kardeslerim bizde kalmali mi?

AdNoctum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
118
34
28
35
İstanbul
kizlar merhaba ben 23 yasindayim 2 senedir evliyim.2 kucuk kardesim var biri 15 biri 16 yasinda.Farkli sehirlerdeyiz.
Babam 7 sene once vefat etti.annem ve 2 kardesim birlikte kaliyor.
ben kardeslerimi cok ozluyorum onlarda beni.2. okul doneminde bizde kalsinlar istiyorum.oturduklari ev kira ve cikmak zorundalar.annem esyalari bir depoya koyup 4 ay teyzemle yasayacak.
4 ay sonra ev tutup cocuklari alacak.
ama cocuklar buraya alisir donunce orada yapamazlar diye dusunuyorum.
aklim cok karisik sizce ne yapmaliyim?

Eşin ne tepki veriyor,kabulleniyorsa teyzelerinin yanında kalmasındansa sizde kalması daha rahat olur

Belki bir süre yanınıza gelebilirler. 1 ay en fazla 2. Sonra size yakın uygun bi eve kiraya çıkarlar. Belki başta güzel fikir gibi gelebilir. Ama evli çiftin yanına kaynana kayınlar doğru olmaz

kısa bir süre içinse tabii olabilir.Ama sonra yok buraya alıştılar olmaz, yok onlara git diyemem dersen çok saçma olur.Her ne olursa olsun bir evde bu şekilde hep birlikte kalmak ,karı koca ilişkisine zarar verir.
hem herkes başının çaresine bakmayı öğrenir.Aslında uzun vadede iyilik değil bence kötülük olur. Ama tabii durum acilse !dediğiniz gibi kısa süre içinse sadece olabilir

suan maddi olarak sikisiklar 3-4 ay para biriktirip ev tutacak annem okul acisindan sorunlari olmaz saniyorum.
ama burada kalip bize alisirlarsa sonra yasadiklari sehire donup zorlanirlarsa

kizlar merhaba ben 23 yasindayim 2 senedir evliyim.2 kucuk kardesim var biri 15 biri 16 yasinda.Farkli sehirlerdeyiz.
ben kardeslerimi cok ozluyorum onlarda beni.2. okul doneminde bizde kalsinlar istiyorum.oturduklari ev kira ve cikmak zorundalar.annem esyalari bir depoya koyup 4 ay teyzemle yasayacak.
Eşinizin görüşü çok önemli onun fikrini alın bir sorun teşkil etmiyorsa kalmalarında hiç bir sorun yok onlar için daha iyi olur farklı bir ortam ve küçük yaşta babayı kaybetmeleri geçim sıkıntısı tek başına annelik ve babalık görevini üslenen bir anne modundan başka tam bir aile ortamını sizin yanınızda bu güveni almaları çocuklar için kendi dünyalarında yıkılmış onca hayallerini bir nevi tamir eder

Burada mutlu olacaklarina eminim cunku kendi kendilerini idare ediyorlar yemek temizlik vesaire burada rahatliga alisip sonra donup bocalamalarindan korkuyorum

fikir esimden cikti ilk once olmaz dedim ama evden cikma durumlari olunca aklima yatti
bence anne nerdeyse çocuklar orda olmalı. siz diyorsunuz alışırsa çocuklar sizin yanınıza ortam degişmek çok zor olur. ayrıca şimdi problem yok gibi gözükür ama yaşamaya başlayınca size de sıkıntı olur. o yüzden bence hiç bulaşmayın 4 ay uzun bi süre herkes anasının yanında kalsın.

Esiniz kabul ediyorsa olur tabi ancak kardesleriniz uyumlu yardimsever ve sorunsuz insanlarsa anca oyle olur sizi esinize karsi mahcub etmesinler sonra anneniz kiraya sizin oldugunuz sehre tasinsa olurmu her es kabul etmez sizin esiniz gibi esler kaldimi ne guzel masallah

Cocuklar gelmezse orada hirpalanacaklar ev icinpara bulmak ev bulmak evi tasimak vesaire strese girecekler o yuzden orda dursunlar istemiyorum

Okulu senin orayami aldiracaksin.yarim dönem sonra tekrar oraya nasil olur öyle cocuklarin akli bölünür.siz maddi yardim yapsaniz hic yer degistirmeseler.
Yazin 15 20 gun gelip kalabilirler.

Bence maddi yardim yapip 4 beklemeden ev tutmalarına yardimci olun en dogrusu bu bence..Annen ve kardeşlerin nerdeyse sokakta kalmışlar cnm sen daha neyi dusunuyorsun?

zaten 2 haftadir buradalardi yeni donduler.
evden cikmak zorundalar kira+depozito+ev tasima masrafi cok fazla su an bende yardimci olamam baska yardim edecek kimse de yok en mantiklisi bu gibi gorunuyor.

Cocuklar gelmezse orada hirpalanacaklar ev icinpara bulmak ev bulmak evi tasimak vesaire strese girecekler o yuzden orda dursunlar istemiyorum
Çok doğru düşünüyorsun. O yaşlarımda ailemin maddi problemlerine şahit oldum ve o izleri hiç silemedim.
Yıllarca apartmanın önünde ne zaman bir kamyon dursa icraya geldiler diye düşünüp tedirgin oldum.
Eşin ne der eşin izin verir mi diyenleri de hayretle okuyorum. İnsanın ilk aklına gelen bu olamaz böyle bir durumda.
Eşler iyi ve kötü günler için birlikteler. 4 ay yanında kalacak iki kardeşe oluru olmayan biri neden eşi olsun ki insanın zaten?

Bence gidemeyecek kadar alismazlar insanin bi kendi evi rahatlığı vardir yaa onu ararlar. Enisteleri ne kadar iyi olursa olsun yanında uzanma tuvalet vs.. teyzemle enistem annem ve babam gibidir aşırı severim evlerine giderim kalırım ama 3.gün evimi ozlerimm:))

Back
X