkisi biraz abartili :) ama hic anlasamiyoruz. Kardes degil uzaktan kuzen gibiyiz. Ama cok isterdim „normal“ bir kardes. Bana göre gec kalmadiniz tam zamani :)
Teşekkürler canım

Bu konuda çok keskin doğrular olmamakla birlikte kendi fikrim 4-5 yaş sanki daha iyi olacak gibi .
Bir kesim arka arkaya yapıp ikisi bir anda büyüsün diye düşünüyor ,bir kesim ilk okula başlamadan kardeşi olsun sonrası zor diyor ,bir kesim arası çok olursa büyük evladın bazı konularda anneye yardımcı olabileceğini düşünüyor .:) :)

Çocuklarımın arası 20 ay.
İkinci çocuğum plansızdı, ben de hazırlıksız yakalandım ve doğuma kadar milyonlarca felaket senaryosu çizdim kafamda.
İlk yıl çok zorlandım ama bunun en büyük sebebi yalnız ve desteksiz olmamdı, eşimde ne gece ne gündüz HİÇ yardımcı olmadı.
1.yıldan sonra yavaş yavaş kolaylaşmaya başladı.
Şimdi biri 3 biri4,5 yaşında ve o kadar güzel oynuyorlar ki.
Küçüğüm herşeyi abisinden öğreniyor, abisi ona oyun kurmayı öğretiyor, yönlendiriyor.
Kimseye ihtiyaç duymuyorlar, birbirlerine yetiyorlar.
Aynı oda da yattıklarından korkma gibi sorunlar yaşamıyoruz.
Küçüğü bazen "abi ben korkuyorum annemi çağırıcam" diyor,
Büyüğüm "korkma abicim gel yanıma yat" diyor birlikte muhabbet ederek uyuyorlar :)
Hatta dün gece dertleşiyorlardı, gün içerisinde ben büyüğüe kızmıştım resmen beni çekiştirdiler :))
Telefonumu kapılarına koyup bol bol ses kaydı alıyorum.
Ay ne güzel imrendim valla allah bozmaşın maşallah

Uzmanlar 3 yaşın ideal olduğunu söylüyor.
Aynı dönemlerde aynı şeyi yaşayıp paylaşımları artacağından, kardeşlik bağının kuvvetleneceğini belirtiyorlar.
Benim bebeklerimin arası 14 ay!
İkiz gibi ama yaş farkı var.:rolleyes:

Bence 4 yas tam iyi uzman pedagoglarda 4 yaşı öneriyor kardeş olarak
Benim çocuklarımın arası 18 ay çok zorlandm ama ikisini de hic ihmal etmedm çok sukur

Ben uzmanları dinledim 4 yaş koydum araya , dinlemez olaydım.
En ideal yaş 2.
Hem arkadaş gibi büyüyolar , hem kiskancliktan eriyen bir çocuğunuz olmuyor , hem sürekli ablasının ya da abisinin fiziksel şiddetine maruz kalan bir Bebe olmuyor , hem de bu ikilem arasında kendini yiyip bitiren bir anne olmuyorsunuz :)
Şuan kaç yaşındalar?
Benim kizlar 1bucuk ve 5bucuk yasinda.Ilk yılim 4yas farka ideal diyen uzmanlara sovmekle gecti.Ama şuan niye öyle söylediklerini anlıyor ve kendilerinden bu vesileyle özür diliyorum:D

Şuan kaç yaşındalar?
Benim kizlar 1bucuk ve 5bucuk yasinda.Ilk yılim 4yas farka ideal diyen uzmanlara sovmekle gecti.Ama şuan niye öyle söylediklerini anlıyor ve kendilerinden bu vesileyle özür diliyorum:KK70:
Yani kızımın yasi iyimi kardes için okul da nasıl yaptınız acaba zor olmadimi

Bence yas farkı arttıkça kıskançlık artıyor. Benımkılerin arası tam 2 yas. Tabiki zor oluyor ama ılerıde rahat edıcem diye dusunuyorum. Beraber büyüsünler ıstedım

Bence yas farkı arttıkça kıskançlık artıyor. Benımkılerin arası tam 2 yas. Tabiki zor oluyor ama ılerıde rahat edıcem diye dusunuyorum. Beraber büyüsünler ıstedım

Aynen beraber buyuyorlar birbirlerine arkadaş oluyorlar beraber oyun kuruyorlar büyüdükçe herşey daha güzel oluyor :) ama o zaman gelene kdr anne yipraniyor biraz :)

Yani kızımın yasi iyimi kardes için okul da nasıl yaptınız acaba zor olmadimi
Kreşe gidiyordu bu yıl da gidecek.Okul olmasa daha zor olurdu. 4-5 yaş çok iyi bence, dediğim gibi ilk sene zor oluyor ama sonra can ciğer kuzu sarmasi oluyorlar

Hep büyüğü ikinci plana almamak için bekledim öteki türlü hep bebekle ilgilediyor insan büyük de öyle büyüyor

ben tek çocuğum ve oğlum da tek çocuk

o nedenle bende deneyim yok sadece gözlem var

ara çok açılınca beklentiler farklı oluyor

yani büyük sinemaya gidecek çağa geldiğinde küçük park çocuğu oluyor mesela

eskiden çocuklar daha bağımsızdı

biz ortaokulda her yere kendimiz giderdik şimdi her yere anneler götürüp getiriyor

ikiye bölünmek zor

mesela arkadaş var kızı ortaokulu bitirdi oğlu 3 e geçti

ikisi farklı yerlere gitmek istiyor

kadın onu mu götürsün bunu mu şaşırıyor

mesela büyük olan bir film beğeniyor küçük uygun olmuyor alt yazılı vs

o annesi ile başka sinemaya girse büyük yalnız kalıyor

ben aradaki farkın az olmasında yanayım

başta anne için zor ama ileriki yıllarda sıkıntı azalıyor

Back
X